De bästa baitcasting-rullarna

En baitcaster-rulle håller ditt spö och spolen parallella med varandra och passar särskilt bra med flätlinor, fluorkarbonlinor och monofilamentlinor. Du ska köpa din första baitcasting-rulle och du vill att den ska vara bra. Vilka är de bästa alternativen?

Det här är de 10 bästa baitcasting-rullarna:

  • Lews HyperMag Speed ​​Spool Baitcast-rulle
  • Abu Garcia Ambassadeur SX Baitcast-rulle
  • Piscifun Torrent Baitcasting-rulle
  • Shimano Curado DC Lågprofil Baitcasting-rulle
  • KastKing Royale Legend II Baitcasting-rulle
  • Lew’s Tournament MP Speed ​​Spool LFS Baitcasting Reel
  • Daiwa TATULA LT
  • Shimano Tranx Baitcast-rulle
  • 13 Fiskekoncept Z Baitcasting-rulle
  • Kalex XL3 Baitcast lågprofilrulle

Den här guiden kommer att vara full av användbar information så att du kan fatta ett säkert köpbeslut. Vi kommer att granska funktionerna, materialen och priset för varje baitcasting-rulle i listan ovan, så se till att du fortsätter läsa!

Dessa är de 10 bästa baitcasting-rullarna

Lew’s HyperMag Speed ​​Spool Baitcast-rulle – $300

Startar vår lista är en av de mest kända baitcasting-rullarna på marknaden, Lews HyperMag.

Denna haspelrulle har en mängd funktioner som gör den till en framstående. Dessa inkluderar en Speed ​​Keeper och Speed ​​Dial, som är en patenterad teknologi som fungerar tillsammans med varandra för att behålla din krok och indikera din linjelängd.

Dragstjärnan, som är dubbelanodiserad, har en klickjustering som du kan lyssna efter. Med en linstyrning belagd i titanzirkonia kan du fiska med stor precision.

De 11 lagren i hela HyperMag-rullen främjar fantastisk prestanda. Du får även ett Zero Reverse envägskopplingslager som har dubbelskärmade rostfria kullager. Med ett SpeedCast justerbart bromssystem eller ACB kan du ställa in centrifugalbromsen i 27 lägen med fyra stift.

Winn Dri-Tac knoppar med kolfiberhandtag väger 95 millimeter styck och är böjda för enkel användning. Speed ​​Gears är precisionsskurna och byggda av robust anodiserad aluminium. Ramen på HyperMag är magnesium i ett stycke och har C45 kolfibersidoplattor.

De legerade kugghjulen är anodiserad aluminium av flygplanskvalitet medan den 32-millimeters U-formade spolen är gjord av dubbelanodiserad flygplanskvalitet Duralumin. Dessa delar är byggda för att hålla!

Abu Garcia Ambassadeur SX Baitcast-rulle – $135

De Abu Garcia Ambassadeur SX är en annan mycket hyllad baitcasting-rulle, och den är billigare än HyperMag.

Du kan välja mellan fem modeller: 5600, 5600-c, 6600, 6600-c och 6601 för vänsterskor. De andra modellerna är alla för högerhänta sportfiskare.

Ambassadeur SX är byggd av bearbetad aluminium och håller hög kvalitet rakt igenom. Bromssystem och lager är en formidabel kombination. Centrifugalbromsarna har sex stift medan lagren inkluderar ett rullager och tre andra rostfria lager.

Du kommer sannolikt att använda det synkroniserade nivåvindsystemet ofta, eftersom det är utformat för att förbättra din kastbarhet och linläggning så att du kan lita på Ambassadeur SX oavsett vart dina fiskeäventyr tar dig.

Med ett dragsystem med flera skivor kan du bibehålla dragtrycket på hela dragområdet samtidigt som du håller din rulle konsekvent och jämn. Det kompakta böjda handtaget håller sig ur vägen så att du enkelt kan fiska.

  CFMoto Side-by-Sides: Är de bra kvalitet?

Piscifun Torrent Baitcasting-rulle – $40

En kvalitets baitcasting rulle för mindre än $50? De finns där ute, och Piscifun torrent är ett sådant bra exempel.

Bara för att du spenderar mindre pengar betyder det inte att du offras på funktioner. Torrenten har dubbel-line lindningsaxlar för att öka styrkan, prestanda och stabilitet på denna baitcasting-rulle.

Magnetiserade bromsar och en spolespänningsknopp är precisionsfunktioner, varav den senare förhindrar att din lina trasslar ihop sig hopplöst.

Sidoplattor är skyddsfunktioner för lång livslängd. För att komma åt sidoplattan behöver du bara använda den medföljande spaken. Sedan kan du rengöra tallriken och sätta tillbaka den så att den är redo för nästa fisketur.

