De bästa campingtälten för 2-3 personer

Varför sova bara en person i ett tält om du reser i en stor grupp? Det är så mycket mer meningsfullt att dela upp sig i mindre sällskap med två eller tre personer. Om ditt tält inte är tillräckligt rymligt för mer än ett, är det dags att uppgradera. Vilka är de bästa campingtälten för små grupper?

Här är några utmärkta campingtält för två till tre personer:

  • MSR Elixir 3 tält
  • Marmot Tungsten 2-personers campingtält
  • ALPHA CAMP 2/3 Person Camping Dome tält
  • Marmot Limelight 3P tält
  • Smittybilt Overlander-tält
  • Ubon 2/3-personers snabbtält
  • Coleman Sundome tält
  • Stor Agnes Copper Spur HV UL3
  • The North Face Stormbreak 3-personers campingtält
  • ALPS Bergsbestigning Meramac 2-personerstält

Oavsett om det är du och några vänner som campar i skogen eller en avkopplande semester i naturen med dig och din partner, kommer dessa tält säkert att räcka. Fortsätt läsa för mer information om vart och ett av de 10 tälten ovan, inklusive funktioner, material, storlek och pris!

De 10 bästa campingtälten för upp till tre personer

MSR Elixir 3 tält – $300

Börjar vår lista är MSR Elixirett rejält tält för tre.

Det fristående tältet har en regnfluga av 68-denier belagd ripstop polyester. Tältgolvet är 70-denier belagd nylon medan resten av tältet är en tuff kombination av nylonnät och ripstop nylon för att klara alla slags väder.

Stängerna som medföljer tältet är 9 millimeter och byggda av 7000-seriens aluminium. Du får två stolpar per tält. Dubbla dörrar gör att du kan gå in och ut som du vill.

Topphöjden på detta tält är 41 tum så även längre användare kan spendera tid här bekvämt. Golvytan är en stor 39,5 kvadratfot, och tältet i sig är 84 tum gånger 68 tum och väger 7 pund, 1 ounce.

Att montera MSR Elixir-tältet kunde inte vara enklare. Stängerna är färgkodade och med webbing har du det här tältet uppe och redo att gå på några minuter. Stavarnas geometri är en annan trevlig egenskap, eftersom du får mer armbågsutrymme och takhöjd.

Några av tältets dragkedjor lyser i mörkret, och du har till och med redskapsloft för förvaring av dina prylar.

Marmot Tungsten 2-personers campingtält – $215

Plats för två? Du kommer att ha det i Marmot Tungsten tält!

Det olivgröna tältet har Marmots HD Velocity 7000-serie aluminiumstänger för stabilitet. Gylfen och klämmorna är färgkodade för att snabbt kunna fästa dem på stängerna. Även nya campare kommer att känna sig säkra på att sätta ihop Tungsten.

Tältet är av 40-denier polyester med No-See-Um mesh. Flugtyget och golvtyget är båda 68-denier polyestertaft.

Dragkedjorna i nylon klirrar inte så du väcker inte din sovande partner om du går upp tidigt för att se solen gå upp över berget. Det avskurna kontaktledningsgolvet är genomgående sömtejpad för att förhindra vindbyar av utomhusluft från att tränga in. Den ventilerade heltäckande flugan är också sömtejpad.

  Är parasailing säkrare än fallskärmshoppning?

Har du en pannlampa som du gillar att använda för ljus efter solnedgången? Den medföljande lampskärmsfickan i Tungsten-tältet ger dig en plats att sätta ljuset förutom på din noggin.

En D-formad dörr gör det enkelt att komma ut och in i tältet. Pre-böj zonkonstruktion bygger vertikala väggar för mer takhöjd.

ALPHA CAMP 2/3-personers campingkupoltält – $60

De ALPHA CAMP kupoltält passar bekvämt mellan två och tre personer, och ännu bättre, det kostar mindre än $100! För husbilen på en budget kan detta tält vara precis vad du letar efter.

Stängerna på ALPHA CAMP-tältet är inte aluminium, utan glasfiber för ett fantastiskt skydd mot vinden. En elektrisk port låter dig ladda din smartphone, surfplatta eller laptop så att du inte behöver vara helt frånkopplad när du campar.

