Behöver du en vinsch för att installera en snöplog på en UTV?

Om du funderar på att installera en snöplog för din UTV, vill du ha allt material som behövs för att slutföra uppgiften.

Behöver du en vinsch för att installera en snöplog på en UTV? En vinsch behövs inte för att installera en snöplog. Det finns andra lyftsystem som manuell eller direktlyft. Men med en vinsch kan du lättare justera din bladhöjd. Vilket lyftsystem du behöver beror på hur mycket snö du flyttar och vilken typ av område du befinner dig i.

Om du vill veta mer om syftet med en vinsch för att installera en snöplog och några tips för att installera en snöplog med och utan vinsch, läs då vidare.

Vad är syftet med en vinsch?

En vinsch är det bästa valet för att installera en snöplog på en UTV. Men varför?

Tja, en vinsch är enkel att använda. När du väl har din vinsch installerad på din UTV, kommer du att hitta lätt att plöja.

En vinsch är ditt lyftsystem som används för snöplogen. Din snöplog kommer att behöva något för att kunna navigera plogen upp och ner eller från sida till sida.

En vinsch kan även användas när du har fastnat. Om du har en vinsch kan någon annan ta dig upp ur leran. Eller så kan du få ut någon annan.

En vinsch installeras vanligtvis före snöplogen. Sedan fästs snöplogen på vinschen.

Tyvärr är en vinsch ett extra köp för att fullborda din snöplogupplevelse. Det är dock det vanligaste lyftsystemet som används av UTV-användare.

Om du funderar på att köpa en vinsch till en UTV så hjälper jag dig att veta vad du ska leta efter.

Varje tillverkare kan prata om sin vinsch, men de viktigaste sakerna att titta efter när du väljer en vinsch till din UTV snöplog är viktklassificeringen och kabeln.

Viktbetyg:

Du kommer troligen inte att se dina vinschar definieras som UTV eller ATV. De är normalt märkta som en allmän ATV/UTV-vinsch.

Däremot väger UTV ofta mer än ATV. På grund av detta kommer du att vilja ha en vinsch som är kabel för att driva din UTV.

En bra generell regel är att titta på vinschar som är i intervallet 4 000 lb eller högre. Om du har en UTV på den tyngre sidan vill du ha en vinsch med en tyngre viktklassning (WR).

WR (lb) Förmågor
+4 000 Bra, speciellt om din UTV är på den tyngre sidan.
4 000 Högkvalitativ viktklassificering.
3 500 Kan inte plöja bra under vissa omständigheter.
-3 000 Kommer troligen inte ha den dragkraft du behöver.

Viktklassificeringen är en viktig faktor i din vinsch. Ju högre viktklass, desto bättre kommer den att kunna ploga snö.

De billigare vinscharna som finns är för lägre viktklasser. Dessa kan fungera för din UTV. Om din UTV är mindre eller nära en ATV, behöver du inte lika höga viktklasser.

Även om den säkra räckvidden för en UTV är 4 000 lb, kan du avvika om din UTV är mindre i storlek.

  Kan en sammansatt bågsträng bryta?

Kabeln:

Materialet spelar en stor roll i kabeln. Det finns två typer av kabel: tråd och syntetisk. Båda är bra alternativ av olika anledningar.

Trådkabel

 • Tillverkad av små stativ av ståltråd lindade i spiral. De enskilda trådarna går ibland av, så det är bra att bära handskar.
 • Tungt tillverkat av stål.
 • Motståndskraftig mot nötning.
 • Värmebeständig.
 • Lagrar naturligt uppbyggd energi. När den går sönder kan den piska tillbaka farligt och orsaka skada.
 • Billigare.

Syntetisk kabel

 • Tillverkad av syntetiska fibrer. Säker att röra vid. Ofta starkare än stållina.
 • Lättvikt. Den kan till och med flyta.
 • Slits snabbt vid gnidning mot olika ytor.
 • Kan skadas av överdriven värme.
 • Säkrare. Skapar inte whiplash när den går sönder.
 • Dyrare.

De flesta håller sig till en syntetkabel, även om priserna är högre jämfört med trådkablar. Dessa kablar är dock lättare att skada på grund av värme eller slitage.

Trådkablar, även om de är billigare, kan faktiskt hålla bättre under längre perioder.

Ett annat övervägande med kabeln är längden. De flesta vinschar är 50 tum långa. Mer är inte nödvändigtvis bättre.

