Cub Cadet sida vid sida: Är de bra kvalitet?

Cub Cadet sida vid sida är av god kvalitet, de erbjuder en mängd olika tillbehör som ingår i deras UTV, såsom en vinsch, heldörrar, tak, fram- och bakvindrutor och en hel stötfångare.

Kvalitet är en av de största sakerna konsumenter tittar på när de köper en vara, så i den här bloggen kommer vi att diskutera kvaliteten på Cub Cadet sida vid sida.

Alla har olika åsikter om vad de personligen gillar eller vill ha i en sida vid sida och vad de tror att god kvalitet är.

Vissa sätter prisvärdhet framför hållbarhet, andra gillar något som är lyxigare och bekvämare. Så att hitta rätt UTV för dina specifika önskemål och behov är viktigt.

Ungen kadetten sida vid sida känd som Challenger är en fantastisk allround UTV och är i verkligheten en perfekt start-UTV för alla som precis bryter isen i UTV-världen.

Challengern är en fantastisk UTV och längre ner har vi några specifikationer som visar hur bra Cub Cadets kvalitet faktiskt är.

Specifikationer för Cub Cadet Side by Side (Challenger):

Det här diagrammet nedan visar många av specifikationerna för Cub Cadets 2017 sida vid sida, Challenger. Vi kommer att diskutera mer senare i den här artikeln om några av de andra detaljerna för Cub Cadet Challenger, men det är alltid trevligt att ha ett specifikationsblad för att visa hur mycket kraft den här maskinen har packat bort.

Specdiagram: 2017 Cub Cadet 750 och 550
MSRP: 10 999–9 999 USD
Motortyp: 735cc/546cc vätskekyld OHC 4-takt
Bränslesystem: Bränsleinsprutning
Koppling/transmission: CVT med hög, låg, neutral, park och back
Drivlina
Kör system: 4WD med Difflock och Turf-läge
Upphängning (typ/resa)
Främre: Dubbla Wishbone; 9,0″
Bak: Dubbla Wishbone; 8,1″
Däck/hjul
Främre: 26×9-14
Bak: 26×11-14
Bromsar
Främre: Hydraulisk skiva
Bak: Hydraulisk skiva
Mått
Hjulbas: 76,8″
Svängradie: 11,3′
Påstådd tjänstevikt: 1648 lbs.
Markfrigång: 12 tum
Längd bredd höjd: 118 tum x 61,4 tum x 79,7 tum
Bränslekapacitet: 7,6 gal
Lastkapacitet
Lastkapacitet: 500 lbs.
Dragkapacitet: 1200 lbs.
Färger: Svart, Camo

Cub Cadet som företag har funnits sedan 1961 och har tillverkat UTV under de senaste 10 åren, för att inte tala om att Cub Cadet också tillverkar alla sina fordon i USA. Så om du är en konsument som älskar USA och gillar dessa ”in house”-produkter är denna modell helt rätt.

  Hur man skär ett hål i isen för isfiske (snabbt svar med bilder)

Speciellt denna Challenger-modell har ett chassi som liknar en lite äldre UTV Yamaha Rhino som var en mycket populär och pålitlig UTV-modell av Yamaha. Det har sagts vara väldigt likt Yamaha Rhino i allmänhet, men har de extra funktioner som konsumenterna önskade skulle ha satts in i Rhino.

Andra aspekter av utmanaren inkluderar dubbla svängningsstänger för att hålla fordonet säkert och även om det inte finns någon servostyrning inkluderad 2017, erbjuds den som ett $800-alternativ på båda modellerna. I 2018 års modell kommer den som standard.

Skyddsmässigt har Challenger glidplåtar under som hjälper till att skydda underredet från skräp, en full hytt med främre och bakre fönster, och de polygjutna funktionerna är välmonterade och hållbara.

Challengern är verkligen ett fantastiskt fordon av god och hållbar kvalitet när den används som den ska. Om du letar efter en prisvärd sida vid sida för att göra sysslor runt ranchen, är detta verkligen en bra passform. Det är verkligen på gång som en förstklassig UTV med Honda Pioneer 700, Kymco 700, Polaris Ranger 570 och Can-Am Defenders.

Fördelar med Challenger

  • Prisvärdhet
  • Tillbehör
  • Servostyrning
  • Differentiallås & bredd
  • Medföljande verktygssats
  • Solid stabilitet

Prisvärdhet

Ett av de största fördelarna med detta sida vid sida är att det är så prisvärt när det gäller sida vid sida. En av de största konkurrenterna till Cub Cadet och specifikt inom UTV-området är Polaris.

