De bästa bärbara campingkaminerna som fungerar utmärkt

Du måste äta, även när du campar i naturen. Men utan en spis är dina alternativ begränsade. Eller är de det? Bärbara campingspisar låter dig njuta av varma, semi-hemlagade måltider så att du har näring och energi att vandra, klättra och leka med självkänsla. Vilka är de bästa bärbara campingkökarna?

Dessa är våra 10 favoritportabla campingkök:

  • Camp Chef Everest 2X högtrycksspis
  • Eureka Ignite 2-brännare Camp spis
  • Coleman Gas Camping spis
  • Eureka Gonzo Grill
  • Solo Stove Campfire Kamin
  • Camp Chef VersaTop
  • Jetboil Genesis Basecamp Stove Cooking System
  • Kovea Slim Twin Propane Kamin
  • Gas ONE GS-1000
  • GSI Outdoors Selkirk 540 2-brännare Camp spis

Oavsett om du är en ensamcampare eller reser i grupper, finns det en bärbar campingkök på den här listan för dig. Fortsätt läsa för information som brännarkapacitet, spisstorlek och naturligtvis pris. Du vill inte missa det!

Dessa 10 bärbara campingspisar fungerar utmärkt

Camp Chef Everest 2X högtrycksspis – $165

Överst på vår lista är Camp Chef Everesten bärbar högtrycksspis som producerar en värmeeffekt på 20 000 brittiska termiska enheter eller BTU per brännare.

En propankamin med självtändning, Everest mäter 25,2 tum gånger 12,7 tum gånger 5,6 tum. Den väger 12 pund, så den är inte nödvändigtvis lätt, men att släpa runt den kommer inte att vara alltför svårt heller. Kaminen har ett bärhandtag.

Du kan utrusta spisen med en ett punds propancylinder för att laga läckra måltider ute i naturen. Locket låser så att du kan känna dig trygg med att använda denna spis för alla dina matlagningsbehov. Justera tillagningstemperaturen med kontrollrattarna.

Med en droppbricka i rostfritt stål är rengöringen efter tillagning lika enkel som en, två, tre. Grillgallret är byggt av nickelbelagt stål så att det tål tyngden av stekpannor, stekhällar och kastruller.

En tresidig vindruta förhindrar att din spishäll brinner ut även om det blåser lite.

Eureka Ignite 2-brännare Camp Stove – $145

De Eureka Ignite i sin glada kricka blå färgschema är en annan stor bärbar camping spis att överväga.

Denna 12-punds spis är 23 tum gånger 12,8 tum gånger 4 tum. Avståndet mellan varje brännare är 12 tum, och du får två brännare till spisen. Var och en producerar 10 000 BTU. Max brinntid är 90 minuter.

Med hjälp av propan har Ignite en tryckknappständning så att du kan börja laga mat direkt. Den kraftiga stålspisen är designad för flera års campingbruk, inte månader.

Lagar du mat i ojämn terräng? Oroa dig inte! Ignite har halkfria gummifötter som du kan justera efter behov för att förhindra att din kamin tippar. Droppskålen, gjord av rostfritt stål, rostar inte heller.

  Bästa Downrigger Clips för Kokanee Fishing (Och hur man ställer in det)

Ignite har tvåvarvsreglage så att du kan justera lågorna från hög till låg och laga dina måltider till perfektion. När du är klar kan du låsa spislocket stängt.

Coleman Gas Camping spis – $80

Ett Amazon’s Choice-val, den Coleman gas campingkök är också ett fantastiskt budgetalternativ.

Coleman säger att den här kaminen kan köras i en timme på en 16,4-ounce cylinder av propan, som inte ingår. Kaminen producerar 20 000 BTU och har plats för upp till två kokkärl samtidigt, en som är 10 tum och en annan som är 12 tum.

Campingspisen med två brännare har en ratt för att justera brännarkontrollerna, vilket är det näst bästa för att förvärma ugnen till en viss temperatur hemma. PerfectHeat-tekniken gör att bränslet förbränns helt så att din mat får mer värme.

