Behöver du slå upp ett fristående tält?

Nästan varje tält på marknaden kommer med tältpinnar, men är dessa nödvändiga? Naturligtvis använder vissa tält pinnarna för strukturell integritet, men det är inte fallet med fristående tält. Det verkar nästan som att de inte behövs alls. Behöver du slå upp ett fristående tält?

Stavar är alltid en bra idé, men fristående stavar behöver tekniskt sett inte sättas för att hålla formen. Du behöver egentligen bara sätta upp ett fristående tält på blåsiga/regniga dagar. Pinnar hjälper också till att hålla formen på tältet för att maximera planlösningen, men det är en subtil skillnad. Du måste använda en stång vid vestibulen, eftersom den sällan stöds av tältstrukturen.

Så om insatser inte är helt nödvändiga, betyder det att jag inte ska använda dem? Nej, det är alltid en bra idé att använda tältpinnar. Du vill inte riskera att skada dina saker med 2 minuters arbete. Där borta

Det enda giltiga skälet till att inte bära stavar är att minska packvikten och det finns lättviktsalternativ. MSR Groundhog insatser väger 0,46 oz vardera och har dubbelt så hög hållkraft som traditionella stål/aluminiumspålar. En enda gemensam stång som följer med det genomsnittliga tältet väger mer än 6 MSR Groundhogs. Du kan alltid förankra hörnen med stenar, men stakningen är mycket lättare.

Låt inte dina saker skadas av ett enkelt misstag. Fortsätt läsa för att lära dig några fler anledningar till varför det är vettigt att slå upp ditt tält.

Behöver du slå upp ett fristående tält?

Tältstänger är verkligen inte nödvändiga för tältets strukturella stöd. Tältstängerna hålls på plats av tältets hörn och sedan fästs ramen på tyget för extra stöd. Så borde jag verkligen använda tältpinnar om de inte påverkar tältets struktur?

  Typer av liggunderlagsventiler förklaras

Tekniskt sett behöver du egentligen inte använda dem, men att inte slå upp ditt tält är extremt hänsynslöst. Det spelar ingen roll hur vädret är för tillfället. Ta 2 minuter av din dag för att sätta ut hörnen för säkerhets skull. Du vill inte att vinden ska komma upp oväntat och blåsa bort ditt tält.

Ditt tält kanske klarar av vindar på 20-40 mph när det är nerplockat, men det är verkligen som en gigantisk drake. Det krävs inte mycket för att plocka upp tältet och blåsa bort det. Ännu värre är det med öppna fönster och dörrar.

Tänk på det en sekund. Det genomsnittliga ryggsäckstältet väger mindre än 4 pund. Det är mindre än vikten av en 2-liters läskflaska, spridd över ett område på 50-80 kvadratmeter. En vindby på 8 km/h räcker för att lyfta ett tomt tält. Det är mindre problem när du väl får in saker, men det är ändå inte värt risken.

Ett tunnt tygtält är allt som står mellan dig och utomhuselementen. Vill du verkligen riskera att skada tältet för att du är för lat för att dra åt hörnen? Jag vet inte med dig, men risken är helt enkelt inte värd det för mig!

Vind kan allvarligt skada tält

Har du någonsin sett ett tält blåst bort i vinden? Tyvärr var jag dockan som misslyckades med att slå upp mitt tält på en lite blåsig dag. Jag slog upp tältet på en bergvägg så jag kunde inte använda pinnar. Gick cirka 30 fot bort från tältet för att ta tag i en sten för att hålla det och det flög upp i luften.

  Varför har vandringskängor röda snören? Vandringsstövlar med röda snören förklaras

Tältet blåste bara cirka 15 fot innan vinden lade sig, men skadan var skedd. Mina aluminiumstolpar var helt manglade och det blev en spricka längs tältväggen. Jag tog mig igenom den resan med tejp på tyget och klistrar stadigt i stången, men tältet var trasigt.

30 sekunders dåligt omdöme kostade mig $300+ för ett nytt tält. Nu är jag mer försiktig och ser till att sätta ner tältet direkt.

Reparera vindskadade stolpar

Att reparera en skadad tältstång är inte så svårt, men stången kommer aldrig att bli sig lik igen. De flesta stolpar är gjorda av aluminium eller glasfiber för att minska vikten. Glasfiberstolpar går sönder eller splittras, och aluminiumstolpar böjs vid spänningspunkten.

Uppenbarligen ser en trasig/delad stolpe hemsk ut, men en lätt aluminiumböj är lika illa. När aluminium väl börjar böjas förlorar det snabbt sin strukturella integritet. Det spelar ingen roll vad du gör. Stången kommer aldrig att bli så stark!

En delad stolpe kan repareras med tejp, men en böjd eller trasig stolpe kräver en skena. Reparationsskenor för tältstång är det överlägset bästa sättet att fixa en böjd stång i fält. jag bär Coghlans tältreparationssats (har skenor Shockcord och ringar), Retentionstejplappar, gaffatejp och lite annat knep i en liten reparationssats. Hela kitet väger cirka 3 oz och det räddade min röv några gånger.

Tältstångsskenor är mycket lätta att använda. Skjut bara skenan över den trasiga tältstången och linda tejp runt kanterna. Du kan knyta ihop den med ett extra killrep eller snöre om du inte har tejp med dig. Följande video ger dig en kort demonstration.

  Kan man använda en yogamatta som liggunderlag?

Du kan hänga en tillfällig provisorisk skena med pinnar och tejp om du inte har en aluminiumskena. Se bara till att bryta ner stången till storlek och trubba kanterna så att den inte sticker igenom tältväggarna.

Ersättningstältstänger är billiga, så byt ut staven när du kommer hem så kan du använda skenan så ofta du vill. Coleman tältstångssetet kommer med 4 ersättningsstänger och 3 meter stötsnöre. Det borde vara tillräckligt med ersättningsposter för resten av ditt liv, såvida du inte är den mest klumpiga mannen på planeten.

Vad händer om jag inte kan använda tältpinnar?

Som jag nämnde ovan finns det tillfällen då du inte kan staka tältet i marken. De vanligaste orsakerna är hårda bergväggar, sand och frusen mark. Att förankra ett fristående tält utan pinnar är enkelt, så oroa dig inte. Ta bara 4 stora tegelstenar och fäst dem på vart och ett av hörnen. Stål- och aluminiumstolpar har cirka 15 pund hållkraft, så det borde vara din målvikt.

Delvis fristående tält kräver pinnar

Halvfristående tält kan se ut som ett traditionellt fristående tält, men ramstrukturen är beroende av några strategiskt placerade stolpar för att hålla det upprätt. Du bör använda dem mest för att utöka vestibulerna och hålla väggarna solida.

Att använda ett parhus tält utan pinnar är möjligt, men ganska obekvämt. Man skulle behöva krypa genom en kollapsad tunnel och rensa bort damm för att komma in i tältet.