Betraktas en sprinterbuss som en husbil?

Sprinter skåpbilar är några av de populäraste alternativen till traditionella husbilar. Om du inte vill ha en Klass C eller en massiv Klass A RV, kanske du vill prova den kompakta, fullfjädrade Sprinter skåpbilen. De kommer ofta med toaletter, sängkläder, handfat och andra bekvämligheter, särskilt om ett professionellt företag konverterar det.

Sprinter skåpbilar räknas som husbilar om de tillverkas som sådana av tillverkaren. Många företag använder chassit till en Sprinter skåpbil för att bygga sina husbilar, vilket gör den direkt att betrakta som en husbil. Men även ombyggda Sprinter-bilar kan betraktas som husbilar om de har liknande bekvämligheter.

I det här inlägget täcker vi all slags information om Sprinter skåpbilar, inklusive:

 • Parkeringsregler och förslag för federal och privat mark
 • Vad avgör om din Sprinter skåpbil är en husbil
 • Potentiella risker, lagar och böter i samband med husbilar och Sprinter skåpbilar
 • Så här får du din skåpbil godkänd som husbil/husbil
 • Detaljer för att köpa husbilsförsäkring på en Sprinter skåpbil

Betraktas en sprinterbuss som en husbil?

Den vanliga uppfattningen är att en husbil (nöjesfordon) är vilket fordon som helst med liknande bekvämligheter som de som finns i ett hem. Till exempel kan du förvänta dig toaletter, handfat och bänkskivor som normalt inte finns i de flesta andra fordon. Det finns dock några undantag från denna klassificering.

Som jag nämnde ovan, om du köpte en klass B husbil, säg en Winnebago Revel eller en Coachmen Galleria, anses de vara en husbil. Båda exemplen är byggda på ett Mercedes-Benz Sprinter-chassi och klassas som en husbil.

Om du har konverterat en Sprinter skåpbil, oavsett om det är last eller passagerare, till att inkludera sovutrymme, ett litet kök med diskbänk och så vidare, detta kan också klassas som en husbil då det är ett fordon som du använder för fritidsändamål.

Uppenbarligen, om du har en Sprinter last- eller passagerarskåpbil utan modifieringar av den för att bo eller resa, anses den inte vara en husbil.

Hur kan campingplatser avgöra om ditt fordon är en skåpbil eller husbil?

Ibland kan campingplatser vara kräsna om vilken typ av fordon de parkerar för natten. Ibland accepterar de inte att folk övernattar i en skåpbil, vare sig det beror på att skåpbilen ser äldre ut eller att den kanske inte innehåller de vanliga prylarna i en husbil, bara de vet orsaken.

Låt oss bryta ner de fem faktorer som campingplatser kan använda för att avgöra om din Sprinter van är en husbil.

 1. Längd används ibland i processen, även om det för det mesta inte är ett problem. Vissa husbilar kan bli upp till 14 meter långa, medan andra är lika långa som en traditionell lastbil, skåpbil eller kompaktbil. Många campingplatser har dock höjdbegränsningar, vilket är värt att kolla upp innan du bokar din vistelse. Denna begränsning bör inte påverka din skåpbil om inte fläckarna är mindre.
 2. Bekvämligheter är den mest inflytelserika faktorn. Om din Sprinter skåpbil är en ihålig kaross är den inte en husbil i campingens ögon. Det här problemet kan begränsa din möjlighet att besöka husbilsparker. Kök, toaletter och andra bekvämligheter (sängkläder, duschar, elsystem) är vanligtvis den avgörande faktorn till din fördel.
 3. Att ha ett vattensystem ombord är ofta väldigt viktigt för campingplatser att känna till. Vissa platser har inget dricksvatten eller toaletter. Om du inte har dessa alternativ i din Sprinter skåpbil, kan de vägra dig eftersom du inte har de grundläggande förnödenheterna.
 4. TDet bästa sättet att veta om en campingplats kommer att hänvisa till ditt fordon som en husbil är om den har allt du behöver för att leva. Om du är som de flesta människor behöver du en plats att sova, äta, gå på toaletten och diska. Bord och köksredskap är ofta användbara, men de spelar oftast inte så stor roll som de andra faktorerna.
 5. Slutligen, om din Sprinter skåpbil såldes som en Klass B husbil (Sprinter chassi), kommer den utan tvekan att betraktas och behandlas som en husbil. Winnebago, Coachmen och några andra märken säljer husbilar av klass B med en Sprinter skåpbil som utgångspunkt. Dessa fordon klassas alltid som husbilar.
  Camping med en 4-åring (vad ska man tänka på, mat, snacks, packning)

Är du begränsad på var du kan parkera och kan du använda tältplatser?