Med PerfectFlow-tekniken förblir värmeeffekten stabil i alla lägen. Det inkluderar när du har ont om bränsle, du befinner dig på hög höjd eller när vädret är iskallt.

Vindblockerande sidopaneler är justerbara, eftersom du kan fälla ner dem, där de fungerar som sidobord. På särskilt blåsiga dagar kan du höja sidopanelerna högre. En tryckregulator kommer också att hålla din kamin igång som bäst även om vädret inte är det.

Eureka Gonzo Grill – $190

En annan cool bärbar spis från Eureka är Gonzo grill.

Gonzo producerar 6 000 BTU, vilket visserligen inte är högt. Kaminen väger 14 pund, 3 uns och mäter 13,8 tum gånger 11 tum.

Det vi gillar med den här grillen är att den är utbyggbar. Matlagningssystemet, när det är helt öppet, ger dig upp till tre tillagningsytor samtidigt. Tillagningsytorna är gjorda av tåligt gjutjärn och är vändbara så att du kan gå från en grillyta till en grillplatta och tillbaka igen.

Om du äger JetLink-tillbehörsporten kan du enkelt ansluta andra Gonzo-grillar för att maximera din matlagningspotential.

Sjudkontrollventilen är tillbaka, liksom den löstagbara droppbrickan. Ännu bättre är att Gonzo har en integrerad grillskrapa för att ta bort matrester som samlas på gallren.

Solo Stove Campfire Stove – $110

Campar du ensam och behöver något mättande att äta? Nå för Solo spis.

En braskamin, den ultraportabla Solo Stove mäter 9,25 tum gånger 7 tum och når en koka mellan 2 och 4 minuter.

Hur fungerar en sådan här lägereldskamin? När luften rör sig genom kaminen skickar elden runt Solo Stoves bas förvärmd luft längs kaminens ventiler nära brännkammaren. Den varma luften stiger och utan syre passerar luften även genom ventilationshålen i botten.

En asklåda som ingår i Solo Stove förhindrar luftflödesavbrott och kan även fungera som värmesköld. Trådgallret, som är nikromt, ökar din tillagningstemperatur samtidigt som syret håller i rörelse.

  Kan du flyga en paramotor till en annan stat?

När du är klar med att äta och Solo Stove har svalnat tillräckligt, kan du stoppa in kokringen i kaminens kropp och sedan förvara den i väskan.

Camp Chef VersaTop – $200

Här är en andra bärbar kamin från Camp Chef för dig VersaTop.

Camp Chef inbjuder dig att utforska din VersaGrillity med VersaTop bärbara campingspis. VersaTop producerar 18 000 BTU per brännare och är en 24-punds spis med 15-punds grillar. Den mäter 17 tum gånger 18 tum gånger 8 tum.

Stekytan är 247 kvadrattum, vilket ger dig gott om matlagningsutrymme. Haka bara i en propancylinder på ett kilo, använd den makalösa tändningen så kan du komma igång. Grillbenen är justerbara för bättre stabilitet.

Fetthanteringssystemet inkluderar en fettkopp som kan lagra 24 uns och en fettbricka. Ställ in dina matlagningspreferenser med en värmekontrollratt. Alla matlagningsytor är non-stick, inklusive den platta grillen, som gör det snabbt och enkelt att diska.

Jetboil Genesis Basecamp Stove Cooking System – $370

De Jetboil Genesis Basecamp är mer än en bärbar campingspis. Det är ett helt matlagningssystem.

Basecamp-systemet med dubbla brännare fungerar med 10 000 BTU per timme och kan mata upp till fem personer. Den kokar 48 liter vatten på en propanflaska på ett kilo och tar 3 minuter och 15 sekunder att koka en liter vatten i sin Flux Pot, som rymmer 5 liter. Den medföljande stekpanna med non-stick är 10 tum och belagd med keramik.

Vikbar och tuff, Basecamp har temperaturutgångsrattar för var och en av de dubbla brännarna. En medföljande vindruta bibehåller tillagningstemperaturen även i blåsigt väder. Om du har en JetLink-tillbehörsport kan du utöka Basecamp ytterligare. Du får också en bärväska komplett med en ficka för att förvara bränsleregulatorn.

