Behöver du en kudde i en hängmatta?

Den genomsnittliga husbilen behöver inte oroa sig för mycket för att spara utrymme under sitt äventyr. Det är dock viktigt att överväga hur du kan vara mest bekväm i ditt nästa hängmattaäventyr, och att bestämma om du inte ska ta med en kudde är ett mycket viktigt steg.

Även om det inte är nödvändigt att ta med en kudde i din hängmatta, om du har utrymme kan det bara öka komfortnivån i din nästa hängmatta session. Kuddar kan främja en hälsosammare hållning för nacke och rygg också. Att sova i hängmatta är en extremt avkopplande och hälsosam aktivitet, och en kudde kommer bara att göra det roligare!

Varför använda en kudde i en hängmatta?

Oavsett om du är en bilcampare eller en backpacker, ju bekvämare du kan göra din tid i vildmarken, desto bättre. På de där långa vägresorna till olika nationalparker runt om i USA är det mycket klokt att ha en kudde eller två för varje person i din bil. Jag kan inte berätta hur många gånger en kudde på en lång bilresa har kommit till användning. Så om du redan har en kudde med dig i bilen skulle det vara värt att testa den i din hängmatta!

Anledningar till att du kanske inte vill ha en kudde i din hängmatta

Visserligen finns det inte många anledningar till att inte använda en kudde i din hängmatta. Men de kan komma i vägen medan du vilar, speciellt om du gillar att sova på ett väldigt specifikt sätt. De flesta jag har pratat med säger att att sova med en kudde ökar komforten, men det är bara en åsiktsfråga. Du kanske också har en lite mindre hängmatta, och det kan vara svårare att få en större kudde i hängmattan. Om så är fallet har jag listat nedan några olika typer av kuddar du kan använda så att storleken inte blir ett problem.

Att använda en kudde i din hängmatta är en ren åsiktsfråga, men om du väljer att sova i en hängmatta under en längre tid, till exempel längre än en vecka, eller om du har en historia av nack- eller ryggsmärtor, skulle jag starkt rekommendera att prova en kudde för en mer hälsosam hållning.

  Vad betyder walk-in camping?

Typer av kuddar som är bäst för camping

Här har jag listat tre olika typer av kuddar som du kan överväga för din nästa resa, med tre poäng för var och en av dem som talar om några förmåner och försiktighetsåtgärder.

Kompressibla kuddar (bäst för backpacking)

 • Bra storlek: Dessa är ganska små kuddar, eftersom de är en favorit bland backpackers som vill ha lite extra komfort med minsta möjliga vikt. Storleken hjälper för hängmattan eftersom man vanligtvis vill ha en mindre kudde att vila i om man har en mindre hängmatta. Om du har en bredare hängmatta kan ett av de andra alternativen vara perfekt för dig.
 • Lätt att packa/användbara på vägen: Dessa kan vara användbara för dig på vägen upp till din campingplats, och ge dig lite extra komfort på lederna medan du kör eller hjälper till med vägbeskrivningar. På roadtrips efter 5 timmar är dessa ett måste!
 • Extra kostnad: De flesta människor har inte dessa liggandes i huset, så du måste hitta dem online. Det finns dock massor av sajter som Amazon som bär dem, och jag fick faktiskt en fantastisk kudde av detta webbplats också, så fortsätt och kolla in det!

Vanlig sovrumskudde (perfekt för bilcamping)

 • Skrymmande: Detta kan vara en bra sak eller en dålig sak, beroende på storleken på din hängmatta, mängden utrymme i din bil på resan upp och om du vill riskera att bli lite smutsiga på dina kuddar.
 • Lätt att hitta/mycket mjuk: Alla har en sådan hemma, så du behöver verkligen inte anstränga dig extra för att skaffa nya. Dessa är också väldigt, väldigt mjuka; mycket mjukare än kompressionskuddarna. Så detta är ett mycket bekvämt alternativ.
 • Ingen extra kostnad: Som listat ovan finns dessa runt om i ditt hus, så du behöver inte lägga till kostnaden för din nästa campingresa.

