Behöver du skidplattor för terrängkörning?

Terrängåkning är ett beroendeframkallande tidsfördriv, och det tar dig till några av de mest otroliga campingplatser du någonsin kommer att uppleva. Att ta din lastbil, jeep eller till och med skåpbil ut på stigarna eller in i den djupa vildmarken är en uppfriskande paus från monotonin med asfalterade vägar och traditionella campingplatser. Men behöver du skidplattor för terrängkörning?

Även om du tekniskt sett inte ”behöver” glidplåtar för att åka terräng, är de relativt billiga tillbehör och hjälper till att skydda ditt fordon från skador som kan undvikas. Därför rekommenderas det starkt att installera glidplattor innan du ger dig ut i terrängen om du vill skydda din investering.

Så vad exakt gör glidplattor? Kan du åka terräng utan dem, eller är det ett recept på katastrof? Är de dyra, och är de i så fall värda pengarna? Läs vidare för att lära dig svaren på dessa glidplattor frågor och mer.

Allt du någonsin velat veta om glidplattor

Terrängkörning är en fritidsaktivitet där människor tar fordon från trottoaren för att köra på oförbättrade ytor. Vissa terrängaktiviteter äger rum på spår eller kända stigar; andra involverar bushacking, rock-crawling, fording floder eller andra ojämna körövningar.

Terrängåkning kan ta dig överallt från sandöknarna i Utah och Nevada till de avlägsna leriga skogarna i Maine till myrarna och träskarna i soliga Florida. För de mer äventyrliga bland oss ​​kommer terrängkörning att få dig bort från den välslagna stigen följt av ”normala” campare till några genuint spektakulära campingdestinationer.

Terrängkörning utsätter ditt fordon för alla typer av ogynnsamma förhållanden. Till exempel, lera eller gyttja kan spraya lera och skräp över hela ditt fordons underrede eller få in det i motorrummet. På samma sätt kan körning på sanddyner eller stränder få sand in i de rörliga delarna av ditt fordon, ett mycket suboptimalt tillstånd.

Och att köra genom skog, skogar, stigar eller steniga miljöer kan orsaka att flygande skräp träffar ditt underrede eller föra ner ditt fordon på hårda ytor som stenar, vilket kan orsaka punktering i din bensintank eller oljetråg. Terrängkörning är en rejäl och robust aktivitet, och din terrängbil behöver bra skydd mot farorna som är förknippade med den.

Det är där glidplattorna kommer in. En glidplåt är en kraftig platta installerad på ditt fordons underrede för att skydda den från skador. Vissa glidplåtar bultar över hela underredet; andra täcker specifika högriskkomponenter som transmissionen eller växellådan.

  Att köra i ett åskväder: Säkerhetstips, statistik, myter

Men är det verkligen viktigt att skydda ditt underrede? Vad är det värsta som kan hända? Underredet på ditt fordon är där många komplicerade och kritiska delar bor. Oljetråget, bensintanken, växellådan och växellådan bor alla under ditt fordon och är känsliga för skador när du åker terräng.

För att maximera deras styrka är glidplåtar gjorda av metall. De vanligaste materialen för en glidplatta är aluminium och stål. Aluminium och stål erbjuder olika och kompletterande fördelar.

Aluminium är lätt men benägen att utveckla hål, revor eller revor efter långvarig användning. Stål är tyngre, men det är mer hållbart och upplever i allmänhet bara bucklor och skador. Det är också mindre sannolikt att uppleva ett katastrofalt misslyckande än aluminium, vilket gör stålslipplattor lättare att reparera.

Vissa fordon har en täckning för sitt underrede som kallas en magpanna. Även om dessa delar liknar varandra, är magpannor inte glidplattor. Istället, magpannor är designade för att förbättra den aerodynamiska prestandan hos ett fordon genom att jämna ut konturerna under fordonet för att minska motståndet, men de är inte avsedda att skydda underredet från skador.

En magpanna kan ge ett visst skydd mot damm eller mindre skräp, men de är inte byggda för att tåla svåra terrängkörningar. Snarare än hållbar metall, är de vanligtvis gjorda av material som glasfiber eller plast.

Vad är Skid Plates?

Skidplattor är metallplåtar som är fastskruvade på underredet på ett fordon för att skydda det från flygande skräp eller stötar med hårda föremål eller ytor.

Till exempel kan en icke-pläterad lastbil som kraschar på en stock eller sten riskera punkteringsskador på oljetråget, eller så kan en jeep hamna med lera eller sand i motorrummet.

Skidplattor skyddar dessa delar av ditt fordon från skador, vilket gör terrängkörning roligare för dig: ingenting kommer att sätta stopp för en rolig dag i skogen som en punkterad oljepanna eller en krossad transferväska.

Vissa glidplattor är utformade för att täcka hela underredet, medan andra är utformade för att fästas på specifika komponenter i ditt fordon för att skydda dem. Rock-crawlers, till exempel, kan investera i en speciell glidplatta som är utformad för att skydda växellådan eller transmissionen om en krypning går snett.

Vad är poängen med en glidplatta?

Skidplattor har utformats för att skydda ditt fordon från skador. Underredet är inte den mest romantiska eller sexiga delen av ett fordon, men en hel del kritiska saker finns där under, och det är viktigt att skydda det från skada.

