Behöver du handskar när du zippar?

Vårt inlägg om att bära hjälm vid ziplining fick dig att tänka mer på vilka tillbehör du bör bära när du njuter av denna roliga flygaktivitet. Behöver du till exempel bära handskar när du ziplinar eller kan du lämna händerna exponerade?

Att bära handskar vid ziplining är en bra idé med tanke på att många zipline-banor innehåller spännande inslag på vägen upp till ziplinen som repgungor och vingliga broar. Plus, i kylan skyddar ett par handskar dina siffror från de låga temperaturerna!

I den här artikeln kommer vi att prata om en mängd olika scenarier där det är en bra idé att bära handskar vid ziplining. Vi rekommenderar till och med några par ziplininghandskar, så se till att du fortsätter läsa!

Ja, du bör bära handskar när du drar dragkedja – här är varför

Även om du packar lätt för ditt zipliningäventyr, tar inte ett par handskar för mycket plats i din ryggsäck eller midjeväska. Här är tre skäl från introt till varför det starkt rekommenderas att bära handskar på en zip-line.

Skyddar dina händer från hårda ytor

Om du läser vårt inlägg om zipliningäventyr i hela norra Kalifornien, var ett återkommande tema bland dessa ziplineföretag klättring och parkourkomponenter. På vägen till toppen av zip line-banan kan du behöva ta dig över korsningar, gå på en vajer, navigera på en vinglig bro eller balansera på en slackline.

Detta är inte heller exklusivt för zipline-kurser över NorCal. Om du undersöker zipline-företag över hela landet, inkluderar många av dem dessa parkour-element.

Anledningen? Du får en extra fysisk utmaning. Plus, dessa element förhindrar ryttare från att bli uttråkade på väg till toppen av banan, och de ökar tiden det tar att slutföra ziplining-turen.

När du hanterar rep, träkorsningar, vajrar och liknande kan du skära upp händerna om du inte är för försiktig. Att ha ett par handskar på kommer att förhindra att din hud fastnar med splitter eller slits av hårda kanter.

Kan behöva använda händerna som broms

En annan behändig anledning (ordlek) att bära handskar när ziplining är att bromsa.

Det här är något vi har diskuterat på bloggen tidigare, men det var ett tag sedan, så här kommer en sammanfattning. Ziplines använder en av två stilar av bromsar, aktiva eller passiva bromsar.

Passiv bromsning har blivit vanligare, så det ziplineföretag du bokar via kan använda gravitationsbromsar, fångstblock, fjäderbromsar eller bungee-bromsar. Om de inte gör det kommer de att använda aktiva bromsar.

  Kan klätterrep tvättas?

Som namnet antyder är en aktiv broms en som du, zip line-åkaren, kontrollerar. Om du måste använda aktiv bromsning måste du bära en handske. Varför är det så? För att sakta ner farten när du når slutet av zip-line-banan måste du ta tag i zip-line-kabeln.

Att göra detta introducerar friktion så att du kan glida till stopp innan du når slutet av banan. Besättningen på zipline-företaget kommer att utbilda dig i hur du använder en handske för att bromsa och när du ska ta tag i linan.

Skyddar dig i kylan

Har du någonsin åkt ziplining på vintern? Det är väldigt genomförbart och något du bör uppleva minst en gång om du får chansen!

Som sagt, eftersom vintern ofta ger iskalla temperaturer, måste du skydda dig.

Att bära vinterkläder är en integrerad del vid ziplining, och det inkluderar handskar. Yttemperaturen är trots allt inte densamma som temperaturen när du får höjd. När du skapar mer avstånd mellan dig själv och jordens yta förlorar du materia, vilket innebär mindre total värmeinnehåll.

Det är med andra ord kallare högre upp i luften, vilket du utan tvekan kommer att märka när du åker ziplining. Du vill inte ha domnade fingrar, eftersom du inte kommer att kunna ta selfies med dina vänner eller foton från din fantastiska utsiktsplats!

Måste du ta med dina egna handskar för ziplining eller finns de med?

Som du kommer ihåg i vår artikel om att bära hjälm vid ziplining, är det inte meningen att du tar med din egen hjälm på grund av ansvarsskäl. Besättningen på zipline-företaget kommer att vilja förse dig med sina egna hjälmar för din säkerhet.

Är det samma sak med handskar? Det varierar beroende på zipline-företaget!

Innan covid-19-pandemin var det standard för zipline-personalen att ge dig ett par handskar när de fick dig att placeras i din sele och hjälm. Sedan pandemin har vissa zipline-företag återgått till denna praxis.

Andra vill dock av säkerhetsskäl inte ge ut handskar. Det beror på att handskarna du bär inte är helt nya och har återanvänts av andra zipline-åkare före dig (och kommer att användas av andra efter dig). Du kan se hur hygieniskt vissa zipline-företag kan vara obekväma med att dela community-handskar nu.

Om du inte är säker på vad ditt zipline-företags policy är kan vi inte betona nog att du ska ringa, mejla eller skicka meddelanden till dem på sociala medier och fråga. Om zipline-företaget för närvarande inte tillhandahåller handskar till ryttare, kan de sälja handskar på zipline-banan som du kan köpa.

  Ska du skaffa en Dirt Bike, ATV eller UTV till din hytt?

Vilken typ av handskar behöver du för ziplining? Många zipline-företag rekommenderar kraftiga skyddshandskar med läderhandflator. Handskarna kan också vara helt i läder. Lädret kommer att kunna motstå stöten från hårda ytor samtidigt som det förbättrar ditt grepp.

