De bästa bärbara diskbänkarna för camping

Att laga mat på en campingtur kan vara frustrerande och tillfredsställande på samma gång. Att städa är dock sällan tillfredsställande. Finns det bärbara campingsänkor som gör det enkelt att städa disken?

Den bästa bärbara campingdisken beror på dina campingbehov. Campingdiskbänkar sträcker sig från hopfällbara hinkar till diskhoar som kan förse dig med varmvatten. Typen av camping du gör, hur ofta du campar och din budget påverkar alla vilka bärbara handfat som är bäst för dig.

I det här inlägget kommer du att lära dig funktionerna du ska leta efter, olika tillgängliga alternativ och annan användbar information för att göra städning lättare när du campar.

Vi har kategoriserat våra spolerekommendationer efter typ och pris. Innan du läser vidare, ta en stund och fundera över vilken typ av camping du vill göra. Eftersom det finns ett brett utbud av diskhoar, måste du matcha den bästa diskbänken för dina behov.

Varför behöver jag ett bärbart handfat?

När du gör en campingtur är utrymme alltid ett övervägande. Tänk på allt du behöver ta med dig: tält, utrustning, kläder, mat, till att börja med. Alla dessa saker går ihop, och det slutar med att många av oss ”proppar” allt i våra fordon. Så varför ta med ett handfat?

Den goda nyheten är att de flesta bärbara diskhoar är kompakta. Även en större matlagningsstation, Cabela’s Deluxe Camp Kitchen, kan vikas ihop till en kompakt storlek. Om du får plats med ett kortbord i ditt fordon kan du även montera en matlagningsstation.

Så varför bry sig om att köpa ett bärbart handfat? Det beror på vilken typ av camping du planerar att göra. Om du funderar på att bo någonstans i närheten av restauranger eller på välutrustade campingplatser, kommer dina matlagnings- och tvättbehov inte att vara alltför stora problem.

Men du kanske är den typen av campare som vill komma bort från allt, och att laga maten är en del av campingupplevelsen. Om det låter som du, kan ett handfat med ett förberedelseområde passa bättre för dina behov.

Om du planerar att campa i backcountry, kan en bärbar handfat vara ett praktiskt tillägg. Du behöver också vattentillförsel. Tur för dig, flera av våra favoriter låter dig bära vatten med dig.

Uppenbarligen, ju mer du planerar att flytta, desto lättare vill du att din last ska vara. Om du planerar att slå läger på en annan plats varje dag, kanske ett bärbart bord med handfat inte är något för dig. Men igen, om du ska fiska, ett bord för att förbereda din fisk kommer väl till pass.

Vilka funktioner ska jag leta efter?

Oavsett vilken budget och typ av camping du planerar att göra; helst vill du ha dessa funktioner i en campingdisk:

 • Bärbarhet. Kom ihåg att det här inte bara handlar om storlek. Vilket handfat du än använder måste det självklart passa ditt fordon. Men vikten är en annan faktor. En liter vatten väger ungefär 8 pund (4 kg). Att släpa fem liter vatten till en campingplats kan göra dig tung.
 • Hållbarhet. Vad du än köper bör hålla länge. Om det ser tunt ut så är det förmodligen det. Helst vill du ha en produkt designad för camping eller utomhusbruk.
 • Lätt att använda. Du vill inte slösa halva din campingtid på att sätta upp ett handfat. Du vill inte bråka med det heller.

Vi övervägde dessa tre egenskaper för var och en av dessa diskbänkar.

Outwell tvättställ

Ett handfat är något som håller vatten och du kan använda det för att diska. Våra första rekommendationer är för bärbara behållare som låter dig göra just det, till exempel Outwell tvättställ.

Vi älskar den här produkten av flera anledningar. Den första är enkelheten i designen. Outwell är ett tvådelat hopfällbart handfat som, när det öppnas, är lika stort som en liten varukorg. Tre designfunktioner gör att denna produkt sticker ut.

