CFMoto Side-by-Sides: Är de bra kvalitet?

CFMoto är en up-and-comer i UTV/ATV-världen. De är en kinesisk tillverkare och de har växt här i väster. Frågan är om de är värda det? Hur är kvaliteten?

CFMoto gör UTV-apparater av god kvalitet. De är en kinesisk tillverkare och de bryter formen av fruktansvärt tillverkade produkter som kommer från Kina. De hänger med i sina konkurrenter och växer i popularitet. CFMoto UTV är byggda tuffa och deras kraft och förmåga håller jämna steg med de främsta varumärkena i Nordamerika.

Generellt brukar folk skygga för kinesiskt tillverkade ATV:er och UTV:er men CFMoto har arbetat riktigt hårt för att bryta sig loss från det och visa att de konkurrerar om marknaden. De har gjort det bra och det märks på deras produkter.

Håll ögonen öppna för de kommer bara att bli mer populära. Jag kommer att gå igenom några viktiga delar av fordonet och prata om specifikationerna och hur det jämförs.

Motor

Utility UTV-motorspecifikationer

namn Motortyp Motorvolym Max effekt Max vridmoment
CFMoto UFORCE 1000 V-Tvillingcylinder, 4-takt, SOHC, 4-ventil 963 CC 79 hk 60 lb-ft
Polaris Ranger Crew XP 1000 Dubbelcylinder, 4-takt, DOHC 999 CC 82 hk 62 lb-ft
Cam-Am Defender XT V-dubbel cylinder, 4-takt 799 CC 82 hk 69 lb-ft

Ett område som jag tycker att CFMoto lyser är deras motorer. För det lägre priset du betalar kan du förvänta dig en motor som inte presterar lika bra som andra dyrare namnmärken. 2019 UForce 1000 har en V-Twin cylinder, 4-taktsmotor. Det är precis där uppe med Polaris Ranger Crew XP 1000.

Jag skapade tabellen för att visa hur lika specifikationerna i en CFMoto-motor är som ett namnmärke. Den håller sig. Det fina med detta är prislappen. CFMoto UTV:er är betydligt billigare med cirka $1 000 till $3 000. Deras sida vid sida är otroligt bra prissatta för vad du får. En majoritet av eftermarknadsprodukterna du kan investera i kommer redan att levereras med en CFMoto sida vid sida.

Motorns kraft in UFORCE 1000 motor är inget att nysa åt. Den har 79 hästkrafter vilket bara är något under de andra. Förskjutningen är högre än Can-Am Defender XT vilket jag tyckte var överraskande.

Som du kan se har den kraften att hålla jämna steg med konkurrenterna. CFMoto gör sig ett namn genom att sälja sida vid sida till ett billigare pris utan att snåla med viktiga specifikationer. Dess bränsleeffektivitet är högre än för Defender. Den släpar bara lite efter Polaris Ranger. CFMoto har lagt ner sitt arbete och det märks. De växer säkert.

Motorn på det här fordonet är riktigt bra och om du letar efter en kraftfull UTV för bruksarbete skulle jag överväga att titta på UFORCE 1000. De mindre modellerna är också utmärkta. De presterar bra mot konkurrenterna.

Överföring

CFMoto använder CVTech IBC-transmission. Generellt består transmissionen av högväxel, lågväxel och backväxel. du kan sätta den i antingen 2- eller 4-hjulsdrift beroende på hur terrängen kan vara. Växlingen mellan växlarna är ren och smidig. Jag minns inte att saker och ting var knäppa eller konstiga när jag åkte en CFMoto sida vid sida.

Eftersom saker och ting kan bli håriga och ganska röriga, kommer fordonen med en elektronisk låsdifferential för att hjälpa till i tider av nöd. Vad det gör är i princip att åsidosätta skillnaden i att hjulen snurrar och liksom låser dem på plats för att svänga unisont.

  Ska jag använda min gamla fiskelina? När ska man byta ut det?

Detta kan göra styrningen lite stel men inget som inte kan hanteras. Du måste bara vara redo att hantera det. Jag vill hellre ha det än att inte. Det var ärligt talat tröstande. Den är byggd för att hålla dig säker. Om du får chansen att åka i en, se hur det fungerar för dig.

Suspension

CFMoto ZFORCE är där upphängningen lyser. Varje hörn av fordonet har en dubbel triangelupphängning. Den kommer också med en gasdämpare i varje hörn som är justerbar för att passa din körstil. Du kan justera rebound och kompression. Jag tycker det är häftigt. Det är en liten touch som räcker långt. Du kan anpassa den efter vad du vill eller till terrängen runt dig.