Deras konkurrerande sida vid sida, i det här fallet, är Ranger XP 900. Även om denna UTV har högre hästkrafter är prislappen på dess basmodell $12 299. Så för en köpare som är ekonomiskt samvetsgrann och helt enkelt inte vill spendera så mycket pengar på en UTV, men ändå vill få jobbet gjort, passar Challenger perfekt.

  Kan side-by-side ha värmare i hytten?

Tillbehör

Cub Cadet gick verkligen utöver med att inkludera alla tillbehör som de gjorde. Varje utmanare kommer med ett tak, hela dörrar, fram- och bakvindrutor, en 3 500 lb tönt och en hel stötfångare. Den innehåller också sidospeglar, aluminiumfälgar, aggressiva terrängdäck och överskärmar för att hålla maskinen från att kasta upp så mycket lera.

För första gången, köpare som kan tyckas vara saker du tror borde vara standard, vem vill inte ha dörrar? Men liknande tillbehör för den konkurrerande Polaris kan ge dig 16 000 USD extra.

Servostyrning

Servostyrning är en enorm aspekt av alla fordon som en person kör, särskilt om du inte vill känna att du fortfarande lever på 1950-talet. Även om 2017-modellen som anges ovan inte kommer som standard med Challenger, så gör den det för 2018-modellen. Det i och för sig sätter verkligen Cub Cadet Challenger över några av sina konkurrenter, främst Polaris Ranger.

Differentiallås & bredd

Differentialspärren på dessa Challengers är verkligen det som ger den ett steg från konkurrenterna. Även om differentialspärren kan stela upp styrningen en hel del, så hjälper det verkligen att ta sig över nästan vilket hinder som helst.

Användare har till och med funnit att med den extra aspekten av differentialspärren och det faktum att Challenger är lite smalare i bredd än vissa av Polaris och Yamaha, kan de komma in på fler ställen än de andra.

Medföljande verktygssats

Även om detta inte är något som är alltför fantastiskt som Cub Cadet gjorde med sin utmanare, känner jag att det är värt att nämna. Challengern är utrustad med en komplett verktygssats som låter dig göra justeringar av dina stötdämpare och andra saker på maskinen och var förvånansvärt välfylld jämfört med andra tillverkare som kan ha varit lite snåla med att lägga till vissa verktyg för att hjälpa till med lätt underhåll till fordonet.

Solid stabilitet

I många av de recensioner som gjordes, framför allt den som utfördes av ”UTV Driver”, fann de att det inte fanns något skakande av delar eller något att vara särskilt orolig för i Cub Cadet Challenger. De förutsåg verkligen inte att något tungt underhåll behövde göras på dessa maskiner.

  Den ultimata fiskarens guide till fiskedrag

Nackdelar med Challenger

  • Hästkraft
  • Lastkapacitet
  • Styrning (utan servostyrning)

Hästkraft

Det kanske mest märkbara nackdelen med Cub Cadet Challenger är dess kraft. Detta kan vara en riktigt stor sväng för många människor som letar efter en elak maskin med hästar under huven. Challengern har bara cirka 37,5 hästkrafter och toppar i 45 miles per timme, medan den främsta konkurrenten har 68 hästkrafter och kan få upp till 60 miles per timme.

Kom dock ihåg att dessa maskiner inte är sportmaskiner. De är vanligtvis avsedda för arbete runt rancher och gårdar, inte så mycket racing, så du behöver egentligen inte åka snabbare än 50 miles per timme i dem. För att inte tala om att de flesta ägare har uppgett att de verkligen inte har några problem att hänga med i de mer kraftfulla modellerna.

Lastkapacitet

Utmanarens bärförmåga lämnar också lite att förvänta sig. Som specifikationsbladet sa att den bara kan bära 500 pund i sängen och kan bara dra cirka 1200 pund.

Nu är detta verkligen inget att håna, 1200 lbs bogsering och 500 pounds sängvikt är faktiskt väldigt bra. Men om du letar efter en ”heavy duty” maskin finns det andra UTV:er som erbjuder en större bär- och bogservikt.

Styrning (utan servostyrning)

För den som väljer att gå med en tidigare modell som 2017 års Challenger utan servostyrningsalternativet blir styrningen lite knepig. UTV är kända för att ha det alternativet mellan servostyrning eller inte och de flesta klarar sig utan.

Det har dock varit märkbart svårare i de där snäva svängarna när man försöker gå lite långsammare runt saker. När du körde med tvåhjulsdrift visade Challenger inga större problem, men när den väl satts i lås och fyrhjulsdrift blir styrningen lite tyngre men inte så mycket att du skulle känna dig malplacerad när du kör maskinen.