Behöver min hund en sovsäck?

Du hittar sovsäcken på bilderna på amazon här

Campingresor med människans bästa vän kan vara väldigt roliga om du är beredd på alla hans behov. Du vet att du behöver en sovsäck för att hålla dig varm och mysig på natten, men du kanske undrar om din hund också behöver en sovsäck.

Vid låga temperaturer behöver din hund en sovsäck. En hundsovsäck är gjord för att vara mer hållbar än en filt och kommer att hålla din hund varm under kalla temperaturer. Om du inte har en hundsovsäck, se till att din hund har varma, bekväma sängkläder i kalla temperaturer.

Sanningen är att huruvida din valp behöver en ombonad väska för att gå och lägga sig beror på flera faktorer, inklusive hans vikt, ras och storlek. Vad som är bekvämare för en hund kan vara outhärdligt för en annan.

Att fatta rätt beslut för din lurviga vän kan vara knepigt; det är därför vi i den här artikeln kommer att ge dig allt du behöver för att göra ett välgrundat val och ge dig ut på en campingresa som ni båda aldrig kommer att glömma. Dröja kvar!

Bestäm behovet

Eftersom inte alla hundar behöver sin egen sovsäck är det viktigt att själv bestämma svaret utifrån flera faktorer.

 • Lopp

Det finns hundratals hundraser, och varje typ ger en hund speciella egenskaper. Rasen bestämmer ofta pälsens längd och tjocklek, generell storlek och kyltolerans.

Huskies, till exempel, är bättre byggda för kallt väder och behöver inte mycket skydd mot väder och vind på natten, förutom extrema klimat. Vissa hundar har en dubbel päls som också fungerar som ett extra lager av skydd.

Korthåriga raser som chihuahuas är vanligtvis inte köldtoleranta och klarar sig bättre med en sovsäck att skydda sig i när temperaturen sjunker efter att solen gått ner.

 • Para

Storleken på din hund kan göra skillnad när det kommer till sovarrangemang. Detta beror på att de i genomsnitt behåller sin kroppsvärme längre än små hundar. Detta är bara en faktor att tänka på, men att vara längre ger redan din valp en fördel mot kylan.

 • Vikt

Alla däggdjur har ett fettlager som fungerar som en isolator mot lägre temperaturer, och ju högre fetthalt desto mer kroppsvärme hålls i allmänhet kvar. Mindre hundar och smalare hundar tenderar att bli kalla snabbt, medan större och tyngre hundar inte gör det. .

 • Ålder
  Husbil vs Day Van: Vad är skillnaden?

Valpar och äldre hundar behöver en sovsäck oftare än andra. Det beror på att de inte har den isolering som ungdomar och vuxna hundar har och därför förlorar kroppsvärmen snabbare.

 • Konditionering

Hur väl din hund anpassar sig till kallare väder beror på vilket klimat den är van vid. Om du bor i varmare klimat och inte utsätter ditt husdjur för kallt väder ofta, kommer han inte att ha resurserna att anpassa sig. Då är det bättre för din hund att krypa ner i en sovsäck innan du ska sova.

Tecken på att min hund är kall?

Ibland kan det vara svårt för ägare att säga om deras hund är för kall och behöver en sovsäck eller annat sovarrangemang. Det finns dock flera varningstecken du kan observera som ger dig ett definitivt svar.

 • huttrar/darrar
 • kalla öron, näsa och tassar
 • svansen stoppad nära kroppen
 • hitta skydd
 • mysa mot dig eller mot en filt för värme

Detta är tydliga tecken på att din valp behöver extra skydd på natten och kommer att bli gladare av en sovsäck.

Köldtolerans hos små hundar och stora hundar

Hur kallt är för kallt för en hund utan sovsäck? Detta är en utmärkt fråga för beroende på hundens storlek varierar de temperaturer som de kan tolerera innan de blir utrotningshotade.

 • Små hundar

Mindre hundar är i allmänhet bra i klimat vid eller över 45 grader Fahrenheit under kortare perioder, men alla temperaturer under fryspunkten (32 grader Fahrenheit) garanterar en hundsovsäck.

 • Stora hundar

Större hundar klarar kylan lite bättre. Ändå, i minusgrader bör du fortfarande packa en sovsäck ifall de skulle behöva en. Det är alltid bättre att vara beredd att skydda dem från hypotermi, även om du inte tror att de kommer att behöva det.

Fördelar med hundsovsäckar

Att köpa en sovsäck till din hund är fördelaktigt på många sätt, inte bara för honom utan även för dig själv.

