De 5 bästa kanoterna för flugfiske

Att ta en kanot och ta den ut till sjön är ett av de roligare sätten att fiska. Du kan använda vilken gammal kanot som helst och det borde fungera bra, men om du ägnar dig åt något seriöst fiske, vill du välja rätt rigg. Det finns olika skrovstilar du kan välja, olika längder och olika bredder. I det här inlägget kommer jag att prata om mina favoritkanoter att använda för flugfiske.

Vi kommer att täcka vad jag gillar att leta efter i en kanot, vilken skrovtyp jag skulle rekommendera, min föredragna storlek och sedan mina bästa val. Jag äger inte alla själv men jag har sett dem på olika utomhusshower och alla verkar som om de skulle fungera utmärkt. De är i ingen speciell ordning. Låt oss börja.

Vad vi letar efter i en kanot

Bekvämlighet: En av de viktigaste sakerna är att välja en kanot som faktiskt är bekväm att sitta i. Om du ska fiska kommer du förmodligen att sitta länge. Det finns verkligen inget värre än att sitta i en obekväm båt hela dagen lång. Alla kanoter jag kommer att nämna är ganska bekväma under längre perioder.

Typ: Du kommer också att vilja se till att du väljer rätt typ av kanot. Det finns ett antal olika stilar, men den bästa typen av kanot för fiske kommer att vara en sportkanot. Dessa ger dig en bra balans mellan stabilitet och packutrymme. Vissa kanoter är designade för att dra en massa redskap genom rörligt vatten medan andra är designade för rekreation.

Storlek: Kanoter finns i olika längder och bredder men de är faktiskt inte så viktiga som du tror. Det viktigaste är att ha rätt skrovform. Se bara till att du inte använder en fritidskanot eftersom de är gjorda för stilla vatten där du bara paddlar runt. Min personliga favoritstorlek är någonstans runt 16 fot lång och 35 tum bred.

  Hur man byter olja på en 2-takts smutscykel

Bästa kanoterna för flugfiske

1. Old Town Discovery 119 Solo Sportsman

Om du letar efter en bra solokanot så är detta förmodligen något för dig. Jag gillar den eftersom den är liten, lätt och kan bäras själv. Den är också tillräckligt stabil för att stå i och flygfiska (så länge vattnet är ganska lugnt).

Längden på denna kanot är strax under 12 fot lång och den väger lite över 50 lbs. Kommer inte att vara tillräckligt lätt för alla att bära men det är ungefär förväntat med ett sådant här föremål.

Det är fantastiskt eftersom det redan har gjort det två spöhållare inbyggd och har gott om plats på baksidan för din redskapslåda och ryggsäck. Allt jag skulle ta med mig hade en plats att gå till, så det var allt jag verkligen kunde begära.

Sitsen är också ganska bekväm och kan vara justeras hur du vill. Om du inte ska fiska finns det också lite plats för din hund (om du har en). Det är inte den mest bekväma situationen men det är hanterbart.

Lär dig mer om Discovery 119 på Amazon.

2. Old Town Discovery 133

Om du vill ha en kanot där du kan ro istället för att paddla så kan detta vara perfekt för dig. Du kan fortfarande ro denna kanot med två personer, men den kommer också med årfästen. Du kan till och med köpa ett motorfäste till den om du har en liten motor.

Jag gillar den här modellen eftersom den är ganska bred vilket gör den superstabil när du fiskar eller när du bär last. Så länge du är i ganska lugnt vatten bör du inte ha några problem med att stå upp i den här kanoten.

  Vi avslöjar de 7 bästa varumärkena för sötvattensfiskerullar

Jag skulle rekommendera dig att skaffa några sittplatser med ryggstöd om du ska fiska under en period. Jag är säker på att du vet hur det är att inte ha dem. Inte särskilt kul alls.

Lär dig mer om Discovery 133 här.

3. Old Town Discovery Sport 15

Om du har en liten gas- eller elmotor och vill spänna fast den i din kanot så är detta förmodligen något för dig. Den är designad med en platt baksida och som gör att du snabbt kan fästa din motor utan att behöva ett extra fäste.

Den är klassad för allt upp till 4 hk men jag använder normalt en elmotor och den har massor av kraft bakom sig. Du kan fortfarande paddla utan problem men inget slår att ha en motor som tar dig runt sjön.

Skrovet på denna kanot är det rätta för fiske och bör vara tillräckligt robust för att stå och flugfiska. Om du använder paddlar kan du bära upp till 1650 lbs, vilket borde räcka för vad du än gör. Om du använder en motor kan du ha 4 personer eller 800 lbs grejer.

Lär dig mer om Discovery Sport 15.

4. Wenonah Fisherman

Detta är ett annat bra alternativ om du letar efter en kanot att paddla. Du kan montera en motor på den men du måste köpa ett motorfäste för det. Jag gillar den här modellen eftersom den har en snygg och bred mitt och är designad speciellt för fiske.

Den totala längden är 14 fot och mittens bredd är strax under 40 tum. Det som är coolt med dessa kanoter är att de är anpassade. Du kan välja bland en massa olika färger och du kan även få den tillverkad av olika material.

  Braid vs Mono vs Fluoro: Vilken fiskelina kastar längst?

Du kan få ett ultralätt skrov, ett som är gjort av grafit, ett som är extra hållbart och några andra.

Lär dig mer om Fiskare här.

5. Wenonah Backwater

Wenonah bakvattenkanot

Om du gillar designen och anpassningen av Wenonah men du vill montera en motor, kommer detta förmodligen att vara något för dig. Den har en platt backend där du snabbt kan sätta gas eller elmotor. Jag föredrar detta framför standarddesignen med motorfäste.

Uppenbarligen kan du fortfarande använda paddlar, men att ha motorn på baksidan ger dig en smidigare körning. Längden på kanoten är 15 fot lång och mittens bredd är drygt 40 tum. Det är en riktigt robust rigg.

Återigen kan du anpassa färgen och skrovmaterialet. Standardalternativen fungerar ändå utmärkt.

Lär dig mer om Bakvatten här.

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Vill du delta i vår utlottning av fiskeredskap? Vi kommer att göra giveaways på vår YouTube-kanal och allt du behöver göra för att delta är Klicka här att prenumerera på vår kanal, gilla en video och kommentera giveaway. Fler kommentarer = fler chanser att vinna.