Stötdämparna är riktigt bra med det pris du betalar. Båda stötdämparna har cirka 11 tums spelrum. Baksidan är bara ett par millimeter mindre. Detta är något mindre än vissa andra UTV-apparater av samma kaliber men du kan verkligen inte klaga till det pris det är.

Sammantaget är jag mycket imponerad av upphängningen i ZFORCE. Det kostar totalt sett mindre än namnmärken men det håller bra mot konkurrenterna. Det är inte lika högt från marken som andra (de flesta andra är runt 15 eller 16 tum) men för det pris du betalar går det inte att slå. Om du vill ha en rejäl UTV utan att vara super flashig skulle jag satsa på detta.

Chassi

Jag tror att en av de största styrkorna med CFMoto UTV är deras tuffhet. De är solida terrängfordon. De har verkligen förbättrats från det förflutna och kommit upp rent. Måtten på ZFORCE är 2870 x 1510 x 1830 mm och UFORCE-måtten är 2971,8 x 1612,9 x 1849,12 mm. Dessa är båda där uppe med de stora namnen. De sparade ingenting med ramen på sina UTV:er.

Båda modellerna hanterar bra och de är strukturerade för att tåla. Under de senaste åren har CFMoto verkligen brutit sig loss från de rädslor som folk fruktar för utländsk tillverkning i Kina. De är väl medvetna om de problem som kan uppstå när de är ute på leden och de bekämpar det med högkvalitativa produkter till ett lägre pris än de stora konkurrenterna.

Chassit är inte billigt tillverkat. Den kan dra alla typer av saker upp till ett par tusen pund. Jag har aldrig haft problem med det. Den klarar den oländiga terrängen som du åker på.

Styrning

Något som jag uppskattar med ZFORCE är servostyrningen. Nu kan servostyrning vara en sådan hjälp men ibland känns det som att du inte har ansvaret för fordonet eller att du inte kan kopplas ihop med terrängen som dina hjul är i kontakt med. Det måste finnas en viss balans. Jag personligen gillar att känna mig kopplad till vägen. Jag gillar den råa upplevelsen.

Jag tycker att ZFORCE gör det här bra. Den har lite servostyrning så att du inte sliter ut underarmarna men inte för mycket för att ta bort upplevelsen av att zooma genom smutsen och runt hörnen. Den har rätt mängd så att du inte kommer hem med brinnande armar. Tro mig, jag hade en lastbil en gång som inte hade servostyrning. Jag lärde mig snabbt att det inte är kul att köra någonting när armarna är trötta och bränner.

  Vad är en flugfiskeledare?

Servostyrning gör att du kan ha tillräckligt med kontroll för att känna dig säker på att du kör maskinen men inte övermanna den eller känna dig underväldigad när det gäller att kontrollera fordonet. ZFORCE gör detta rätt.

Markfrigång

Markfrigången för en CFMoto ZFORCE 100 är 11,8 tum. Detta är lite lägre än andra är som är närmare 13 eller 14 tum som en vildkatt eller en Maverick. Jag skulle dock inte räkna bort det här fordonet på grund av det. Jag får fortfarande mycket användning av dessa UTV:er utan den extra markfrigången. Det kommer fortfarande att ta dig dit du behöver gå.

I lagerform har UTV:er inte den bästa markfrigången så investera i ett lyftkit om du planerar att gå över massor av stenar. Om du ska åka smuts- eller sandstigar, så borde ZFORCE eller någon annan modell vara bra att gå på stigen med. Jag personligen skulle inte använda den för stenig terräng. Jag tror att ZFORCE skulle vara en mardröm på platser som Moab, Utah.

Bogserkapacitet

Låt oss gå tillbaka till att prata om UFORCE för en minut. När vi talar om dragkapacitet talar vi i allmänhet om fordon som är avsedda att vara arbetshästar. Det finns gott om UTV-apparater och CFMoto gör ett bra jobb med sina egna.

Sängen kan dra upp till 1 000 lbs. Den har en främre och bakre 2-tums mottagare som kan dra upp till 2 000 lbs. Detta är nästan 500 lbs. mer dragkapacitet än stora konkurrenter. UFORCE 1000 håller sig. De 3500 lbs. vinsch på framsidan av fordonet kan dra mycket vikt och det som gör den ännu bättre är att den har en trådlös avlägsen.

Detta skulle vara ett bra fordon att ha på gården. Den är mångsidig och kraftfull. UFORCE 1000 är en dold pärla när det kommer till UTV:er. Alla projekt som ska göras runt fastigheten kan göras med detta fordon.

