Campingetikett: Vad man bör och inte får göra (hur man blir en modellcamper)

Röd bil och två tält på camping

När du ska packa bilen för en helg ute i naturen, tänker du förmodligen inte på gott uppförande. Men tro det eller ej, det finns något sådant som campingetikett! Genom att följa några enkla regler kan du se till att alla får en trevlig vistelse. Så läs vidare för våra bästa campingetiketter att göra och inte göra.

Camp Dos:

På campingplatser är det viktigt att behandla dina medcampare och deras miljö med respekt genom att iaktta god etikett. Här är en lista över saker att göra:

Var uppmärksam på bullernivåer mellan kl. 21.00 och 07.00 och under högtrafik under dagen; vänligen respektera andra campare genom att respektera deras behov av vila under dessa tider om möjligt. Ingen vill bli väckt vid gryningen av dina generatorer eller skrällande musik.

Respektera andras egendom. Detta inkluderar att inte gå på någon fastighet som inte tillhör dig och att inte ta något som inte tillhör dig.

Håll barnen i schack. Låt dem veta vilket område din camping ligger i och var de kan cykla och leka. Påminn dem också om att hålla nere ljudnivån.

Håll alltid husdjur i koppel och kassera husdjursavfall på ett ansvarsfullt sätt. Alla är inte fan av djur, så det är viktigt att hålla dem hela tiden din lurviga vän under kontroll. Dessutom är det bara bra uppförande! Se också till att du har campingregler för husdjur.

Metallsäker papperskorg

Var försiktig med ditt avfall. Lämna inget skräp på din fastighet eller någon annanstans på campingen. Istället ska du kassera den på rätt sätt på avsedda områden.

Var försiktig när du kör på campingplatser; Hastighetsgränserna är generellt sett mycket lägre än på konventionella vägar på grund av de potentiella riskerna som är förknippade med fortkörning i ett område med tät fotgängare eller med barn som leker som på en campingplats.

Var uppmärksam. Om du kommer sent eller går tidigt, var så tyst som möjligt för att ta hänsyn till de som sover.

Respektera brandsäkerhetsreglerna. Gör bara eld på anvisade områden och se till att de är helt släckta innan du lämnar dem utan uppsikt eller går och lägger dig för natten.

  Kan man släppa in en hund i ett tält (tips och tricks – gör och inte)

Bada endast i anvisade områden, borta från vattenkällor som andra campare kan använda som dricksvatten eller badplatser; ta hand om det också tvål är biologiskt nedbrytbart om du använder det där, för att inte kontaminera närliggande vattendrag med skadliga kemikalier eller rester som finns kvar efter sköljning med tvålvatten (användning av naturliga rengöringsmedel är att föredra).

Ha tålamod. Saker och ting går i en långsammare takt när du campar. Om duschkön är lång, ta ett djupt andetag och slappna av. Allt är en del av upplevelsen!

Följ de uppsatta skyltarna angående säkerhetsrådgivning, stängningar, områden med begränsad åtkomst, etc.; Underlåtenhet att följa kan leda till böter eller ännu värre, beroende på hur allvarliga de begåna brotten är, så var alltid försiktig när du utforskar nya platser – även om du övernattar.

Vändskive husbil på camping under träd

Se till att din husbils avloppsslangar är ordentligt anslutna och att tankarna är tätt tillslutna.

Respektera naturen. Gör inte en röra och var försiktig med eld. Om du tar med mat, se till att förvara den ordentligt så att djur inte kan komma in i den. När du lämnar, se till att din camping är ren och att det inte finns några spår av din närvaro.

Undvik att trampa på vegetation. När du utforskar ditt område, håll dig till etablerade stigar när det är möjligt för att förhindra skador på ömtåliga växter.

Från Camping Life Fun fact: Wrangell-St. Elias nationalpark och reservat i Alaska är den största nationalparken i USA. Den täcker 13,2 miljoner tunnland och ståtar med glaciärer, några av de högsta bergen i USA, och hisnande landskap, för att inte tala om ett brett utbud av vilda djur som älgar och caribou.

Andra intressanta inlägg

  • Vad är landström i en husbil?
  • 11 fantastiska campingdestinationer i Adirondacks
  • Ram ProMaster vs Mercedes-Benz Sprinter: Vilket är rätt för dig?
  • Van Camping vs Truck Camping: Vad är skillnaden?