Tre fönster i hela kupoltältets dragkedja helt stängda. De är också täckta av mesh så att du inte släpper in insekter. En överliggande meshficka och sidfickor maximerar din lagringspotential.

Tältet mäter 50 tum högt och 7 fot brett och 8 fot långt. Golvet har markventilation så att ditt tält inte blir en svettbox när du är helt upplåst för natten. Reflekterande rep som medföljer ditt köp är en trevlig säkerhetsfunktion.

ALPHA CAMP utlovar två års garanti på deras campingkupoltält. Du kan välja mellan tältfärger som blå, grön, röd eller orange och grå.

Marmot Limelight 3P-tält – $325

För campingäventyr i grupper om upp till tre, den Murmeldjur Limelight är ett annat bra tält att överväga.

Den har en fristående design, ett tältfotavtryck och ett trepoligt system. Baldakinen är av 40-denier polyesternät, och regnflugan och golvet är båda av 68-denier polyestertaft. Varje stolpe är av DAC-aluminium.

Med två dörrar kan du ta dig ut ur detta 48-tums tält utan att stöta på dina andra vänner eller familjemedlemmar. Vestibulområdet är ansenligt 7,5 kvadratfot och golvet mäter 42,5 kvadratfot eller 90 tum gånger 60 tum.

Detta tält väger 6 pund, 11 uns när det är packat för enkel transport. Det rekommenderas för backpacking.

De andra funktionerna är en lampskärmsficka, sömtejpning på det skurna golvet och ventilerade flugor, färgkodade pitch-klämmor och Press-Fit-stångfästen.

Smittybilt Overlander Tent – ​​1 200 $

Om din budget för ett campingtält för flera personer är enorm, då Smittybilt Overlander kan vara mitt i din gränd.

Overlandern väger 116,5 pund och är 51 tum lång, 56 tum lång och 95 tum bred när den är öppen. Att packa tältet minskar dess mått till 58 tum gånger 49 tum gånger 13 tum. Detta är uppenbarligen ett väldigt stort campingtält!

Avsedd att användas året runt, har Overlander en brandhämmande skummadrass med hög densitet för upp till tre personer. 420-denier oxford flysheet är vattentät och har fjäderstålstavar med spännstänger.

  Är Zip Foder kul? Hur man gör det bättre

För att installera Overlander, ansluts medföljande U-klämmor till den dubbla aluminiumskenan. Tältstängerna är i anodiserad aluminium och har gångjärn i rostfritt stål för ökad hållbarhet. Själva tältet är tillverkat av kraftig 600-denier ripstop polyester som är impregnerad med polyuretan. Tältmaterialet är också vattentätt.

En 12-volts nätadapter/cigarettändare låter dig njuta av grundläggande kraft. Det finns också en invändig LED-remsa. Myggnät överallt hindrar dig från att vakna upp täckt av gropiga, kliande bett. Vattenpelaren är testad för hårt väder för att stå emot väder och vind och hålla dig torr.

Du får även en åkpåse för att bära tältet och en extern skoförvaringsväska. Tältet klarar 661 pund.

Ubon 2/3-personers snabbtält – $47

Ett snabbtält som kostar under 50 USD kan låta som om det är för bra för att vara sant, men det är på riktigt! Se inte längre än till Ubon tält.

Dubbla innerfickor låter dig lagra små föremål som dina nycklar, din plånbok, dina laddare eller din smartphone. Dubbla dragkedjor genomgående är för säkerhet. Två nätfönster och dörrar låter dig se utanför utan att myggor kommer in.

Tälttyget i 210T polyester är vindtätt. Om du letar efter ventilation så har Ubon-tältet det. Du får två dörrgardiner som du kan rulla upp när du inte vill använda dem.

Genom att släppa de vita låsen kommer tältet att dyka upp direkt. För att staka ner ditt tält får du 8 tältpålar och 4 rep. Ubon-tältet väger 3,75 pund så att du enkelt kan ryggsäcka med det i packningen och inte känna dig nedtyngd.

Ubon-tältet finns i flera färgscheman: himmelsblått och grått, orange och vitt och grönt och brunt.

Coleman Sundome-tält – $250

Du har redan annan campingutrustning från Coleman, så varför inte lägga till deras Sundome tält till den listan?

