Best Dusters for Blinds: En guide till att välja den bästa Blind Duster

Det kan i allmänhet vara självklart att damm är något av det mest oönskade man kan ha i huset. Tyvärr byggs damm upp ganska snabbt, speciellt beroende på var du befinner dig i rummet. En av de mest irriterande platserna där damm tenderar att bildas är på persiennerna till ditt fönster. För att se till att dina fönster ser så bra ut som möjligt bör du se till att du dammar av dem regelbundet.

Men innan du kan börja damma av dina persienner finns det några saker du bör tänka på. För det första bör du aldrig, aldrig använda en dammduk när du dammar allt från din takfläkt till dina persienner. Fjäderdammsugare absorberar faktiskt inte dammet, de sprider det bara runt i luften, vilket kan göra saken betydligt värre för personer som har känslighet och allergi mot damm.

Istället för att använda fjäderstövlar för att försöka få bort damm från dina persienner, finns det några andra alternativ som du bör prova istället. Vissa dammdukar är bättre lämpade för att städa hela ditt hus, medan det finns några dammdukar som är gjorda speciellt för att hantera persiennerna. Innan du kan gå och handla dammdukar bör du veta vilka de viktigaste delarna av en dammduk som är tänkt att damma av persiennerna är. Detta kommer i slutändan att hjälpa dig i ditt sökande efter den perfekta dammduken.

Vilken typ av material bör du leta efter?

Det finns två huvudaspekter som du måste fokusera på när du letar efter dammdukar till dina persienner. Först och främst, materialet som du bör lita på är mikrofiber. Mikrofiberduk är ett av de bästa materialen du kan använda för att damma av av flera skäl, allt från hur väl den kan absorbera dammet till hur lätt den är. Om du har ömtåliga persienner behöver du inte oroa dig för att mikrofiber skadar dem det minsta.

Dessutom kommer du att vilja leta efter stövare som kan nå höga platser. I huvudsak betyder detta att du kommer att vilja leta efter en dammduk med ett utdragbart handtag. Detta kommer att hjälpa dig att nå dessa skrymslen och vrår i persiennerna som du kanske inte skulle kunna nå annars. Tänk på att om handtaget är för långt på dammduken kan det vara svårare att kontrollera. Du bör ta hänsyn till den totala storleken på ditt fönster när du försöker bestämma vilken dammduk som är bäst för din situation.

Se även  Hur man förvarar strumpor utan lådor: 14 kreativa idéer

Nu när du har en bra uppfattning om vad du letar efter bör du fundera lite över de olika typerna av dammdukar som finns. Det är en ganska få olika stövare som kan få jobbet gjort, och vilken som är bäst för dig beror helt på faktorer som budget, kvalitet och materialens livslängd. Dessa kommer alla att vara olika områden att titta på när du tittar på enskilda dammdukar.

Funderar på en teleskopstövare

Det finns vissa typer av dammdukar där ute som är designade för att inte bara vara utdragbara, utan flexibla nog att du kan välj hur dammdelen ser ut. Vad detta innebär är att du kan välja hur dammsugaren ser ut så att du kan ta dig till alla skrymslen bakom möbler utan att behöva klättra över någonting i processen. För familjer som bor i mindre eller mer röriga hus är en dammduk som kan böjas för att nå svåråtkomliga områden något som kan göra livet enklare för alla.

På grund av denna funktion, oavsett om du har horisontella eller vertikala persienner, kommer du lätt att kunna rengör båda sidorna av persiennerna utan att behöva kasta damm överallt i luften. Detta är användbart för personer som har persienner, som ibland är mycket svårare att rengöra på grund av sin form. Med en teleskopisk dammspruta kan du vara säker på att du kan placera dammsugaren så att den når de områden du behöver.

Den enda stora nackdelen med denna dammduk är det faktum att du kommer att göra det måste tvätta den för hand. Även om detta inte tar så mycket mer tid på dagen, är det något att vara medveten om så att du inte råkar förstöra din dammduk. På tal om dammsugaren, du kan hitta den härInnan du vet ordet av har du den perfekta dammduken för att nå alla de där döda fläckarna som du helt enkelt inte är tillräckligt flexibel för att nå längre.

