De bästa baslurarna

Det har alltid varit din dröm att rulla in en stor, fet bas, men du får aldrig några tuggor när du försöker. Det har fått dig att tänka att det kanske är dags att uppgradera din installation, börja med dina beten. Vilka är de bästa beten för att locka till sig bas?

Här är våra favoritbasbeten:

Fortsätt läsa för mer information om varje typ av basdrag ovan samt produktrekommendationer från Amazon. Att fånga bas är på väg att bli enklare än någonsin!

9 typer av lockelser för att fånga mer bas

Topwater Frog

Topwater fiskedrag, som namnet antyder, sladdar förbi på vattenytan. Beten flyter vanligtvis så du behöver inte använda någon speciell teknik för att hålla toppvattendraget på vattnet där en hungrig bas kan upptäcka det.

Om du vill ha en icke-flytande version av ett toppvattendrag finns det också. Så fort du slutar flytta beten börjar det sjunka ner i havet. Detta kan göra det mer uppenbart för alla basar som simmar djupare i vattnet.

Topwater-beten är modellerade efter många vattenlevande varelser, inklusive insekter och betesfiskar. Vi gillar toppvattengrodor för att fånga bas speciellt. Målningen av ett toppvattensdrag är tillräckligt realistisk för att den hungriga basen ska tro att det verkligen är en riktig groda på vattenytan.

Gårörelsen hos ett toppvattenbete förstärker också dess realism. Vissa beten har mer realistiska rörelser än andra, så det är värt att spendera lite mer pengar för att få ett kvalitetsbete.

Till ett högre pris kan ditt lockbete till och med göra ljud via ett internt skallra, ha LED-belysning eller ha ”ögon” som rör sig.

Fäst till toppvattendraget kommer det att finnas minst en diskantkrok men ibland flera. När basen kommer nära din toppvattengroda kommer kroken att haka fast i fisken och de blir din.

Vi rekommenderar Blitz Buzz Phrog, som uppmärksammades i aprilnumret 2020 av Bassmaster Magazine. Det viktade beten har en mjuk, ihålig kropp för bättre kroksättning samt paddelstjärtar i plast.

Blitz Buzz Phrog gör ljud och inkluderar en spetsig krok för att fånga bas!

Crankbait

Crankbait kommer också att få in mer bas. Detta lockbete går under många namn, inklusive pluggar, djupdykare, grunddykare, elritsa och wobblers. Minnows hänvisar till smala, långa beten medan pluggar är för djuphavsfiske som basfiske.

Vissa crankbaits har hårda kroppar för hållbarhet och andra ihåliga kroppar som är lätta. Betet kan vara ett stycke eller två stycken förbundna med flexibla länkar. Detta gör att vevbetet – som ofta är modellerat efter en fisk – ger intrycket att det rör på sin ”svans”.

Plast eller balsa är de vanligaste materialen för crankbaits. Målningen på crankbait är mycket detaljerad för att optimera realism, ungefär som fallet är med toppvattenbeten. Vissa crankbaits har orealistiska färger men kan fortfarande locka till sig bas på grund av sina unika nyanser.

Många crankbaits har två krokar medan vissa inkluderar tre. En ögla fäst på beten gör det enkelt för dig att trä igenom din fiskelina.

De Dr Fish bas crankbait lockar är en Amazon’s Choice-produkt. För mindre än $15 får du fem crankbaits, som alla är skramlande och läpplösa. Betenen replikerar exakt en elritsa ner till fjällen över kroppen på dessa små falska fiskar.

  Är fiske bra på Aruba?

Tillverkad av plast med krokar och öglor av högt kolstål, krommålningen på varje bete lyser och reflekterar solljuset som riktiga fiskfjäll skulle göra så att du kan fånga mer kust- och sötvattensbas. Du kan till och med rulla in abborre eller öring!

Paddle Tail Swimbbait

Den tredje typen av basbete du kan prova är swimbait, särskilt paddle tail swimbait. Simbaits skapades på 1980-talet och har blivit populärt sedan dess och designades ursprungligen för att locka till sig randig bas och largemouth bas i södra Kalifornien.

Många år senare och paddle tail swimbait är fortfarande utmärkt på att locka in bas. En av de största fördelarna med denna typ av bete är att du kan använda swimbait, oavsett årstid eller vattenförhållanden.

Paddle-tail swimbait är alltid mjukt. Den är gjord av plast eller gummi så den är väldigt formbar. Du kan köpa paddle-tail swimbait i alla möjliga storlekar, även om större bete bör locka större fiskar som bas.