Tältet för två personer har 8,5 millimeters glasfiberstänger, ett tältgolv i polyeten, en 75-denier polyestertaft och en enkel dörr. Centrumhöjden på Sundome är 48 tum.

Den rymliga kupolen inkluderar InstaClip-fästen, dubbla stolpar och en ring- och stiftdesign för snabb, sömlös installation och nedtagning. En elektrisk åtkomstport är en cool extrafunktion, liksom den inre växelfickan.

Insynsventilens fönster håller luften i rörelse, liksom den ventilerade Cool-Air-porten. Du har även Variflo-ventilation genomgående. Coleman’s WeatherTec System kommer att hålla dig fin och torr även i dystert väder. Den kan till och med hantera vindar upp till 35 miles per timme.

Du kan köpa Coleman Sundome i färgscheman som grönt och vitt eller marinblått och grått.

Big Agnes Copper Spur HV UL3 – $500

2020 års upplaga av Stor Agnes Copper Spur HV UL3 är den bästa hittills, vilket gör den perfekt för dina campingäventyr med upp till tre personer.

  Vad är stolpen framför pil och båge?

Copper Spur har tejpade sömmar för vattentätning, meshfickor, dubbelt ripstop-tyg i nylon och silikonbehandlat ripstop-golv med vattentätning av polyuretan.

Invändiga öglor genomgående låter dig fästa lägerlampor eller andra tillbehör. Du kan dra ihop dragkedjan i vestibulen för lite avskildhet eller skydd under en storm. Kardborreband överallt kan förbättra stabiliteten i din tältuppställning. Webbbandet och linorna är till och med reflekterande för camping efter mörker.

Dörrvakten Quick Stash gör det enkelt att komma åt. Ventileringen i hela tältet är antingen högre eller lägre för att passa passivt och aktivt luftflöde. 3D-bin-mezzaninen är en annan bra funktion, eftersom den har mediafickor, en takficka och fotfickor.

Vestibulmarkiser ökar Copper Spurs rymlighet. Du kommer inte heller att ha något emot att montera tältet så mycket med TipLock tältspännen som håller fast i din stång när den väl är fäst.

Big Agnes Copper Spur finns i två färger, orange eller olivgrön.

The North Face Stormbreak 3-personers campingtält – $200

Här är ytterligare ett fantastiskt tre-personers campingtält för din övervägande, The North Face Stormbreak.

Ett mellanpristält från ett märke du känner och litar på, Stormbreak väger 6 pund, 10 uns för enkel transport. Dess säckstorlek är 8 tum gånger 22 tum och golvytan är 39,72 fot. Detta tält har inget fotavtryck, så du måste köpa ett eget.

75-denier-polyesterflugan, 68-denier-polyestergolvet och 75-denier-polyestertaftkapellet är andningsbara och robusta. Full sömmar längs golvet och kapellet gör ditt tält vattentätt. Du får dubbla dörrar för tillträde men inga fönster. För att ge naturligt luftflöde har Stormbreak-tältet hög-låga ventilationspunkter.

Stormbreak kommer i två färgscheman, Golden Oak (guld) och Pavement (mörkgrå) eller Agave Green och Asphalt Grey.

ALPS Mountaineering Meramac 2-personerstält – $120

Avslutning på vår lista är ALPS Bergsbestigning Meramac tält för två.

Tältet väger 7 pund, 9 uns med en basstorlek på 5 fot x 7 fot, 6 tum. Det har alla funktioner du vill ha i ett campingtält för flera personer, inklusive sidonätpaneler för andningsförmåga och dragkedjeförsedda fönster som släpper in solen så mycket du vill.

De två dörröppningarna har täckta markiser för väderskydd. Du kan lägga dina väsentliga saker i redskapsfickor så att de alltid finns i närheten.

Inkluderandet av linor och stålstakar gör att installationen går ihop snabbt och enkelt. Flygmaterialet i polyester skyddar dig från hårda UV-strålar. Materialet är också vattentätt.

Slutgiltiga tankar

Camping i grupp kräver inte att du har egna separata tält längre. Gott om tält rymmer två till tre personer under ett tak. Oavsett om din budget är måttlig eller om du inte har något emot att spendera $500 till $1 000 på ett bra campingtält, så finns det ett tält på den här listan för dig.