Att inte campa:

På campingplatser är det viktigt att vara medveten om hur dina aktiviteter påverkar andra campare och deras omgivning genom att undvika dålig etikett. Här är en lista över saker du inte vill göra:

  Kan du sova i sidled i en sprinterbil?

Blockera åtkomst till vägar eller campingplatser. När du slår upp läger, var försiktig var du placerar din utrustning så att ingen blockerar vägen. Man vill inte vara den personen som gör det svårt för någon annan att ta sig till sin camping.

Gå igenom andras webbplatser utan tillstånd.

Kasta grått vatten på golvet; detta är vatten som har använts för att laga mat, diska eller bada. Det bör kasseras i lämpliga tankar eller dumpas på soptippar.

Brinnande ved i en eldring som skapar rök

Rök för mycket. Om du planerar att bygga en lägereld, se till att du bara använder torra vedbitar för att inte producera för mycket rök – det kan vara irriterande för dem som är i motvind.

Var inte självisk – dela resurser med andra, särskilt under högsäsong när väsentliga faciliteter är begränsade, såsom toaletter eller duschar (eller något annat).

Ta med ved. Använd endast ved från din nuvarande plats. Ta inte med ved från andra platser eftersom det kan introducera invasiva arter.

Använd generatorer överdrivet eller sent på natten. Generatorer kan vara bullriga, så försök att använda dem under dagen och bara när det behövs.

Samla naturresurser som ved från campingen om det inte uttryckligen tillåts av campingmyndigheter; Att ta det som inte är ditt utan tillåtelse är både respektlöst och olagligt!

Glöm inte att betala för din campingplats, eller underskatta inte dess betydelse; avgifter hjälper till att upprätthålla nödvändiga bekvämligheter som rinnande vatten och toaletter, vilket kan göra skillnaden mellan en njutbar upplevelse i naturen och en obekväm sådan där grundläggande behov inte tillgodoses.

Feeding Bull Elk av RV Trailer

Störande djurliv. Kom ihåg att du besöker deras hem så vänligen respektera det lokala djurlivet. Försök att inte mata dem eftersom det kan störa deras naturliga vanor och göra att de blir beroende av människor för mat istället för att söka föda för sig själva.

Vänligen lämna inget skräp liggande— Djur kommer att rota igenom den efter mat och kan sedan trassla in sig eller få i sig skadliga ämnen, vilket kan vara skadligt eller till och med dödligt.

  Lägger jag ett liggunderlag i en sovsäck?

Avfall. Detta borde vara självklart, men lämna inget skräp på din fastighet eller någon annanstans på campingen. Det är inte bara fult, det kan också locka till sig djur som kan rota i dina tillhörigheter och leta efter matrester.

fälla träd utan tillstånd; vissa campingplatser har strikta regler för att kapa levande träd och grenar för ved, så kontrollera i förväg att detta är tillåtet innan du gör något som kan leda till böter från myndigheter (som varierar beroende på jurisdiktion och campingplats).

Låt utomhusbelysningen vara tänd hela natten. Prydnadslampor kan se snygga ut, men de kan vara väldigt irriterande för campare på nästa camping; detsamma gäller starkt ljus. Så släck ljuset (21.00 är en bra tumregel)och om du måste ha en för att lysa upp dina trappor hela natten, se till att den har låg effekt.

Skada växtliv eller naturliga egenskaper. Plocka inte blommor, hugga träd eller skada stenar eller geologiska formationer. Lämna istället naturen som du hittade den så att andra också kan njuta av den.

Var inte rädd för att be om hjälp. Behöver du hjälp med hur man sköter något eller var något finns, fråga gärna dina medcampare. Chansen är stor att de gärna hjälper dig. Glöm inte att ge tillbaka tjänsten om de behöver hjälp!

Glöm inte att ha kul! Camping ska vara roligt, så ta dig tid att koppla av och njut. Koppla från tekniken och njut av naturen.

Var en god granne

Camping är ett bra sätt att komma bort från allt och njuta av naturen. Men även i vildmarken eller på en camping är det viktigt att vara uppmärksam på omgivningen.

Genom att följa dessa enkla tips kan du se till att alla får en trevlig vistelse på campingen. Så packa dina väskor (men glöm inte dina soppåsar!), ta några marshmallows och korv och ge dig ut i naturen!