Behöver du en regulator till en campingspis?

Du har sett reklamfilmerna. Det finns en grupp vänner som skrattar och ler, samlade runt en lägereld med sina tält, skåpbilar och andra husbilar bakom sig. De har en fantastisk tid att skapa otroliga minnen. Du har bestämt dig för att det är dags att gå med i den gemenskapen och leva campinglivet. Du vet att du vill kunna laga mat på en kamin – ja, det låter bra! Men nu har du insett att du har frågor om kaminen.

Behöver du en regulator till en campingkamin? Det enkla svaret är ja. Det fullständiga svaret handlar mer om huruvida din campingspis har en inbyggd regulator, eller om du behöver lägga till en. Regulatorer tenderar att vara specifika för kaminmodellen och typen av bränsle, så det här är inte något som du kan ta en helhetssyn på.

När du gör dig redo för din campingresa kommer det här inlägget att diskutera de olika typerna av bränsle som du kan använda med olika typer av lägerkaminer, såväl som några av de tillgängliga lägerkaminerna.

När behövs regulatorer på spisar?

En regulator ser till att mängden bränsle matchar behovet. Ett annat sätt att säga det är att regulatorns uppgift är att minska gasens höga tryck när den lämnar tanken till en nivå som matchar vad apparaten behöver använda. Utan regulatorn skulle lågan vara för hög och svår att använda.

Det kan ge dig en bättre förståelse att tänka på det när du tänker på spishällen i ditt hem. Vreden styr den övergripande brännartemperaturen och avgör om den är brännhet eller bara varm. Regulatorn tar det första steget för att kunna kontrollera hur mycket värme din lägerspis avger.

Om du redan har en kamin, är det bästa du kan göra för att avgöra om du behöver lägga till en regulator till din bränslekälla att läsa din bruksanvisning. Ett annat sätt att få ett korrekt svar är att ringa kamintillverkarens hjälplinje eller besöka deras Vanliga frågor på deras hemsida.

Om du inte har en kamin än, är nästa steg att utforska några av de olika typer av bränsle som olika modeller använder.

  Vilken är den bästa spjälsängen för pojkscouter (eller flickor)?

Typer av bränsle

Det finns tre standardtyper av bränsle som används med kaminer:

1. Propan

Propan är det enklaste bränslet att använda och det vanligaste. De flesta kaminer tar emot bränsle från en mängd olika tankar i olika storlekar. Vissa av de mindre propantankarna har redan en regulator inbyggd. Större propantankar inkluderar vanligtvis ingen regulator.

2. Flytande bränsle

Vissa människor föredrar att använda vit gas som bränsle. Några saker att tänka på om detta:

 • Är din kamin utformad för att använda flytande bränsle?
 • Flytande bränsle kräver att du tänder brännaren. Priming innebär att du först måste släppa ut en liten mängd i brännaren och tända den så att lågan omvandlar den flytande gasen som strömmar från behållaren till en gasform.
 • Flytande bränsle tenderar att vara tyngre än andra typer av bränsle.

3. Trä eller träpellets

Campugnar som använder ved eller träpellets är vanligtvis ett galler över öppen låga. Om det är den här typen av matlagning du letar efter, brukar dessa vara lättast att bära eftersom de fälls ner, och du kan vanligtvis få ditt bränsle var du än campar i skogen. Campingplatser har också ofta ved man kan köpa till sin lägereld och lägerkamin.

Beslut att fatta om din Camp spis

Förutom att bestämma vilken typ av bränsle din lägerspis ska använda, vill du också tänka på några av följande funktioner för din lägerspis:

Vill du ha en enkel burkbrännare? Dessa är kaminbrännarna som sitter direkt ovanpå bränslebehållaren och ger en oskyddad låga. De tenderar att vara små och har en enda brännare.

Har du funderat på att se till att din kamin har vindskydd på tre sidor? Nej, det här är inte de genomskinliga fönstren på framsidan av din skåpbil. Dessa är gjorda av samma material som kaminbasen och skyddar din låga från vind.

På tal om lågan, hur många brännare vill du att din kamin ska ha? Planerar du att använda flera brännare för att göra ägg och pannkakor eller hash browns och kalkonbacon samtidigt?

Var ska du ställa din lägerspis? Ska du placera den på en bordsskiva, eller kommer den att ha ben så att den kan stå ensam? En sak att tänka på är att om du ska välja en lägerkamin med ben, se till att benen är justerbara så att du kan ta hänsyn till den ojämna marken.

  Kan du använda en övermadrass för camping?