 • Du behöver inte dela. Att dela en sovsäck med ett husdjur, även om det kan verka som en bra idé i början, kan snabbt bli obehagligt. Hundar tenderar att byta positioner många gånger under natten, salivera, snarka och till och med sparka under en särskilt spännande dröm. Dessutom blandas deras kroppsvärme med din och kan bli för varm för komfort.
 • Din hund känner sig lugn och trygg. Hundar måste känna sig trygga för att vara lugna och glada. Omvärlden är en skrämmande plats för tama djur. De är beroende av rutin och campingresor tar dem utanför denna komfortzon. En sovsäck utgör en barriär mellan din hund och denna osäkra nya miljö.
 • Sovsäckar ger skydd. Du bär inte bara en sovsäck för komforten, utan också för att överleva i kallare klimat. Blir du för kall kommer din hälsa att försämras. Samma princip gäller för din hund. Om du campar i en mycket kall miljö där temperaturen sjunker under fryspunkten, blir den sovsäcken ett överlevnadshjälpmedel, inte bara en lyx.
 • Det ger mer värme än en filt. Eftersom sovsäckar är gjorda för att helt omsluta kroppen och är isolerande, blir din hund mycket varmare i en sovsäck än i en filt ensam.
  Hur många år kan du finansiera en husbil i klass B?

Typer av hundsovsäckar

När du har bestämt dig för att din hund kan behöva en sovsäck för din resa, är nästa steg att köpa rätt typ för att hålla honom bekväm och ombonad hela natten.

 • Koppen

Tycker din fyrbenta vän om att sova i en hundsäng hemma? ”Cup” sovsäckar är väldigt lika och ger förtrogenhet och komfort.

Koppen är en rund väska med höga sidor som skapar ett slags ”bo” där din hund kan krypa ihop. Många av dessa sängar har ett avtagbart överdrag så att din hund inte blir för varm under varmare nätter, men ändå har en skön sovplats.

 • Lägenheten

Lägenheten hundsovsäckar liknar mänskliga sovsäckar. De låter din hund ligga ner helt medan den njuter av värmen som påsarna ger. Dessa är generellt bättre än runda sovsäckar för stora hundar.

 • Ihålig/grotta

De Den eller grotta hundsovsäckar är mer som hålor för hundar som gillar att krypa ihop och känna att de behöver en säker plats att gå till i en obekant miljö. Formade som igloor ger de värme och skydd inte med en filt, utan med tak och väggar.

 • Hur man väljer den perfekta sovsäcken

Att välja den perfekta sovsäcken för din hund är lätt. Allt du behöver göra är att bestämma hans storlek, hur kallt din destination kommer att vara och vilken typ av säng som kan göra honom mer bekväm. Mät din hund innan du köper en väska och välj bland de olika storlekarna som de flesta säljare erbjuder.

Om du campar någonstans som är extra kall och din hund inte är utrustad med den där praktiska dubbla pälsen, behöver du en väska som isolerar bättre för dess skydd och värme.

  Behöver du en kudde i en hängmatta?

Var särskilt uppmärksam på hur din hund sover. Brukar han krypa ihop till en boll eller föredrar han att sträcka ut sig? Om han är en bår, skulle sovsäckar med koppar och grott inte vara effektiva och du kommer troligen att dela din väska med honom. Undvik detta genom att vara uppmärksam på din valps preferenser.

Sovsäckar och hundar: introduktion

Att huka sig ner i en sovsäck kommer att vara en ny upplevelse för din hund, och som sådan kanske de inte förstår hur de ska använda sin nya sovsäck eller ens vill använda den. Det är bäst att bekanta honom med det innan du börjar din resa.

Du bör behandla den här nya upplevelsen på samma sätt som du skulle träna. Uppmuntra din hund att sova i sin väska på sin vanliga sovplats på natten. Om han är ovillig att göra detta till en början, kan du använda godsaker och positiv eller lugnande verbal förstärkning för att göra honom mer tillfreds.

Om din hund förknippar sin sovsäck med hemmet, en plats där den känner sig trygg, ska det vara lätt att få honom att lägga sig och sova på din resa! Se bara till att ta med fler godsaker, för säkerhets skull.

Behöver din hund en sovsäck? Svara på denna fråga genom att överväga hans genetik och behov. Planera i förväg och om du campar i minusgrader kan det vara bättre att ta med en sovsäck oavsett ras eller storlek.

Hundsovsäckar kan vara den perfekta kompromissen som leder till en fantastisk resa för er båda.

I slutändan är valet ditt. Som husdjursägare vet du bättre än någon annan hur du ska bedöma din hunds behov. Allt du vill är att hålla din hund frisk, glad och bekväm utan att förlora sömn genom att dela en väska på din campingresa.

Fler artiklar du kommer att älska

Håll din hund varm när du campar (användbara tips och tricks)

Ska jag ta med min hund på en promenad? (Fördelar och nackdelar)

Sover din hund i ditt tält?