 • Locket. Att ha ett lock är bra i första hand. Ännu bättre är att ha ett vikbart lock. Skjut ut den, vänd på den så kan du använda den som en bricka för dina drinkar. Eller håll den förlängd och lägg till en extra tum, perfekt för den sista campingmåltiden när du inte känner för att diska. Packa disken, stäng locket på plats och du är redo att ta hem dem och låta diskmaskinen göra sitt jobb.
 • Basen har spår som du kan använda för att stapla dina tallrikar, och det finns också en plugg som täcker ett silavlopp.
 • Handtagen. Vi älskar att kunna bära saker med en hand.
  10 exempel på campingyxor (vad de väger och vad de kostar)

Utöver fördelarna ovan gillar vi att du kan köpa en hel rad produkter från Outwell, inklusive en hopfällbar vattentank, kastruller, koppar och porslin.

Ett minus vi inte gillar: Den här produkten är svår att hitta. De flesta webbplatser listar det som tillgängligt i Storbritannien. Däremot kommer de att skicka den till USA mot en extra kostnad. Det är synd eftersom vi har haft svårt att hitta ett annat hopfällbart handfat som vi gillar lika mycket.


Räkna med att betala $50 till $60 för frakt.

Slutsats: Detta är ett robust, hopfällbart handfat som är perfekt för camping på en campingplats eller var som helst där du har tillgång till vatten.

Andra intressanta inlägg

 • Är Dawn diskmedel säker för camping?
 • Varför Van Camping är bättre än hotell: 11 övertygande skäl!
 • Behöver jag sanera min husbils sötvattensystem? Vad du behöver veta
 • Är det säkert att använda en offentlig grill?

Den vänliga svensken hopfällbara hinken

Även om detta annonseras som en ”hink”, kan vi enkelt de Vänlig svensk används för att diska eller hålla din fångst när du återvänder till campingen. Den fälls platt och när den öppnas kan den rymma allt från 2,64 gallon till 7,9 gallon beroende på storleken du köper.

Till skillnad från många hopfällbara papperskorgar har svensken extra stöd och är därför mindre chans att ramla omkull. Den levereras med handtag för enkel att bära, en avtagbar nätpåse som du kan använda för att hålla svampar och skurborstar eller små verktyg. Det finns ett öglahandtag på sidan för att göra det lättare att hälla vätska.

Du kan välja en av tre färger. Många campare väljer den svarta. På så sätt kan de fylla den med vatten, lämna den i solen och när de kommer tillbaka från sin promenad, de har en kastrull med varmt vatten för att duscha eller diska.

En nackdel med svensken är att locket inte är läcksäkert, så om den ramlar omkull kommer vätskorna inuti sippra ut.

Räkna med att betala $20 till $30 beroende på vilken storlek du väljer. För det priset, gå vidare och köp två eller tre så att du kan diska ordentligt.

Slutsats: Detta är billigare och har mer mångsidighet än Outwell, men diskning blir mindre bekväm.

Vi har flera rekommendationer om du är redo att ta campingsänkor till nästa nivå.

Cabela’s Deluxe Camp Kitchen med handfat

Först är Cabela’s Deluxe Camp Kitchen. Om du letar efter en komplett diskbänk har den här produkten några användbara funktioner. Det här är vad du får:

