Campingvärdar (vad får de betalt, förmåner och ansvar)

Närhelst du campar på en camping finns det vanligtvis en värd på plats för att svara på eventuella frågor och ge hjälp. Kanske har du sett campingvärdar och undrat vilka personer som jobbar i den här rollen.

Att vara campingvärd är ett unikt jobb och många vet inte så mycket om det. Om du tyckte att det skulle vara roligt att själv vara campingvärd kanske du inte ens vet var du ska börja.

I den här artikeln svarar vi på några vanliga frågor om att vara campingvärd. Får de betalt? Om så är fallet, hur mycket? Vad är fördelarna? Vilka är ansvarsområdena?

Vad är en campinggäst?

En campingvärd är någon som bor på en campingplats under en viss tid och är ansvarig för den campingplatsen och hjälper besökare. En campingvärd kan vara placerad på en privat campingplats eller i en statlig eller nationalpark.

Dessa positioner är bra för pensionärer eller äventyrliga människor som gillar att vara utomhus och inte har många åtaganden och ansvar. Detta gör att de kan resa runt och stanna på en camping i flera veckor eller till och med månader åt gången.

Tidsåtagandet varierar beroende på plats, men du kanske kan skapa ett flexibelt schema och arbeta på flera campingplatser varje år. Det är en flexibel tjänst och du kan anmäla dig till en säsong för att se om det är ett jobb du gillar.

Får campingvärdar betalt?

Vissa campingvärdplatser betalas inte, medan andra kompenseras. Campingvärdar är ofta volontärer som tycker om att campa och vara utomhus i naturen.

Om en campingvärdplats betalas, kommer lönen vanligtvis att vara ganska låg, runt $500-$800 per månad. De flesta delstater och federala stater betalar inte campingvärdar, men privata campingplatser kan ge en månadslön.

Det finns vanligtvis ett minimikrav på timme som campingvärdar måste arbeta varje vecka för att få ersättning.

Vissa campingplatser kanske inte kan kompensera dig för din tid, men kan ersätta dig för vissa utgifter, beroende på tillgänglig finansiering. Några vanliga utgifter inkluderar bränsle som propan eller pengar som spenderas för att uppfylla enhetliga krav.

Vad är fördelarna?

En av de största fördelarna med att vara campingvärd är att du får gratis camping under hela din vistelse. Du måste ta med eget boende i form av tält, husvagn eller husbil.

De flesta campingvärdar bor i husvagn eller husbil och får gratis hjälpmedel eller anslutningar utöver en gratis campingplats. Bekvämligheterna varierar dock beroende på plats och inte alla platser kan ha fullständiga anslutningar.

  Vad är Van Camping?

Som campingvärd kommer du att ingå i ett team och arbeta med parkvakter eller annan ledning för att betjäna camparna. Du kan också se hur campingen eller parken fungerar bakom kulisserna och tillgång till områden som annars skulle vara förbjudna.

Du kanske kan köra golfbil eller annat kommersiellt fordon som en del av ditt jobb. Du kommer också att få utbildning i reglerna och reglerna för campingen, samt processer och procedurer som ingår i dina uppgifter som campingvärd.

Gillar du att träffa nya människor kommer den sociala aspekten av jobbet att vara en stor fördel. Du kommer att träffa och hjälpa människor från hela världen, vilket kan vara en mycket tillfredsställande upplevelse.

Att spendera tid tillsammans när du campar innebär vanligtvis att du skaffar många nya vänner och det kan också finnas lokalbefolkningen eller vanliga campare som lär känna dig under säsongen.

Beroende på läge på campingen bor du på en väldigt fin plats och har en fantastisk utsikt över naturen. Ett stenkast från ditt hem kan vara sjöar, berg och skogar.

Du kan se vilda djur på nära håll och på dina lediga dagar njuta av din omgivning genom att vandra eller delta i andra friluftsaktiviteter. De flesta värdar har relativt flexibla scheman och behöver inte arbeta varje dag, så det finns ofta gott om tid att dra nytta av läget och utforska området.

Campingvärdar får vanligtvis en uniform som kan innehålla flera klädesplagg, som en skjorta, tröja, jacka och hatt. Du kan dock helt enkelt få ett namnbricka och bli skyldig att bära det om du arbetar i officiell egenskap.

Vilka är ansvarsområdena?

En campingvärds huvudansvar är att vara campingens ansikte utåt och att säkerställa en positiv upplevelse för camparna. Det innebär vanligtvis att hälsa gästerna välkomna, svara på deras frågor och hjälpa till med registreringsprocessen.

Ansvaret för en campingvärd varierar beroende på plats och campingplats. Vissa kan behöva utföra rutinunderhåll och hushållssysslor som att städa badrum och campingplatser.

Om campingen har spoltoaletter och duschar kan du vara ansvarig för att städa dessa anläggningar. Att förvara väsentliga saker i badrummet, såsom tvål, pappershanddukar och toalettpapper, kan också vara en av skyldigheterna.

Runt campingen kan du få i uppdrag att se till att alla platser är omhändertagna och rena. Arbetsuppgifterna kan inkludera att städa upp skräp och skräp, kratta och ta hand om campingdynor, kassera aska, rengöra eldstäder, grillar och picknickbord.

