Coleman Skylodge Tent Review: Rymlig, andas och värt det

Jag tror att camping och backpacking är två helt olika saker. Jag tycker också att åtminstone för mig är ”roughing it rough” bara ett måste om du backpackar. Camping kan vara så sparsamt eller så påkostat som man känner sig, och jag brukar känna mig ganska påkostad.

Det var så jag kom på mig själv att köpa en Coleman Skylodge 12 personers campingtält ska användas av endast två personer – min fru och jag.

Lite löjligt? Ja, som noterats av mer än ett fåtal personer på Vermont-campingen där vi bodde.

Grymt bra? Också ja.

Nedan är min recension av Coleman Skylodge 12 personers campingtält. Jag tycker att det är ett utmärkt val för alla typer av campare. Utmärkt, alltså om man bara behöver ett så enormt tält!

Coleman Skylodge campingtält

Sidovy av Coleman Skylodge 12 personers campingtält
 • Pris: $400-$450
 • De viktigaste funktionerna: 5 fönster, lerrum, över 7 fot högt.
 • Vad jag gillar: Stabil, rymlig, har idealisk ventilation.
 • Vilket jag inte gör: Tung, skrymmande och krånglig att sätta upp.

Översikt: Detta är ett stort tält av hög kvalitet

Det är ett stort tält. Cirka 190 kvadratfot och tillräckligt hög för att nästan alla levande kan stå upprätt i den stor. Och jag måste säga, det är den stora ”storheten” i detta tält som gör det så otroligt.

Vi köpte det här tältet i vetskap om att det var stort eftersom vi ville ha mycket mer i det än en luftmadrass och en påse med kläder. Här är vad vi lägger i den:

Interiörvy av Skylodge-tältet

Det är

 • En fullfjädrad luftmadrass,
 • En kylbox på 90 liter,
 • En hopfällbar loveseat,
 • Ett fullt campingkök (till höger på bilden, eftersom tältet är så jäkla stort),
 • En matta som mäter 5 x 8,
 • Och tillräckligt med kläder/förnödenheter för att hålla två personer i 10 hela dagar.

Rum

Det finns tillräckligt med plats i detta tält för 12 personer på liggunderlag, det råder ingen tvekan om det. Om du vill ha ett riktigt tält för 12 personer är det här. Men de flesta campar inte i grupper om 12 och de som gör det brukar ha mer än ett tält… så jag tvivlar verkligen på att detta tält kommer att användas av mer än 5-7 personer åt gången.

Superrymlig är den i alla fall. Exklusive lerrummet, som egentligen inte lämpar sig för att sova, har du 150 kvadratmeter golvyta. Det är en 10 x 15 fots rektangel som bokstavligen är större än vardagsrummet i min lägenhet. Jag har också fler fönster.

Coleman skylodge campingtält

Jag ville ha en upplevelse av ”glamping”-typ (och jag vet hur mycket folk hatar det ordet), vilket innebar att jag behövde ett stort tält som kunde rymma allt jag ville stoppa i det. Jag är också en tillräckligt lång person för att stöta mitt huvud mot en massa saker. Jag ville kunna stå upp i tältet, och det här var en av de få på marknaden för under $600 som gjorde det möjligt.

  Resedagbok: 3 veckor i Washington (dag 1)

Jag älskar verkligen hur stor den här saken är. Det får mig att känna mig som att bo i ett tält som en riktig nomad, någon som lever ett ganska anständigt liv som också råkar vara packbart. Vi hade allt vi behövde i tältet, minus en TV; som skulle ha passat i tältet, men det fick inte plats i bilen.

Det räcker med att säga, om du behöver plats i ett tält, placera det högst upp på din inköpslista.

Design: dämpade färger, utmärkt ventilation

Nattvyfoto av campingtältet

Färg

Jag brydde mig inte riktigt om färgerna på tälten jag tittade på; Jag menar att det är en plats att gråta högt! Som sagt, jag har kommit att gilla de dämpade, ”jordiga” färgerna på det här tältet, eftersom det hindrar det från att vara ett ögonsår.

Ett av de andra tälten vi funderade på att köpa var denna Eureka-behemoth:

Jag älskar orange och blått i teorin, men när man har att göra med ett sånt stort tält förvandlas det till MYCKET orange och blått. Det gröna och beiga på Coleman Skylodge hjälpte det enorma tältet att smälta in i campingen snarare än att dominera utsikten; om du är ”den där killen” på campingen är det trevligt att ha.

Ventilation

När du köper ett campingtält bör ventilation nästan alltid vara en av dina främsta bekymmer. Värme, fukt och stanken av svettiga vandringsstrumpor gör att luftflödet gör större skillnad än precis allt annat.

Coleman Skylodge har täckt ventilation, och lite till. Det finns 5 enorma fönster i huvuddelen av tältet, var och en med ett yttre lager av insektsnät. Att bara öppna en av dem är tillräckligt för att ventilera tältet med en lätt bris. När du öppnar dem alla 5 känns det som att du är under ett lusthus, inte i ett tält.

Stora fönster i Coleman Skylodge

Ovanpå de här fönstren har du paneler som öppnar upp hela lerrummet för vinden, och en fin stor ventil på baksidan av tältet. Vår campingresa var kall – den sjönk till 33F vår första natt – så vi kunde inte använda fönstren och ventilerna mycket. Men när det blev varmt öppnade vi tältet och det var perfekt.