För att ge dig en allmän uppfattning om prissättningen för vinschar, kommer jag att visa dig några av de bästa vinscharna och deras viktklassificering och kablar.

namn WR (lb) Kabel Pris
KFI Stealth Winch 4 500 Syntetisk 399,95 USD
Varna Provantage 4 500 Syntetisk 815,99 USD
Tusk vinsch 3 500 Syntetisk 259,99 USD
QuadBoss 5 000 Tråd 369,99 USD
QuadBoss 3 500 Syntetisk 274,99 USD
Varna Vantage 2 000 Tråd 254,99 USD

”Om du har råd är en vinsch rätt väg att gå.”

UTV-användare från Wisconsin

Viktklassificeringen och kabeln kommer att påverka ditt beslut att köpa en vinsch. Du vill ha en stark och kraftfull vinsch som matchar behoven hos din UTV.

Även om en vinsch inte behövs för att installera din snöplog, behöver du ett lyftsystem. Och vinschen är den mest använda formen av ett snöploglyftsystem.

Tips för att installera en snöplog med en vinsch:

Även om det finns många alternativ där ute för att hjälpa dig att installera din snöplog på din UTV, skulle jag rekommendera att du använder en vinsch. Även om processen inte är otroligt enkel, har den gjorts av många och du kan göra det också.

Det finns alltid möjlighet att ta med din UTV till en butik för att installera din vinsch och snöplog åt dig. Du kan dock undvika de dyra avgifterna genom att göra det själv.

För att hjälpa dig med att installera vinschen på din UTV kommer jag att ge några råd och tips.

Installera en vinsch på din UTV:

 • Var uppmärksam på hur ditt vinschfäste är utformat. Detta hjälper dig att bestämma installationsordningen. I vissa fall måste vinschen först installeras på stötfångaren och sedan fäster hela enheten. I andra fall kanske det inte finns plats för att fästa vinschlinan efter att vinschen är monterad.
 • Innan du monterar vinschen, linda upp 7-10 varv av vinschlina på trumman. Detta hjälper till att hålla den på plats.
 • Smörj lite fett på nötterna. Detta kommer att få dem att sticka och stanna i fickorna.
  Missouri Jet Ski Laws: Ett enkelt fuskblad med allt du behöver veta

Dessa få tips hjälper din vinschinstallation att gå smidigare. Det bör finnas instruktioner till dig när du tar emot din vinsch.

Men eftersom varje UTV är olika varje vinsch har olika installationsprocesser, kommer jag inte att gräva för djupt i dessa detaljer.

När du har installerat din vinsch behöver du helt enkelt fästa snöplogen på vinschen. Om du missade det steget kan du fästa vinschen på snöplogen eftersom det finns en monteringsplatta för den.

Även med en vinsch måste du se till att din snöplog är korrekt installerad. Att vinschen i sig är där garanterar inte att din snöplog kommer att fungera utmärkt om den inte har satts ihop korrekt.

Din snöplog bör komma med instruktioner som är specifika för märket och UTV. Följ dessa instruktioner direkt. Du vill inte att snöplogen ska skadas av dålig installation.

”En anmärkning om att använda en vinsch för plöjning. Ett UTV-system är inställt på max 30 ampere. En vinsch är långt över 30 ampere så om du plöjer mycket kan laddningssystemet inte hålla jämna steg med draget och det kommer att döda batteriet.

UTV-användare från New York

Tips för att installera en snöplog utan vinsch

För att installera en snöplog på din UTV med valfri vinsch kommer du att gå igenom liknande steg. Själva snöplogprocessen kommer att vara densamma med bytet av lyftmekanismen.

För att installera din snöplog på din UTV, kommer det att finnas många beslut du måste göra när det gäller monteringssatsen, plogbasen och plogbladet.

Välja en monteringssats

Det finns möjlighet att ha en front- eller en mittmonteringssats. Det finns för- och nackdelar med var och en.

Den främre monteringssatsen är lättare att använda eftersom du inte behöver gå under UTV:n för att installera plogbladet.

Mittmonteringsplattan fästs under UTV:n. Men det kan faktiskt stärka ramen för din UTV.

Att välja en plogbas

Plogbasen och röret länkar monteringssatsen direkt till bladet. Du kommer att vilja välja en plogbas som passar din monteringssats.

Att välja ett plogblad

Det finns alternativ för raka eller vinklade blad. Vinklade blad är vanligtvis det mer önskade alternativet.

