De bästa kondensabsorbenterna för Windows

Alla vet vad kondens är – det är den där irriterande dimmigheten som oftast verkar uppstå nära kanterna på fönster eller glasdörrar. Ofta detta ”dimmighet” kan innehålla enorma vattendroppar som tar väldigt lite för att glida ner och tränga in i fönstrets träram.

Nu är det många som inte bryr sig om att torka eller absorbera kondensen, eftersom de tror att det inte kommer att göra mycket skada på varken fönstret eller dem själva. Det är dock ett stort misstag, och om du råkar ha kondensproblem kan jag inte råda dig tillräckligt bli av med de fuktiga, dimmiga sakerna så snart som möjligt.

I den här artikeln kommer jag att täcka några av de bästa kondensabsorbenterna för fönster. Dessutom får du lära dig hur kondens bildas, hur skadligt det egentligen är för oss människor och vilka andra sätt det finns att minska eller eliminera.

1. DRY TOP Universal fuktabsorberande kapslar

En av de bästa egenskaperna som en modern produkt kan ha är enkelhet. Om du till exempel tittar på DRY TOP fuktabsorberande kapslar, kommer du omedelbart att veta varför den är så högt rankad och varför så många människor gör den till sitt val av fuktabsorbator. När allt kommer omkring är en enda kapsel otroligt liten och lika otroligt lätt att använda. Dra bara av skyddsfilmen och placera den nära ditt fönster — de absorberande silikakristallerna gör resten.

Förutom att vara enkla har DRY TOP-absorbenterna ytterligare en spektakulär egenskap. När du har använt en så behöver du nämligen inte slänga den. Lägg den istället ovanpå en pappershandduk och värm den i mikrovågsugn i ca 60 sekunder. När kiselkristallerna övergår från grön till sin ursprungliga orange färg är kapseln redo att återanvändas.

2. Bandwagon Water Snake

Du skulle inte veta det när du först såg det, men Bandwagon vattenorm är faktiskt en otroligt användbar produkt, oavsett hur barbent det ser ut. Faktum är att de flesta skulle förväxla det med en långsträckt resekudde eller en dörrstoppare.

I verkligheten kan Bandwagon-vattenormen suga upp fukt på mer än ett sätt. Om du råkar ha fönsterbrädor i trä, placera helt enkelt en av dessa vattenormar längs tröskelns nedre sida och låt den stanna där.

Otroligt nog kan ormen blötlägga vatten upp till 10 gånger sin ursprungliga vikt. Med andra ord, begränsa dig inte till fönster – placera den vid foten av ditt badkar eller duschkabin också. Du kan faktiskt också använda den vid foten av din dörr för att förhindra drag.

3. Evolution Sorbent Products Water Snake

Bandwagon är inte den enda tillverkaren som gör anständiga vattenormar. Faktum är att baserat på användarrecensioner, Evolution Sorbent Products eller ESP vattenormar rankas ganska högt, om inte den högsta bland dessa typer av kondensabsorbenter.

Varje ESP vattenabsorbent ’strumpa’ är 48 tum lång. De är gjorda av 100 % polypropen hud och fillersom båda motstå tillväxten av mögel och mögel. Kort sagt, förutom fönster kan du även använda dessa vattenormar i fuktiga områden som källare och garage. Och eftersom du lätt kan böja och vrida dem kan du också placera dem runt kylar, frysar och andra områden där du kan hitta kondens.

4. Pro Breeze Renewable sladdlös miniavfuktare

Ibland, istället för att använda en produkt för att torka eller samla upp kondensvattnet, kan du helt enkelt behöva en vara avfuktare. Men vad är egentligen en bra avfuktare? Tja, om det är så portabilitet, effektivitet och lång garantidå har du tur, eftersom Pro Breeze har alla tre.

Se även  Hur man skapar ett skafferi för sällskapsdjur (7 nyckelsteg)

Pro Breezes förnybara sladdlösa miniavfuktare är möjligen en av de bästa lösningarna för kondensproblem 2023. För det första är den otroligt liten och bärbar, såväl som sladdlös, så att du bokstavligen kan placera den var som helst i ditt hem. Och även om det kommer att göra underverk i öppna utrymmen (särskilt om du behöver ta bort kondens från dina fönster), den är perfekt för små, trånga ställen som skåp, garderober, garderober etc.

Därefter behöver miniavfuktaren bara laddas en gång var 20-30:e dag. Under den tiden kan den täcka ett område på upp till 333 kubikfot. Det är mycket utrymme för en så liten enhet.