Detta mjuka badbete kan ha en bredare gapkrok som också är viktad; alternativt skulle du använda en swimbait jigpärla.

Vissa paddle tail swimbait är hårda, även om detta är mindre vanligt. Ett hårt badbete har hårdplast eller trä.

Betet ser ut som den fisk som öring, gädda, fläckig bas, liten bas, och largemouth bas regelbundet konsumerar, så det är ett effektivt val av bete. Denna stil av badbete kan till och med röra sig som om den simmar.

De JOHNCOO 3D swimbait lockar är mjuka paddle tail swimbaits som kommer med 10 till ett paket för under $15. T-tailen kan göra korta hopp och ryckningar medan 3D-ögonen ser ut som om du stirrar in i ögonen på en riktig fisk. Med sin inre kropp av regnbågspapper är beten reflekterande så att de är mer synliga.

Tubebete

Om du jagar smallmouth bas är tubbete ett måste.

Plastslangen som består av detta bete är mjuk, cylindrisk och ihålig. Ena änden, som är huvudet, är innesluten, medan den andra änden är öppen och har tentakelliknande bihang.

För bas behöver du bara ett rörbete som är högst cirka fyra tum långt. Välj färger som ser naturliga ut för en fisk, inklusive grönt, vitt, rökigt grått och brunt. Du kan också prova några ljusare eller mer onaturliga färger om du vill.

Krok- och viktsystemet på en tubjigg är ganska intressant. Jigghuvudet, som ofta är volfram- eller blygjutet, går in i kroppshålan.

För sportfiskaren som letar efter mer naturliga tubbetesfärger, denna uppsättning betes från TOPTACKLE är mitt i din gränd. En Amazon’s Choice-produkt, varje fyra-tums bete är gjord av plast och avsedd för basfiske. Du får totalt 36 beten för mindre än $20, vilket är en fantastisk affär.

Spinnerbait

Du kan inte gå fel med spinnerbait när du försöker rulla in en enorm bas. Uppkallad efter det propellerliknande arrangemanget av blad som är fästa på beten, när dessa blad rör sig, ser vibrationerna och blinkningarna ut på en bas som en mindre fisk som simmar, eller nästa lunch.

In-line spinnerbaits är en mycket populär typ. Bladet har en tråd som fungerar som dess centrala axel. Det bladet är kopplat till en metallbit som är böjd som ett C som kallas gaffeln. Bakom bladet finns en vikt som håller isär vajern och gaffeln så att beten kan rotera fritt.

  Hur man gör puderig snö klibbig

En annan typ av spinnerbait är spinnerbait över armen, aka säkerhetsnålen spinnerbait. Detta skapades 1951 i Missouri. Sportfiskare använder regelbundet säkerhetsnålsspinnare för att fånga kungsfisk, gädda och bas, så det är en typ av lockbete du absolut bör överväga.

Trådramen på en säkerhetsnålsspinnare vinklas i 90 grader och fästs sedan på ledningskroppen, som kan vara formad som en pil, kon eller kula. Sedan installeras en enda krok på beten.

De BOOYAH spinnerbait för småvatten är avsedd för basfiske. Beten är också ett Amazon’s Choice-val. Varje lockbete har en silikonkjol som är 60-trådig samt en Mustad Ultra Point 2/0-krok som är särskilt bra för bas.

Du kan välja mellan flera färger för din BOOYAH spinnerbait, inklusive nyanser som vit, grå, ljusgrön, mörkgrön, mörkblå, brun eller röd.

Vibrerande Jig

Halvvägs genom vår lista över de bästa basdragen är den vibrerande jiggen, som oftare kallas för chatterbait. Vibrerande jiggar är särskilt älskade bland sportfiskare som gillar att fånga bas. Precis som spinnerbait kan du använda chatterbait oavsett årstid.

Vibrerande jiggar finns i nästan alla färger du kan tänka dig, från de som smälter in i lövverket i sjöar och floder till ljusare färger som är mindre naturliga i naturen. En kombination av färger kan fungera bra för att locka fisk som bas.

Så var kommer den vibrerande delen av det vibrerande jiggens namn ifrån? Metall som är ansluten till jigghuvudet utlöser vibrationer i chatterbait. Betet vibrerar tillräckligt starkt för att vattnet runt det ska skvalpa. Den bifogade jiggkjolen kommer också att röra sig snabbt, vilket ytterligare kan väcka intresset hos en hungrig bas.

På djupare vatten rekommenderas det att du använder ett långsammare rörligt snäckor, medan högre upp i vattenpelaren bör betet röra sig snabbare.

