Dag eller natt: 9 tips om hur man jagar prärievargar

hur man jagar prärievargar på natten

Bara för att rådjurssäsongen är över betyder det inte att det är dags att packa undan jaktutrustningen och sluta. Det finns fortfarande gott om jaktmöjligheter om du är villig att lägga ner tid. I den här artikeln kommer vi att ge dig några tips om hur du jagar Coyotes på natten och dagtid. Även om våra råd inte säkerställer att du väcker din första ”sånghund”, kan de hjälpa till att öka dina odds.

Varför jagar folk prärievargar

Att jaga prärievarg under lågsäsong växer snabbt i polaritet. Inte bara för fritidsidrott, utan också för befolkningskontroll. Sanningen i saken är att prärievargar dödar maskiner och om de inte hålls i schack kan de orsaka förödelse på boskap, inklusive kor, får, höns, för att inte tala om rådjurspopulationer.

Så om du vill göra din del för att hålla befolkningen i schack och ha lite kul medan du håller på, kanske du vill börja jaga prärievarg.

Tänk på att alla stater inte är samma när det kommer till deras regler och förordningar för jakt på prärievarg, så innan du planerar din första jakt, se till att du känner till alla regler.

Viktig utrustning för jakt på prärievargar

Så nu när du har bestämt dig för att börja jaga prärievarg behöver du rätt utrustning för att komma igång.

Såvida du inte planerar att jaga prärievarg med en rosett (vilket jag kan tillägga är extremt utmanande), du kommer att behöva ett bra gevär som kan göra exakta skott från avstånd från 50-200 yards.

När det gäller vilken typ av pistol man ska använda har jag hört talas om människor som använder allt från AR-15:or och hagelgevär till bultgevär och rimfires.

Tänk på att prärievargar inte är särskilt stora djur! Faktum är att de bara når runt fyrtio pund, så lämna de där 30-06 som du använder för rådjur hemma, om du inte vill förstöra djuret totalt.

Den goda nyheten är att du inte behöver en dyr installation för att komma in i spelet.

Jag personligen älskar Savage Axis bolt action .223 från Remington. Det är superkapabelt och till en kostnad av cirka 400 dollar kommer det inte att bryta banken.

Om du planerar att jaga prärievargar på natten, kanske du kan kalla dem tillräckligt nära för att få ett skott av med ett hagelgevär.

Bästa kamouflage för jakt på prärievargar

När du jagar prärievargar, kom ihåg att du jagar ett kunnigt rovdjur som är beroende av deras luktsinne, skarpa syn och en kuslig förmåga att bli uppmärksammad på allt utöver det vanliga i deras omgivningar.

Det är därför man bär kamouflage är så viktigt, även när jag jagar prärievargar på natten. Jag skulle faktiskt hävda att det är ännu viktigare att du smälter in i din omgivning när du jagar på natten, eftersom prärievargar är nattliga rovdjur, som trivs i mörker.

  Kan du använda en övermadrass för camping?

Även om det finns många studier och åsikter om vilka färger en prärievarg kan och inte kan se, är jag övertygad om att så länge du bär en camouflage med ett mönster som matchar din omgivning, bör du klara dig.

Till exempel, om det finns snö på marken, bär något med vitt på. Om du jagar i North Carolina under hösten när löven byter, kanske du vill bära en liten hunter orange.

Bästa tiden på året att jaga prärievargar

Vinter

Alla har sina egna åsikter om när den bästa tiden på året för att jaga prärievargar är, men jag älskar själv att jaga dem under vintermånaderna (speciellt om det ligger snö på marken).

Det är under den här tiden på året som detta vanligtvis kunniga rovdjur tenderar att svika det genom att tillbringa mycket mer tid under dagsljuset. Detta beror delvis på häckningssäsongen, som har fått många djur att falla offer för jägare.

Den 15 februari anses vara toppen av deras häckningssäsong, så se till att du är beredd och redo att dra nytta av deras önskan att para sig.

Dessutom, om det har varit en ovanligt hård vinter, kan det vara lite ont om mat, vilket innebär att deras konkurrenskraft kommer att ta över, vilket gör dem mer benägna att snabbt skynda på dina samtal.

Vår

Att jaga prärievargar under vårmånaderna kan också vara givande, särskilt om du vet vad du ska använda för att få in dem. Vid den här tiden på året förbereder de sina hålor för de kommande månaderna.

Även om de har varit kända för att kolla in samtal som efterliknar bytesdjur i nöd, kommer du att ha mycket större framgång med samtal som efterliknar andra prärievargar.

Eftersom prärievargar är lite mindre aktiva på våren kan det minst sagt vara lite utmanande att kalla dem. I det här fallet är tålamod definitivt en dygd! Var beredd att sitta kvar ett tag när du väntar på att någon ska svara på dina samtal.

Sommar

Medan vissa jägare fortfarande riktar sig mot prärievarg under sommarmånaderna, drar jag mig för att jaga dem under denna tid. Dels för att jag brukar sätta upp mina viltkameror och spana in var jag ska sätta upp mitt trädställ inför den annalkande bågsäsongen.

