Boondocking i en husbil (vad är det, vad ska man ta med och varför?)

Att campa i en husbil ger dig hemmets alla bekvämligheter samtidigt som du njuter av utomhus och kommer bort från vardagens monotoni. Tja, vanligtvis. Medan många RVers föredrar att gå till en etablerad RV-camping, föredrar vissa vad som kallas boondocking.

Det är en lite känd form av camping, men idag ska du lära dig allt om det! Låt oss prata om exakt vad boondocking är, vilka andra namn det går under och hur du själv kan få ut det mesta av boondocking för husbilar.

Så, vad är boondocking i en husbil?

Att boondocka i en husbil är att hitta en plats att campa på din husbil som är borta från andra etablerade campingplatser. Boondockningsplatser, oavsett om det är etablerade boondockningsplatser eller helt enkelt att hitta en plats som inte är utsedd, kommer inte att ha boende som en soptipp station, komfortstationer, vattenförsörjning eller elförsörjning till din husbil som en etablerad husbilscamping skulle ha. Du måste vara säker på att det är lagligt var du än väljer att parkera och campa.

Vad är andra namn för boondocking?

RV campare som föredrar att tillbringa sin semester på detta sätt använder några olika termer för boondocking, inklusive ”vild camping” och ”torr camping.” Om du hör en annan campare hänvisa till dessa termer kan du räkna med att tuffa ut i vildmarken.

https://www.youtube.com/watch?v=xTUYWdeekkY

Finns det olika typer av boondocking?

Enkelt uttryckt, ja. Det finns tre huvudtyper av boondocking-resor du kan ta. Vissa är ganska oortodoxa, men de kan ändå vara roliga och unika. Kom dock ihåg att var och en har sina egna utmaningar som du bör vara medveten om.

Boondocking på en utvecklad campingplats

Detta är kanske den mest populära typen av boondocking resa campare tar. Det är det enklaste steget att ta om du inte är van vid att gå helt off-grid eftersom du fortfarande är i andra människors närvaro. Du känner dig trygg när du tar det första steget till camping på ett mer naturligt sätt. (Så naturligt som camping i husbil kan vara.)

Du har fortfarande bekvämligheten med tömningsstationer och kanske till och med en vattenkran om du också tar slut. Tänk dock på att du fortfarande måste betala för en plats att parkera din husbil på. Bara den faktorn kan vara en avstängning för vissa.

  De säkraste knutarna av alla: klättra, binda, böja, haka

Boondocking på natten

Vissa campare försöker bara boondocking under en kort tid. De flesta gör detta för att de är på väg till en camping och behöver stanna och vila innan de fortsätter sin resa! Naturligtvis finns det några roliga sätt som folk gör det på. Dessa är:

 • En ”mooch” är någon som lever på vad någon annan har. När det gäller boondocking över natten i din husbil betyder det att du parkerar ditt fordon hos en vän eller släkting. De flesta är generösa nog att ta emot dig, särskilt eftersom du bara gnäller för en natt.
 • Denna oortodoxa metod för boondocking uppstår när campare ställer upp sitt tillfälliga hem på en Walmart-parkering för natten. Det fungerar för alla andra butiker också, men Walmarts har i allmänhet mest utrymme. Som en extra bonus kan du fylla på med förnödenheter i butiken innan du beger dig till din campingplats nästa dag!

Off the Grid Boondocking

När du går utanför nätet är det bättre att vara beredd på alla situationer. Denna typ av boondocking är bara för de mycket erfarna och inte för svaga hjärtan. När du ställer upp din husbil i det stora okända har du ingen garanti för säkerhet eller förnödenheter när du behöver dem. Det kanske inte ens finns mobiltelefontjänst!

Boondocking på en outvecklad plats är dock inte så illa. Du kan njuta av naturens råa skönhet utan att den förstörs av motorvägsbilar och ljusföroreningar. På natten får du se fler stjärnor än du tidigare trodde var möjligt. Det är något varje erfaren boondocker borde göra minst en gång.

Varför boondock folk?

Människor väljer att boondock av olika anledningar, och vissa kanske också intresserar dig! Även om det kan verka som att det inte finns någon fördel med att vara utan de bekvämligheter du är van vid, finns det små saker som kan göra resan värd besväret.

