De 5 bästa anti-dimma Dirt Bike Goggles

Det finns verkligen inget mer frustrerande än att ha dina glasögon imma 10 minuter in på din åktur, särskilt om de är tänkta att vara anti-dimma till att börja med. Det här inlägget kommer att täcka de bästa anti-dimma smutscykelglasögonen.

Att välja rätt glasögon är inte så svårt att göra och det finns bara några få saker du behöver leta efter. De är till för att hålla saker borta från dina ögon och så länge de gör det utan att imma, är det allt jag letar efter.

Det viktigaste du behöver leta efter är att glasögonen faktiskt passar ditt ansikte och förseglar allt. Om det finns ens den minsta lucka kommer den att släppa in smuts, damm, vatten och vind rakt in i dina ögon. Inte vad du vill.

Jag har haft några olika glasögon genom åren som inte var anti-dimma och det var en enorm smärta i röven. Vissa av dem skulle ha linser som inte dimmar så jag vet inte riktigt vad problemet var där.

Här är några saker du bör leta efter i dina glasögon:

 • Se till att de kommer med avtagbara linser. När de är repade behöver du inte gå ut och skaffa nya ramar. Allt du behöver göra är att knäppa ut de gamla och sätta i ett nytt objektiv. Det är mycket bekvämare.
 • Skaffa linser som är designade för vissa ljusförhållanden. Om du rider ute i det fria är det förmodligen en bra idé att skaffa en lins som blockerar solen så att du inte kisar hela tiden. Å andra sidan, om du är i bushen där ljuset är begränsat, vill du förmodligen ha en lins med svagt ljus. Om du får glasögon som har avtagbara linser kan du bara byta dem fram och tillbaka.
 • Skaffa bara skyddsglasögon som har ett anti-dimsystem (bra luftflöde och ventilation).
 • Om du ska tävla eller cykla i leriga områden vill du förmodligen ha ett objektiv som kommer med avrivningar. Linsen kommer att ha en tunn genomskinlig plast som kan rivas av när den blir för lerig.
 • Välj glasögon som har en bra mängd skum för maximal komfort.
 • Se till att remmen har silikon på sig för att se till att den fastnar på din hjälm och inte kommer att flyga av när du rider.
  Hur man byter olja på en 2-takts smutscykel

Vilka är de bästa Dirt Bike Goggles?

 1. Oakley O-Frame MX Goggles: kolla priset på Amazon – Det här är mina favoritglasögon överlag när du tar hänsyn till prestanda, komfort och pris. Min favorit är den matta kolfibern. De anses vara anti-dimglasögon men de är inte riktigt lika bra som Airbrakes. Jämfört med andra budgetglasögon även om de är ganska svåra att slå.
 2. Oakley Airbrake MX Goggles: kolla priset på Amazon – Det här är mina högteknologiska favoritglasögon och anledningen till att de inte är nummer 1 är att de är mycket dyrare. Dessa är toppglasögonen och en av de främsta anledningarna till att jag gillar dem är att de är extremt lätta att byta linser. De är anti-dim, reptåliga och många professionella förare använder dem.
 3. 100 % Strata Goggles: kolla priset på Amazon – Det här är mina favoritbudget-smutscykelglasögon. Om du har en knapp budget kommer dessa att vara ett bra alternativ för dig. De är lite billigare än Oakley O-Frames och jag skulle rekommendera dem framför dessa men jag har använt dessa förut och de har alltid gjort jobbet. De gör också ett bra jobb med att motverka damm.
 4. Fox Racing huvudglasögon: kolla priset på Amazon – Det här är mina näst favorit-budget-smutscykelglasögon. Om du inte kan få tag i O-Frames eller Strata-glasögonen (eller om du vill att Fox ska matcha din hjälm) är dessa en fantastisk lins som inte bryter gränsen. De är inte perfekta men för priset är de ganska svåra att slå.
 5. 100 % Accuri OTG-glasögon: kolla priset på Amazon – Det här är mina favorit OTG (över glasögonen) smutscykelglasögon. Om du bär glasögon när du rider kommer dessa att vara perfekta för dig. Jag använder normalt kontaktlinser när jag rider men ibland för längre resor måste jag bära glasögon och det här är glasögonen jag använder.
  Behöver du använda en koppling på en Dirt Bike?

Varför imma mina Dirt Bike-glasögon?

Dirtbike-glasögon kommer att imma i kalla eller fuktiga väderförhållanden. Dimman skapas när varm och kall luft möts och dina glasögon inte kan få tillräckligt med luftflöde. Om luften utanför är kall och insidan av dina glasögon är varm (från din kroppsvärme) kommer det att få linserna att imma.

Även linser mot imma kan fortfarande imma. Ibland är de helt enkelt inte av bra kvalitet och andra gånger slits beläggningen på insidan av. Om du ständigt rör vid insidan av linsen är chansen stor att du har tagit bort anti-im-beläggningen.

Hur hindrar jag mina glasögon från att imma?

Det bästa du kan göra är att skaffa dig ett bra set anti-dimglasögon. Någon av de jag nämnde ovan skulle fungera bra. Om du har ett bra set eller inte vill punga ut några extra pengar finns det några andra saker du kan göra.

Det näst bästa alternativet skulle vara att skaffa dig en anti-dimrengörare eller dimblockerande spray. Det här är alltid bra att ta med sig på en tur och allt du behöver göra är att spraya det på dina glasögon och torka dem torra.

Det tredje du kan göra är att skaffa ett nytt linsbyte (om din lins kan tas bort). Vissa skyddsglasögon har inte detta alternativ men många av dem har det. Du kan knäppa av de gamla och ersätta dem med ett nytt eller bättre anti-dimobjektiv.

Det finns verkligen inget värre än att ha dina glasögon imma 5 minuter in på din åktur. Spendera lite pengar och skaffa dig en rejäl uppsättning skyddsglasögon och lite anti-dimspray så blir din resa mycket roligare.

  Rooster Tail vs Panther Martin vs Mepps Spinner

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Letar du efter ny utrustning för smutscykel? Klicka här för att kolla in vår rekommenderade redskapssida för att se de saker vi faktiskt använder och det billigaste stället att få tag på.