De 5 bästa hjälmkamerorna för Dirt Biking

Letar du efter en smutscykelkamera för att spela in några av dina actionbilder? Det finns toner av alternativ att välja mellan och i det här inlägget kommer jag att dela med mig av min favorithjälmkamera för smutscykling.

Att skaffa en hjälmkamera för att spela in dina actionbilder och till och med dina episka fall är en fantastisk sak att göra. Du kanske letar efter bilder från ditt äventyr eller kanske för att se var du kan förbättra ditt spel på banan. Det är ganska häftigt att kunna ta actionbilder av din resa och göra dina egna videor att lägga upp på YouTube eller Facebook.

Det är viktigt att du hittar rätt eftersom dirtbiking är en tuff sport och det finns definitivt kameror där ute som inte tål väder och vind. Jag har haft vissa kameror tidigare som antingen gav dålig videokvalitet eller var skakig och lät dåligt hela tiden. Jag har också haft kameror som var helt perfekta för det jag ville ha (och några av dem var billigare).

Under de senaste åren har GoPro varit den klara vinnaren i hjälmkameravärlden men det har kommit en våg av ny konkurrens på marknaden och många av dem är lika bra och halva priset. Jag gillar fortfarande GoPro och har haft en i många år nu och den fungerar fortfarande utmärkt. Låt oss hoppa in i hela listan.

Här är de 5 bästa hjälmkamerorna för Dirt Biking

 1. GoPro HERO7 Svart – GoPro har varit det stora namnet inom actionkameror de senaste åren och den här modellen är min nuvarande favorit för att sitta ovanpå din hjälm. Den här kameran har bra stabilisering, kan ta upp ljud och har hållit mig länge.
 2. Sony FDRX3000 videokamera – Sony har varit det bästa kameramärket länge nu och den här modellen är min favorit för att sitta på sidan av hjälmen. Denna kamera erbjuder bra stabilisering (möjligen bättre än GoPro) och är utmärkt i svagt ljus. Jag äger inte detta själv (jag hade redan GoPro och ville inte spendera ytterligare 300 $) men jag har provat en kompis till mina och det har varit fantastiskt.
 3. Garmin VIRB Ultra 30 – Garmin gör också en ganska cool actionkamera och en av de coolare funktionerna i den här modellen är att den faktiskt visar hur snabbt du åker, din puls och höjden du befinner dig på. Den erbjuder de flesta av samma funktioner som Sony och GoPro men den enda stora nackdelen med det var batteritiden.
 4. Dragon Touch 4K – Dragon är en fantastisk budgetvänlig actionkamera och den här skulle vara den för dig om du inte vill spendera en förmögenhet. Den här kameran erbjuder inte så många funktioner och spelar inte in lika bra video men för under 100 $ kan du inte gå fel.
 5. AKASO V50x – AKASO gör en annan fantastisk actionkamera som inte kommer att bryta banken och den enda anledningen till att den är rankad som nummer 5 är att den är lite dyrare än Dragon. Den här kameran är lite dyrare än Dragon men jag tycker att den är lite högre kvalitet och har lite fler funktioner. Återigen, för priset är det ganska svårt att slå.
  Blev fiskekortet blött? Detta är vad du bör göra

Vilken jag valde och varför

Jag börjar med att säga att jag har använt alla dessa på ett eller annat sätt. Jag äger en av dem, jag har kompisar som äger två av dem och har busat med de andra två i butik. Den jag för närvarande har och använder är GoPro.

Jag köpte min för några år sedan och den främsta anledningen till det var att GoPro var den enda anständiga kamera jag kunde fästa på huvudet eller kroppen. Jag fick den för att spela in Tough Mudder-loppet jag gjorde och behövde den specifika typen. Sony skulle inte fungera och de andra modellerna var inte ens ute (jag är ganska säker).

Det har varit jättebra ändå. Jag har använt den för hinderlopp, snorkling, dykning och terrängcykling. Det har gått igenom mycket och det fungerar fortfarande utmärkt. Det är den främsta anledningen till att jag rankade den som nummer 1.

En vän till mig använder Sony för smutscykling och den kan vara lite bättre än GoPro, om jag ska vara ärlig. Jag tror att stabiliseringen och ljudupptagningen kan vara något bättre men jag ville inte ha en kamera som fästes på sidan av mitt huvud.

En annan kompis till mig har AKASO:n och använder den för inspelning under fiske. Den erbjuder inte lika många funktioner som GoPro och videon är inte riktigt lika bra men den spelar fortfarande in i HD och det är en tredjedel av priset.

De andra två har jag testat i butiken och har varit ganska rejäla också.

Vad är de saker du bör leta efter i en kamera?

Att välja rätt kamera för dig är superviktigt eftersom det definitivt finns bra där ute men det finns också citroner. Det finns dyra och billiga som inte är rätt för dig och för dirtbiking bör du leta efter dessa saker:

 • Se till att kameran spelar in i 4k. De flesta kameror nuförtiden kommer att göra det.
 • Skaffa en kamera som är vattentät och kommer med ett fodral att sätta den i.
 • Titta på recensioner för att se hur bildstabiliseringen är. Detta är viktigt för dirtbiking.
 • Leta efter något som kan monteras på olika ställen.
 • Skaffa något som är enkelt att installera och använda.
 • Jag gillar att spela in ljudet så se till att mikrofonen är av hög kvalitet.
 • Att ha en bra batteritid är viktigt eftersom vissa bara spelar in i ungefär 30 minuter.
  Detta är det bästa sättet att fånga fisk med en mask och bobber

Var är det bästa stället att skaffa en?

Jag har tittat på flera olika webbplatser och i några butiker och det verkar som att det bästa stället att hämta dessa är på Amazon (länkar finns alla ovan). Amazon verkar alltid vara lite billigare än överallt och det är där jag köper det mesta av mina saker.

Du kanske kan hitta en rea någon annanstans men för det mesta kommer Amazon att vara platsen att gå till.

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Letar du efter ny utrustning för smutscykel? Klicka här för att kolla in vår rekommenderade redskapssida för att se de saker vi faktiskt använder och det billigaste stället att få tag på.