 • En bänkskiva. Den har en rymlig disk för att laga mat och är gjord av brandsäker MDF.
 • En diskho. Diskbänken är avtagbar och tillverkad av robust, läckagesäker plast. Även om vi önskar att det var djupare, är det bra att du inte behöver oroa dig för att en kniv sticker hål på den.
 • Sidobord och skafferi. Eftersom diskbänken tar upp en tredjedel av huvudbänksutrymmet lade de till ett litet bord för extra bänkutrymme. Kökssetet kommer med ett hängande skafferi av polyester som du hänger på sidan av bordet. Skafferiet levereras komplett med en nätdörr för att säkra disken och maten du förvarar.
 • Spisbord. Till höger om huvudbordet finns ett bord utformat för att rymma din kamin. Detta stekbord i metall är lägre än bänken och är tillräckligt rymligt för att rymma de flesta små matlagningsapparater.
 • Underbyggnadshylla. Du kan fästa ytterligare en trådhylla under huvudbordet. Behöver du en plats att torka dina diskar?
 • Lyktstång. För den som vill lägga till en liten lykta sträcker sig lyktstolpen ovanför diskbänken. Det finns inga fler ursäkter för att vara för mörk för att diska.
 • Små detaljer. Få ditt campingkök att kännas mer som ditt hemmakök med kryddhyllorna och en bifogad metallstång för att hänga upp dina redskap och det medföljande pappershandduksstället.
  Hur många människor kan sova i en skåpbil?

Några negativa saker om detta lägerkök: Vi önskar att bänkskivan hade rostfritt stål eller plast för att bättre skydda produkten från regn. Höjden är lite låg – vi vill att den ska vara standardhöjden på 3 fot. Du måste bestämma om 16 kg är för tungt att släpa på om din camping är mer än gångavstånd från ditt fordon.

Titta på den här videon för en snabb översikt över funktionerna.

Slutsats: Om du planerar att campa i mer än 2 till 3 dagar, kommer du att uppskatta att ha ett lägerkök som låter dig diska, laga nyfångad fisk och laga mat på spisbordet, då borde du kolla upp detta.

Coldcreek Outfitters Utomhus tvättställ och tvättställ

Om du vill ha ett handfat med en funktionell kran, då Coldcreek Ultimate Workstation är något att utforska. Till skillnad från Cabela’s har Coldcreek en polyetenyta och en stålram för att minska risken för vattenskador.

Här är några funktioner vi gillar:

 • tvättställ. Tack vare Coldcreeks två diskbänkar kan du diska din disk i ett handfat och skölja i det andra. Dessutom ger avtappningspluggarna dig valet av vad du ska göra med det återstående vattnet.
 • Insättningar. Coldcreek erbjuder två insatser som passar tätt över diskbänkarna, vilket ger dig gott om bänkutrymme för att förbereda dina måltider. Disken har ett hål för att hänga upp en liten soppåse och gör det enkelt att slänga matrester.
 • Avtagbar kran. Om du har tillgång till rinnande vatten, koppla på en slang och allt är klart. Har du inget rinnande vatten? Ta bort kranen om den är i vägen.

Coldcreek har några nackdelar. En är att en av diskbänkarna bara är 2,5 tum djup. Medan den andra är en mer användbar 4,5 tum, vill vi att båda diskbänkarna ska vara 4,5 tum. Coldcreek säger att den lilla är för grunt vatten.

Den har inte heller alla extra hyllor som Cabelas har. Fortfarande, om du vill ha handfat och en högre arbetsyta så kan det här vara något för dig.

Slutsats. Vi tror att detta också är något för någon som planerar att campa några dagar och laga sin mat. Om du vill ha något lite lättare, skulle du uppskatta det. På grund av kranen och diskbänkarna använder vissa människor Coldcreek som ett krukbord.

Räkna med att betala cirka $150 för Coldcreek.

Vatten Boy Camp Tvättställ

De Vatten Boy Camp Tvättställ bör stå högt på din lista om du letar efter ett kraftfullt handfat att ta med dig på ditt nästa äventyr över land. Var dock varnad: detta är ett dyrt handfat.

Så, vad får du för Water Boy?