Dessutom, om inte en viss prärievarg orsakar problem för dig eller dina grannar, finns det ingen anledning att riskera att döda en ammande mamma.

  Maximera utrymmet i en husbil - 8 tips du behöver veta

Med det sagt, om du bestämmer dig för att jaga prärievargar under denna tid, är din bästa insats att använda lockbete för att locka in dem.

Jaga prärievargar över bete

Medan bete prärievargar kan och fungerar under dagen, är prärievargar nattaktiva rovdjur som gör det mesta av sin jakt på natten. Av denna anledning börjar den bästa tiden för bete när solen går ner, helst under de tidiga morgontimmarna under fullmåne.

Det är sant att prärievargar kan betas med nästan vad som helst som de kan passa in i magen, inklusive kanin, gnagare, fåglar, reptiler, majs och bär. De kan till och med betas med hundmat. Däremot hittar du inget bättre bete än en hjortkadaver.

Se bara till att kontrollera dina lokala och statliga lagar för att se till att bete är lagligt i din hals av skogen.

Lysande prärievargar på natten

Det har varit mycket debatt om vilken ljusfärg som är bäst när man jagar prärievargar på natten. Om du skulle fråga tre jägare om deras åsikter får du fyra olika svar. Själv föredrar jag ett rött ljus, men många jägare föredrar vitt eller till och med grönt.

Rött ljus – Rött ljus är mer traditionellt och får verkligen deras ögon att dyka upp i mörkret.

Grönt ljus – Grönt ljus ger dig ett totalt sett bättre synfält.

Vitt ljus – Vitt är bäst om du vill filma dina jakter.

Alla tre färgerna kommer att fungera, du måste bara bestämma vilken färg som fungerar bäst för dig.

Återigen, kontrollera dina lokala och statliga lagar för att se till att detta är lagligt i ditt område.

Ringer Coyotes på natten

Såvida du inte är extremt skicklig i konsten att ”ropa i munnen” (osäker på om det är ett ord eller inte), kanske du vill investera i ett elektroniskt prärievargsamtal av god kvalitet eller mer allmänt kallat ett rovdjurssamtal.

Ett elektriskt samtal kan ge dig en betydande fördel jämfört med att ringa via munnen genom att de är mycket starkare och tydligare, vilket gör det lätt för prärievargen att fånga upp ljudet.

De flesta kommer också med ett brett utbud av ljud, inklusive byte i nödljud, prärievargtjut, yips och nödanrop från prärievarg.

Eftersom prärievargar är nattjägare, är ett bra samtal som ligger i rätt område vanligtvis för mycket för dem att motstå.

Till under $100, den FoxPro Deadbone är ett bra alternativ!

Jaga prärievargar Med Hundar

Precis som när det kommer till den bästa ljusfärgen för att jaga prärievarg på natten, kommer du att hitta många olika åsikter när det kommer till etiken i jaga prärievargar med hundar. Själv har jag inga problem med den här jaktstilen. Innan du bestämmer dig för om den här typen av jakt är något för dig, tänk på att träning och underhåll av dina jakthundar kan vara tidskrävande och dyrt.

  Vad är en kompressionssäck? (Sovsäckar)

Med det sagt kan du använda ditt familjedjur som ett lockbete. Nu säger jag inte att du ska binda din hund på en åker 100 meter bort och använda den som bete, så jag vill inte att några hundälskare skickar hatkommentarer till mig.

Det enkla faktum är att prärievargar hatar andra hundar, särskilt på våren, när de ammar sina valpar. Bara genom att hålla din hund i koppel i närheten kan det räcka för att driva ut en prärievarg ur gömstället.

Medan nästan vilken hunddoft som helst kan locka i en prärievarg, om du vill att en hund ska köra ner dem, kan du inte gå fel med en amerikansk Stagehound eller en Mountain View Cur Dog.

Jaga prärievargar i regnet

Coyotes är som de flesta djur genom att om de är hungriga nog kommer de att leta efter mat oavsett hur förhållandena är. Så även om prärievargar har varit kända för att vara aktiva i regn och snö, är det bäst att vänta på att vädret klarnar upp.

När vädret blir klart kan du slå vad om att de kommer att vara ute ur sina hålor och leta efter en enkel måltid.

Är Coyote bra att äta

Jag har aldrig personligen städat och lagat en prärievarg, men har provat några som en vän rökte, så här kommer det. Om du kan komma förbi lukten av en död prärievarg och det faktum att du i princip äter en hund, så ja, du kan äta prärievarg och det är inte halvt illa. Faktum är att om du skulle lägga lite BBQ-sås på det, kan det passa för pulled pork. Du måste dock vara villig att lägga tid på att långsamt tillaga den på en rökare för bästa resultat.

Slutsats

Även om jakt på prärievarg kanske inte är för alla, är det ett bra sätt för jägare som inte är villiga att packa undan sina jaktredskap ännu.

Vad tycker du om jakt på prärievarg? Har du någonsin jagat prärievarg förut? Gillar du smaken av prärievarg? Har du några tips på hur man jagar prärievargar som du skulle vilja dela med dig av? Vi vill gärna höra dina tankar och förslag i kommentarsfältet.