De rostfria lagren är skärmade inuti baitcasting-rullen så att salt och vatten inte kan påverka dem. Med specialanpassade fiberdragbrickor, fyra totalt, minskar du rulltrycket även när du inte fiskar.

De japanska CNC-hami-skurna mässingsväxlarna i Torrent är förstärkta för pålitlig återhämtning varje gång. Dess lågprofilerade stil och lätta design är också fantastiska funktioner.

Du kan välja mellan tre utväxlingar för Piscifun Torrent, 5,3:1 för höger, 7,1:1 för vänster, eller 7,1:1 för höger.

Shimano Curado DC Lågprofil Baitcasting-rulle – $250

De Shimano Curado DC är en högt rankad baitcasting-rulle från ett pålitligt märke som är tillgänglig till ett anständigt pris.

Curado har en Hagane metallrullekropp med C14+ lättviktsteknologi. Slaghållfastheten och styvheten hos den här baitcasting-rullens kropp minskar böjningen och förbättrar din styrka och vev.

Inkluderat med ditt köp är ett tvärkol-drag med justerbara draginställningar för en smidigare fiskeupplevelse. Intelligent Digital Control Braking-systemet eller I-DC4 är också justerbart, eftersom du kan anpassa inställningarna via en mikrodator. Ja, visst har fiskerullar blivit smarta!

Kugghjulen, som du kan föreställa dig, är också mycket justerbara tack vare X-Ship-tekniken. Lagren stödjer vardera änden av pinjongdrevet för att hålla det i linje med Curado DC:s drivhjul.

Även om du ökar belastningen med en enorm marginal kommer inte växlarna att glida ur läge. Det finns heller ingen friktion mellan kugghjulen och spolaxeln, vilket är skönt.

Micro Module Gear System är ganska intressant. Växelsatsen har fler tänder än i andra Shimano baitcasting-rullar; tänderna minskas också. Genom att göra denna designändring ökar Micro Module Gear System sina kontaktpunkter mellan pinjongdrevet och drivhjulet, vilket håller dina apporter smidiga precis som du vill ha dem.

KastKing Royale Legend II Baitcasting-rulle – $40

Här är en annan lågprisrulle för baitcasting att tänka på, den KastKing Royale Legend II.

Grafitramen har strömlinjeformats jämfört med andra KastKing baitcasting-rullar, och sidokåporna i grafit ökar inte heller rullens vikt.

Linjestyrningen på Royale Legend II är keramisk och formad som en oval för att hålla dina linhämtningar smidiga även om du har en tung last.

  Hur mycket bränsle använder en luftballong?

Den fantastiska kvaliteten på denna baitcasting-rulle sträcker sig till EVA-handtagsknopparna, som förblir stadiga och säkra samtidigt som du accentuerar din komfort. Precisionshuvudväxeln är robust mässing och CNC-spolen är bearbetad aluminium som är lätt men ändå främjar ett stort gjutavstånd.

Dragbrickorna i kolfiber är fyrfaldiga skivor och tillåter dragkraft upp till 17,6 pund. Smidigheten hos dragbrickorna borde också imponera, särskilt med en rulle till en så låg kostnad som Royale Legend II:s prislapp på $40.

KastKing lovar 35 procent ökad jämnhet och 30 procent mer hållbarhet med Royale Legend II tack vare den medföljande kullagerhylsan och de dubbelskärmade kullagren, som är byggda av tåligt rostfritt stål.

Bromssystemet använder åtta magneter för att ge dig 10 olika bromsjusteringsnivåer. Även under de blåsiga dagarna när du kan tänka dig att fiska, är Royale Legend II:s bromssystem byggt för den här typen av väder.

Du kan köpa KastKing Royale Legend II i tre utväxlingsförhållanden: A vänsterhänt 7,2:1, A högerhänt 7,2:1, B vänsterhänt 5,4:1 och B högerhänt 5,4:1.

Lew’s Tournament MP Speed ​​Spool LFS Baitcasting Reel – $300

En annan stor Lew baitcasting rulle är Turnerings MP Speed ​​Spool LFS.

För priset har denna Lew’s rulle en P2 Super Pinion lagerstödd pinjong för imponerande stabilitet och redskapsinriktning oavsett fiskeförhållanden. Lagersystemet innehåller 10 lager som är dubbelskärmade i rostfritt stål.

Speed ​​Keeper och Speed ​​Gears är också en funktion i Tournament MP Speed ​​Spool LFS.

Lews pålitliga Multi-Setting Brake system eller MSB är justerbart externt med hjälp av magnetiska bromsar och en klickratt. Du kan även ställa in de interna bromsbackarna, varav det finns fyra som alla är skivmonterade.