Restriktioner är ofta några av de största problemen för människor som funderar på att köpa en Sprinter skåpbil. Oavsett om det är en ombyggd skåpbil eller en tillverkad husbil i klass B, det kommer alltid att finnas problem med parkering.

Vissa campingplatser, inklusive statliga parker och privat mark, tillåter inte att du parkerar din skåpbil vid ett tältläger. Denna regel är dock inte övergripande. Jag kontaktade ett antal parker när jag skrev det här inlägget för att se om jag kunde slå läger i min ombyggda skåpbil på en tältplats.

Jag fick höra att i allmänhet, ”ja att sova i min skåpbil är ok” så länge jag kan köra till campingen och skåpbilen följer fordonsrestriktioner. Det enda andra är att det kanske inte är tillåtet att köra en generator, motorn etc.

Om du är orolig för att stanna på en tältplats, det är bäst att ringa campingen eller parken i fråga. Nationalparker är mycket lätta att komma åt genom att besöka National Park Service hemsida. Du kan ringa eller mejla, beroende på hur snabbt du behöver informationen.

Ett annat fall där man inte får parkera i ett tältområde är att om det är ett walk-in-område så är vissa campingplatser endast tillgängliga via en obanad gångväg. Du måste gå hundratals till tusentals meter för att komma till platsen, vilket gör din skåpbil värdelös. Parkeringsplatser på dessa platser förbjuder ofta användningen av husbilar eftersom de kan orsaka en enda röra.

Som sagt, vissa campingar har inget emot om du tar en skåpbil till en tältplats, så länge det finns tillräckligt med utrymme för att parkera den. Kom ihåg att många campingplatser är just det: platser där du kan campa hur du vill. Du kan använda husbil, tält eller hängmatta på dessa platser.

Om du kör en Sprinter skåpbil som anses vara en husbil har du också längdfrågan på din sida. Sprinter skåpbilar är aldrig längre än 25 fot, vilket är långt under de flesta campingplatsers gränser. De börjar vanligtvis på en 30 fots huva, medan andra campare tillåter upp till 45 fot eller mer.

Andra intressanta inlägg

 • Vilket är det bästa sönderfallande toalettpappret?
 • Husbilsförsäkring: hur mycket ska du spendera?
 • Hur man väljer den PERFEKTA madrassen för van camping
 • Husbilar vs husbilar: Vad är skillnaden?

Kommer federala, statliga och provinsiella campingplatser tillåta din sprinter?

Federala, statliga och provinsiella campingplatser följer ofta sina egna regler. Tvärtemot vad man kanske tror är de inte lika strikta som privatägda campingplatser. De regeringsrelaterade enheter som du skulle tro skulle införa ytterligare regeluppsättningar, men i de flesta fall är de faktiskt ganska avslappnade.

Du kan ganska snabbt identifiera federala, statliga och provinsiella campingplatser som tillåter husbilar. Vissa platser, som t.ex RV Park Rio Grande Villageha tillgång till husbilen som nämns i namnet.

Om ditt fordon är en ombyggd skåpbil med nödvändiga bekvämligheter, är du redo att köra. Det skadar dock inte att kolla med kontoret för att ta reda på om det blir några komplikationer. Lämplighet för ombyggnadsbilar beviljas vanligtvis, men det kan variera från plats till plats.

Ett annat exempel är Riley Creek Campground nära Denali National Park i Alaska. Dessa regeringsägda campingplatser är lite mer utmanande att veta om du får ta med din Sprinter skåpbil, eftersom den inte ligger direkt i namnet. För dessa exempel bör du alltid titta igenom webbplatser, onlinerecensioner eller genom att kontakta det lokala kontoret.

