Campinggasflaskor (pris, hur länge de håller, jämförelser)

Om du åker på camping är chansen stor att du måste ta med en campingspis. Att försöka laga alla dina måltider över lägerelden är rörigt och frustrerande; att använda en av dessa spisar är mycket bekvämare. Campingspisar fungerar dock på gas. Om du vill fortsätta äta varma måltider under din resa behöver du gasflaskor som räcker hela ditt äventyr.

Hur länge en campinggasflaska håller beror på många olika faktorer. Eftersom du behöver veta hur mycket bränsle du kommer att behöva under hela din vistelse, är det viktigt att du förstår dessa faktorer och vet var du kan få tag i de jerryburkar du behöver.

Idag, låt oss prata om hur länge en gasflaska håller, beroende på nyckelfaktorerna för din resa och var du kan få tag i några. Du är redo att slå upp ett tält och laga läckra måltider på nolltid!

Vad avgör hur länge en campinggasflaska håller?

Varje typ av campinggasflaska ger dig olika livslängd beroende på hur du planerar att campa. Så många aspekter av din resa kommer att påverka din användning, så du måste planera i förväg om du inte vill hamna i en svår situation. Vad skulle påverka användningen av detta bränsle? Låt oss diskutera det.

 • Längden på din campingresa avgör i första hand hur länge dina campinggasflaskor kommer att hålla. Ju längre du stannar, desto fler måltider behöver du.
 • Hur ofta du lagar dina måltider på campingspisen kommer att påverka hur länge ditt bränsle räcker. Om du tar med mat som inte behöver värmas upp får du ut mer av en resa.
 • Märket på gasflaska och spis du använder bör påverka mängden bränsle du bör ha i slutet av din resa. Olika märken har olika storlekar och kaminerna bränner olika mycket av dem.
 • Storleken på gasflaskan du får kommer uppenbarligen att påverka antalet gasflaskor du behöver på din campingresa. Håller den mer så håller den längre. Det är en enkel princip.
 • Vädret där du ska campa. Temperaturen vid vilken dessa gasflaskor förvaras påverkar hur länge bränslet räcker. Ju kallare det är ute, desto mer bränsle måste jerryburkarna bränna för att laga mat eller värma upp vattnet.

Hur länge håller olika campinggasflaskor?

Nu när du vet hur din gasanvändning påverkas av dina campingbehov, låt oss prata om de olika märkena av gasflaskor du kan köpa och hur länge de håller i genomsnitt under din resa.

 • Hur länge räcker Jetboil Jetpower-bränsle?

Om du har en Jetboil-spis behöver du definitivt denna gasflaska. Många har rapporterat att väldigt få andra campinggasflaskor fungerar med en av dessa campingspisar, så detta är förmodligen ditt bästa alternativ. Eftersom Jetboil-ägare ofta har ett specifikt behov av dessa jerryburkar, låt oss ta en titt på de olika storlekarna och hur ofta de bör hålla i genomsnitt.

Storlekar på gasflaskor

På Amazons sajt finns det tre olika alternativ när det kommer till mängden bränsle du behöver. Dessa är:

 • 100 gram
 • 230 gram
 • 450 gram

Genomsnittliga kostnader

Den genomsnittliga kostnaden för en Jetboil campinggasflaska är cirka $ 25. Det kan dock variera beroende på storlek. För mer prisinformation, klicka här.

Medellivslängd

Om du använder din Jetboil för att laga frukost och middag på en femdagarstur, är de flesta erfarna campare överens om att 100 gram Jetboil-bränsle är perfekt. Om du använder andra storlekar kan du förvänta dig att kapslarna håller några dagar till, men inte mycket.

