Budgetkalkylbladet för den mest fantastiska campingresan

Jag älskar kalkylblad. Faktum är att jag har tagit flera av mitt livs viktiga beslut med kalkylblad för att väga för- och nackdelar innan jag går vidare med en viss väg. Även om det inte är precis ett livsbeslut att åka på camping, låt oss inse det – att campa kan vara ganska dyrt till en början. Jag visste inte hur dyrt det var förrän jag satte ihop det här kalkylarket. Detta hjälper dig att planera och räkna ut dina kostnader så att du kan budgetera därefter.

Jag ger bort det här kalkylarket GRATIS. Inga frågor ställda, inga finstilta.

Om emellertid, du gillar det här kalkylbladet eller hittade det användbar, jag skulle bli hedrad av vilken summa du än tycker att den är värd. Du kan skicka en liten donation här om du vill. (Tack så mycket förresten)

Var kan du hitta en bra kalkylarksmall för campingutflykter? Klicka här för det mest fantastiska kalkylbladet för campingresor. Detta kalkylblad låter dig beräkna den totala kostnaden för en campingresa, inklusive aktiviteter, transport, mat, dagliga avgifter, delad utrustning och utrustning per person.

För att se kalkylarket i aktion och för att få en uppfattning om hur mycket camping verkligen kostar, kolla in min YouTube-video:

Hur mycket kostar camping egentligen?

Kolla på denna videon på Youtube.

Mitt mål är att göra ett heltäckande och flexibelt kalkylblad som mer exakt kan planera kostnaderna för camping. Den är inriktad på bilcamping, men den är tillräckligt flexibel för att inkludera utrustning för backpackers eller för stora campinggrupper som för scouter.

Som med alla kalkylblad finns det en inlärningskurva och jag kommer att använda resten av det här inlägget för att förklara hur man använder kalkylarket samt några idéer om hur man kan minska kostnaderna.

Instruktioner för att använda det mest fantastiska kalkylbladet för campingresor

Fliken Sammanfattning

fliken sammanfattning för det mest fantastiska kalkylarket för campingresor

Sammanfattningsfliken tar in all information om andra flikar och sammanställer dem så att du kan se totalsumman för alla kategorier. Det här beloppet är ungefär hur mycket vi har spenderat på campingutrustning, men är förmodligen underskjutande eftersom det utan tvekan finns andra saker som jag har glömt och som jag hoppas kunna lägga till i listan med tiden.

I vilket fall som helst visar bilden $1 596,48 som totalsumman, och detta antal förutsätter att vi måste köpa många av det väsentliga. Den första resan blir den dyraste, men efter det kommer vi att behöva väldigt lite ny utrustning allt eftersom.

Aktiviteter

Fliken Aktiviteter i kalkylbladet Mest fantastiska campingresor
Bara en grotttur idag, tack

Många resmål har mycket mer att göra än att bara sova i tält. Många har floder, grottor och otaliga andra attraktioner som alla kostar pengar.

  Vad är skillnaden mellan grått vatten och svart vatten i en husbil?

Den här aktivitetsfliken hjälper dig att planera kostnaderna för alla dessa aktiviteter.

Transport

Körsträcka för en campingplats en timme hemifrån

På transportfliken kan du inkludera din körsträcka och alla andra transportavgifter du förväntar dig, inklusive flygkostnader. Kollektivtrafik, avgiftsbelagda vägar, flyg, hyrbilar och naturligtvis gas, är alla inkluderade i den totala kontantkostnaden.

Du måste ange din bils genomsnittliga stads- och motorvägsträcka för att den ska kunna beräknas. (googla din bils modell och år med ”miltal” för att hoppa över att behöva räkna ut det själv)

Det finns till och med en rad för fordonsavskrivning som fylls i för vilken körsträcka du än anger. Standardavskrivningstakten är 50 cent per mil, men du kan justera det hur du vill. Det påverkar inte summan av kontanter eller summan på fliken sammanfattning. Det är bara för nördar som är nyfikna på andra relaterade kostnader.

Mat

Mat för 2 personer för en campingtur över natten

Mat är förmodligen en av de svåraste kategorierna att beräkna – men att köpa mat specifikt för camping kan bli väldigt dyrt, särskilt för flera dagar, så det är förmodligen bäst att gissa högt. Dessa siffror antar att vi kunde använda bulkmatvaror som vi köper regelbundet, som ägg och bröd.

Backpackers har ett mycket mer komplicerat jobb eftersom uttorkad mat kan vara dyrare, och vikten är en annan faktor förutom kostnaden.

Lägg gärna till rader specifika för de måltider du vill laga om du vill vara mer exakt i dina beräkningar.

Dagliga avgifter

Vi har ett parkkort, så vi behöver inte betala några dagliga parkavgifter för denna resa förutom vår campingplatsreservation

De dagliga parkavgifterna kan läggas ihop, så det är till stor hjälp att se hur många dagar du behöver tänka på för dina avgifter.

Du kan lägga till ytterligare rader om du planerar att spendera tid i flera parker med olika priser. Ibland tillåter parker barn gratis, och andra gör det inte, så de kommer alla att påverka din totalsumma.

De bokningsavgift för camping är lite konstigt, eftersom det inte direkt beror på hur många personer du har. Om du behöver reservera två campingplatser kan du sätta 2 istället för NA och det kommer att räkna ut därefter.

Delad utrustning

Massor av potentiella saker att köpa. Oroa dig inte, den delade utrustningen kan hålla i flera år om du hittar utrustning av bra kvalitet och tar hand om den.