 • Det kan vara billigare än att betala för att parkera på en camping och betala för anslutningar. Vissa människor gillar att campa sparsamt, och boondocking är ett bra sätt att få några dollartecken av din resa. Om du redan betalar för gas, mat, vatten och andra nödvändigheter är det sista du vill göra att spendera ännu mer.
 • Du kan fly stadens irriterande ljud. Bor du i en storstad är du ständigt omgiven av andra människor och buller. Sirener, skrik, tutande bilar – allt är en del av att bo i ett tätbefolkat område. Det är bra att ta en paus från det och bara njuta av lugnet då och då.
 • Du kommer närmare naturen. Människor tar sig sällan tid att stanna upp och njuta av vad Moder Natur har gett oss. När du går på boondocking kommer du att upptäcka att stjärnorna är ljusare, luften sötare och gräset grönare än du någonsin har kommit ihåg. Att uppskatta det vi har är avgörande, och naturen är en gratis och vacker gåva att njuta av.
 • Boondocking är alltid ett äventyr. När man boondockar i en husbil finns det alltid en viss osäkerhet, speciellt när man åker utanför nätet. Denna osäkerhet kan vara skrämmande, men också spännande! När du kommer tillbaka kommer dina erfarenheter att förbereda dig bättre för nästa gång.
 • Det är dags att koppla bort. Den tekniska boomen under det tidiga 2000-talet har gett oss otaliga underbara uppfinningar, men det verkar som om vi har blivit för besatta av några av dem. Mobiltelefoner, iPads och datorer ska användas sparsamt, men många sitter kvar på dem hela dagen. Det är beroendeframkallande och i längden blir det ohälsosamt både fysiskt och psykiskt. Boondocking ger dig tid att minnas med vänner och familj utan att bara dela det senaste roliga fotot från Facebook.
  Varför rostar Sprinter Vans – och vad du kan göra

Vad ska jag ta med när jag boondocking?

Det är frågan alla nyanlända måste ha svarat på. Om du inte vet vad du behöver, hur kan du vara väl förberedd för de kommande dagarna? Det är inte möjligt. Se därför till att ha din packlista i ordning i förväg.

 • Du behöver mycket vatten. Den genomsnittliga personen bör dricka minst en liter om dagen. Fyll dina vattenkannor innan du går hemifrån och ha dem med dig. Att vara hydrerad är det som håller alla vid liv och frodas. Det är den viktigaste punkten på listan.
 • Campare använder hushållsbatterier för att driva lampor, vattenpumpar och andra apparater. När du behöver dem behöver du batterierna för att kunna använda dem! Även om du inte planerar att använda el under din vistelse är det viktigt att ha den till hands i nödsituationer.
 • Solpaneler/generator. Slutligen måste de medtagna batterierna laddas. Om du har något av dessa föremål kommer juicen tillbaka till åtminstone nästan full styrka.
 • Bärbara laddare och telefoner. Återigen, du behöver inte använda dessa föremål när du boondockar, men om du behöver telefonen för att ringa efter hjälp bör du alltid ha den laddad och redo att gå.
 • Första hjälpen låda. Du borde ha en väl försedd Första hjälpen kit för alla situationer. Detta är bara grundläggande campingetikett. Detta kan rädda ditt liv om du boondockar på en outvecklad plats där det kan ta lite tid för hjälp att komma till dig.
 • Ficklampa och extra batterier. När det blir mörkt ute och du inte har el ute behöver du en ficklampa. Om du inte kan se kan du inte undvika ormar, rötter, stenar, klippor, hål osv. Det är ett säkert sätt att skada sig själv. Undvik hela fiaskot och ha en ficklampa med dig på natten.
 • Soldrivna utomhuslampor/lyktor. Detta kommer att hjälpa dig på natten när du bara vill koppla av och umgås utan att hela tiden hålla i en ficklampa. Även om det är viktigt att ha en, kan dessa lampor inte skada.
  Hur man använder en fläkt när man campar

Det här är bara några viktiga saker du behöver. För en mer omfattande lista, Klicka här och läsa högt.

Nu när du förstår vad boondocking är, skulle du vilja prova det? Det är inte tillgängligt för alla, men de som kan borde prova det! Boondocking i en husbil kan vara en rolig och unik upplevelse som du inte ofta får med tältcamping. Alla skulle tjäna på lite självtillit, och nu kan du göra det på ett sätt som ger dig glädje.

Fler artiklar du kommer att älska.

Hur mycket hyr du en husbil? (Dags-, vecko- och månadspriser)

175 campingplatser som erbjuder WiFi? (Lista för alla 50 delstater)

Medellängd Vikt Höjd husbil (exempel klass A och C)

Genomsnittlig lagringskostnad för husbilar (husbil och resesläp i USA)