Fördelar

 • Detta bränsle verkar hålla längre än vissa andra av samma storlek.
 • Det fungerar bra med en Jetboil-kokare.
 • Dessa gasflaskor är högt rankade och har ett gott rykte.
  Vad behöver jag för att sätta upp ett tält?

nackdelar

 • Alla har inte en Jetboil-spis och kapslarna kan vara inkompatibla med andra märken av campingspisar.
 • Dessa gasflaskor är dyrare för samma mängd bränsle som andra märken erbjuder. Många känner sig missnöjda med användningen de får för priset.

Hur länge räcker GasOne campingbränsle?

Om du behöver en campinggasflaska med lite mer mångsidighet kan GasOne tillgodose dina behov. Dessa jerryburkar är kompakta och lätta att bära, samtidigt som de ger samma bränsleeffekt som en Jetboil jerryburk.

Storlekar på gasflaskor

Enligt GasOne kommer dessa kapslar i tre storlekar, inklusive:

 • 4 oz
 • 8 oz
 • 16 oz

Genomsnittliga kostnader

Priset kommer att variera beroende på storleken på gasflaskan du behöver för din campingspis, men i allmänhet kan du förvänta dig att betala cirka $15-$20 för en 4 oz. burk. För mer prisinformation, klicka här.

Medellivslängd

När det gäller en 4 oz. GasOne campinggasflaska, du kan förvänta dig att ditt bränsle räcker 2-3 nätter på camping om du ska laga varje måltid på din campingspis. Detta är konsensus från flera tidigare campare, inklusive Amazon-recensenten Sara Fischer. Hon skriver, ’Vi använde den här skåpbilen för många måltider på en 2-nätters backpackerresa. Frukost, två middagar, några uppvärmningar med varm choklad och det finns fortfarande bränsle kvar.”

Men om du lagar mat till flera personer bör du överväga att skaffa en större gasflaska om du inte vill ta med flera på en resa.

Fördelar

 • Dessa gasflaskor är ganska prisvärda för vad du får.
 • Du får en mängd olika storlekar för alla dina behov.
 • Den kompakta karaktären hos de mindre jerryburkarna lämnar plats för andra väsentligheter i ditt bagage.
 • GasOne-behållare är kompatibla med olika märken av campingspisar.

nackdelar

 • Bränslet i dessa jerryburkar verkar inte hålla särskilt länge. Om du planerar att campa med flera personer, packa flera burkar.

Hur länge håller Perune Camping Fuel gasflaskor?

Om du behöver ett mer prisvärt alternativ när det gäller att köpa en campinggasflaska, är Perune ett bra varumärke! Du kanske tycker att priset på en buss är för bra för att vara sant, men många recensenter verkar inte ha några problem med det. Låt oss prata lite mer om det.

Storlekar på gasflaskor

Enligt Perunes Amazon-listning har du två alternativ om hur mycket bränsle du kan köpa. Dessa är:

 • L100 (100 gram)
 • L250 (230 gram)

Genomsnittliga kostnader

Som diskuterats tidigare har Perune några av de mest prisvärda campingköksbränslena på marknaden. Du kan uppskatta att du kommer att betala mellan $9 och $12 för båda storlekarna som anges (exklusive frakt). För mer prisinformation, klicka här.

Medellivslängd

Om du lagar tre måltider om dagen med 2-3 personer, kommer din Perune campinggasflaska förmodligen att ta slut inom två dagar. Detta är i alla fall den genomsnittliga konsensusen bland erfarna campare. Om du campade ensam, skulle en burk förmodligen kunna hålla i 3-4 dagar istället.

Fördelar

 • Perune campinggasflaskor är några av de mest prisvärda du kan köpa. Om du campar med en stram budget är det här dina bästa alternativ.
 • Detta bränslemärke är högt rankat och respekterat av andra campare, även om det kanske inte är lika populärt som stora namn som Coleman.
 • Du får fortfarande flera storlekar för dina individuella behov.

nackdelar

 • Du får inte lika många storleksalternativ som andra märken av campingbränsle.
 • Gasen håller inte lika länge som flera andra märken. Du måste köpa mer om du planerar att campa mer än en helg.

