Behöver du ett tillstånd för att campa på BLM-mark?

Om du någonsin har campat på en upptagen campingplats eller inte kunde hitta en campingplats där du besökte, kanske du undrat om du kunde slå läger på allmän mark. Det finns en stor mängd BLM-mark i hela Amerika som ger vackra platser att njuta av och utforska. Men behöver du tillstånd för att campa på BLM-mark?

Du kan campa utan tillstånd på 99 % av BLM:s mark. BLM land har många alternativ för camping, från utvecklade campingplatser med elektricitet och dricksvatten till mer primitiv, spridd camping. Oavsett om du campar i en skåpbil, tält eller husbil kan du förmodligen hitta det du letar efter på BLM-mark.

Även om du inte behöver tillstånd, finns det många viktiga saker du bör veta innan du campar på BLM-mark. Nedan kommer vi att utforska BLM:s landcampingregler, råd och tips.

Camping på BLM-mark utan tillstånd – kan du göra det?

BLM står för Bureau of Land Management, en federal organisation utformad för att bevara och skydda landet. Du kan hitta BLM-mark över hela USA, särskilt i västra USA.

BLM-mark kan användas för camping utan tillstånd. Camping på BLM mark är ofta gratismen vissa etablerade campingplatser tar ut en avgift eftersom de tillhandahåller bekvämligheter som kopplingar till vatten och el.

Det finns två huvudtyper av camping på denna offentliga mark: utvecklad och spridd. Utvecklade campingplatser har platser utformade speciellt för camping. Ofta har de dricksvatten, elanslutningar, dumpningsstationer, tältdynor, och papperskorgen tjänster. Utvecklad camping är populärt bland många husbilar och van husbilar.

Den andra typen av camping du kan göra är spridd camping; det är när du campar utanför en anvisad campingplats. Du får göra denna typ av camping nästan var som helst på BLM-mark. Det finns många utspridda platser du kan hitta, vanligtvis utanför sekundära vägar.

Dispers camping, även känd som boondockingkan identifieras av platta platser som har saker som provisoriska eldstäder.

Små avfarter längs sidan av vägen som ligger på BLM-mark kan klassificeras som spridda platser. Dispers camping är gratis men erbjuder färre bekvämligheter. Dispers camping ger campare möjlighet att hitta en privat, avskild campingplats.

En av de mest användbara onlineresurserna när man undersöker BLM-mark att slå läger på är officiella webbplats för BLM mark. Denna webbplats låter dig söka efter specifika områden, se de bekvämligheter som varje plats erbjuder och hitta kartor över landet. Olika stater har också olika regler relaterade till BLM-mark, så att kolla webbplatsen hjälper campare att bestämma sig för rätt plats.

  Täcken kontra sovsäckar: Vilken är BÄST för dig?

Det finns campingplatser som är tillgängliga för husbilar och husbilar, medan andra platser har begränsad tillgänglighet pga terrängfordon krävs för att komma dit.

Vissa platser kräver ett användartillstånd innan man tältar på marken. Dessa tillstånd är till för att begränsa användarna i ett typiskt område. Till exempel Nedre laxfloden i Idaho kräver tillstånd innan du campar där. Tillstånden beskriver ytterligare regler som är nödvändiga för att ockupera platsen, inklusive regler för bortskaffande av mänskligt avfall.

Att undersöka området du reser till hjälper dig att hitta en BLM-camping, veta vilken typ av fordon de tillåter och förstå vad du behöver för att campa där.

Vilka är reglerna för camping på BLM-mark?

Campare måste följa några regler när de campar på BLM-mark.

Den första regeln är alltid att lämna din campingplats renare än när du kom, vilket inkluderar att ta med dig allt skräp när du går. Om det inte finns några soptjänster måste du packa allt ditt skräp.

En annan viktig regel är att släck alla bränder ordentligt innan du lämnar. Se till att alla kol är kalla vid beröring och att det inte finns några tecken på eld innan du lämnar din campingplats, även om det bara är för en kort tid.

Vissa campingplatser är säsongsöppna, så att kontrollera om en webbplats är tillgänglig när du planerar att ta din resa är ett viktigt steg. Du kommer också att upptäcka om de tar emot reservationer eller inte. Många BLM-campingar arbetar dock enligt först till kvarn-principen.

Om avgift krävs på en camping finns regler som rör betalning. Avgifterna ska betalas inom trettio minuter efter att du har tagit in en webbplats och se till att visa lönelappen på instrumentbrädan på ditt fordon.

Det finns regler kopplade till vistelsens längd också. För utvecklad camping, den genomsnittliga längden på en vistelse är vanligtvis begränsad till två veckor per månad. Därför måste en campare flytta till en ny plats för spridd camping, minst 25 mil bort, efter 14 dagar i följd på en plats. Dessa regler hjälper till att bevara marken från skador som kan inträffa vid långvariga vistelser på samma plats.