Hjul

Hjul är en avgörande del av UTV-upplevelsen. Om dina hjul är bra är din upplevelse så mycket bättre. Hjulen är tjocka och starka för att stå emot stenar och annat som kan punktera eller förstöra dina hjul. ZFORCE har 26-tums 6-lagers däck som är fästa på 14-tums aluminiumfälgar. De är inte för sjaskiga.

Det större antalet skikt betyder att det är segare. De flesta lastbilar har 6-lagers. Det är ganska starkt och borde tåla. Det är mycket osannolikt att du kommer att ha problem med ett däck som blåser.

Dessa däck fungerar i alla typer av terräng. Sand, lera, smuts etc. Den klarar sig bra och den känns bra. Däcken greppar bra där de behöver.

Däcken är CST Abuzz-däck. De är speciellt byggda för att åka i mjuk och hård terräng. Den är byggd lätt så att den som kör kan ha lätt kontroll över styrningen. De är gjorda speciellt för ATV och UTV. Den har konstruerats för den ultimata upplevelsen i olika terränger.

Inredningsdesign

Inredningen är enkel. Det är inte där för att fånga ditt öga men det fungerar. Den har en 4-punktssele för säkerhet. Vissa har sagt att det känns lite tajt. Det här är en kommentar jag hör från långa vänner som provar CFMoto UTV. Du kan luta ratten upp och ner men det kommer inte att göra så stor skillnad för de som är långa.

  Kan du sparka bollen i landhockey?

Andra fördelar inuti hytten inkluderar en LCD-display på instrumentbrädan. Du kan hålla saker under sätena och bakom dig. Så om du har massor av små odds och mål för en snabb fix någonstans på ditt hus eller fastighet, lägg in dem här.

Sängen kan låsas upp och dumpas vilket gör ditt jobb mycket enklare. Jag gillar designen på detta fordon även om det är lite litet. Om du är en riktigt lång person kanske du vill leta någon annanstans efter ett nyttofordon.

Övriga mindre detaljer

Sätena är bekväma. Jag kände att jag passade ganska bra och jag är ungefär genomsnittlig i storlek. Jag har redan nämnt 4-punkts buckling-systemet för säkerhet. Det är bra med tanke på att det inte finns mycket som skyddar dig från att ramla om du skulle välta.

Några andra säkerhetssaker inkluderar blinkers och varningsblinkers. Dessa kommer väl till pass ibland och det är trevligt att ha dem. Den har till och med ett horn och jag antar att det skulle vara användbart om du försöker få någons uppmärksamhet. Strålkastarna och baklyktorna är alla LED och fungerar utmärkt. Det finns en handbroms om du skulle behöva den. På en kulle kan det komma väl till pass.

Den kommer med en massa bra saker i sig som är direkt från fabriken. Det är ganska imponerande. Den har justerbara stötdämpare och några andra prylar som du inte förväntar dig kommer med en UTV till ett lägre pris. Du hittar det inte riktigt i andra UTV:er direkt från fabriken. Det är något jag uppskattar.

Är CFMoto värt dina pengar?

Jag anser att CFMoto är värt det. CFMoto är relativt nytt här i Nordamerika och många vet inte vad de är eller om de är bra. De är en kinesisk tillverkare och det kan vara svårt speciellt här i väst där vi naturligtvis associerar att dåliga produkter kommer från Kina.

Jag vet att CFMoto hade ett problem i Kanada förr i tiden, men de har gjort om sitt varumärke och har verkligen städat upp saker här i väster. Jag tror att de har blivit ett pålitligt varumärke. I Kanada har de en oöverträffad garanti på upp till 5 år vilket är otroligt. Jag önskar att de hade det i USA.

De är inte ett namnmärke eller super flashiga. De har inte heller det största greppet på UTV/ATV-marknaden. Om du letar efter en tuff och välgjord UTV som inte kommer att kosta dig så mycket som namnmärkena kommer, då är CFMoto UTV så bra som de kommer.

Om du är extremt lång kanske de inte är lika bekväma. De passar de flesta storlekar men det är lite mindre rymligt än andra UTV-apparater. Direkt från fabriken är CFMotos UTV utrustade med ett gäng bra förmåner som de flesta andra märken säljer för eftermarknadsprodukter.

Inte bara är priset billigare utan de håller jämna steg med namnmärkena. Som du kan se från mitt diagramsätt i början av artikeln, gör CFMoto några ganska imponerande fordon för nytta och till och med rekreation. Jag skulle inte räkna bort CFMoto. De drar verkligen på sig och gör ett namn för sig själva. Jag rekommenderar att du provar CFMoto.