Överväger en mångsidig dammare

Beroende på layouten och designen av ditt hus, kanske du upptäcker att det är lättare att rengöra vissa persienner med en fuktig trasa, snarare än att damma. Det kan vara en stor smärta att försöka byta från en rengöringsmetod till en annan. Tack och lov finns det dammdukar där ute som finns kompatibel med både torr och fuktig rengöringoch kan nå nästan vilken som helst av dina persienner.

Se även  Dyson vakuum gör högt ljud? 4 Möjliga orsaker och åtgärdar

Just denna dammduk är en som är otroligt mångsidig i den meningen att du kan justera höjden, bestämma vilken av dammarna du vill ha i andra änden av handtaget och att den fungerar med både torr och fuktig rengöring. Det finns två huvuden att använda beroende på vilket som passar dina behov bättre för tillfället, med det ena huvudet mycket mer lämpat för fuktig rengöring än det andra. Själva handtaget kan sträcka sig från 24 tum till 49 tum, vilket gör att du kan nå alla delar av dina persienner, oavsett hur höga de kan vara.

En sak som du måste tänka på är att att byta ut de olika städhuvudena inte alltid är den lättaste processen, och för människor som vill ha ett problemfritt städjobb kan detta vara problematiskt. Med tiden finns det en god chans att du skulle göra det vänja sig vid att byta rengöringshuvuden, men det är definitivt något att tänka på när du letar efter en bekväm dammduk som inte orsakar mer problem än den är värd. Du kan hitta just den här dammsugaren här.

Med tanke på en stor dammare

Ibland kanske du bara vill få dammarbetet gjort så snabbt som möjligt. När allt kommer omkring är det ingen som tycker särskilt mycket om att städa sitt hus, och speciellt inte att rengöra persiennerna. Ett av de bästa sätten att komma runt det här problemet är att överväga en dammduk med ett mycket större huvud än alla konkurrenter. När du arbetar med en större dammduk kommer den att täcka mer yta, vilket gör att rengöringen går betydligt snabbare.

Utöver detta kan just denna dammare också sträcka sig ganska mycket mer än andra dammare i sin liga, går upp till cirka 64 tum vid sin maximala höjd. Oavsett hur höga dina persienner är, finns det en mycket god chans att du enkelt kommer att kunna rengöra varenda liten del av persiennerna med något som har så stor räckvidd. Dammsugarens huvud kan också snäppa i en vinkel, vilket gör det lättare att rengöra avsatser och områden som du kanske inte kan komma till lätt.

Se även  Hur ser mögel ut på en madrass?

En sak som du alltid bör vara uppmärksam på när du letar efter stövare är hur du ska tvätta dem. Med tiden kommer dammsugaren att bli så full av damm att du bara sprider mer damm när du försöker rensa ut den. Det är därför de flesta lägger dammhuvudena i tvättmaskinen. Det här kommer dock inte att fungera för just denna dammare, som du kan hitta här. Istället kommer du att behöva rengöra dammduken på gammaldags sätt: för hand.

Varför ska du damma av dina persienner?

Anledningen till att du bör damma av dina persienner är exakt samma anledning till att du bör damma resten av ditt hem. Damm är inte bara fult, utan det kan orsaka en hel del hälsoproblem, särskilt hos personer som har problem med allergier och deras andningsorgan. I synnerhet kan damm på persiennerna vara särskilt störande. När du öppnar persiennerna och fönstret för att släppa in lite luft och solsken, kan det sluta med att du oavsiktligt sprider allt damm som samlats på persiennerna till resten av rummet.

Detta damm kan orsaka en hel del problem med lungorna, allt från en mild irritation till en ganska irriterande hosta. För personer som har allergier är damm en mycket vanlig utlösare, vilket gör det desto viktigare att försöka hålla ett hem helt dammfritt. Detsamma gäller personer som kan ha astma. Damm är en mycket vanlig utlösare för astmaanfall som kan vara potentiellt livshotande om astman är tillräckligt allvarlig.

Om du vill se till att ditt hem ser bra ut och att alla i ditt hus mår bra, en av de bästa sakerna du kan göra är att damma av ditt hus regelbundet. En del av att damma av ditt hus regelbundet kommer att inkludera att se till att du dammar av dina persienner, hur oviktiga de än kan verka. Innan du vet ordet av kommer du att märka vilken inverkan dina rena och dammfria persienner har på ditt hus.

Lämna en kommentar