  Fiska med WD-40: Är detta ett skämt eller en genial idé

Även om de är avsedda för terrängkörning, installerar en del slirplattor på vanliga fordon som sitter lågt för att undvika skador från höghastighetsgupp eller andra väghinder. Trots allt kan man stöta på hinder och skräp även på trottoaren; det är inte ovanligt att vägskräp punkterar, repar eller på annat sätt skadar magen.

Andra inlägg av intresse

  • Vad är skillnaden mellan en Sprinter 2500 och 3500?
  • Vilka husbilar är byggda på ett Mercedes-Benz Sprinter-chassi?
  • Varför är campingljusen röda?
  • Vilka skåpbilar kan du stå upp i?

Är en Skid Plate värt det?

Skidplattor är absolut värda pengarna. Det kan kosta dig 1 500 USD att köpa och installera glidplåtar för ditt terrängfordon. Det är inte en bitbyte, men det är mycket billigare än att fixa en trasig lastbil.

Till exempel kan en ny transferväska kosta dig någonstans mellan $2 000 och $2 500. En ny transmission eller en transmissionsreparation kan kosta allt från $1 000 till $4 000. Om du knäcker ditt oljetråg kan det leda till allvarliga motorskador, och du kan titta på en ny motor – för att inte tala om kostnaden för att få ditt fordon bogserat ut ur skogen och den enorma buzzkill som är ett handikappat fordon.

Sammantaget, om du planerar att åka terräng, bör du antagligen investera i några skidplattor för att undvika dyra reparationer längre fram. Naturligtvis kommer ditt fordon att behöva specifika skyltar på grund av skillnader i design och layout på fordon, men lite forskning hjälper dig att prissätta skyltarna för just ditt fordon.

Vilken är den viktigaste glidplattan?

Det är svårt att avgöra vilken glidplatta som är viktigast. Vissa internet-vickar har sagt att den viktigaste glidplattan är den mellan berget och där du inte vill vara eller den du inte redan har – men det är inte ett användbart svar.

Konsensus verkar vara att den viktigaste glidplattan är den som täcker ditt oljetråg. En sprucken eller genomborrad oljetråg kommer att ta din roliga dag på stigen till ett snabbt och ceremoniellt slut. Inte bara det, men konsekvenserna av att förlora motorolja kan bli dyra: en skadad motor är sällan en billig lösning.

  Hur man tvättar en dunsovsäck: MED instruktioner

Andra terrängåkare rekommenderar att först pläta den främre differentialen eller kontrollarmen. I slutändan bör du utvärdera ditt specifika fordon och dina körförhållanden för att avgöra. Har din lastbil eller jeep förinstallerade glidplattor? Vilken typ av terräng kommer du att köra över och vad är din markfrigång?

Att prata med andra terrängåkare som använder samma eller liknande stigar som du kan hjälpa dig att avgöra vilken glidplatta som är viktigast för dig.

Hur mycket kostar det att lägga till glidplåtar?

Kostnaden för glidskyltar varierar beroende på ditt fordon och själva skyltarna. Enskilda glidplattor kanske bara kostar ett par hundra dollar. I genomsnitt ligger en bränsletankskylt mellan $150 och $250; en oljetrågplatta är $100-$250; transmissionsplåtar är runt $175-$275. Att installera skyltar på hela ditt fordon kommer förmodligen att kosta cirka 1 500 dollar.

Så oavsett om du letar efter glidplattor för din pålitliga Toyota eller tallrikar för din omhuldade Rubicondet finns många alternativ och prisklasser att välja mellan.

Hjälper glidplattor att förbättra din bränsleekonomi?

Skidplattor kommer att förbättra din bränsleekonomi, men inte mycket. Att jämna ut ytorna under ditt fordon kommer att minska motståndet och förbättra luftflödet: trots allt använder tillverkare ofta magpannor för att förbättra körsträckan. I alla fall, slirplattor kommer också att lägga vikt på ditt fordon, och terrängfordon är vanligtvis inte utformade med bränsleekonomi i åtanke. Baserat på vår forskning kan du förvänta dig en förbättring på 1 till 3 miles per gallon med vissa glidplattor, men din körsträcka kan variera.

Skidor dessa dagar

Terrängåkning är fantastiskt roligt. Att ta din lastbil, skåpbil eller jeep från trottoaren och in i pinnarna hjälper dig att komma i kontakt med naturen och leda till några spännande helgcampingresor. Dessutom kommer det att hjälpa dig att träffa nya människor, få nya vänner och uppleva nya saker. I stort sett vilken som helst av de 50 delstaterna har bra ställen att åka terräng för att ge dig möjlighet att utforska.

Skidplattor är tekniskt sett inte ett ”krav” för terrängkörning, men de är en utmärkt idé. Skidplattor skyddar några av de mest känsliga och väsentliga delarna av ditt fordon från skador. För en blygsam kostnad kan du förhindra allvarliga skador på ditt fordon och förbereda det för påfrestningarna med terrängkörning. Om du tar din supercoola 4×4 från trottoaren under en längre tid är glidplattor en viktig investering.