Det 95 millimeter stora rullehandtaget är av lätt aluminium med en Lew Combat Grip-tumstång och paddelknopp för din komfort. Dess böjda stil håller den fri. Var redo att förstärka ditt fiskespel med en baitcasting-rulle som denna!

Daiwa TATULA LT – $190

Daiwa är ett annat stort namn inom rullar, och TATULA LT är en av de bästa baitcasting-rullarna du kan få från detta märke.

Ramen på TATULA LT har effektiviserats. Dess Zaion-kropp är gjord av vävt kolharts med hög densitet som är starkare än många andra rullematerial samtidigt som de är lätta.

Med sin Air Rotor, som Daiwa kallar state of the art, förblir tryckfördelningen jämn. Baitcasting-rullen är också starkare och lättare överlag, upp till 15 procent mer än andra Daiwa-rullar.

Den bearbetade aluminiumlegeringen Digigear skickar handtagskraft till din rulles rotor. Med ett sjukullagersystem och ett maskinskuret handtag är TATULA LT genomgående kvalitet.

Du kan välja mellan fem modeller för Daiwa TATULA LT: TALT1000D-XH, TALT2000D-XH, TALT2500D-XH, TALT3000-CHX, TALT3000D-CHX och TALT4000-CHX. Alla har ett utväxlingsförhållande på 6,2:1.

Shimano Tranx Baitcast-rulle – $270

Om du letar efter mer kvalitets baitcasting-rullar från Shimano, den Tranx levererar.

  Hur djupt du ska sänka linan när du fiskar

Dess Hagane metallrullekropp har utmärkt slagtålighet. Den är styv där du behöver den för optimal fiskeprestanda. Den vattentäta Coreprotect-tekniken kommer säkerligen att hålla din rulle snygg och fungera bra även under mindre än optimala förhållanden.

Avancerad teknik inbyggd i rullen som X-Ship gör dina hämtningar smidiga samtidigt som du kan förbättra din vevkraft. Om du vill kasta ett stort bete och rulle i en lika stor fångst, är Tranx betesrullen för dig.

Tranx kan användas i både saltvatten och sötvatten, och erbjuder en maximal dragkraft på 22 pund och en linjehämtning på 30 tum. Dess utväxlingsförhållande är 5,8:1. Rullen väger 11,6 uns.

13 Fishing Concept Z Baitcasting-rulle – $180

Den färgglada 13 Fiskekoncept Z borde verkligen fånga din uppmärksamhet, och det med rätta.

HD-aluminiumramen kommer inte att tynga dig. Växelns sidoplatta är också av aluminium. Förutom att den väger mindre har aluminiumet bra väderbeständighet.

Denna baitcasting-rulle har inga kullager alls, vilket är ganska unikt. Dess Concept Zero Bearing eller CZB-teknik främjar bättre kontroll utan alltför mycket ansträngning. Concept Z är också tänkt att vara en tystare baitcasting-rulle än de flesta.

Med en japansk Hami-cut utrustning och en Bulldog-dragkraft (upp till 22 pund), hittar du många premiumfunktioner i denna baitcasting-rulle. Inkluderat är också ett sexvägs centrifugalbromssystem med sex stift under en sidoplatta med skalbagge. Ocean Armour 2 Saltwater Protection kommer att motstå korrosion av både interna och externa delar.

Kalex XL3 Baitcast lågprofilrulle – $25

För sportfiskaren med en mycket snäv budget finns det Kalex XL3 lågprofil beteskastrulle.

För under 30 $ har denna sammansatta fiskerulle 12 kullager för att göra det enklare att hämta. Efter en användning kommer du inte att tro att du betalat så lite för en så bra baitcasting-rulle med ett solidt kullagersystem.

Den portade spolen håller baitcasting-rullen lätt. Vi måste prata om handtaget också som är 90 millimeter med EVA-rattar. Du kommer att fiska hela dagen utan de där hemska handkramperna som kan göra att du missar en stor fångst.

Sidoplattorna är av grafit, vilket är en annan funktion för att minska vikten från XL3. Sidoplattorna ger också denna baitcasting-rulle ytterligare styrka och hållbarhet. Mässingsväxlarna är också en hållbarhetsfunktion.

Ett Rulon dragsystem håller dragtrycket konsekvent och jämnt så att din prestation aldrig hindras. Du kan välja mellan vänsterhänta eller högerhänta versioner av XL3, som båda har ett utväxlingsförhållande på 7,2:1.

Slutgiltiga tankar

Baitcasting-rullar är ett måste i alla sportfiskares arsenal. Du behöver inte spendera en förmögenhet på en beteskastrulle av hög kvalitet om du väljer bland de många prisvärda alternativen som vi granskade idag. Naturligtvis, om du har budgeten, kan du lägga vantarna på en high-end baitcasting-rulle alltför artighet av denna lista.