Fliken delade redskap är där du kan lägga redskap som kommer att användas av hela din grupp och som inte är specifika för en person.

De Camping nivå kolumnen är för att hjälpa dig att välja mellan utrustning som är viktig, utrustning som är trevlig att ha och utrustning som är för seriösa bilcampare som planerar att campa mycket. En kolskorsten är till exempel inte en nödvändighet för en övernattning, men om du lagar mat utomhus mycket kan det vara väldigt praktiskt och gör att du tänder dina kol mycket lättare. Således passar en kolskorsten i kategorin Car Camping Proffs.

  Är Toyota Tacoma bra för terräng?

De Måste köpa kolumnen finns där om du 1. redan har redskapet 2. vill hoppa över att köpa redskapet eftersom du inte behöver det. 3. du bestämmer dig för att ta med ett alternativ. När du väl har köpt eller bestämt dig för ett alternativ kan du ändra rullgardinsmenyn från JA till NEJ, och den kommer att subtrahera den från summan.

De Uppskattad Prisklass kolumnen är för att hjälpa dig att veta vad du kan förvänta dig för priser. Det är svårt att bedöma, eftersom prisintervallet kan vara väldigt brett, eller så kan du hitta billigare alternativ i secondhandbutiker eller på Craigslist/Offerup/Letgo. (eller till och med vid sidan av vägen!)

De Planerat pris per artikel är hur mycket du planerar att spendera på just det föremålet. Med Amazon eller Walmart.com är det lätt att välja exakt märke och modell för din utrustning.

Du kan spara mycket pengar genom att inte gå ut och köpa allt på en checklista – fokusera bara på det väsentliga på campingen så att du och din familj kan ha det bra. Du kommer att lära dig, med tiden, vilka saker du vill ha och inte kan leva utan, personligen.

Den här listan är i förändring – det finns mycket att tillägga som jag förmodligen inte har tagit hänsyn till och jag ska försöka hålla det uppdaterat.

Per person redskap

Utrustning för varje campingtillfälle för varje individ

Fliken Gear per person är till för att beräkna kostnaden för föremål som är specifika för varje person. Du kanske kan komma undan med att dela upp varje kategori i barn/vuxna, men ibland måste du vara specifik för varje person om det finns direkta behov för en individ. Lägg gärna till rader för specifika objekt.

De Kategori kolumnen är till för att separera dina olika tillfällen. Om du planerar att flyta nerför en flod under en av dina dagar på camping, kan du behöva inkludera budgetering för flodutrustning. Om det förutspås regn (eller om det inte är det) kanske du vill ta med regnkläder osv.

De Mängd som krävs kolumnen är till för att hjälpa dig att gruppera flera nödvändiga köp, till exempel flera sovsäckar av samma storlek, eller vandringsstavar, etc.

Återigen Uppskattad Prisklass ger dig en bollplank över vad du kan förvänta dig att spendera på varje föremål.

  Kan min bil stödja ett taktält?

Också än en gång Planerat pris per artikel är det faktiska priset du planerar att spendera på en vara som du kan hitta online på Amazon eller vilken annan återförsäljare du föredrar.

Sätt att spara

Prislappen för din första campingresa kommer oundvikligen att vara den högsta. Utan utrustningsinköpen (eftersom vi redan har allt vi behöver) skulle vår resa ha kostat cirka 105 USD. Det största sättet att spara är att spara på redskap.

  • Secondhandbutiker är guldgruvor för campingutrustning. Du kan hitta nästan alla köksprylar du behöver. Sparsam köksutrustning är idealisk för bilcamping eftersom du bara använder denna utrustning för camping, så du behöver inte oroa dig för att få den snyggaste utrustningen
  • Ta med den hemifrån. Många sovartiklar blir valfria om du tar med dig tillräckligt med filtar och förnödenheter hemifrån. Du behöver inte köpa campingkuddar eller kuddar om du har andra alternativ du kan ta med dig hemifrån. Om du planerar att campa mycket är det en bra idé att investera i utrustning som är specifik för camping så att du inte förstör dina grejer från ditt hus, men till att börja med fungerar det utmärkt
  • Craigslist, Offerup, Letgo, eBay (för att nämna några) är fantastiska resurser för att hitta begagnade redskap. Det är mer sannolikt att du hittar utrustning av hög kvalitet som inte har plockats över i en secondhandbutik genom att köpa direkt från andra.
  • Hitta det gratis! Jag vet att det här inte låter rimligt… men vår stad hämtar en massa varje år och folk kommer att lägga ut saker de vill ha bort. Vi har aldrig köpt en lägerstol, och vi har 4 av dem.
  • Göra utan. Att sova i ett enormt 8-mannatält kommer inte att vara mycket bekvämare än att sova i ett 4-mannatält (om det bara är två personer). En del av det roliga med att campa är att klara sig utan hemmets alla lyx, vilket gör att du uppskattar din säng hemma, men också hjälper dig att få kontakt med naturen.
  • Undvik ryggsäcksutrustning. Det finns en enorm premie för backpacking campingutrustning. Online-återförsäljare gör ofta ingen skillnad och allt faller under kategorin ”camping”. Backpacking utrustning, särskilt ultralätt utrustning är mycket dyrare, och är inte vad en husbil behöver. Tung, billigare utrustning kommer att fungera bra eftersom du inte kommer att vara långt från din bil.

Hoppas du gillar kalkylarket och att det är användbart för dig!