Behöver du en luftmadrass för camping?

Oavsett om du är ett campingproffs eller ska ge dig ut på ditt första äventyr, kan det visa sig vara en utmaning att ha en avkopplande, fridfull sömn borta från sängen. Det är viktigt att överväga dina sovmöjligheter innan du ger dig ut till det stora okända och välja vilken som ger dig den bästa chansen för en god natts sömn.

Behöver du en luftmadrass för camping? Nej, du behöver ingen luftmadrass för camping, men det kan vara en bra idé om du vill ha en god natts sömn. Det finns också flera alternativ till en luftmadrass, inklusive sovsängar, sovsäckar eller till och med hängmattor, beroende på dina behov.

Fortsätt läsa för att ta reda på det vilka fördelar och nackdelar det finns med luftmadrasser, saker att tänka på när du bestämmer dig för dina sovmöjligheter, och vilka alternativ du har att tillgå istället för luftmadrasser.

Att få lite välbehövlig vila på en campingtur är superviktigt, så du har energi att göra alla aktiviteter du älskar, som att vandra, simma eller paddla kajak. Använd följande alternativ som en guide för att hjälpa dig välja det bästa och bekvämaste sovalternativet för dig.

Luftmadrasser under camping: Här är affären

En luftmadrass kan vara bra för camping och anses till och med vara en lyxig campingvara av vissa. Här är några bra anledningar till att packa en luftmadrass:

  • Du lyfts helt från marken så att du inte känner den tuffa terrängen under dig när du sover
  • De är enkla att packa om du planerar att campa nära din bil
  • Du kommer att vakna upp och känna dig utvilad och sakna all värk och smärta av att sova på marken eller direkt på lastbilens eller skåpbilsgolvet.

Det finns dock en nackdel med luftmadrasser som får campare att överväga alternativ. Nackdelarna med en luftmadrass inkluderar:

  • Benägen för läckor och punkteringar som kan få dig att vakna mitt i natten av en tömd madrass
  • Besvärligt och kräver extra tillbehör; inte för backpacking
  • Kräver en pump för att blåsa upp en gång på din campingplats.
  • Vissa madrasser kan vara dyra
  Vad är en tältplatta på en campingplats?

Om du tror att en luftmadrass är det bästa alternativet för dig, här är några faktorer att tänka på innan du köper en. Välj en luftmadrass som kommer att ge dig ett stadigt stöd, vara stabil, så att du inte blir vaken varje gång din partner vänder sig och fungerar bra med lakan. En plyschskiva ger också mer komfort och hjälper till att hålla dina lakan från att glida runt.

Vissa madrasser är bättre för camping på grund av deras snabba uppblåsning och tömningstid, punkteringsbeständig teknik och hur lätt den är att transportera. Välj en madrass som har en högre höjd; detta kommer att göra det lättare att ta sig in och ut ur.

Köp en madrass som har en bra garanti, så om madrassen skulle ha några defekter eller du stöter på några problem bör garantin täcka det. När du beställer kan du också behöva köpa en pump separat, eftersom vissa madrasser inte inkluderar pumpen.

Luftmadrasser kommer ibland att förlora sin fasthet över natten på grund av att temperaturen blir kallare. Det behöver inte betyda att du har en läcka i din madrass. Håll den bara pumpad efter behov, men blåsa inte upp den för mycket.

Ibland, när man ska campa, verkar det som att en av de saker som blir ett problem är att få luftmadrassen uppblåst. För att lära dig detaljerna i att blåsa upp en luftmadrass, läs vårt inlägg här.

Några saker att tänka på när du campar

Tänk på följande när du väger över dina sovmöjligheter:

Plats

Gör lite forskning om platsen du kommer att vara i eller omkring för att känna terrängen bättre, om området är lågt och utsatt för översvämningar och om det finns mycket vilda djur. Det här är några av de villkor som kan påverka hur du sätter upp ditt läger.

Väder

Bekanta dig med klimatet där du planerar att campa och kolla prognosen för den specifika platsen. Hur varma eller kalla nätterna är hjälper dig att bestämma vilken sovutrustning som är mest fördelaktig för en bekväm nattsömn.

  Husbilar och hemkontroller: 7 saker du behöver veta

Typ av camping

Oavsett om du planerar att campa nära din bil eller vandra till din föredragna plats kommer att påverka ditt beslut om hur du sover.