Kovea Slim Twin Propane Stove – $130

En tvålågig spis, den Kovea Slim Twin är rimligt prissatt och väger 9 pounds, 8 ounces så det kommer inte att köra ner dig på dina utomhusäventyr.

Varje brännare producerar 10 500 BTU. Kaminen mäter 23,4 tum gånger 14,7 tum gånger 3,3 tum. Dess genomsnittliga koktid är 3 minuter, och dess maximala brinntid är en timme, 50 minuter med en propantank på ett pund.

Även om du inte får bränsle med ditt köp, slänger Kovea in en regulatoradapter för en propancylinder. På tal om bränsle är det enkelt att slå på den här portabla spisen, eftersom den använder piezotändning.

Ett grillgaller i stål är förstärkt med nickel för att använda stekpannor, stekhällar eller grytor. Locket på spisen går av så du kan laga mat med kastruller eller kastruller i alla möjliga storlekar. Med en tresidig vindruta kommer elden på denna kamin fortfarande att brinna.

  Vad är stolpen framför pil och båge?

Den justerbara flamkontrollen låter dig sjuda mat eller laga mat vid högre temperaturer. Den lågprofilerade designen av Kovea Slim Twin gjordes med resenärer och äventyrare i åtanke.

Gas ONE GS-1000 – 26 USD

Om du letar efter en budget bärbar spis, den Gas ONE GS-1000 är det. Kaminen kostar mindre än $50!

Även om du inte betalar mycket, är GS-1000 en bra spis genomgående, speciellt för ensamresenärer eller de som inte behöver mycket värme. Kaminen producerar värme med en hastighet av 7 650 BTU.

Det medföljande patronutkastningssystemet förhindrar oregelbundet gasflöde genom att ta bort gaspatronen innan den börjar brinna. En annan cool säkerhetsfunktion är spakmekanismen. Spaken låses inte om du inte har bränslebehållaren i rätt läge. Det finns också en automatisk avstängningsfunktion.

Lätt, GS-1000 väger bara lite över 3 pund. Tyst driftläge håller matlagningen tyst så att du inte drar till dig oönskad uppmärksamhet från vilda djur i närheten. Automatisk piezotändning är elektrisk för enkel start varje gång.

Gas ONE GS-1000 finns i grått eller svart.

GSI Outdoors Selkirk 540 2-brännare Camp Stove – $125

Den sista bärbara campingspisen på vår lista är GSI Outdoors Selkirk 540.

Denna ljusorange kamin med dubbla brännare producerar 10 000 BTU värme per brännare. Kaminen går på bränsle och har självtändning. Dess genomsnittliga koktid är 4 minuter. Du skulle behöva 15 gram bränsle för att koka en liter vatten.

Selkirk 540 är inte så mycket tyngre än de andra kaminerna vi har täckt, och klockar in på 10 pund. Den mäter 21,4 tum gånger 12,9 tum gånger 3,8 tum.

Mikrokontrollventiler låter dig höja eller sänka temperaturen på varje brännare. Du kan också avläsa temperaturutgången nära ventilerna. Spishällen är tillräckligt rymlig för att passa 5-liters och 8,5-liters kastruller.

Selkirk 540 har en omslutande vindruta så att en hård vindpust aldrig kan avbryta din matlagning. De här vindrutorna kan vikas om du vill ha dem nere. Stålets utsida är pulverlackerad för hållbarhet.

Tillagningsytorna är också tåliga med nickel-krom och rostfritt stål. Krukstödet är avtagbart. En brännarram, som också är i rostfritt stål, förhindrar att dina matlagningsytor blir för smutsiga, vilket är ganska praktiskt.

Slutgiltiga tankar

Glöm att äta korv och s’mores över en lägereld. De 10 bärbara spisarna vi pratade om idag låter dig äta som om du är hemma. Du förbereder mättande, näringsrika och välsmakande måltider mitt i vildmarken.

Tillgänglig för en mängd olika budgetar, vi är säkra på att du kan hitta din nästa bärbara spis på den här listan!