Med ett tält som har så många fönster, ventiler och avskärmade områden, kanske du undrar hur väl det skyddar dig från en bris du inte vill ha heller. Den goda nyheten är att om du inte vill att vinden ska komma in i det här tältet behöver du det inte. Om vi ​​låste tältet på natten kunde man höra vinden blåsa men inte känna den.

  Grunderna för backpacking: hur man inte lämnar några spår

Visst, om jag verkligen fokuserade skulle jag kunna känna en lätt bris inombords under en kraftig vindpust, men den här saken är riktigt robust. Luft kan fortfarande komma in från utrymmena mellan tälttaket och tältduken, så det är inte täppt. Jag säger bara att starka vindar är inget att oroa sig för!

Pris

Allt över $400 för ett tält är mycket, och det tog mig några minuter att trycka på ”köp”-knappen innan jag var redo att trycka på avtryckaren. Men i slutändan är det Jan Levinson Gould som har det bästa citatet när det kommer till dyra campingutrustning:

”Det kostar vad det kostar”

Därmed inte sagt att vi ska vara snåla när det gäller prissättning. De flesta campingutrustning är dock konkurrenskraftiga priser för marknaden. För dyrt för värdet? Nästan alltid. Men om alla företag där ute har dumma priser spelar det egentligen ingen roll vems dumma pris du väljer att betala.

Nästan varje tält verkar för dyrt; Coleman Skylodge är inget undantag. Jag tittade på ett antal tält i intervallet $350-$500, och de verkade alla erbjuda samma campingupplevelse.

I slutändan är tält dyra och du måste hålla dig till din egen budget. Det är verkligen inte värt att välja ett tält som inte är perfekt för dig bara för att spara $40 (vilket jag nästan gjorde).

Småsaker

Det finns fortfarande några saker jag verkligen gillar med det här tältet, och några jag hatar.

Jag älskar det: den superenkla layouten

Den har en extremt enkel layout. En huvudentré, ett stort vardagsrum, ett litet lerrum.

Många av tälten jag tittade på hade konstiga layouter: segmenterade vardagsrum med tygväggar som du måste kliva över, L-formade tält som skulle få det att verka mycket mindre och mittentréer som tvingar dig att gå åt höger eller höger. vänster så fort du går in (vilket förstör kvadratmeterfördelen).

På Coleman Skylodge är allt du behöver göra att gå framåt och du kommer att befinna dig i ett stort, rektangulärt rum där du kan göra vad du vill. Inget krångel med damm, inget golvutrymme som går förlorat på grund av in- och utstigning.

Jag hatar det: så många dragkedjor, så lite tålamod

Jag är hur lat som helst. Den tid jag tillbringade med att zippa, packa upp, packa upp och packa upp för att gå och kissa gjorde mig nästan galen. Tja, kanske inte tokigt, men nästan till en njursten. När du köper detta tält, ta med ditt tålamod.

Jag älskar det: regnflugan

Det är en regnfluga, så det är inte så speciellt. Men det var otroligt lätt att kasta över tältet och ankra. De andra camping- och ryggsäckstälten jag har använt hade regnflugor som var svåra att få på rätt plats; Coleman Skylodge-regnflugan rörde sig inte en tum över 7 nätter i följd av vind och 3 olika små stormar.

  Yaktrax Diamond Grip Review: Mellanklasspris, hög prestanda

Måste älska det.

Jag hatar det: bristen på installationsinstruktioner

Några bilder på väskan, och det är allt. Inga instruktioner, inga scheman, ingenting. Även färgkodningen verkade dåligt genomtänkt. Nu när jag vet hur man pitcha det är det bra (och min fru och jag kunde fortfarande pitcha det på 15 minuter). Men om jag hade tydliga instruktioner skulle jag inte ha kunnat installera en av de vertikala stolparna upp och ner. Jag är kräsen men det är min recension och jag kommer att gråta om jag vill.

Jag älskar det: många små fickor

Det finns små förvaringsfack överallt i tältet. Vi hade ingen förvaringsplan för småsaker som toalettartiklar, mediciner och ficklampor; fickorna ordnade detta för oss.

Min fru och jag är notoriskt oorganiserade människor; Jag spenderar ungefär 20 minuter om dagen på att leta efter min plånbok. Det här tältet har gjort mig till en lite mer organiserad person, något jag aldrig trodde att jag skulle säga om ett campingtält.

Ska du köpa detta tält? Kanske kanske inte. Det är därför jag gjorde det.

Vi köpte Coleman Skylodge för vi ville känna oss som nomader: människor med ett helt hus som råkade vara gjorda av tyg och stolpar. Vi hade en hel studiolägenhet där och det var härligt.

Och du? Ska man köpa ett så stort tält? Varför eller varför inte?

Att välja ett campingtält beror på din budget och dina behov/användningsfall. Med det i åtanke tycker jag att hans tält är ett bra tält för alla typer av människor och ändamål, som:

 1. Grupper på 4+ personer som inte vill ha det trångt.
 2. Människor som vill ha en glamping-liknande upplevelse men inte vill släppa $1 800 på en canvasmonstrositet.
 3. Tom Haverford och andra ”fullutrustade” campare.
 4. Människor som gillar att campa 5, 10 eller 15 dagar i rad och behöver lite andrum för utrustning och sinnesfrid.
 5. Alla som är längre än sex fot som bara vill slippa kramper i nacken efter att ha campat i ett vanligt campingtält.

Jag ger detta tält min uppriktiga rekommendation. Men det betyder inte att det är rätt för alla. Om du tror att den uppfyller dina behov och önskemål bör du inte ha några problem med att trycka på avtryckaren. Annars är du förmodligen bättre med något mindre och mer avslappnat.