Vi gillar Reaktion Tackle tungsten vibrerande blad jiggar, som kommer i tvåpack. Diamantpoleringen av de medföljande fiskekrokarna av professionell kvalitet kommer lätt att sjunka ner i bas. Krokarna är upp till 97 procent volfram och innehåller inget bly.

Själva jiggen har ett realistiskt fiskhuvud och en stor, hel kjol. Du kan köpa Reaction Tackle chatterbait-jiggarna i färger som svart med blått, svart med mörkgrönt (för bluegill-fiske), neongrönt, mörkbrunt och svart och vitt (för Tennessee Chad-fiske).

Finesse Worms

Även om vissa människor kasserar finessmaskar som beten endast för nybörjare, tror vi att sportfiskare på alla erfarenhetsnivåer kan få ut något av dem. Finessemaskar är plastbitar av bete som ser ut precis som – ni gissade rätt – maskar!

De är väldigt enkla och billiga, eftersom de bara är målade eller färgade av plast. Ibland innehåller finessmaskar glitter i sina plastkroppar för att ge dem gnistra och glans när de är i vattnet, men de kan också vara enfärgade. Deras färger är vanligtvis naturliga och matchar vattnet i nyanser av brunt och grönt.

Med finessmaskar handlar det om hur du använder dem. De går bra med en 1/8th-ounce eller 3/16th-ounce sänke. Du kan också sätta finessemaskens huvud genom en förskjuten maskkrok. Att använda en skakig huvudrigg med finessmasken är ett vanligt knep som ofta leder till stora resultat.

  Underhåll av fiskebåt: Allt du behöver veta

Strike King KVD feta babyfinessemaskar är tjockare och köttigare än dina genomsnittliga maskar. Du kan få maskarna i ett paket om 12. De har en doft som kaffe som kan få fisken att bita. Finns i en mängd olika färger och fläckiga med glitter, för $14, har du alla finessmaskar du behöver för en fiskesäsong!

Stickbete

Även om finessmaskar kan låta som en form av stickbete, är detta en helt annan typ av bete. Stickbeten är långa och magra också, men de liknar fisk, inte maskar. De är ofta gjorda av hållbara material som trä eller plast.

Det är meningen att du ska suspendera käppbetet efter att ha kastat det väldigt långt ut. Sedan, när du hämtar linan, kan hastigheten och verkan av stickbetet variera beroende på din teknik. Det är denna teknik som kan skicka basen din väg.

Stickbeten, trots att de är en lång, singulär bit av plast eller trä utan 3D-detaljer, är målade för att se otroligt realistiska ut. Du kommer inte att se några LED-lampor eller rörliga svansar på detta bete, så vi måste återigen upprepa att hur du använder stickbete kommer att avgöra dess framgång.

De Ecooda Hornet saltvattenfiske beten är stick bete stil. Varje bete är 2,9 uns och sju tum lång för toppvatten, på land eller till havs. Beten flyter, och du får bara en till ett paket för $18, så du vill ta väl hand om ditt bete.

De tillgängliga färgerna inkluderar vitt och grönt, rosa och lila, blått och vitt, orange och rött och blått och rosa. Du kommer att uppskatta betens hantverk såväl som uppmärksamheten på detaljer i lackeringen.

Curly Tail Grub

Curl tail jiggen eller curly tail grub är det sista basdraget vi föreslår. Detta mjuka bete är tillverkat av plast med en svans som mjukt böjer sig och kan röra sig och vicka under hämtning. Ribbning i hela kroppen är vanligt, men du kan köpa släta lockiga svanslarvar också.

De flesta jiggar med lockigt svans har en enda svans, men om du verkligen vill väcka uppmärksamhet, leta efter versionerna med dubbla svansar.

Storleken på en lockig svansjigg är cirka tre tum. Du behöver en leadhead-jigg för att få ut det mesta av en lockig svans, men spinnerbaits och skedar kan också fungera. Utanför smallmouth och largemouth bas, kommer fiskar som gul abborre, crappies, pickerel, gädda, stripers, öring och gös också bita för lockig svans grub.

Du kan till och med använda detta fiskebete i saltvatten för att fånga spot, croaker, bluefish, bonefish, snook, fläckig havsöring, flundra och randig bas.

Här är några curly tail grub artighet av XFISHMAN. 25-packet för $15 kommer i fem olika färger, inklusive vit, blå, röd, orange och benvit med grönt.

Slutgiltiga tankar

När du vill fiska bas är det rätta locket allt. Med de 9 alternativen vi diskuterade idag, oavsett din budget eller din fiskestil, kan du byta till ett bete som är mer troligt att få resultat. Lycka till!