Vinklade blad kan bättre anpassa sig till förhållandena. Du kommer att kunna ta snö från många områden. Ett rakt blad gör dock jobbet bra.


Det sista du behöver för att installera din snöplog på din UTV är lyftmekanismen.

Du har också möjlighet att förutom en vinsch ha manuell eller direktlyft. Manual är mest lik vinschen. Det är liknande genom att de kräver manuellt mete.

Det manuella lyftsystemet kräver dock lyft för hand.

Ett plus med att använda den här typen av lyftmekanism är att det är billigare. Det kommer ofta helt enkelt med en manuell snöplog.

  Genomsnittligt batteribytespris för jetski (och vilket man ska köpa!)

Att tänka på innan du köper en UTV-snöplog

Innan du köper en UTV-snöplog finns det några saker du bör veta.

En betydande del av detta är att välja lyftmekanismen. Vinschen är jättebra. Det finns dock fler alternativ där ute.

Hur mycket snö ska du ploga?

Beroende på din plats kommer du att ha varierande mängder snö. På vissa ställen kan du behöva mer kraft. Men på andra ställen kan du behöva grunderna.

Om du är på en plats med lite snö behöver du kanske inte lika dyra material som andra gör.

Du kommer också att vilja ta hänsyn till området du plöjer. Bredare UTV snöplogar fungerar bra för uppfarter.

Men om du ska ploga oländig terräng vill du ha en v-plog.

Rak vs. V-plog

Raka plogar är den vanligare köpta plogen. De är billigare och generellt lättare.

En V-plog klarar dock mer på grund av sin form. Den kan skära igenom frusen snö snabbare än ett rakt blad.

Även om V-plogar är tuffare på hårdare ytor, gör raka plogar fortfarande ett bra jobb.

Jag har haft en UTV snöplog i många år nu. Jag använder en snöplog med rak blad. Jag har dock märkt att det ofta blir ett litet lager snö kvar efter att jag plogat. V-plogarna lämnar inte detsamma. För mig är det inte tillräckligt betydande för att inte ha en rak plog, men det kan vara annorlunda för dig.

Plogmaterialet

Plogmaterialet kan påverka ditt plogbeslut. Det finns alternativ av stål eller poly.

Dessa är båda fantastiska material. Poly är dock vanligtvis mer känt för den slanka, korrosionsbeständiga kvaliteten, medan stål är känt för sin styvhet och hållbarhet.

Det alternativa syftet med en snöplog

Det är troligt att du inte behöver ploga snö året runt. Men hur kan du utnyttja vinterköpet?

Många UTV-användare använder sin snöplog året runt. Den används under våren och sommaren för markfrigång. Den kan användas på smuts eller andra ytor.

Beroende på vilka andra ändamål du kan använda din snöplog till kan du behöva en mer hållbar snöplog.

Så om du befinner dig i ett område med en kort vinter kanske du ändå vill få hållbarheten. Du kan använda din snöplog året runt om du vill.


Om du funderar på att köpa en snöplog är jag säker på att du kommer att göra rätt val genom att köpa snöplogen. Se dock till att du undersöker i förväg.

Din UTV och dina behov avgör vilken snöplog du behöver. Välj lämplig snöplog och lyftmekanism för dig.

När du väl har fattat beslutet kommer du att vara så tacksam över att ha din UTV för att utföra snöröjningsarbetet. För vem vill egentligen vara ute i timmar och skotta snön för hand?

Relaterade frågor:

Hur mycket snö kan en UTV-snöplog?En UTV snöplog klarar stora mängder snö. UTV snöplogen kan röja vägar och uppfarter för att kunna köra. Det blir dock svårare när det är mer snö. Jobbet är fortfarande genomförbart, men UTV:n måste gå fram och tillbaka många gånger.

Vad är några tips för att ploga en uppfart med en UTV-snöplog?

 1. Se till att UTV:n klarar mängden snö.
 2. Se till att din UTV har rätt mängder bränsle och olja. Håll den väl underhållen.
 3. Ställ in ditt djup. Se till att djupet är förberedande för mer snö för säsongen.
 4. Följ landets konturer. Det finns naturliga konturer att använda som riktlinje.

Hur mycket kostar en UTV-vinsch?UTV-vinschar kan variera från $100-900. En UTV-vinsch har ett brett utbud av kostnader. Kostnaden varierar beroende på vinschernas viktklassificering och kabeln. Syntetiska kablar är vanligtvis dyrare än trådkablar. Dessutom, ju mer viktkapacitet vinschen har, desto dyrare är den.