Här är några andra bra inlägg för dig att läsa om detta ämne:

 • Så här rengör du din campingspis och brännare: 16 tips som fungerar
 • Campinggas vs gasol: Finns det en skillnad?
 • Är campingkylskåp värt det? Dessa är!

Camp spisar för varje bränsletyp

Om du tar med din skåpbil till en campingplats eller kör direkt till din campingplats ute i naturen, är vikten förknippad med din lägerspis förmodligen inte lika bekymmersam som den skulle vara om du backpackade. När du lagar mat direkt på din campingplats är det där propan-, flytande gas- och vedeldningsläger kommer in i bilden.

1. Propan Fuel Camp Kaminer

Här finns en mängd olika propancampingkaminer. På den här listan kan du hitta allt från den öppna brännaren som sitter direkt ovanpå bränsleflaskan till en gourmetspis med tre brännare med temperaturkontroll.

Coleman Bärbar propan gasspis med flaska med justerbar brännare

Willor Bärbar campingspis – lätt vindtät backpacking utomhuscampkök

STANSPORT – Enkelbrännare propanbrännare campingspis

Utgående Campingspis – Bärbar propangasspis med 2 brännare

Svart sten Enkelbrännare Camp spis – Bärbar – Justerbara ben för ojämn terräng

Coleman Spis Propan Fyre Kapten 2-brännare

Lägerkock PRO90X Tre brännare Camp spis

2. Campugnar för flytande bränsle

Som diskuterats tidigare är propanlägerkaminerna de vanligaste, så det finns färre alternativ för de flytande bränslekaminerna, men här är några som varierar från versionen med flaska till ett alternativ med flera brännare.

Coleman Campingkamin – Dual Fuel Stove

Coleman 2-brännare Dual Fuel Kompakt flytande bränsle spis

nCamp Kitchen to Go Plus, portabel kompakt campingspis med flera bränslen

3. Wood Fuel Camp Kaminer

Vedeldade lägerkaminer behöver inga bränsleregulatorer. Det viktigaste att tänka på när du använder en vedeldad kamin är att du måste ha tålamod. Din låga kommer att behöva slockna en del innan du vill laga den mesta maten. När du väl bemästrar denna matlagningsstil kommer ingenting att hålla dig tillbaka från någon miljö.

TOMSHOO Camping Stove Camp Vedspis – hopfällbar

  Vandringsstövlar vs jaktstövlar – är de verkligen så olika?

UCO Flatpack bärbar grill och eldstad i rostfritt stål

Solo spis Kompakt vedeldad lägerspis

Men om jag behöver, är det svårt att lägga till en regulator till min propantank?

Att lägga till en regulator är något du definitivt kan göra utan att svettas.

Kom bara ihåg att regulatorer inte är utbytbara mellan bränslekällor. Och de flesta av de mindre bränslekällorna har redan en inbyggd regulator. Med det i åtanke kommer detta att fokusera på 20-pund (även kallad en 5-liters) propantank.

Hur man lägger till en regulator till din propantank i full storlek

Du vet redan att bruksanvisningen för din lägerspis ger dig den viktiga information du behöver om huruvida du behöver lägga till en regulator till din bränslekälla eller inte. Så här gör du om det är nödvändigt:

 1. Vet vilken typ av propantank du har. Tanktypen avgör vilken storlek som passar din tank behöver.
 2. Se till att slangen du ska använda är tillräckligt lång för att komma från din tank till din kamin.
 3. Lämna gasen AV, säkra regulatormunstycket till kopplingen på din propantank.
 4. Fäst ena änden av slangen till munstycket på regulatorn som är ansluten till din propantank.
 5. Fäst den andra änden på din kamin.
 6. Slå på gasen ett ögonblick och stäng sedan av den igen. Spraya nu slanganslutningarna lätt med en vatten- och tvålkombination. Om du får bubblor vet du att du har en läcka och behöver dra åt dina slang- eller regulatoranslutningar. Om det inte finns bubblor är du redo.

Som du kan se finns det alternativ att välja mellan där regulatorn redan är på plats eller alternativ som trä som inte ens kräver en regulator. Men om du behöver en regulator är det inte så svårt att koppla ihop en.

Nu när du är redo att laga mat, kommer du att kunna fixa snabba och läckra måltider även om du inte har bekvämligheten med din spis hemma. Oavsett om du ska göra hamburgare och korv, bara värma upp några konserver, eller om du ska göra pannkakor som alla runt omkring är avundsjuka på, ingen kommer att gå hungrig på ditt campingäventyr.