DIY-kuddar (säck med kläderäven bra för backpacking)

 • Anpassningsbar: Nu är dessa en kombination av de två ovan. Allt du behöver är en säck du kan lägga extra kläder i och forma den till den storlek du vill ha.
 • Lätt att göra/inte lika mjuka: Dessa är inte lika mjuka som de vanliga kuddarna, men de kan fyllas eller tömmas efter dina egna behov, så det här alternativet är en favorit för de med mer specifika behov, som för mer rygg eller nacke Stöd. Detta är också en riktig platsbesparare, eftersom du använder dina kläder för två olika funktioner nu!
 • Ingen extra kostnad: Och naturligtvis görs dessa utan extra kostnad. Så dessa är, bara av den anledningen, ett stort val bland andra bilcampare.
  Kan du springa snabbare än löpbandets hastighet?

Typer av hängmattor som är bäst för bilcamping

Även om det är känt att det finns dussintals olika typer av hängmattor (Källa), har jag begränsat det till fyra olika typer av hängmattor som du med största sannolikhet kommer att använda på ditt nästa äventyr.

 • Brasiliansk: Denna typ av hängmatta är gjord av mycket tjockt material och lämpar sig bäst för ett kallare klimat. De är vanligtvis 100% bomull så de måste vara noggrant utvalda för torrare klimat också. De har vanligtvis mycket levande färger också, vilket gör dem till ett moderiktigt val för ditt nästa äventyr. Tänk dock på att dessa tar lite längre tid att sätta upp, eftersom de vanligtvis är tänkta att stanna på ett ställe.
 • Rep: Dessa är bäst lämpade för stränder eftersom de inte behåller någon värme och inte blockerar kall luft, som brasilianska hängmattor brukar göra. Dessa hängmattor är mycket mer flexibla och ganska breda, så detta kan vara ett bekvämt val för par.
 • Tyg: Dessa är tänkta att fästas på en ram, så de är inte de bästa för resor, men om det här är den enda hängmattan du har tillgång till så kan den fortfarande användas. Dessa hängmattor i tyg kan erbjuda en bra mängd värme, på grund av deras täta vävning, och även en hög mängd komfort.
 • Camping: Dessa är mina favoriter och av goda skäl. Dessa typer av hängmattor är gjorda av syntetisk nylon och kan komprimeras till en liten boll. De är en favorit för både backpackers och bilcampare, eftersom de är lätta, bekväma och relativt billiga om du går för mindre varumärken. Du kan fästa dessa hängmattor på alla träd eller strukturer du kan tänka dig; om det så klart kan hålla din vikt. Dessa kan bli lite kyliga på natten eftersom tyget är tunt, men du kan ta med extra filtar.
  Campingguide för kallt väder till hängmattor

Jag har använt några olika märken av campinghängmattor för mina bilcampingäventyr, och även om det inte finns många skillnader från märke till märke som jag kan se, skulle jag föreslå att skaffa en ”dubbelhängmatta”. Detta gör att hängmattans bredd är större än vad den skulle vara annars, vilket ger dig mer utrymme för bekvämare sömn. Om du ska vara i ett särskilt buggigt område, skulle jag också föreslå att skaffa ett myggnät (tro mig, detta kommer att förhindra att din stjärnklara natt blir en snål natt).

Slutligen, kom ihåg att köpa remmar till din hängmatta. Många märken säljer dem tillsammans nu, men var noga med att detta även gäller för den hängmatta du väljer att köpa. En hängmatta är bara lika bra som remmarna den medföljer.

Är det okej att sova i en hängmatta på lång sikt?

Hängmattor har använts i hundratals år av dussintals olika kulturer runt om i världen, vilket betyder att det finns en god chans att sova i en hängmatta på lång sikt kan fungera för många människor. Healthline berättar om flera fördelar med att sova i hängmatta under lång tid i sitt inlägg här.

Hängmattan skapar därför en optimal sovställning för människokroppens hälsa. Vissa sajter har gått så långt som att säga att du bör byta ut din säng, vilket skapar en ohälsosam sovställning, mot en ny hängmatta (Källa). Så det är inte bara hälsosamt att sova i en hängmatta på lång sikt; det rekommenderas!

Sista tankar: Ta med en kudde!

Med tanke på alla dessa skäl är det en mycket smart idé att ta med en kudde för inte bara din hängmatta utan även för själva turen upp till din valda campingplats. Ta hänsyn till hur mycket utrymme du har i din bil, vad du är villig att spendera på en kvalitetskudde som du väljer, och välj de alternativ som bäst passar dina behov!