Behöver jag en spis när jag backpackar?

Att laga dina måltider utomhus är en av kärnupplevelserna för varje backpackerresa. Backpackers har många lösningar och strategier när det kommer till matlagning på leden, men ett vanligt föremål som du kommer att se på packlistor är en kamin. Men är den här utrustningen verkligen nödvändig, eller är det bara en lyx?

Campingspisar är användbara för att laga mat utomhus, desinficera vatten i osäkra områden och tjäna som värmekälla under kalla dagar. Backpackers kan välja att ta med eldstartande förnödenheter som ett substitut, men en campingkamin är pålitlig och fyller många funktioner.

Folk har lagat mat utomhus långt innan lägerspisen kom, men det är verkligen en användbar uppfinning! Det är en bra idé att ta med en om du har råd med lite extra vikt. Det finns många användningsområden för denna utrustning och massor av högkvalitativa modeller att välja mellan. Så låt oss se vad en campingkök kan tillföra din nästa ryggsäckstur!

Spisfunktioner

Kaminer är ett modernt substitut för lägereldar och de blir allt populärare som ett resultat. Lägereldar är verkligen ikoniska häftklamrar för utomhusupplevelsen, men ibland är de helt enkelt inte praktiska (eller ens lagliga!). Många stater kommer att införa eldningsförbud under vissa tider på året, så det är bra att ha en reservplan om du ska backpacka i ett område som detta.

Campingkaminer har utvecklats ganska mycket sedan de skapades och är nu kompakta, effektiva och lätta att bära med sig. Uppenbarligen är deras huvudsakliga syfte att laga mat på leden, men de har flera andra användningsområden också.

Camp spisar kan användas för att sanera vatten som finns på leden, värma upp drycker och ge en värmekälla för kalla resenärer. Om du inte har tid, energi eller förnödenheter för att få igång en lägereld kan det vara lika effektivt att krypa runt en campingspis.

  Hur du håller din stuga säker från inkräktare

Kaminer är också användbara eftersom de fungerar oavsett omgivande temperatur och väderförhållanden. Lägereldar kräver torra förhållanden och en bra mängd tid och ansträngning innan de ger resultat. Å andra sidan är en campingkamin klar inom några minuter och använder bränsle som inte påverkas av kalla eller våta förhållanden.

Sanna traditionalister kanske fortfarande föredrar att ta med eldstartande förnödenheter istället för en kamin, men i de flesta fall är detta det mer bekväma alternativet. Om du vandrar ganska mycket (och speciellt om du reser genom olika klimat) är en kamin en underbar följeslagare som fungerar tillförlitligt oavsett vad.

Rekommenderade spisar för backpacking

Om du är intresserad av att skaffa en kamin för leden, finns det några saker du måste tänka på. Först och främst vikt. Kaminer är vanligtvis gjorda av metall, så de kommer oundvikligen att lägga till några pund till din last, särskilt när du räknar in deras bränsle. Planera din utrustning i förväg och se till att du tar hänsyn till det extra utrymme och vikt som kommer att behövas för att lägga till en kamin och dess bränsle.

Priset är en annan bra sak att tänka på. Det kan vara frestande att välja det billigaste alternativet, men du kommer att vilja investera i en bra produkt, särskilt om du planerar att använda den ofta. Vissa mer avancerade kaminer kan kosta ett par hundra kragar, så bli inte förvånad om du stöter på sådana priser.

Slutligen måste du se till att du väljer en pålitlig kamin. Du kommer att räkna med detta föremål för värme och mat, så det måste kunna prestera när du behöver det. Nedan följer ett par kaminer som vi helhjärtat kan rekommendera till din nästa backpackerresa.

  Vilken utrustning behöver jag för surffiske?

Jetboil Flash: Övergripande alternativ

Jetboil Flash är en av de högst rankade spisarna på marknaden och det är lätt att förstå varför! Den väger in på hanterbara 0,82 lbs. och den är kompatibel med en mängd andra Jetboil-tillbehör. Du kan fästa denna spis på en stekpanna, en FluxRing-gryta, en kaffepress och många andra. En av dess största försäljningsargument är dess hastighet. Jetboil Flash lever upp till sitt namn och annonserar att den kan koka vatten på 100 sekunder. Du behöver inte vänta länge på att den ska bli varm!

BRS-300T: Bästa Ultra Light-alternativet

Om utrymmet är extra trångt kanske du funderar på att köpa en superlätt spis. I så fall är BRS-300T din bästa insats! De blir inte mycket lättare än så här eftersom den här kaminen väger en 0,06 lbs. Det finns inte många bjällror och visselpipor för denna produkt, men den kommer att få jobbet gjort. Den kan koka vatten på cirka 3 minuter och ger en fin, stadig låga. Du kommer knappast att veta att den här kaminen är ens i din utrustning på grund av hur liten och lätt den är, men du kommer att vara glad att du tog med den.

Enkel mat att laga med en campingspis

Under åren har backpackers och campare funnit att du kan laga i stort sett vad du vill utomhus, så länge du har ingredienserna och verktygen för att få det att hända. Spisar ger en nivå av bekvämlighet som många människor uppskattar för snabba och enkla måltider. Om du precis skaffat en kamin och letar efter några enkla maträtter, överväg några av följande häftklamrar:

  • Gröt
  • Ramen nudlar
  • Makaroner och ost
  • Kyckling och ris
  • Soppa
  • Chili bönor
  • Pasta
  • Friterat ris
  Bästa metoder för att rappella med ett dynamiskt rep

Dessa kommer att hålla dig varm och mätt på leden, men du kan gå hur enkelt eller så komplicerat du vill!

Slutgiltiga tankar

Lägereldar är ett klassiskt sätt att värma upp och laga mat, men överlag är en lägereld mycket mer pålitlig och lättare att få igång. Så länge du är villig att kompromissa och lägga till några extra pund till din ryggsäck, kommer en kamin att fungera som en pålitlig utrustning. Du kommer att kunna bli varmare snabbare och njuta av en stadig värmekälla som är perfekt för att göra varma drycker och måltider.

Relaterat innehåll

Spisar är viktiga redskap för alla som vill njuta av en god varm måltid på leden. Att hålla sig varm är avgörande för säker backpacking och det finns flera sätt att göra detta. Kolla in våra tips för hur du håller dig varm när du backpackar.

Du måste äta, även när du campar i naturen. Men utan en spis är dina alternativ begränsade. Eller är de det? Bärbara campingspisar låter dig njuta av varma, semi-hemlagade måltider så att du har näring och energi att vandra, klättra och leka med självkänsla. Vilka är de bästa bärbara campingkökarna?

Kaminerna vi föreslog ovan kommer att vara fantastiska tillägg till din nästa ryggsäcksresa, men det är viktigt att få all rätt utrustning. Om du letar efter en lista över väsentligheter, kolla in vår lista med rekommenderade backpacking-utrustning. Allt har testats personligen och vi kan stå för vad som helst på den listan!