Behöver jag Bug Spray när jag backpackar?

Usch, buggar. En ihållande fluga kan irritera dig på dina ryggsäcksresor, men mer än att bara vara en olägenhet kan insekter också bära på potentiellt dödliga sjukdomar. Du vill ta alla försiktighetsåtgärder när du backpackar. Bör det inkludera att man använder buggspray?

Buggsprayer och repellanter är ett måste när du backpackar eller njuter av någon annan längre tid utomhus. Insektsbett kan vara kliande och smärtsamt. Om du är allergisk mot insekter eller om du blir biten eller stucken av vissa insekter, kan bettet vara dödligt.

I dagens artikel kommer vi att prata mer i detalj om varför buggsprayer är ett måste. Vi kommer också att introducera några andra insektsavstötande medel för att försöka rekommendera några av våra favoritprodukter för buggborttagning, så fortsätt läsa!

Varför du behöver Bug Spray när du backpackar

Även om du inte är rädd för insekter, betyder det inte att du vill gå runt i naturen oskyddad. Här är flera mycket övertygande skäl för backpackers att alltid ta med sig insektsspray eller insektsmedel på sina äventyr.

Buggbett är kliande, smärtsamma och distraherande

När du vaknar på morgonen den andra dagen av din backpackerresa börjar din hud klia. När du kliar den känner du en klump. Sedan börjar ett annat område klia, och ett tredje område, och så vidare. Du kliar på dem alla, och ja, de har alla avslöjande gupp.

Om du inte tänkte på att ta med någon aloe vera eller insektsbettgel, kommer du att ha en dålig tid. Klådan kan göra dig galen, vilket gör det svårt att koncentrera sig på trädens skönhet eller sjöns majestät.

Du vet aldrig om du är allergisk mot bett och stick

Vet du allt du är allergisk mot? Du kanske tror att du gör det, men ibland krävs det exponering för ett allergen för att inse att ditt immunsystem inte gillar det allergenet. Du vill inte upptäcka mitt under en campingtur att du är allergisk mot bistick eller myggbett.

När allt kommer omkring är du långt borta från civilisationen, vilket betyder att du också är ett bra tag borta från medicinsk hjälp. En allergisk reaktion kan leda till anafylaktisk chock, vilket kräver behandling med adrenalin omedelbart för att rädda ditt liv.

Insekter sprider dödliga sjukdomar

Även om du inte är allergisk mot insektsbett och stick, betyder det inte att du är ute i skogen (åtminstone bildligt talat). Som vi sa i introt är insekter sjukdomsbärare, och vissa av dessa sjukdomar kan vara dödliga.

  Hur många solpaneler din stuga behöver: Komplett guide

Från anaplasmos till ehrlichios, chikungunya, borrelia, Zika-virus, denguefeber och West Nile-virus, du vill inte drabbas av någon av dessa sjukdomar när du är på äventyr i skogen. Tid är avgörande, eftersom snabb behandling potentiellt kan förhindra döden.

Vissa bett kan vara dödliga

Utöver deras benägenhet att sprida sjukdomar är andra insekter dödliga eftersom deras bett eller stick kan döda.

Sammetsmyran har smeknamnet ko-mördaren, vilket borde säga dig nog. Denna luddiga insekt har gift i saliven, så när den biter dig ger den sitt gift. Röda eldmyror kommer att attackera människor och kan överleva även sprängningen av en brandmans brandslang.

Vi kan fortsätta och fortsätta, men det finns massor av insekter där ute som med ett bett kan döda en person. Det är bättre att inte riskera det.

Andra typer av insektsmedel att överväga

Buggspray är bara en typ av insektsmedel till ditt förfogande. Låt oss prata om några andra så att du kan bestämma om du hellre vill använda dem.

Myggnät

Om du köpte ett tält, presenning eller en hängmatta för dina backpackerexpeditioner, innehåller det mer än troligt ett myggnät, som också kan kallas ett insektsnät.

Bugnätet täcker helt enkelt de öppna områdena i ditt tält eller hängmatta så det är svårare för insekter som myggor att ta sig igenom. Mindre insekter kan fortfarande komma in om inte ditt insektsnät är dubbelskiktat med mesh.

Tänk på att du fortfarande kommer att kunna höra insekterna surra och myllra, men de kommer inte att kunna nå dig. Om du har särskilt dåliga heebie-jeebies runt buggar, kanske ett buggnät inte räcker för sinnesfrid.

Armband

Vem hade trott att ett enkelt tillbehör kunde avvärja insekter? Om ditt är ett insektsavvisande armband eller armband, är det precis vad det kan göra.

De flesta insektsavvisande armband är utformade för att hålla myggor borta, men andra fungerar också för olika insektsarter. Armbanden finns i alla möjliga stilar, inklusive telefonsladdsarmband, vattentäta sportklockor, vävda armband och mer.

Vissa är återanvändbara medan andra håller i upp till 15 veckor. De som inte använder kemikalier kommer att använda eteriska oljor som myggor och andra insekter tycker är mest oattraktivt.

Ljus

På tal om dofter som insekter inte tål, citronella är högst upp på listan. Även om citronellaljus är det mest kända sättet att avvärja insekter, kommer alla citronella-doftande produkter att fungera som ett repellerande. Detta gör att du kan ta med dig citronella när du är på språng!

Sonic repellant

Nuförtiden är insektsmedel smartare än någonsin, vilket soniska repellanter bevisar. Dessa handhållna enheter avger frekvenser som är tänkta att skicka insekter och andra skadedjur som möss som springer långt bort.

