Campingsäng kontra luftmadrass: ultimat komforttest

Jag är säker på att alla som åker på camping vill ha det bra. Så mycket som du älskar att vara ute i vildmarken, vill du fortfarande ha en bekväm säng att lägga ner din utmattade kropp efter en hel dag av fiske, vandring och njuta av andra aktiviteter du älskar att göra på dina campingresor. . Med så många nya alternativ tillgängliga som ersätter behovet av en liggunderlag, kan det vara svårt att precisera vilken typ av sängkläder du vill ha när du sover.

Både tältsängen och luftmadrassen är bra alternativ för att öka komforten under campingen. Fördelar med en tältsäng är mer stabilitet och lättare förpackningar. Fördelarna med en luftmadrass är en större yta och automatisk justering.

Jag har sovit på båda alternativen och kan inte säga att jag har någon preferens. Oavsett om du föredrar en campingsäng eller en luftmadrass eller inte, försöker den här artikeln peka på de olika för- och nackdelarna med båda alternativen så att du kan fatta ett välgrundat beslut när du väljer vilken som är rätt för dig. vill ta med dig. på campingsemester.

Fördelar med tältsängen

Lägersäng isolerad på vitt med urklippsbana

Tältsängen är designad som en stadig typ av madrass som lyfter kroppen från marken medan du sover. I grund och botten är det som en hängmatta, bara platt och mindre roligt. Ja, jag sa det. Hur som helst, den här artikeln handlar inte om hängmattan, så låt oss gå tillbaka till dess plattare och mindre rockiga syskon.

Tältsängen ger vanligtvis en stadig yta för den som vill ha en mer stabil sömn. Det skyddar också kroppen från den ofta obekväma och oförlåtande marken som skulle göra ett liggunderlag bara något mjukare om det placeras mellan sovsäcken och jorden. En annan fördel med höjden är att man undviker insekter som kan krypa på marken. Du skulle väl inte låta det krypa över hela ansiktet medan du sover?

En annan faktor som gör campingsängen till en favorit bland campare är förpackningens mer bärbara karaktär. Alla lägersängar är vanligtvis precis lagom vikt att bära på ryggen om du planerar att backpacka eller vandra för att komma till din campingdestination. Metallerna de är sammansatta av är avsedda att vara starka nog att stödja den typiska människokroppen men ändå lätta nog att bära tillsammans med din sovsäck och andra föremål.

Komponenterna som utgör sängen tar också liten plats när de inte är färdigställda. Det är faktiskt liten skillnad mellan hur man sätter upp en tältsäng och hur man sätter upp ett tält. Självklart får varje barnsäng garanterat plats i varje tält du har. Kontrollera måtten.

Prismässigt är campingsängen oftast ett mycket ekonomiskt vänligt alternativ. Om du tittar på Amazon för deras bästsäljande tältsäng, priset på Coleman Trailhead II spjälsäng går ut på cirka fyrtiosju dollar. Denna säng bär upp till trehundra pund och mäter sjuttiotre gånger trettiofem gånger sjutton tum.

  Vart ska man gå på isfiske nära Portland, Oregon

Själva förpackningen väger cirka tjugo pund och har en möbelfinish i legerat stål. Du kan beställa denna artikel från Amazons webbplats eller besöka en Coleman-butik om det finns en nära dig. Se bara till att beställa spjälsängen några veckor innan du åker på camping.

Fördelar med luftmadrassen

luftsoffa isolerad på vit bakgrund

Luftmadrassen används ofta för alla campingresor som kräver mindre förflyttning från en campingplats till en annan och tar upp en anständig mängd utrymme beroende på dess storlek. Generellt kan du hitta en luftmadrass som har samma storlek som en vanlig säng.

Vissa är till och med tillräckligt stora för två personer att sova på. Känslan av en luftmadrass är också vanligtvis så mjuk eller fast som användaren önskar. Det finns ofta ett sätt att anpassa mängden luft i madrassen för att passa användarens sömnbehov. Se bara till att du har tillräckligt för att stödja din kroppsvikt. Den här saken är menad annorlunda från golvet medan du sover.

Det som ofta är till hjälp när man sätter upp dessa typer av madrasser är möjligheten att blåsa upp dem med en luftmaskin eller pump. Detta är användbart eftersom maskinen gör det mesta av jobbet istället för att någon blåser upp madrassen med sin egen mun och lungor.

Att göra detta för länge och med begränsad lungkapacitet kan leda till att personen blir yr i huvudet och inte kan göra resten av arbetet, slå läger och allmänt trivas. Genom att ha luftmadrassen och en maskin som blåser upp den åt dig kan du vara upptagen med att ställa in allt annat och ta in sevärdheterna runt omkring dig. Se till att madrassen du köper har en maskin som följer med och att den har den strömkälla som krävs.

När du letar upp den bästsäljande luftmadrassen på Amazons webbplats, kommer du att upptäcka att Intex Dura-Beam Deluxe Comfort Plush Air Madrass Series med intern pump kommer in på nummer ett. Priset är cirka femtiotre dollar för en dubbelmadrass, femtiosex dollar för en fullstor madrass och sextio dollar för en queen-size madrass.

Oavsett vilken storlek du väljer kommer den med en pumpmaskin inbyggd i madrassen som du bara behöver aktivera vid upp- och utfällning för att fylla den med luft. Det är inte alla luftmadrasser på marknaden som har den typen av lyx.