Slutligen är Pro Breeze otroligt enkel och säker att använda. Allt du behöver göra är att placera den på önskad plats och slå på den; indikatorn på framsidan blir orange om luften är torr eller grön om det finns fukt i luften. Materialet inuti Pro Breeze är giftfritt och spills inte, så du kan säkert använda enheten runt barn.

5. DampRid FG90 Fuktabsorbent

DampRid har en lång historia av högkvalitativa produkter. Var och en av deras fuktabsorbenter kunde ha fått en plats på den här listan, men jag har bestämt mig för att fokusera på en viss produkt, nämligen DampRid FG90.

Trots sin ringa storlek, FG90 är perfekt för både stora och små rum, eftersom det kommer att suga upp överskottskondensen jämnt oavsett var du placerar den. I själva verket, precis som alla andra DampRid-absorbenter, kommer FG90 att samla upp fukt för upp till 60 dagar. Som ett resultat kommer ditt hem att få frisk, ren luft, och dina fönster kommer inte längre att vara så dimmiga och fuktiga som de normalt blir.

En annan fantastisk funktion hos FG90 är dess Lättfyllningssystem. Det tar inte mindre än fem enkla steg att installera färska oinpackade förpackningar i FG90, och att tömma den är lika lätt. Kort sagt, du har den perfekta kombinationen av hållbart, lättanvänt och effektivt med denna kondensabsorbent.

6. Hysure Portable Avfuktare

Ibland kanske en liten avfuktare inte skär den, oavsett hur effektiv den är. Trots allt, ditt vardagsrum kan vara stort, med massor av fönster och följaktligen massor av kondens på dem. Om så är fallet, kanske du måste skaffa något så kraftfullt som Hysures bärbara avfuktare.

Som namnet antyder är Hysure portabel; du kan ta den med dig överallt, från ditt hem till ditt kontor. Den bästa funktionen är dock inte dess portabilitet, utan dess kraft. En enda enhet kan samla in upp till 750 ml vatten per dag vid 80 ℃. Dessutom, dess vattentank har en kapacitet på 2000mlså att du kan tömma den en gång varannan dag.

Hysure är också en av de mest tysta avfuktarna på marknaden idag. Du kan bokstavligen ha den på under natten och vakna upp till ett fuktfritt rum på morgonen. Den är också perfekt för ditt barns rum, speciellt om det är mycket kondens på fönstren. Det sista din lilla behöver är en massa mögel och mögel som bildas på trösklarna och väggarna.

Se även  Bästa dammsprejerna för ett rent, dammfritt hem: 2023 recensioner

Slutligen är Hysure en miljövänlig, energibesparande produkt för alla moderna hem. Tack vare dess automatisk avstängningsfunktion, kommer det att spara energi när det inte används längre. Dessutom innehåller den inga skadliga material, så du kommer inte att förorena miljön samtidigt som du gör din inomhusluft mindre fuktig.

7. MAI Bamboo Charcoal Air Purifying Bag,

Aktivt kol är en otroligt populär, mångsidig produkt och kunder över hela världen verkar inte få nog av den. Faktum är att föremål som MAI-reningspåsarna säljs i tusental. Eftersom de är ekologiska, återanvändbara och effektiva är det inte konstigt varför så många människor använder dem till hålla luften i sina hem fräsch och luktfri.

Men det finns mer med MAI än bara borttagning av lukt. De större påsarna på 200 g är perfekta för att samla upp fukt från luften och eliminera kondens från olika platser runt huset, dina fönster ingår väldigt mycket. Och precis som att samla dålig lukt är reningsprocessen enkel – när påsen är helt full, placera den i direkt solljus och låt den vara ifred ett tag. På mindre än en timme är påsen fräsch, fuktfri och redo att återanvändas.

En enda väska räcker i ungefär sex månader. När den tappar sin effektivitet, skär helt enkelt upp påsen och placera kolet i jorden. Det är det perfekta sättet att gödsla dina växter och förorenar inte miljön.

8. Vacplus fuktabsorbent med aktivt kol

Ett av de största problemen som moderna fuktabsorbenter har är rengöringssvårigheter. Ofta har de inte ett effektivt fuktlåsningssystem som kommer att lämna föremålet smutsigt, smutsigt eller till och med mögligt. Med andra ord, du måste behandla din absorbator för samma problem som dina fönster, eller ditt hem i allmänhet, står inför.

Det kommer dock inte att hända med Vacplus fuktabsorbent. Detta bekväma föremål kombinerar effektiviteten hos kalciumkloridpartiklar och aktivt kol, såväl som fuktfångande filterpapper. Dessa tre komponenter kommer att fånga fukten inuti samtidigt som luften runt ditt hem hålls fräsch och luktfri. Ännu viktigare är att filterpapperet förhindrar läckage, så själva absorbatorn förblir fuktfri.