Till exempel, om du planerar att vandra flera mil till din campingplats, är det mindre troligt att du vill bära runt på skrymmande sovutrustning med extra tillbehör, medan det inte skulle vara en stor sak om du planerar att campa nära din bil där föremål enkelt kan förvaras.

Där du planerar att sova

Om du planerar att sova i din bil, lastbil, skåpbil eller SUV, kan du vara begränsad i utrymmet, medan om du planerar att tältcampa har du möjligheten att sträcka ut dig lite och kommer inte att ha begränsningar p.g.a. Plats.

Andra inlägg av intresse

  • Maximera utrymmet i en husbil – 8 tips du behöver veta
  • Kan min bil stödja ett taktält?
  • Hur man isolerar ett skåpbilsgolv: en steg-för-steg-guide

Vilka är alternativen till en luftmadrass när du campar?

Här är våra favoritalternativ om en luftmadrass är lite för skrymmande för dig att ta med.

Sovsängar

Sovsängar är ett bra, robust alternativ till luftmadrasser. Sovsängar har en ram, vilket gör dem till ett bekvämare alternativ eftersom de efterliknar en säng närmare. Spjälsängar finns i flera olika storlekar så att campare kan röra sig bekvämare. Det finns ingen chans att en spjälsäng blir punkterad eller läcker, och barnsängar är kända för att vara långvariga.

Beroende på vilken spjälsäng du väljer kan de bli skrymmande och tunga, vilket inte gör dem idealiska om du planerar att åka ryggsäck eller vandra. Sovsängar är inte heller lämpliga om du planerar att sova i din bil eller minivan.

Sovsäckar

Om du gillar att vara nära naturen kan en sovsäck vara det bästa alternativet för din campingresa. Sovsäckar är lätta och lätta att packa, vilket gör dem idealiska för dem som vandrar eller backpackar medan de campar. Det finns ingen risk för att en sovsäck töms, och om komfort eller värme är ditt största bekymmer finns det massor av tjockleksalternativ på marknaden.

Sovsäckar kräver att man sover på den ibland kalla marken och placerar campare nära djur och vassa stenar. Om du planerar att sova i det fria, riskerar du också att inte skyddas mot väder och vind. Eller så måste du ta med en campingdyna för att ge dig lite extra kudde.

  Sätt upp ditt tält (plats och riktning det ska vara vänt)

När du väljer sovsäckar att campa på kanske du undrar hur många sovsäckar du behöver. Läs vårt inlägg här om just det ämnet.

Futon madrass

När det kommer till komfort är en madrass ganska svår att slå. Om du har en futonmadrass liggandes, överväg att ta den med dig på ditt campingäventyr. En futonmadrass är idealisk för tält- eller bilcamping; det kräver praktiskt taget ingen installationstid och kommer garanterat att hålla dig mysig hela natten.

Om du planerar att vandra eller åka ryggsäck är en futonmadrass mer än troligt uteslutet eftersom den är skrymmande och tung.

Hängmattor

För de äventyrliga, överväg att sova i en hängmatta. Hängmattor är packbara och lätta, vilket gör dem idealiska för backpacking. Det finns många alternativ när det kommer till hängmattor, inklusive vattentäta och helt slutna, och hängmattor håller dig helt från marken.

Även om det finns många fördelar med att vara avstängd under stjärnorna, finns det en nackdel. Hängmattor kräver träd och är inte idealiska om du campar i ett svalare klimat. Hängmattor kan också vara svåra att vänja sig vid, röra sig i och komma in och ut ur.

Slutliga tankar om luftmadrasser

Att få en god natts sömn är viktigt när som helst, men speciellt på en campingtur när du förmodligen deltar i mycket fysisk aktivitet och är borta från bekvämligheten av din säng.

Innan du bestämmer dig för vad som ska ge dig den bästa nattsömnen, Tänk på din plats, vädret, vilken typ av camping du ska göra och var du planerar att sova.

Även om du inte behöver en luftmadrass för camping, är det verkligen ett alternativ, men det är också en spjälsäng, en sovsäck, en gammal futonmadrass eller till och med en hängmatta. Tänk på hur du sover bäst och välj att anpassa din campingresa och campingtillbehör därefter.