 • Ett vattentryckssystem som drivs av 12 volt.
 • En elektrisk pump för att ge filtrerat vatten med samma tryck som hemma
 • Kraftfull nog att köra en varmvattenberedare på begäran så att du inte behöver recirkulera dyrbart vatten förrän du får varmt vatten.
 • Ett uppladdningsbart batteri, spänningsmätare och USB-portar
 • Vattenfilter med kolblock
 • Snabbkopplingar för slangar
  Hur man gör en bärbar komposttoalett: grunderna

Med möjlighet att få varmvatten och en valfri panna, detta är den ultimata campingdisken. Om du är på en camping kan du koppla den till en vattenkälla. Om inte, dra en slang från vattentanken som medföljer produkten.

Så vad är att inte gilla med det. Priset är det negativa för denna portabla diskbänk. Räkna med att spendera $600 för den grundläggande diskbänken och ytterligare $175 för den bärbara varmvattenberedaren – den bärbara propanvärmaren ger dig ett vattenflöde på 1,5 liter per minut.

Slutsats: Till sin högre prispunkt är The Water Boy inte för en och annan helgcampare. Om du är en diehard campare eller overlander, eller planerar att leva utanför nätet under en längre tid, denna produkt kan tillgodose ditt varmvattenbehov.

Gör det själv

Precis som det finns tillfredsställelse i att laga mat i naturen, oavsett om det är något du har fångat eller ingredienser du har tagit med hemifrån, vissa människor finner tillfredsställelse och stolthet i att bygga sina bärbara handfat. Vi har hittat några intressanta DIY-projekt som du kanske gillar:

University of Minnesota, gjorde till exempel den här utmärkta videon som visar hur de skapade vad de kallar en handtvättstation. Vi ser inte varför detta inte kan användas för en tvättstation.

Midamerikansk förberedelse har ett portabelt handfat med plastbaljor, lite PVC, vinylrör och några hinkar. Det är en smart design, och när den är klar ser den ut som en bänkskiva.

Leker med pinnar har en video som visar upp deras hemmagjorda diskpaket. Om du är någonstans med begränsat vatten, kanske du kan få några idéer genom att titta.

Bästa metoder för att diska på lägret

Alla behöver inte vara pojkscout eller pojkscout. Här är några tips för dig som är ny på campinglivet eller bara behöver en recension.


Tre pottmetoder. Boy Scouts använder metoden med tre krukor, men alla tre behållare duger.

 • Burk 1: Tvättburken— använd varmt vatten och diskmedel. Var försiktig med tvålen – du behöver förmodligen mindre än du tror. Skrapa så mycket mat från tallrikar som möjligt innan du tvättar dem. Tvätta den renaste disken först.
 • Gryta 2: Varmsköljning-precis som det låter. Ditt mål är att skölja bort tvålen.
 • Gryta 3: Kallskölj– använd denna för att desinficera din disk. Enligt Clorox.com är det korrekta sättet att desinficera disken efter tvätt att ta 1 liter vatten, tillsätta två teskedar blekmedel och blötlägga disken i lösningen i minst 2 minuter. Du kan också använda desinfektionstabletter, till exempel: steramin.

Metoden att torka av dig

Vissa hoppar över den sista kalla sköljningen och gör samma sak som de gör hemma: de torkar. Om du vill spara vatten, överväg att göra det – glöm bara inte att ta med en eller två diskhanddukar. Se den här videon för en kort demonstration:

Sand

Innan diskmedel använde folk granulära material för att rengöra sina diskar. Bakpulver, sand och smuts har använts för att rengöra disken. Om du vill spara vatten och ha tillgång till grusig sand, överväg att använda den här metoden.

Processen är enkel. Du får lite sand, gnuggar den runt dina tallrikar för att lossa matpartiklar och torkar sedan av den. Om din bräda behöver en andra skrubb, ta lite mer sand. Skölj sedan disken med varmt vatten och torka dem.

Slutsats

Att diska medan du campar kan vara enkelt eller komplicerat, beroende på var du campar, hur länge du campar och vad du planerar att laga mat. Men vad du än gör, försök undvika engångstallrikar och bestick. Naturen förtjänar mer respekt.