De 13 bästa stränderna för surffiske i södra Kalifornien 

Södra Kalifornien är älskad för sina vackra landskap, stränderna är de främsta bland dem. Mer än för att bara få en solbränna eller plaska i vågorna, är SoCals stränder också utmärkta för surffiske. Vilka stränder ska du leta efter?

Här är de bästa stränderna i södra Kalifornien för surffiske:

 • El Capitan State Beach
 • Newport Beach
 • Huntington Beach
 • South Carlsbad State Beach
 • Redondo Beach
 • Mugu Beach
 • Mission Beach
 • Coronado Beach
 • San Onofre State Beach
 • Santa Monica State Beach
 • Carmel Beach
 • Playa Del Rey State Beach
 • Will Rogers State Beach

Som listan ovan illustrerar, finns det ingen brist på surffiskealternativ om du bor i eller besöker SoCal. Fortsätt läsa för mer information om var och en av dessa fantastiska stränder samt vad du kan hoppas att fånga om du planerar en dag med surffiske. Du vill inte missa det!

13 stränder kända för surffiske i hela SoCal

El Capitan State Beach

I Santa Barbara County nära Goleta ligger El Capitan State Beach, som är en del av California State Park-systemet.

Uppkallad efter den pensionerade spanska arméns kapten Jose Francisco Ortega, är El Capitan State Beach en populär plats på hösten, eftersom monarkfjärilar samlas här i stort antal.

Så också är sportfiskarna samlas under hela året, eftersom El Capitan State Beach är en fantastisk strand för surffiske.

Abborre är en vanlig fångst i havsvattnen här. Sportfiskare rekommenderar abborre i rött eller brunt om du gillar konstgjorda beten. Mindre krokar är bättre, liksom lätta redskap.

Newport Beach

Den sandiga kustlinjen och det kristallklara vattnet i Orange Countys Newport Beach gör det till ett populärt resmål för både invånare och turister.

Du är också ett hopp, hoppa och hoppa bort från Balboa Island, som vissa sportfiskare har kallat en hemlig fiskeplats (även om det kanske inte är så hemligt längre!).

På Balboa Pier har surfcasters varit kända för att rulla in fiskarter som jack makrill, corbina, sardiner, ansjovis och bonito, och ibland även stingrockor och hajar också. Stranden i sig har vanligtvis gott om kalifornisk hälleflundra och calicobas.

Huntington Beach

Få SoCal-stränder är så kända som Huntington Beach i Orange County. Mindre än 65 miles sydost om affärsdistriktet i Downtown Los Angeles är Huntington Beach en härlig oas.

Om du hellre inte vill bli blöt om fötterna kan du alltid stanna till vid Huntington Pier och fiska därifrån. Det är vad många SoCal-fiskare gör. Naturligtvis är traditionellt surffiske också ett alternativ.

  Hur mycket väger Teardrop Campers?

De otaliga fiskarter du kan fånga runt detta område gör det värt mödan. Dessa arter inkluderar gitarrfisk, hajar, sardiner, stingrockor, abborre, makrill, jacksnors, croaker, corbina och cabezon.

South Carlsbad State Beach

San Diego Countys South Carlsbad State Beach är en offentlig plats, så den tenderar att locka större folkmassor än kanske några av de andra stränderna som vi har diskuterat hittills och kommer att prata om i resten av den här artikeln.

Du kanske vill kalla det en tidig kväll kvällen innan din fisketur så att du kan vakna upp med solen nästa dag.

Du borde slå ut de andra surfcastersna och de flesta publiken. Då kommer du att vara fri att fånga allt från corvina till gulfenad croaker, spotfen, hälleflundra, gössurre och bombad.

Redondo Beach

Redondo Beach i Los Angeles County är uppkallad efter det spanska ordet för ”rund” och är en del av Santa Monica Bay. Den kommunala piren på stranden tar dig långt ut i Stilla havet, vilket kan göra det till ett eftertraktat resmål för surfare.

När vi säger väl ut menar vi det förresten. Ett annat namn för den kommunala piren är Endless Pier!

De vanligare fiskarterna som finns i överflöd i Redondo Beachs vatten inkluderar fladdermusrockor, gitarrfiskar, croakers, silversides, jacksmolt, abborre, bonito, sardiner och Stillahavsmakrill.

Du kan bara fånga en haj, en vit havsabborre, lite barracuda, sandbas och hälleflundra, men dessa arter är sällsynta.

Mugu Beach

Du hittar Malibus Mugu Beach i Oxnard om du fortsätter norrut efter att ha passerat Mugu Rock. Denna Ventura County-strand är en del av den större Point Mugu State Beach.

Förutom surfcasters kommer du sannolikt att se fotografer här också, eftersom några av sevärdheterna längs Mugu Beach är helt fantastiska.

Point Mugu tar in massor av gulfenad trumma, leopardhajar och bomrad surfabborre, så vi hoppas att du har din surffiskerigg redo!

Mission Beach

Om du vill ha en mer avslappnad och avslappnad atmosfär kan du ta dig direkt till Mission Beach. Den här delen av SoCal lockar olika folkmassor med beachvolleybollspelare, solbadare, simmare, surfare och sportfiskare.

