Behöver side-by-sides försäkring?

När UTV-apparater blir mer populära ökar potentiella problem som olyckor. På grund av det har folk skaffat sig en försäkring och andra undrar om försäkring behövs eller inte. Olyckor kommer säkert att hända så jag tycker att detta är ett ämne värt att undersöka. Behöver du försäkring?

Det rekommenderas att du ska ha en försäkring på din sida vid sida även om inte alla stater kräver det. Om du råkar ut för en olycka och du inte har rätt försäkring kan du vara i stora skulder på grund av en oförutsedd incident. Försäkringsbeloppet och vilken typ kan bero på vilken transportör du har och vilken typ av paketerbjudande du köpt.

Inte alla stater kräver försäkring men det är en bra idé att ha det. Olyckor går inte att förutse och försäkring är den där extra säkerhetsfilten som kan göra stor skillnad på en resa. Jag rekommenderar starkt att du skaffar en försäkring så att du kan vara säker i dina ansträngningar ute på sanddynerna eller på ett äventyr för att hitta spår.

Behöver side-by-sides försäkring?

Det krävs inte ofta, men Jag rekommenderar det oavsett. Du kan inte vara säker på när problem, olyckor eller skador kommer att inträffa. På grund av det är det en bra idé att ta tid och pengar för att försäkra din sida vid sida.

Du kanske tänker ”Ja så länge jag är försiktig så behöver jag det inte.” Tänk om någon annan slår dig och de inte har en försäkring för att betala för skadorna för att de trodde samma sak som du? Du kommer ut med ett skadat fordon och medicinska räkningar som kan lägga ner mycket pengar på dig. Det är bättre att vara säker än ledsen.

Förutom olyckor finns det saker som kan hända med tiden. Saker som slitage. Ibland kommer ditt fordon att skadas av att något faller på det eller en slumpmässig handling av naturen som förstör din UTV.

Krävs det en försäkring?

Vissa stater kräver det men inte alla. Jag kan inte hitta information om exakt vilka stater. Du måste ta reda på det. Så för att svara på frågorna krävs ibland försäkring. Många statliga parker kräver att du har en försäkring för att använda deras parker. Oavsett om det är obligatoriskt eller inte så rekommenderar jag det varmt för man vet aldrig vad som händer.

  En komplett nybörjarguide till bouldering

Allt eftersom tiden går kan försäkring för UTV/ATV bli obligatorisk. Populariteten för dessa terrängfordon växer och allt eftersom fler olyckor inträffar kan det skapas lagar runt dem för att skydda människor. Svaret kommer med tiden.

En sak som många undrar är om UTV:er/ATV:er är gatulagliga. Återigen beror det på ditt tillstånd. Kolla in det här omfattande förteckning över lagar om vad lagen är i var och en av de 50 staterna. Den har en karta över USA högst upp för snabb åtkomst till vilken stat du än bor i.

Hur mycket kostar försäkringen för en sida vid sida?

Den genomsnittliga kostnaden för UTV-försäkring är $25. Denna mängd kan ändras beroende på en myriad av faktorer. Den primära täckningen, premierna och extraförsäkringarna ändras beroende på vilken operatör du har. Saker och ting kan förändras beroende på företaget och åldern på den försäkrade.

Kom ihåg att fabrikat, modell och år på din UTV påverkar priset på din försäkring.

Vad täcker UTV-försäkringen?

UTV-försäkringsskydden kan ändras beroende på vad du köper i ditt paket. Det finns generella saker som kommer i nästan alla grundläggande försäkringsskydd. Det finns många saker som kan hända med din UTV och så det finns massor av saker att täcka. Men vilka är dessa grundläggande täckningar?

  • Medicinsk kostnad
  • Kollision
  • Ansvarsskydd
  • Omfattande täckning
  • Oförsäkrad/Oförsäkrad bilisttäckning

Nu när jag har lagt ut dem här, låt oss gå igenom vad var och en av dem betyder exakt.

Det är något jag måste nämna innan jag glömmer. Om du har din UTV på din fastighet och det händer något med den täcks det i allmänhet av din villaägares försäkring. Det tycker jag är viktigt att dela med sig av. Många vet inte det.

Medicinsk kostnad

Medicinska kostnader är ganska enkla. Om du skadas i en olycka eller vad det nu kan vara, kommer sjukvårdskostnaden med största sannolikhet att täcka räkningen. Detta är det man tänker på när det kommer till försäkringar. Folk vill veta om försäkringen kommer att täcka kostnaden för medicinska behov.