  Kan du använda en snurrande rulle för trolling?

Länscampingplatser är desamma. De brukar vara bra om du tar med en Sprinter skåpbil, eftersom de är så kompakta. En 40 fots klass A husbil kan vara en annan historia, men på grund av den lilla storleken på en Sprinter skåpbil kommer man ofta in relativt lätt. Många campingplatser tillåter dig att ta med ett fordon, även om de är utsedda som ett tältläger.

Anmärkning: Campingplatser där du kan parkera en Sprinter skåpbil (eller andra campare) på en anvisad tältplats har vanligtvis inga anslutningar. Du kanske har tillgång till duschar, badrum och dricksvatten, men utan solenergi kan du inte använda el.

Kommer privata campingplatser skilja sig om du får campa?

Privata campingplatser har olika regler för vilka fordon de får använda platsen. De skiljer sig från fall till fall, så det är omöjligt att generalisera dem med ett gruppsvar. Du kan dock följa förslaget ovan för att kontakta dem i förväg för att se om du blir antagen.

Ett annat sätt att ta reda på det är att besöka kedjecampingar som KOA-campingplatser. De erbjuder nästan alltid stugor, husbilar och tältplatser på samma plats. Om du bor på någon av dessa platser har du garanterat tillgång till din Sprinter skåpbil.

Att veta om du får ta din skåpbil till en privat campingplats utan att kontakta eller undersöka det först komplicerar saken lite. Som nämnts hittills i detta inlägg, ring campingen i förväg för att undvika framtida problem.

Kan du få böter för parkering på vissa platser om ditt fordon anses vara en husbil?

Lagar gällande husbilar och parkering varierar drastiskt. Låt oss dela upp dem i tre avsnitt nedan.

 1. Parkering för husbilar för bostäder kan bero på parkeringens längd, höjd och varaktighet. Stora husbilar har vanligtvis begränsade vistelser i stadsdelar, eftersom de blockerar utsikten och skapar körhinder. Se alltid stadens förordningar för mer information.
 2. Parkering på stadsområden, på en Wal-Mart-parkering eller annan parkeringsplats för detaljhandel/småföretag kan vara mycket begränsad. Wal-Mart är känt för att tillhandahålla övernattningsparkering för husbilar, men du måste kolla med butiken först. Pressa aldrig gränserna längre än vad de tillåter. Vissa städer och parkeringar får böter om du fyller mer än en plats eller parkerar över natten, så kolla alltid först!
 3. Slutligen, parkering på BLM-mark längre än den genomsnittliga 14-dagarsgränsen i alla fordon, inklusive en husbil, kommer så småningom att kosta dig böter. Även om det anses vara allmän mark, måste vi alla respektera de månatliga begränsningarna. BLM-land utdömer dock inga ytterligare böter specifikt för husbilar.

Hur får man tillstånd för sitt fordon som husbil eller husbil?

Att licensiera din Sprinter skåpbil som husbil eller husbil kan reda ut de dimmiga frågorna om parkering, camping, försäkring och mer. Om du kan bevisa att ditt fordon är en husbil, kan husbilsparker inte ha orättvisa skäl att motsätta dig ditt inträde. Och du borde inte ha några problem på andra platser heller.

Om du vill ha din skåpbil godkänd som husbil/husbil så skiljer sig denna process beroende på i vilket land du befinner dig. Här i USA varierar det också från stat till stat.

För att ta reda på specifikationerna, kontakta Department of Motor Vehicles (eller motsvarande i ditt land) personligen eller på deras webbplats för att se den exakta proceduren att följa för din specifika plats.

Kraven kan omfatta sovmöjligheter, ett extra elektriskt system, matlagningsapparater, en matplats, förvaring av kall mat, vattensystem och andra överväganden. Kolla in vårt inlägg som diskuterar kostnaderna för att konvertera en Sprinter skåpbil.