Nackdelar med tältsängen

Lägersäng isolerad på vitt

Tältsängen kanske inte är det mest lämpliga valet för dig om du föredrar mjukare sängkläder för ryggen. Sängen är generellt sett inte så obekväm att den förstör en god natts sömn, men den ger lite utrymme för att flytta kroppen till en annan sovställning om så önskas.

  Är mumiepåsar bra för sidosövare?

Om du tenderar att slänga och vända dig och hamnar i en helt annan ställning än där du först somnade, kanske tältsängen inte är något för dig. I grund och botten, allt du köper som är tänkt att hjälpa dig att få en god sömn bör vara säker på att det kommer att hjälpa dig och din specifika sömntyp. För att göra det måste du först ta reda på exakt vilken typ av sovande du är och fatta ett välgrundat beslut.

En annan nackdel med att ha en tältsäng som sängkläder är arbetet med att sätta upp den. När du kommer till en camping efter att ha rest i några timmar vill du i allmänhet slå läger så snabbt som möjligt så att du kan koppla av så snabbt som möjligt.

Att ha en spjälsäng att sova i och sätta upp den manuellt tar mycket tid att sätta ihop ordentligt och hitta plats för efter att du har satt upp ditt tält. Även om spjälsängen ger en perfekt plan yta att ligga på, garanterar det inte att du kommer att ha en perfekt jämn uppställning. Marken du campar på kommer i slutändan att avgöra hur mycket din kropp lutar åt sidan när du fångar dessa Z.

Nackdelar med luftmadrassen

Luftmadrass isolerad på vitt

Luftmadrassen är väldigt tung att bära, oavsett om den fylls med luft vid användning. Som jag sa tidigare så används luftmadrassen främst under campingturer där man vistas i ett område. Detta eftersom luftmadrassen tar lång tid att ställa upp och gå sönder.

Dessutom kan den totala volymen madrassen tar upp när den är full med luft vara lite opraktisk när det gäller att ta upp så lite plats som möjligt i ditt tält. Om du vandrar från en campingplats till en annan på den här campingresan, skulle jag inte rekommendera att ta med en luftmadrass på grund av den extra vikt den lägger till din ryggsäck.

Nu skulle en mer uppenbar brist på luftmadrassen vara hur ömtålig den är. Tänk på det: om du till och med skär av sidan av sängen eller stöter den mot en sten, är hela madrassen förstörd. Oavsett om skadan är oavsiktlig eller inte, kommer du förmodligen inte att kunna använda den madrassen igen under hela resan – om du inte råkar ta med dig en rulle tejp, antar jag.

Det är fortfarande ingen garanti för att din madrass förblir helt uppblåst hela natten. Om du väljer att ta med en luftmadrass (gärna på en mer stationär campingtur som jag nämnde tidigare) bör du vara mer försiktig med vilka föremål, både naturliga och konstgjorda, som är nära eller i kontakt med madrassen.

  Genomsnittlig kostnad för att få en basbåt vinterklarerad av en mekaniker

Vilken typ av camping gör du?

En backpacker njuter av panoramautsikt över bergskedjorna på dag 2 av Routeburn Track, South Island.

I slutändan beror allt på vilken typ av campingtur du planerar att ta. Om du planerar att vandra samtidigt som du tar med dig all din campingutrustning dit du än ska sova, kommer du antagligen vilja gå för campingsängen. Jag har åkt på en hel del ryggsäcksresor med mina vänner tidigare och jag var alltid avundsjuk på hur bekväma de andra husbilarnas barnsängar var jämfört med mitt lilla liggunderlag av skum.

Det roliga är att barnsängarna förmodligen vägde samma vikt eller kanske till och med lättare än liggunderlaget jag alltid hade med mig. Totalt sett tål spjälsängen en hel del vikt, så om du har en genomsnittlig kroppsbyggnad bör du klara dig. Kontrollera viktgränsen bara för att vara säker.

Om campingturen du tar är avsedd att vara lite mer avslappnad och generellt sett är tänkt att vara på en viss plats, kanske du vill välja luftmadrassalternativet. När du anländer till campingen behöver du bara blåsa upp madrassen och du gör klokt i att lämna den där under resten av din vistelse.

Naturligtvis, om den töms lite under tiden du spenderar där, kan du alltid blåsa upp den med mer luft för att hålla den i den fasthet du vill ha. Det här alternativet är också lämpligt för dig om du ska campa med någon annan – någon du är bekväm med att dela samma säng med, förstås.

Men när du inte campar?

Även om dessa alternativ huvudsakligen övervägs för campingresor, finns det vissa människor som använder dem i sitt dagliga hushåll. De kan antingen enkelt vänta i förråd på att en besökare ska tillbringa natten eller egentligen bara vara det typiska sättet att sova på en viss natt.

I allmänhet väljer de flesta luftmadrassalternativet för denna typ av hembruk på grund av dess storlek och justerbarhet. Deras allmänna komfortnivå och gemensamma förmåga att hålla mer än en person bidrar också till beslutet.

Andra alternativ

Nu är båda alternativen bra för specifika typer av camping, men den här artikeln kan göra dig obeslutsam. Tack vare dagens kreativa hjärnor behöver du inte välja mellan det ena eller det andra! Det finns faktiskt barnsängar som du kan köpa online eller från friluftsbutiker som har en luftmadrass inbyggd i sig.

Genom att hitta och köpa en kan du dra nytta av fördelarna med både campingsängen och luftmadrassen. Naturligtvis kanske du fortfarande inte vill ta med dig en när du går på vandring, eftersom den extra vikten av madrassdelen kanske inte gynnar dig i längden.