De 6 bästa blixtlåshandskarna

Om du får ta med dina egna zipline-handskar och du hellre vill, då är det här avsnittet för dig. Vi hittade 6 av de bästa ziplininghandskarna som kommer att förstärka din upplevelse och hjälpa dig att avvärja smärta och obehag.

Black Diamond Crag handskar

Black Diamond är ett förstklassigt namn inom klätterutrustning, och deras Crag handskar bevisa varför.

Handflatan av syntetiskt läder skyddar den känsligaste delen av din hand. Tummen har en gren och pekfingret är förstärkt för att ge handskarna hållbarhet. Resten av handskarna är gjorda av töjbart mesh som andas.

Manschetten använder kardborreband och en kardborre stängning så att du inte behöver oroa dig för att dina handskar flyger av vid olämpliga tillfällen. Inkluderat är också en pådragbar, clip-in-ögla för att enkelt bära Crag-handskarna på din person.

Black Diamond uppgraderade fingerkonstruktionen av dessa handskar genomgående för bättre flexibilitet. Vaddering i knogarna kommer att hålla denna del av din hand från att skrapas upp.

Crag-handskarna finns i storlekarna extra-small till extra-large. Du kan välja mellan två färger, svart eller astralblå.

Mad Grip F50 Thunderdome Impact Handskar

Om du vill ha ett grepp som inte slutar, prova Thunderdome impact handskar från Mad Grip.

Mad Grip använde mänskliga händers naturliga fingerhudsveck som inspiration för Mad Grip-handskkonturerna, som du hittar på fram- och baksidan av dessa handskar.

Den termoplastiska gummibeläggningen är kraftig och hållbar, vilket gör den till ett utmärkt alternativ till läder.

Mad Grip ger två uppsättningar handskar till en förpackning. Du kan välja mellan färger som helt svart, svart och grått, neon orange eller neongrönt. De tillgängliga storlekarna är medium, large, extra-large och XXL.

Intra-FIT klätterhandskar

De Intra-FIT klätterhandskar är gjorda för alla typer av utomhusaktiviteter som kräver handskydd, från bergsklättring till bergsklättring, rappellering och ziplining.

Intra-FITs handskar har en handflata i getskinnsläder. Resten av handskarna är gjorda av en blandning av neopren, TPU och polyester.

Du kommer att vara särskilt uppskattad av fleecefodret om du åker zipliner på vintern. Som sagt, i varmare väder kanske du vill bära ett annat par ziplininghandskar så att dina händer inte överhettas.

  Vad är skillnaden mellan en stuga och ett hus?

Kardborrmanschetter i neopren har en hänggenomföring för en direkt anslutning av selen till handskarna. Stretchig spandex på handryggen ökar flexibiliteten och är också vattenavvisande.

Varje fingertopp med läder är förstärkt. Intra-FIT designade även handskens passform med en naturlig kurva som är anatomiskt korrekt.

Arc’teryx Alpha SL handske

SL in Arc’teryx’s Alpha SL-handske står för superlight, vilket är rätt i din gränd.

Dessa åtsittande unisexhandskar byggda för bergsklättring och alpina aktiviteter är vindtäta och extremt fingerfärdiga. Alpha SL-handskarna är gjorda av läder med N72s 3L GORE WINDSTOPPER-teknologi och är fodrade med polyesterfleece för värme och komfort.

För att justera passformen på handskarna runt handlederna är ett medföljande remskivsjusteringssystem lätt att använda och effektivt.

Arc’teryx Alpha SL-handskarna finns i storlekarna extra-small till extra-large. De kommer i en färg, svart.

Gorilla Grip Halksäkra allroundhandskar

Ingen halka här! Gorilla Grip halksäkra handskar är täckta med en patenterad polymerbeläggning som förhindrar glidning, även i oljiga eller våta förhållanden.

Dessa lätta arbetshandskar i nylon sitter tätt på dina händer men förblir andningsbara. Välj bland en mängd olika storlekar och fyll på med flerpack!

Seibertron fullfinger vadderade handskar

Det sista paret handskar vi rekommenderar för ziplining är Seibertron fullfinger vadderade handskar.

Förstärkta med dubbla Kevlar-sömmar och trådar samt SBR handflatstoppning, dessa är en tuff uppsättning handskar. Vadderingen, förutom att skydda dina händer, har värmeisolerande egenskaper samt motståndskraft mot vibrationer och nötning.

Resten av handskarna är av neopren, inklusive knogarna.

Fingerlederna har luckor för att ge oöverträffad fingerfärdighet även när du böjer fingrarna. De förstärkta fingerområdena har ett speciellt material som inte glider och inte heller offrar hållbarheten.

Varje handled har ett rundformat hål i S-Flexible gummi för att fästa en D-ring. Du kan också använda hålet för att hänga upp dina handskar när de inte används.

Seibertrons fullfinger vadderade handskar finns i storlekarna extra small till XXL och kommer i svart med vita sömmar.

Slutgiltiga tankar

När du planerar ett ziplineäventyr bör du planera att bära handskar. De kommer att hålla ditt grepp stadigt och säkert. Ett par bra handskar kan också hjälpa dig att stanna om din zipline använder aktiva bromsar och skyddar händerna från låga temperaturer.

De flesta zipline-företag kommer att förse dig med monterade läderhandskar att bära, men om de inte gör det kan du alltid köpa dina egna enligt listan vi tillhandahållit!