  Hur man lagrar Dodgers för Kokanee-fiske

Vad ska du leta efter i en Bug Spray?

Du har bestämt dig för att börja med buggspray för din ryggsäckstur. Då kan du använda ett buggavvisande armband eller några eteriska oljor.

Även om den milslånga ingredienslistan över insektsprayer kan vara förvirrande, måste du ta några minuter att läsa igenom listan innan du väljer en insektspray. Här är ingredienserna du kan stöta på.

DEET

De flesta sprayer kommer att innehålla N,N-dietyl-meta-toluamid eller DEET som en primär ingrediens. DEET skapades av den amerikanska militären och har sedan dess tagit sig in i vanliga produkter som insektspray.

Olika insektspraymärken kommer att använda DEET i varierande procent. Ju högre procentandel av DEET, desto bättre. En spray med 98 procents styrka borde räcka. Du kan säkert applicera DEET på dina kläder eller din hud.

Varför stöter DEET bort buggar? För dem smakar det fruktansvärt. (Det skulle det också för oss människor, men försök inte att äta det!) Environmental Protection Agency eller EPA har rankat DEET som en säker produkt för både barn och vuxna.

Hudutslag kan uppstå efter applicering för vissa personer, men du bör inte uppleva ytterligare biverkningar.

Permetrin

Om din insektspray inte använder DEET, kommer den att inkludera permetrin som huvudingrediens. Denna kemikalie kan döda fästingar vid kontakt, så det är ganska användbart. Andra insektsarter kommer att hålla sig borta från doften av permetrin också.

Att använda grejer har varit känt för att leda till hudbränna och irritation hos vissa människor. Du kanske vill fortsätta applicera permetrin mestadels på dina kläder istället för att applicera det direkt på huden.

Våra 5 favoritbuggsprayer och repellanter för backpackers

Från livsmedelsbutiker till apotek och varuhus kan du hitta insektsmedel nästan var som helst. Vi har begränsat det till 5 av de bästa alternativen för att hålla buggar borta när du backpackar.

AV! Botanicals DEET-fri insektsspray och myggmedel

För dem som är oroliga för att de tunga kemikalierna som används i insektssprayer kan vara farliga för deras hälsa eller deras nära och kära, AV! spray är precis vad du letar efter.

Detta växtbaserade insektsmedel innehåller aktiva ingredienser som 8-diol och p-metan-3. AV! säger att ingredienserna kommer från syntetiserat talloljeextrakt. Sprayen är även färg- och doftfri.

Om du spraya sakerna på din hud eller kläder skyddar du dig i upp till två timmar mot myggor, knott, knott och svarta flugor.

  Varför är paramotorer så dyra?

Murphy’s Naturals Lemon Eucalyptus Oil Insect Repellant Spray

Du kanske inte har något emot aromerna av citron eller eukalyptus, men detsamma kan inte sägas om många arter av insekter. Det är därför Murphy’s Naturals spray är en annan bra produkt att ha till hands när du backpackar.

DEET-fri, sprayen innehåller majsetanol, 70 procent destillerat vatten och 30 procent citriodiol eller citroneukalyptusolja. I sex långa timmar är du skyddad mot myggor. Sprayen motverkar bara fästingar i fyra timmar även om du använder samma mängd.

SO Labs Ultrasonic Pest Repeller

Om du är intresserad av att prova ett ljudavvisande medel, det här från SO Labs är ett bra ställe att börja. Du får sex repellerande medel till en förpackning för att ge myggor, myror, spindlar, möss och mörtar en bred koj.

Enligt SO Labs, när du börjar använda deras ultraljudsskyddsmedel, kommer skadedjur att bli irriterade och försvinna inom tre till fem dagar. Om de stannar kvar i två till tre veckor kan nervskador från de höga frekvenserna uppstå.

AV! Deep Woods mygg- och insektsavstötande våtservetter

Om du hellre inte vill ta itu med klibbiga sprayrester på din hud eller kläder, prova dessa AV! Deep Woods våtservetter.

Du får 12 våtservetter till ett paket. De oparfymerade servetterna är 25 procent DEET. Du kan ta ett paket (eller flera) och enkelt förvara dem i din ryggsäck för användning när som helst. Enligt OFF! torkar våtservetterna inte ut lätt.

AV! Deep Woods våtservetter är designade för att förhindra chiggers, knott, bitande flugor och fästingar från att invadera din integritet när du backpackar.

Cliganic 10-pack myggmedelsarmband

Vad sägs om bekvämligheten med ett armband för att stöta bort insekter? De Cliganic telefonsladdsarmband kommer i ett paket om 10.

Armbanden är laddade med eteriska oljor som citronella-, citrongräs- och geraniololjor som myggor och andra insekter hatar. Armbanden innehåller ingen DEET. Cliganics armband uppfyller också PETAs godkännande för att vara en Cruelty-Free produkt.

Varje armband är individuellt inslaget så att det håller på de eteriska oljorna längre. Armbanden sträcker sig så de ska passa både små och stora handleder.

Plaska gärna runt och ha lite kul, eftersom Cliganic myggmedelsarmband är vattentäta.

Slutgiltiga tankar

För ditt eget skydd bör du alltid använda insektsspray eller repellant när du backpackar. Det är det säkraste sättet att avvärja sjukdomsspridande insekter som kan göra dig mycket sjuk. Med så många fantastiska insektsavvisande alternativ finns det säkert något där ute som passar din utomhuslivsstil!