Hur länge håller Optimus bränslebehållare?

Även om du kanske inte har hört talas om detta märke av campingbränsle, är det många campare som hyllar det! Även större namn som Jetboil har inte fått lika mycket beröm som detta märke på sistone. Låt oss prata om varför det är så.

  Hur man lär sig knutar och verkligen kommer ihåg dem

Storlekar på gasflaskor

På Amazons webbplats finns Optimus gasflaskor i en storlek: 4 oz. På andra ställen kanske du kan hitta en på 8 oz. val. Det kanske inte verkar som mycket mångsidighet, men jerryburkarna är tillräckligt kompakta för att ge dig plats i ditt fordon för mer om du behöver dem. För mer prisinformation, klicka här.

Genomsnittliga kostnader

Optimus campinggasflaskor är inte billiga; ett 4 uns. Jerryburkar kostar i allmänhet runt $20, även om detta varierar beroende på var du får det.

Medellivslängd

Enligt erfarenheterna från campare överallt är den allmänna samsynen att tre personer kan förvänta sig att bränslet håller i 3-4 dagar. Detta beror dock på vad du använder den till; de flesta som sa att stora grupper kunde använda en jerryburk så länge var bara kokande vatten. Du kan anpassa dina förväntningar till att bara rymma tre personer under några dagar om du faktiskt planerar att laga mat med din campingspis.

Fördelar

 • De flesta sa att Optimus campinggasflaskor klarade sig bra i kallare temperaturer. Detta är mer än vad som kan sägas om många andra campingspisbränslen. Att bränna mindre än genomsnittet på vintern kommer att ge dig en affär.
 • Detta bussalternativ är högt rankat och berömt nog för att anses pålitligt.

nackdelar

 • Detta bränsle är verkligen inte överkomligt. Om du campar ekonomiskt är det bättre att köpa från ett märke som Perune.
 • För priset får du inte mycket livslängd i större grupper. Om du är i en grupp på fem och du använder din spis för alla måltider, kanske du bara får cirka två dagars bränsle innan du tar slut. På långa campingresor är det mycket pengar för så lite användning.

Hur länge håller Colemans propanbränslebehållare?

Coleman är ett välkänt och högt respekterat namn när det kommer till campingutrustning, och deras campinggasflaskor är inget undantag. Dessa bussar är generellt överkomliga och får jobbet gjort. Låt oss prata om det.

Storlekar på gasflaskor

Medan Coleman har flera alternativ för campinggasflaskor, är den mest populära storleken 16 oz. Det är mycket för en campingtur, vilket bara kan betyda bra saker för campare som letar efter en kamin i vildmarken.

Genomsnittliga kostnader

Den genomsnittliga kostnaden för en 16 oz. Coleman bränslebehållare kostar mellan $ 7 och $ 10. Men om du köper i bulk online, kan du vanligtvis få en affär och betala cirka $ 30 för fyra kapslar. För mer prisinformation, klicka här.

Medellivslängd

Den genomsnittliga husbilen rapporterar att använda en 16 oz. buss i en vecka eller mer under sina resor. Naturligtvis kan en större grupp behöva en var fjärde dag. Beroende på vad du använder den till kan du förvänta dig att den håller i minst en vecka.

Fördelar

 • Att köpa dessa campinggasflaskor i bulk kommer att minska kostnaderna lite. Du får mer för samma pris som med andra märken.
 • Du köper från ett välrenommerat märke, så du kan vara säker på att ditt bränsle är säkert.
 • Du kan använda detta bränsle för flera Coleman-artiklar, inklusive spisar, lyktor och grillar.
 • Du får en större storlek för allt du behöver istället för att behöva packa en massa små jerryburkar.

nackdelar

 • Vissa campare tycker fortfarande att priset är lite för högt och föredrar att spara pengar och använda mindre.
 • Alla vill inte köpa i bulk, och de flesta alternativ erbjuder endast detta online.
 • Propan avger en distinkt lukt som vissa campare tycker är obehaglig; vissa föredrar att använda annat bränsle istället.
  Är det tillåtet att campa på South Padre Island?