  Är FishingLicense.org en legitim webbplats?

Du väljer själv var du ska surfa runt Mission Beach. Du kan fiska från bryggan på södra sidan av stranden. Du kanske vill utforska Mariner’s Basin på östra sidan eller hålla dig till stranden i väster.

Mission Beach och dess närliggande vik är vanligtvis välfyllda med gulfenad croaker, piggvar, fladdermusrocka, fläckig sandbas, surfabborre och jacksmelt.

Om det är en riktigt lycklig dag, kan du rulla in kortfenad corvina, sculpin, leopardhajar, calicobas, barracuda, bonito eller hälleflundra.

Coronado Beach

San Diegos Coronado Beach är känd som Crown City, och av mycket goda skäl. Du kan välja mellan en av flera stränder här, som alla har gnistrande sandstränder (ja, de bokstavligen glittrar, eftersom sanden har glimmer) och underbara, varma vatten.

Mellan Glorietta Bay, North Beach och Coronado Central Beach är vi säkra på att det finns mycket du kan fånga när du surfar och fiskar.

Några fiskarter att hålla utkik efter är snäckor, vit havsabborre, leopardhaj, bomrad surfabborre, gulfenad croaker, corbina, kalifornisk gulsvans, hälleflundra, fläckig vikbas och bombar sandabborre.

San Onofre State Beach

En populär SoCal-strand för surffiske, San Onofre State Beach i San Diego County, omfattar 3 000 tunnland naturutrymme. Denna plats får sin beskärda del av besökare och lockar mer än 2,5 miljoner turister och kalifornier varje år.

Du kan också komma tillbaka om och om igen när du väl börjar rulla i Kalifornien corbina croakers, gulfenad hälleflundra och abborre med din surffiskerigg.

Ett tips från lokalbefolkningen? Använd sandkrabbor och/eller musslor som levande bete, speciellt om du vill rulla in några crackers.

Santa Monica State Beach

Längs den berömda Pacific Coast Highway hittar du Santa Monica State Beach.

Den 5,5 mil långa stranden har lekplatser, picknickområden, parker och Muscle Beach. Om du inte är frestad av den stranden, kommer Santa Monica Pier säkert att kalla ditt namn som en surfcaster!

Santa Monica Piers vatten blir ganska djupt, särskilt om du surfar och fiskar i slutet av det. Vågbrytarna nära piren gör också detta område till en utmärkt plats för att fånga många unika arter.

Dessa inkluderar hälleflundra, makrill, bonito, calico bas, sandbas, svart croaker, sargo, regnbågsabborre, gös, havsabborre och svart torsk.

Carmel Beach

Vad är det inte att älska med Carmel Beach? Denna destination i Carmel har natursköna vandringsleder, utmärkta vågor för surfing, åh, och det är hundvänligt också.

  Idaho Jet Ski Laws: Ett enkelt fuskblad med allt du behöver veta

Om du inte har Carmel Beach på din favoritlista över SoCal-stränder för surffiske, borde du göra det!

Ungefär två timmar innan högvatten börjar är surffisket här fantastiskt. På sommaren kommer sardiner och makrill att passera.

Under resten av året kan du fånga lingtorsk, torsk, stenfisk, nötsnäcka och abborre.

Playa Del Rey State Beach

Även om det inte är den mest kända stranden, ibland är det bra. Playa Del Rey State Beach i Playa Del Rey (en stadsdel i LA) har gräsbevuxna parker, asfalterade cykelvägar och sandstränder för att spela volleyboll, simma, surfa eller fiska.

Detta område kräver en fiskespölängd på upp till nio tum för att nå den bästa fisken. Till exempel kan du fånga leopardhajar, hälleflundra, corbina, croaker och surfabborre.

Inget bete? Inga problem! Inte bara kommer personalen på närliggande Dockweiler Beach att ge dig bete gratis, utan de erbjuder även fiskespön utan extra kostnad för dig!

Will Rogers State Beach

Den sista SoCal-stranden för surffiske på vår lista är Will Rogers State Beach.

Denna LA-strand i Pacific Palisades-området har en cykelbana, en lekplats, volleybollplaner och massor av öppna sandområden för surffiske.

Kul fakta: Will Rogers State Beach har använts som en plats för många klassiska filmer och tv-program. Baywatch filmades här ett tag innan skådespelarna åkte till Hawaii, och Varelse från den svarta lagunen har utmärkelsen att vara filmad på Will Rogers State Beach också.

Sportfiskare föreslår att man använder #4 krokar, en sex-pund lina (minst) och åtta fots spinnspö och lätta redskap för att fånga de olika fiskarter som simmar i vattnet här.

Slutgiltiga tankar

Södra Kalifornien hyllas för sina stränder, av vilka många gör att surfare kan sätta upp sina respektive surffiskeriggar och kasta ut sig. Du har vanligtvis möjlighet att fiska från strandlinjen eller till och med en närliggande brygga.

Även om de 13 SoCal-stränderna på den här listan tillåter surffiske, bör du ändå kolla in med den lokala park- och rekreationsföreningen eller stadens regering för att bekräfta att du kan fiska innan du ger dig ut.