  7 anledningar till att springa gör dig lycklig

Sjukförsäkring oftast täcker dig om du blir påkörd av en annan person men om du har ett fel kan policyn vara annorlunda. Det måste du ta reda på när du köper din försäkring från ett företag. Det är allt jag har att säga om medicinsk täckning.

Kollision

En stor andel av skadorna kommer från kollisioner. Denna typ av försäkring liknar bilkollisionsförsäkring. I de flesta fallen, kollisionsförsäkringen täcker vältningar. Eftersom detta är så vanligt kommer du att hitta detta täckt av i princip alla försäkringsbolag. Jag har aldrig sett en som inte täcker kollision.

Ansvarsskydd

Ibland är det vi som orsakade olyckan. Det är generellt sett mycket skador och det finns inget sätt en genomsnittlig person kan betala för det. Det är där ansvarsförsäkringen kommer in. Den täcker medicinska kostnader och skador på den andra personens fordon. Det täcker även egendomsskador.

Om du springer in i någons hus och orsakar skada täcks detta. Ansvarsskydd är så viktigt. De skrämmande räkningarna som du skulle behöva betala kan vara oöverstigliga. Med denna täckning kan försäkringsbolaget ta smällen när du inte kan.

Ibland väljer folk att stämma, detta är en mycket verklig sak. Om personen du slår gör det och det visar sig att du har ett fel, försäkring kan täcka rättegångskostnader och advokatkostnader. De pengarna kommer att ge dig en advokat och de saker du behöver för att reda ut en situation.

Omfattande täckning

Nu när de stora är ur vägen, vad sägs om alla andra små saker? Tja, det är där omfattande täckning kommer in. Det är avsnittet ”övrigt” för alla små saker. Det fyller sprickorna på ett sätt. Den täcker saker som inte finns när fordonet används. Några exempel på detta är fallande föremål som bucklar, skadegörelse, stöld, brand och andra slumpmässiga saker som kan hända. Många människor hänvisar till dessa saker som ”slumpmässiga handlingar av naturen.”

Oförsäkrad/Oförsäkrad bilisttäckning

Om du råkar ut för en olycka och den andra personen inte har försäkring eller inte tillräckligt med försäkring, hur fungerar det? Det är där den här typen av täckning kommer väl till pass. Låt oss säga att de är ansvariga och att de inte har någon försäkring, då täcker din försäkring dina kostnader som medicinska räkningar och skadestånd.

  Hur man övervinner rädsla för rappellering i 3 enkla steg

Inte alla stater kräver försäkring så många människor har inte det. De tror att de mår bra utan det så länge de är säkra. Sedan råkar de ut för en olycka och inser att de är skruvade och att de inte kan betala för dina räkningar. Under dessa omständigheter är det bra att ha den här typen av täckning.

Hur kan jag spara pengar på UTV-försäkring?

Du kan spara pengar på försäkringen. De flesta företag erbjuder en säkerhetskurs som ger dig rabatt när du är klar med den. Försäkringsbolag kommer att ge dig rabattbelöningar för att registrera flera UTV/ATV hos dem. Vissa ger rabatter om du har åkt UTV i så många år. Om du har en försäkring för ditt hus och din bil kan du få rabatt på din UTV-försäkring.

UTV är ett stort mål för tjuvar. De blir ofta stulna. Om du har stöldskyddsutrustning installerad på din UTV kan du få rabatt på försäkringen. Oavsett rabatt tycker jag att det här är en smart idé.

Vad påverkar hur mycket jag betalar för UTV-försäkring?

Den första är uppenbar. Det försäkringsbolag som du väljer bestämmer större delen av priset. Var och en är olika. Tillsammans med det kommer premierna, paketerbjudanden och tillägg du köper att påverka beloppet du betalar.

En annan sak att tänka på är åldern på den som är försäkrad. Din ålder påverkar hur mycket du betalar. I allmänhet är tonårspojkar dyrare. Allt baseras på statistik över ålder, kön och andra saker om vem som råkar ut för olyckor. Det skyddar företaget och det är smart affär. Ditt körkort kan också påverka priset på din försäkring.

UTV:ns märke, modell och år kommer att påverka priset på din försäkring. Detta liknar bilar i alla aspekter. Om du köper billigare märken kommer din UTV inte att kosta lika mycket att försäkra. Det finns en fördel med att köpa mindre kända märken.