Vad man ska komma ihåg om campinggasflaskor

Innan du köper en campinggasflaska till din spis, tänk på några saker om du vill få det bästa bränslet för din situation. Dessa minnen kan göra eller bryta din campingresa!

 • Den genomsnittliga livslängden för en gasflaska är baserad på idealiska campingsituationer. Om du campar i extremt kalla temperaturer bör du veta att ditt bränsle inte kommer att räcka så länge som det gör här. Du kan bränna betydligt mer och du bör anpassa dig efter det.
 • Storleken på din grupp bör vara ditt primära bekymmer. Fler munnar att mätta betyder mer bränsleförbrukning. I stora grupper kan du till och med överväga att köpa mer än en matlagningsapparat. Du behöver fortfarande fler bussar, men maten görs åtminstone dubbelt så snabbt.
 • Den genomsnittliga kostnaden för en buss är precis det: ett genomsnitt. Hur mycket du faktiskt betalar beror på var du köper ditt bränsle. Vissa Amazon-säljare tar mer betalt än andra, och campingbutiker kan ha försäljning oftare.
 • Vad du använder din campingspis till beror väldigt mycket på hur mycket bränsle du behöver. Om du bara använder den för att koka vatten håller dina gasflaskor betydligt längre.
 • Inte alla märken av campingspisar är skapade lika. Din gasflaska kan vara helt inkompatibel med storleken på spisen du har. Jetboil-kaminer passar till exempel färre märken än sina egna förstås. Om du behöver mångsidighet, köp universella storlekar.
 • En del campingbränsle kan användas till mer än bara spisar, så om du har lyktor som behöver ström, leta efter flerbruksbehållare som Colemans. Jetboil erbjuder inte samma mångsidighet, så väg dina alternativ noggrant.
 • Bättre att köpa för mycket än för lite. Om du får slut på bränsle för camping och ingen ved finns tillgänglig, kan du behöva lämna lägret tidigt eller ta en tur till WalMart för mer. Detta är minst sagt obekvämt.
 • Se till att du köper från en pålitlig källa innan du beställer dina campinggasflaskor. Inte alla som säljer dessa online kommer att vara ärliga; du kan betala för mycket eller få bussar som har manipulerats.
 • Ta med det du kan bära. När du backpackar använder du lite bränsle för att laga mat eller koka vatten. Komplettera sedan dina måltider med oförgängliga produkter som jerky eller granola. Om du inte kan stanna och köpa mer är det här den bästa vägen att gå.
 • Gasflaskor köpta online kanske inte skickas överallt. Till exempel förbjuder Kalifornien transport av campinggasflaskor. Om du bor i ett av de drabbade områdena, leta efter burkar i utomhusbutiker nära dig, som REI, och stormarknader som WalMart eller Target.

Oavsett dina campingbehov finns det en gasflaska för kaminen du vill använda. Hur länge en gasflaska håller beror helt på dig och din förmåga att planera framåt. Var smart, försiktig och framför allt: ha kul! Mat är en avgörande del av en fantastisk campingupplevelse; campingkaminer är bekväma och lätta att använda om du har rätt bränsle. Se bara till att du har tillräckligt med utrymme i ditt fordon eller bagage för att bära bränslet så är du redo.

Utan ytterligare dröjsmål, upplev ett äventyr som du kommer att minnas i många år framöver. Lyckliga spår!

Fler artiklar du kommer att älska.

Är gjutjärn lämpligt för camping? (för- och nackdelar, örter och vård)

Ta reda på vilka stekpannor du kan använda på en lägereld och hur du använder dem

11 läckra Bisquick campingrecept (holländsk ugn och gjutjärn)

Tips för att packa en kylbox effektivt (spara utrymme, tid och ansträngning)