  Kan en björn krossa ett bilfönster?

Det kan innebära att man underhåller varje plats innan en ny husbil kommer och en besiktning varje gång någon lämnar. Underhåll av campingen och ytterområden kan innefatta beskärning eller ogräsrensning, rapportering av skador, hjälp med reparationer, övervakning av skräp och nedfallna träd eller grenar.

Värdarna måste vara uppmärksamma och hålla ett öga på dem hela tiden. Om något behöver åtgärdas, men det ligger utanför deras arbetsuppgifter, bör de anmäla det till den som är ansvarig så att det snabbt kan tas om hand.

Andra platser kan be campingvärdarna att utföra andra uppgifter runt campingen eller parken. Detta kan inkludera att bemanna besökscentret, museet eller rangerstationen, arbeta på koncessioner eller i campingbutikerna.

Du kan behöva sälja ved och is till campare vid angivna tider när tjänsterna är tillgängliga. Du kan bli ombedd att hjälpa till med utbildnings- och tolkningsprogram som erbjuds i parken.

Du kan arbeta på registreringskontoret för att samla in betalningar och ge information till campare, distribuera kartor, kopior av regler och bestämmelser och broschyrer om lokala attraktioner. Andra webbplatser kan kräva att du informerar campare om reglerna och påminner dem om att registrera sig, men du kommer att vara begränsad från att samla in och hantera pengar eller avgiftstransaktioner.

Campingvärdar måste vara tillgängliga på helger, helgdagar och högsäsong för att hjälpa campare. Du kan vara tillgänglig 24 timmar om dygnet och besökare kan kontakta dig eller be om hjälp dag som natt.

Vissa värdar förväntas ge information till gästerna, svara på eventuella frågor och lösa problem. Detta kan kräva omfattande kunskap om stigförhållanden, intressanta platser, vandring, fiske, programmering, backcountry camping och andra resurser tillgängliga för campare.

Det är bra för värden att vara medveten om lokala tjänster som bensinstationer, stormarknader och medicinska anläggningar. Du måste vara medveten om korrekta bestämmelser om matförvaring och ge denna information till campare.

Campingplatser som är i björn- eller bergslejons territorium kräver att lägervärden tillhandahåller information och säkerhetsråd till campare. Du kommer att samarbeta med parkpersonal, vaktmästare eller annan ledning för att rapportera iakttagelser av vilda djur eller andra säkerhetsproblem.

Värdar är ofta inte skyldiga att tillämpa några regler eller bedriva brottsbekämpning. Istället måste de rapportera eventuella problem eller regelöverträdelser till behöriga myndigheter om det finns ett problem eller en nödsituation.

  Vad du ska ta med dig på en helgvandring (nödvändigt du måste ha)

Dessutom ansvarar campingvärdarna för att föregå med gott exempel för de andra camparna. De måste följa alla regler och föreskrifter samtidigt som de håller sin campingplats ren och snygg.

Vissa campingvärdar kan bli ombedda att tillhandahålla inkomst- och närvarorapporter, medan andra kanske inte ens får hantera pengar. Du kan få en radio och förväntas använda den för att kommunicera med rangers och annan personal.

Allt arbete som utförs av en campingvärd sker utomhus, där temperatur och väder varierar. Men även vid dåligt väder måste du gå ut för att göra varv och utföra olika aktiviteter.

Vissa värdfunktioner kräver att du har ett första hjälpen- eller HLR-certifikat. Även som volontär måste du klara en kriminell bakgrundskontroll, och kraven varierar beroende på plats. Om du hanterar pengar kan du inte ha tidigare domar relaterade till stöld.

Även om gratis camping erbjuds, förväntas campingvärdar ta med eget tält, husvagn eller husbil att bo i. Vissa campingplatser erbjuder en stuga för värden, som kanske inte är fullt möblerad.

Den som är intresserad av ett jobb som campingvärd ska kunna utföra manuellt arbete och ha mycket kontakt med allmänheten. Du kommer att träffa människor från alla bakgrunder, åldrar och kulturer och du kommer att njuta av att dela med dig av din kunskap och hjälpa människor.

Du måste vara vänlig, utåtriktad, ansvarsfull och kunna interagera med många olika människor. Förmågan att behålla lugnet i stressiga situationer och alltid upprätthålla ett artigt och professionellt uppträdande är också avgörande för framgång.

Om det specifika jobbet kräver att du upprätthåller campingregler och -föreskrifter, bör du känna dig bekväm med att konfrontera människor. Du måste också kunna prata med människor artigt, med ett leende, men ändå vara bestämd när det gäller att upprätthålla campingrestriktioner.

Campingvärdar måste vara flexibla eftersom arbetsförhållanden och väder kan förändras från ett ögonblick till ett annat. De måste lätt anpassa sig till förändringar och vara medvetna om den lokala terrängen och miljön. Det är också bra att kunna läsa en karta och hantera extrema miljöförhållanden.

Fler artiklar du kommer att älska

Har ALLA campingplatser duschar? (Svar och alternativ)

Is i en kylare (hur länge håller det, tips för att få det att hålla längre)

Camping med hängmatta i 6 enkla steg

Kostar campingar pengar? (Med gratis platser och genomsnittlig kostnad per stat)