9. UniBond AERO 360° E-Connect fuktabsorbent

Vad är bättre än en bärbar, lättanvänd luftfuktare? Vad sägs om en som du kan synkronisera med din telefon och fyll på en gång var tredje månad?

UniBond AERO 360° är just den sortens absorbator. Med sin eleganta, enkla design kommer den att passa in i alla rum. Dessutom fungerar den lika bra i både stora och små utrymmen. Så du kan placera den bredvid dina fönster eller mitt i din matsal och resultatet blir detsamma – mindre kondens och frisk, ren luft.

Den bästa egenskapen hos UniBond AERO 360° är dock flikpåfyllningssystem. När vattnet i absorbatorn når en viss nivå, skanna helt enkelt det specifika området på behållaren med din smartphone och du beställ automatiskt en ersättningsflik. När den kommer, byt ut den i några enkla steg. Och sedan en enda flik kan hålla i cirka 3 månaderkommer du att bli av med överflödig fukt och spara lite pengar i processen.

Vad orsakar kondens och hur skadligt är det?

Kondens är en ganska normal företeelse i naturen. När du har hårda, ogenomträngliga ytor som glas och du placerar dem i låga temperaturer, vattenånga kan avsätta sig på dem. Fuktig luft släpper ut en del av sin fukt på dessa ytor, vanligtvis i form av vattendroppar. Naturligtvis resulterar det i ett dimmigt, fuktigt lager av vatten.

Se även  Kan du blanda blekmedel och tvättmedel?

Naturligtvis finns det många sätt att fuktig luft kan komma in i vårt hem. Den vanligaste metoden är genom duschande. Mycket vattenånga stiger upp från varmvatten och imma upp våra fönster, glasdörrar, speglar och även andra plana, hårda ytor. Men fuktig luft kan också komma från torka kläder, tvätta och laga mat.

Nu kanske kondens i sig inte verkar skadligt, men det är definitivt en anledning till oro. Om det till exempel är för mycket fukt på dina fönster, vattnet kan glida ner och suga upp i träramarna, vilket får dem att ruttna på insidan. Dessutom kan både mögel och mögel växa om det finns tillräckligt med fukt på dina fönster.

Men det stannar inte där; kondens på dina fönster är en stark indikator på att luften i ditt hem är fuktig. Snart nog, du kan upptäcka våta fläckar på dina väggar och möbler. Dessutom kommer mögel att växa på platser som är svåra att nå. Detta kommer inte bara att resultera i en stark, unken lukt, utan mögel och mögel kan också vara farligt för din hälsa.

När ska man använda en kondensabsorbent för fönster

När det kommer till fönster kondenserar vattenånga i tre olika typer.

  • Utanför fönstret: När det finns kondens på det yttre glasskiktet har du inget att oroa dig för. Under sommaren kommer hög luftfuktighet ofta att orsaka kondens utomhus. Men så länge vattendropparna stannar utanför är ditt hem säkert. Det är faktiskt ett tecken på att din inomhustemperatur är kall och att all värme stannar utanför.
  • Innanför fönstret: Som nämnts tidigare är kondens ett tecken på hög luftfuktighet. Så om det dyker upp på insidan av dina fönster är din inomhusluft lite för fuktig. Det är då du behöver tänk på att skaffa en av kondensabsorbatorerna ovan.
  • Mellan fönsterrutorna: Kondens mellan två glasrutor är ett allvarligt problem. Om det inträffar har du med största sannolikhet problem med fönstertätningarna. Tyvärr är den enda verkliga lösningen på detta problem att byta ut fönstren helt. Det är ett kostsamt alternativ, men det kommer att spara mycket tid och pengar som du annars skulle ha spenderat på att ta bort mögel och måla om mögliga väggar.

Alternativ för kondensabsorbering

Vattenånga kommer att kondensera då och då, så du måste hålla utkik och se till att den inte ackumuleras. Och även om du definitivt kan få en av kondensabsorbatorerna som listas i den här artikeln, är det ibland en bra idé att prova en mindre kostsam, DIY-rutt. Med det i åtanke, här är några sätt du kan antingen minska eller eliminera kondens i ditt hem:

  • Öppna fönstren över natten och släpp ut den fuktiga luften
  • Byt några fans på, om du har några
  • Slå på luftkonditioneringen
  • Flytta dina plantor till ett enkelrum och vädra det väl så att fukten går ut
  • Öppna dina gardiner och draperier så att luften kan cirkulera fritt
  • När du duschar eller badar, stäng dörren och begränsa ångan till badrummet.

Lämna en kommentar