Andra faktorer som används för att ändra licenser kan vara om uppgraderingar är permanent installerade eller lätta att ta bort.

  Så här rengör du din campingsäng utan att skada den

Beroende på tillståndet och de ändringar du gjort kan du behöva genomgå en säkerhetsinspektion eller någon form av visuell inspektion innan tillståndsprocessen är slutgiltig.

Kontrollera alltid med staten där du licensierar skåpbilen innan du påbörjar din konvertering. Det behöver dock inte uppfylla alla staters krav för att använda det som husbil. Den enda listan över krav som spelar roll är ditt hemstat.

Vad gör egentligen ett fordon till en husbil?

Campare, även känd som fritidsfordon, är ofta svåra att identifiera om de inte passar den typiska beskrivningen. Vi har alla sett de stora 40-fotsbussarna och lastbilschassierna på en klass C husbil. Men många människor förväxlar klass B husbilar och skåpbilar samt deras syften.

En husbil är tekniskt sett alla fordon som har ett vardagsrum (som ett sovrum) och bekvämligheter. Kök, badrum etc. ingår i paketet. Vissa platser kräver att vardagsrummet har en dörr för att skilja det från resten av fordonet, men det är inte alltid fallet.

Definitionen av en husbil Wikipedia anger att husbilar, husbilar, vändskivor och ett fåtal andra fordon betraktas som husbilar. Även om detta inte direkt inkluderar Sprinter skåpbilar, kan du fortfarande konvertera din Sprinter skåpbil till en husbil, vilket gör den till en husbil per definition.

Hur får jag husbilsförsäkring på en Sprinter Van

Att köpa husbilsförsäkring för din Sprinter skåpbil istället för traditionell bilförsäkring kan spara lite pengar. Eftersom husbilar inte används lika ofta som vanliga pendlarfordon, tenderar de att ha en betydligt lägre kostnad.

Den goda nyheten är att du enkelt kan köpa husbilsförsäkring för din Sprinter skåpbil genom att följa stegen nedan.

 1. De flesta stater kräver att du registrerar ditt fordon som husbil innan du kan få husbilsförsäkring. Följ förslagen i föregående avsnitt för att få detta gjort och fortsätt med de återstående stegen.
 2. Håll en lista över allt du konverterar när du är på språng. Den här listan innehåller varje detalj, från ventilationsfläkten till antalet skruvar du använde. Du bör ha allt i ett kalkylblad eller anteckningsbok innan du går till försäkringsbolaget.
 3. Se till att du går till försäkringshuset istället för att göra det online eller via telefon. Att låta en agent komma ut för att se skåpbilen personligen ökar dina chanser att bli godkänd.
 4. Gör ditt bästa för att täcka innehållet i skåpbilen också i försäkringen. Lägg till solsystemet, kylskåpet och andra apparater som du kan ha lagt till på vägen. Många företag kräver en konsultation för att kontrollera kvaliteten på varje installation om policy.
 5. Försäkra även dina tillhörigheter. Kontrollera om föremål som telefoner, bärbara datorer, ryggsäcksutrustning och så vidare omfattas av din husägares policy. Om inte kan du be att få med dessa objekt också. Politiken kommer inte att öka för mycket eftersom alla dessa artiklar inte är så dyra.

När du har slutfört de fem stegen kan du bli godkänd av de flesta försäkringsbolag. Om du får avslag är det bara att gå vidare till nästa företag. Kom ihåg att de vill att du ska registrera dig lika mycket som de vill att du ska omfattas. Så länge du är ärlig och rät ut så går det bra.

Slutsats

Sprinter skåpbilar räknas inte direkt som husbilar (om de inte är tillverkade på det sättet), men du kan göra om din skåpbil till en husbil/husbil enligt lagen. Genom att registrera och försäkra din Sprinter skåpbil som husbil sparar du pengar på fastighetsskatt och försäkringspremier. Du har även tillgång till husbilsparker och andra exklusiva campingplatser.

Observera att möjligheten att campa på campingar fortfarande varierar beroende på statliga och privata egendomskrav. De sätter reglerna, så ring i förväg för att få godkännande innan du kör hela vägen till platsen.