  Betraktas en sprinterbuss som en husbil?

Camping på BLM-mark är ett bra sätt att komma bort från vardagens liv och rörelse. Med bara några enkla regler kan du njuta av din tid på att campa i den robusta skönheten i BLM-landet.

Andra inlägg av intresse

 • 10 fantastiska Van Camping Destinationer i Piney Woods of Texas
 • Hur länge kan man stanna på en campingplats?
 • Behöver du ett medlemskap för att bo på en KOA-camping?
 • Kan jag campa med min hund?

Kan du campa var som helst på BLM Land?

För det mesta, ja, du kan campa var som helst på BLM-mark. Fast det är inte alla platser man bara kan dra upp till och slå läger. För vissa områden, BLM kräver tillstånd. Det här är platser som skulle bli överfulla utan tillstånd.

Även om det finns vissa platser förbjudet att campa utan tillstånd, kan du fortfarande campa där; det tar bara lite mer tid och planering att boka en campingplats.

Det finns väldigt få platser man inte kan campa på. Dessa inkluderar:

 • Nationella platser eller monument begränsade till dagsutflykter
 • Platser som skulle kräva att du skär genom privat mark för åtkomst

Generellt sett kan du campa var som helst på BLM-mark; kontrollera dock innan du går för att se till att camping är tillåten.

Är camping på BLM Land säkert?

Eftersom det finns så mycket BLM-land, du kan slå upp ditt tält eller parkera din skåpbil nästan var som helst och inte ha en granne på flera kilometers avstånd, men detta betyder inte att camping på BLM-mark kommer utan risker.

Generellt sett är det säkert att campa på BLM-mark. Det bästa sättet att skydda dig själv och dina tillhörigheter när du campar på BLM-mark är dock att vara förberedd på miljön du befinner dig i.

Du kommer att vilja undersöka vilka djur som kan hittas där du planerar att gå så att du är redo för potentiella hot.

För förstagångscampare kommer utvecklade campingområden att vara säkrast. Ett annat alternativ är att campa med grupper som har boondockat tidigare. Erfarna campare kan berätta de bästa platserna att besöka och platserna att undvika.

  Har några skåpbilar fyrhjulsdrift?

I all din BLM-landcamping, minska riskerna genom att vidta följande steg:

 1. Låt vänner eller släktingar veta vart du ska åka och när du planerar att vara tillbaka
 2. Undersök området du ska besöka
 3. Ta med första hjälpen-kit
 4. Känn till farorna med ditt campingområde
 5. Ta med lite extra mat för nödsituationer
 6. Ta med en papperskopia karta

Hur mycket BLM-mark finns det?

Totalt, det finns cirka 245 miljoner hektar BLM-mark i USA. Det är ungefär en tiondel av all mark i Amerika! Majoriteten av Bureau of Land Management-mark finns i de västra staterna, inklusive Idaho, Nevada, Kalifornien, Arizona och Wyoming.

Den största mängden BLM-mark finns i Alaska, där det finns ca 70 miljoner hektar! Det näst största beloppet, 15 miljoner hektar, ligger i Kalifornien.

Vad är skillnaden mellan BLM och National Forest Land?

Både National Forests och BLM Land är offentliga marker; den största skillnaden är att olika statliga myndigheter övervakar dessa marker. BLM-mark gränsar ofta till nationell skogsmark. BLM land ligger ofta vid foten av berg. Foothills som leder till bergen klassificeras också ibland som BLM-land.

Olika avdelningar hanterar National Forest Land och Bureau of Land Management mark eftersom dessa olika områden kräver olika regler för att bevara och skydda dem.

Till exempel är reglerna för lägereldar på BLMs ökenmark inte lika strikta eftersom brandrisken är låg. Nationalparker har dock strängare brandregler på grund av den högre risken för skogsbränder på sommaren.

Njut av ditt land

Oavsett om du gillar att campa i en skåpbil med en säng och ett kök, i ett tält eller i en sovsäck under stjärnorna, har BLM land en campingplats du kan använda. Du kan hitta äventyr och skönhet till liten eller ingen kostnad genom att kolla in BLM-land.

Om du vill njuta av din tid på camping, se till att kontrollera vilka tillstånd som krävs innan du åker, och se till att det är säkert att campa i det område du väljer.

Bureau of Land Management vill att du ska njuta av och använda allmän mark, så de ger användbar information som hjälper dig att hitta rätt plats att umgås med dina vänner och familj på. När du följer tipsen och råden i det här inlägget kommer du säkert att ha fantastiska campingresor på vacker offentlig mark.