De 5 bästa locken för bäck- och bäckfiske

Fiskebäckar och små åar är en av mina favorittyper av fiske eftersom man aldrig riktigt vet vad man kommer att få. Det finns otaliga olika beten och beten du kan använda men i det här inlägget kommer jag att prata om min 5 favoritdrag för bäckfiske.

Mycket av det beror på vilket område du befinner dig i, vilka fiskar som finns runt omkring och vilken tid på året det är. Om du är ute vid rätt tid på året kan du i stort sett använda vad du vill. Ibland är fisken lite mer kräsen men här är mina favoritbeten att använda:

  • Rapala Jointed 07.
  • Strike King Grub Bait.
  • Strike King Square Bill Crankbait.
  • Rooster Tail Spinner.
  • Öring magnet.

Jag säger inte att dessa är de bästa eller är det enda som kommer att fånga fisk för det är inte alls sant. Jag har använt andra beten och beten men dessa har fungerat bäst för mig. Du behöver inte skaffa dessa exakta modeller men något liknande till dem borde göra susen. Fortsätt läsa eller titta på videon nedan för alla detaljer om de bästa beten för bäck- och bäckfiske.

Rapala Jointed 07

Om du fiskar en plats som har snabbrörlig vatten och ser mycket små betesfisk då är det här du förmodligen vill kasta. Det är bra för bas men det kommer att fungera helt bra för allt annat som simmar i vattnet.

Jag gillar det här betet eftersom det går att fiska på olika djup för att komma så nära fisken som möjligt och det är skarvat vilket skapar mycket trevlig action genom vattnet. Du kan få den i olika storlekar men den här verkar vara rätt i den söta platsen. Du kan alltid bli lite större om du vill fånga stor fisk.

  Hur man använder grodor för att fånga stor bas i liljekuddar

Jag använder alltid a flätad lina med en fluorkarbonledare. Vissa gillar att använda bara fluor, men jag föredrar fläta eftersom den håller längre, den är tunnare och den är känsligare. Normalt använder jag en 20 lb testflätlina med en 8-12 lb ledare.

Hur fiskar du den?

Allt du behöver göra är att gjuta den uppströms in i strömmen och börja sakta rulla in. Kasta den i en 45-graders vinkel också så att den inte kommer rakt tillbaka mot dig. Du kan hålla spötspetsen låg om du vill ha den lite djupare eller hålla den högt om du vill ha den nära ytan. Detta bete kommer flyta när du slutar rulla så kan du försöka låta strömmen göra allt. Kolla in det på Amazon.

Strike King Grub Bait

Mycket av tiden är bäckar och bäckar fulla av languster så det är ganska vanligt att fisken äter. Det är därför det fungerar riktigt bra att använda någon typ av mjuk plast med klor. Det finns ett antal olika alternativ att välja mellan men det här är det jag använder mest av tiden.

Du vill använda en skakig huvud jigg för att ge den lite extra vikt och det bästa spöet att använda skulle vara en baitcaster. Du behöver inte men det är vad jag föredrar för detta. Om det finns mycket ogräs och stenar i ditt område så vill du gömma kroken i plasten så att den inte fastnar.

Hur fiskar du den?

Du vill leta efter ett område där languster kan gömma sig. Normalt är det runt stenar och på en plats där nuvarande är det inte rör på sig för snabbt. Om du kan hitta ett lugnt område med vatten som är nära att röra ström så är det förmodligen det bästa alternativet.

Sättet du ska fiska den är genom att kasta ut den och låta kroken sjunka till botten. Du kommer sedan att lyfta spöet, vilket gör det drag betet längs botten och studsar in i stenar. Sänk spötspetsen och rulla in slacket. Fortsätt göra detta tills du rullar tillbaka kroken till dig. Kolla in det på Amazon.

  Varför har fiskespön korkhandtag?

Strike King Square Bill Crankbait

Detta är min favorit crankbait för fiskebäckar och jag föredrar en som har en lite rött i den. Den kommer att ha en liknande färg som langusterna i vattnet och den kommer också att röra sig som en när den går genom vattnet. Jag gillar att kasta den på ett baitcaster-spö också.

Det kommer att fånga i stort sett allt som finns där ute så länge du har rätt storlek. Om du vill fånga en större fisk så vill du ha ett lite större bete. Om du gör det kommer du dock att få mycket färre bett.

Hur fiskar du den?

Det är ungefär samma som Rapala. Du kommer att vilja kasta den uppströms in i strömmen och långsamt hämta den. Du kan ge spöet ett ryck och du kan låta det röra sig av sig självt (rulla inte). Om du vill att den ska simma grunt, håll spöet uppåt. Om du vill att den ska dyka djupt, sänk ner spöet. Kolla in det på Amazon.

Rooster Tail Spinner

Detta är en av de gamla skolans beten som har funnits för alltid (eftersom det fungerar). Det finns ett antal olika färger men den jag föredrar har lite av rött och gult i det. Det kan bero på ditt område och vilken tid på året du fiskar, men detta har alltid varit min favorit.

Så här fiskar du den.

Du kommer förmodligen att vilja använda en spinning spö/rulle med den för det blir lite knepigt att kasta den med en baitcaster. Återigen, du behöver bara kasta den uppströms i strömmen och rulla in den. Du behöver inte rycka i spöet eller något liknande så det är ett ganska enkelt koncept. Kolla in det på Amazon.

  När (och hur) man använder en svivel med en spinnare

Öring magnet

Det här är något nytt jag har provat och det blir snabbt en av mina favoriter. Den fångar allt som simmar nära den och den kommer med en massa olika färger att välja mellan. Det är också den lata mannens sätt att fiska.

Satsen medföljer 15 viktade krokar och 70 larver i alla olika färger. Jag har använt den för att fånga öring, lax, bas och ett antal andra fiskar. Du kan slänga på en bobber också och luta dig tillbaka och koppla av.

Hur fiskar du den?

Du kommer förmodligen att vilja använda en spinning stång med detta bete eftersom det blir lättare att kasta. Det finns egentligen inget fel sätt att fiska den här saken på, men det viktigaste du vill leta efter är djupa fickor med rörligt vatten och områden med täckning (fallna träd, skugga, stenar).

Jag gillar att kasta ut den och sakta börja rulla in. Jag ger den ett ryckningar var 3:e eller 4:e sekund och efter det är det då du med största sannolikhet kommer att få bettet. Om du inte vill kasta och apportera kan du alltid slänga på en bobber och vara bra att gå. Kolla in det på Amazon.

Tills nästa gång, gott fiske. Om du vill fånga mer fisk, använd fler krokar.

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Vill du delta i vår utlottning av fiskeredskap? Vi kommer att göra giveaways på vår YouTube-kanal och allt du behöver göra för att delta är Klicka här att prenumerera på vår kanal, gilla en video och kommentera giveaway. Fler kommentarer = fler chanser att vinna.