Daiwa D Shock Spinning Combo: En ÄRLIG recension

Jag köpte nyligen en Daiwa D Shock eftersom den var superbillig och jag ville ge den ett försök. I det här inlägget kommer jag att granska D Shock-snurrkombinationen och prata om huruvida den är värd att plocka upp eller inte.

Lång historia kort, om du precis ska börja fiska eller inte vill spendera en förmögenhet på ett spö kan D Shock vara det perfekta alternativet för dig. Det är inte det smidigaste eller starkaste fiskespöet som finns men för priset går det inte att slå. Jag har slagit upp den ganska bra och landat några bra fiskar på den och den går fortfarande stark. Sammantaget ganska imponerad av det så här långt.

Om det var allt du letade efter så är det bra men om du vill ha en mer detaljerad recension eller veta det billigaste stället att hämta det så fortsätt läsa.

Mina första intryck

Jag hade egentligen inte de högsta förhoppningarna som kom in bara på grund av priset på spöet. Jag köpte den främst för att jag var nyfiken på att se om den faktiskt var anständig eller inte (jag fick 6’6-tumsversionen). Vid första anblicken hade jag lite blandade känslor om det.

Rullen verkade faktiskt ganska anständig vid första anblicken. Det kändes inte som det smidigaste i världen och det verkade inte lika robust som andra märken men det verkade som något som kunde hålla ett tag (så länge det sköttes).

Å andra sidan verkade spöet inte vara så jättebra och det verkade inte vara något som var tillräckligt bra för att landa en hyfsad fisk. Korkgreppen på den verkade riktigt snygga men sektionen mellan greppen (där du fäster din rulle) kändes som billig plast. Spöt kändes inte heller särskilt starkt och jag trodde säkert att det inte skulle kunna ta in något över 5 pund.

  Ugly Stik Elite Rod: Du behöver inte spendera $100 eller mer

Det är mitt intryck innan jag någonsin använde den. Låt oss prata om vad jag tänkte efter att ha provat det.

Kvalitet

Den goda nyheten är att kvaliteten var mycket bättre än jag först trodde. Jag använde spöet när jag var i ett område som jag visste skulle vara grovt, så det slog runt och tappade en hel del. Det har lämnats ute i regnet och allt och jag är glad att kunna säga att det fortfarande går starkt.

Det finns ingen rost eller sprickor på rullen och även om det inte är det smidigaste så fungerar det ändå och tar hem fisken. Spöt har hållit sig extremt bra med tanke på allt det har gått igenom och alla gånger det har tjuvts på när det fastnat i ogräset.

Sammantaget har kvaliteten varit mycket bättre än jag trodde att den skulle vara. Jag använder det fortfarande som ett av mina huvudspön och har använts i sjöar, floder och havet. Jag skulle inte vilja haka en stor sjö på den men för den normalstora fisken har den varit perfekt.

Prestanda

När jag pratar om prestanda syftar jag på hur bra det kastar, hur känsligt spöet är och hur bra det är på att hasla in fisk. Även om det inte är det bästa, skulle jag säga att det presterade bättre än några av de spön jag har använt tidigare.

Jag satte en 20 lb Suffix 832 flätad linje på den (samma diameter som en 6 lb fluoro) med en 12 lb Seaguar Red Label fluorocarbon leader (samma som min baitcaster). Jag kunde faktiskt kasta en längre sträcka jämfört med baitcastern vilket var ganska överraskande. Jag vet att snurrande rullar brukar vara bättre på att kasta men jag trodde inte riktigt att ett billigt litet spö som detta skulle göra det.

  Braid vs Mono vs Fluoro: Vilken fiskelina kastar längst?

Spöet med vanlig fiskelina var inte det bästa när det kommer till känslighet. Det är därför jag satte en flätad linje på den (och för den ökade styrkan). Vanlig fiskelina sträcker sig och tar bort lite av känslan men med en flätlina (sträcker sig inte) är det nästan som att ha ett spö som kostar ett par hundralappar.

När det gäller att rulla in fisk var det helt okej för mindre fiskar. Som jag sa tidigare, jag skulle inte vilja fånga en sjööring på 20 kg på den, men för den normalstora regnbågen, kokaneen eller basen fungerade det bra.

Fördelar

  • Priset går inte att slå.
  • Rullen är smidigare än vissa (till samma pris).
  • Korkgreppen är ganska fina.

Nackdelar

  • Guiderna är inte superstarka.
  • Spön är lite tunn men har inte gått sönder eller spruckit på mig än.

Sammanbrottet

  • Kvalitetsresultat: 7
  • Prestandapoäng: 8
  • Värdepoäng: 9
  • Personligt betyg: 8,5

Domen

Sammantaget, om du är på marknaden efter ett billigt fiskespö som fortfarande erbjuder det mesta av det du letar efter så kan Daiwa vara perfekt för dig (kolla priset på Amazon). Jag köpte en bara för att jag var nyfiken på att se hur den skulle prestera och aldrig planerade att använda den. Det har ändrats efter att ha använt det några gånger och skulle säga att det är ganska svårt att slå för priset.

Visst, det finns mycket bättre alternativ där ute men det är ett spö och en rulle under 50 spänn. Så länge du inte förväntar dig att världen kommer ur den, behandla den väl, lägg lite kvalitetslina på den och leta efter mindre fiskar så borde det fungera utmärkt för dig.

  Hur man riggar och fiskar en BioSpawn ExoSwim för bas

Jag använder den när jag ska in i supersumpiga områden där jag inte vill ta med min baitcaster. Eller så ger jag den till någon jag fiskar med. Det har alltid gjort jobbet för mig och jag har verkligen inte många dåliga saker att säga om det.

Lycka till med fiske. Om du vill fånga mer fisk, använd fler krokar.

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Vill du delta i vår utlottning av fiskeredskap? Vi kommer att göra giveaways på vår YouTube-kanal och allt du behöver göra för att delta är Klicka här att prenumerera på vår kanal, gilla en video och kommentera giveaway. Fler kommentarer = fler chanser att vinna.