Behöver du en hjälm när du zippar?

Du vet genom den här bloggen att ziplining kan vara en säker aktivitet, men du tror att du aldrig kan vara för säker. Det är därför du planerar att bära en hjälm för ditt kommande zipliningäventyr. Dina barn försöker dock ta sig ur det. Kommer zipliningföretaget kräva att ryttare bär hjälm eller är det ett alternativ att avstå från en hjälm?

Hjälmar bärs vanligtvis av zipline-åkare i alla åldrar som en säkerhetsåtgärd. Zipline-företaget bör ge mandat att ryttare bär hjälm och ska tillhandahålla en hjälm som du kan ta på dig.

I dagens inlägg kommer vi att prata ingående om att bära hjälm vid ziplining, inklusive när det krävs, om du behöver ta med din egen, och hur du passar din hjälm så att du kan åka ziplining med självförtroende!

Bör du bära hjälm när du drar dragkedja?

Behöver du en hjälm vid ziplining? Det korta svaret är ja, självklart gör du det.

Ziplining är en säker aktivitet, missförstå oss inte. Det var ett tag sedan vi diskuterade zipliningsäkerhet, så här är en sammanfattning.

Av en miljon människor som kommer att bli klippta till en zip-line och åka, är skadefrekvensen 11,64 av den miljonen. Mellan 1997 och 2012 skadade sig endast 3 600 personer när de åkte ziplin.

Det gör aktiviteter som fallskärmshoppning, tända fyrverkerier, bergsklättring, att använda en varuautomat och till och med att köra bil i sig farligare än ziplining.

Även om zipline-vakterna kommer att kontrollera linjen innan din resa för att säkerställa dess skick, gillar du ändå att förbereda dig för värsta scenarier. När allt kommer omkring, när du åker ziplin, är du upphängd hundratals fot i luften.

Om du ramlade kan du bryta ben, skära sönder din hud och till och med få dödliga skador. Att ha en hjälm fastspänd på din noggin kan skydda dig från traumatiska hjärnskador.

Det spelar ingen roll vilken ålder du är; Både barn och vuxna bör bära hjälm när man fodrar med dragkedja. Vuxna kan tjäna som ett gott exempel för barnen, som vill ha sina hjälmar för att mamma eller pappa gör det.

Kräver Zip Line-företag att du bär hjälm?

Kanske någon i ditt sällskap inte gillar hjälmar, så de föredrar att inte bära en. Kommer zipline-företaget att kräva det?

Ja, det kommer de att göra, eller åtminstone borde de göra. Vissa zipline-företag kanske prioriterar hjälmar mer för barnen, men de verkligt säkra zipliningupplevelserna kräver att alla ryttare bär hjälm, unga, gamla eller däremellan.

Om ziplineföretaget du bokade en tur med säger att hjälmar är valfria, kanske du vill ompröva ditt zipliningäventyr. Risken är helt enkelt för stor.

Behöver du tillhandahålla din egen hjälm eller kommer Zip Line Company att ge dig en?

När du anländer till zip line-banan och förbereder dig, kommer en hjälm att vara bland utrustningen du får?

  Varför är Airstreams så dyra?

Det borde vara!

Vi har skrivit mycket om zipliningäventyr på sistone, så du kanske kommer ihåg hur processen går när du anländer (nåja, åtminstone generellt, eftersom alla zipliningföretag är olika).

Efter att ha transporterats till din zipliningplats får du din utrustning. Denna utrustning bör innehålla en hjälm samt en sele.

Du bär selen på kroppen så att personalen enkelt kan fästa dig i en karbinhake som är fäst vid dragkedjan. Om du förväntas sluta på egen hand med handskar, bör du också få ett par handskar. Många zipline-bromsar kräver dock inte manuella stopp längre.

Den sista utrustningen du får är en hjälm, som du bör ta på dig innan du drar ner repet.

Om du har en pålitlig hjälm som du använder för cykling, skateboard och andra utomhusaktiviteter där det är viktigt att skydda ditt huvud, kan du lämna den hemma. Det är för mycket ansvar för zipliningföretaget att låta dig använda en slumpmässig hjälm, så använd deras istället.

Det enda undantaget från den regeln skulle vara när man åker på en hemmagjord zipliningbana. Eftersom detta inte är en kommersiell operation, finns det inga standardprotokoll för zipline-åkare, och det finns inte heller några fasta regler.

Du betalar förmodligen inte för att åka en konstgjord zipline-bana, så det finns ingen anledning att anta att du skulle få utrustning, inklusive en hjälm. Du vill ta med din egen.

Hur man väljer rätt hjälmstorlek

Oavsett om det är din egen hjälm för en konstgjord zipline-kurs eller hjälmen som du fått av zipline-företaget, så måste den passa eller kommer den inte att ge dig hela skyddet som en hjälm borde.

Hur väljer man en hjälmstorlek och justerar den? Här är stegen att följa.

Mät ditt huvuds omkrets

Hjälmarna finns i storlekar från extra liten till extra stor. Vissa är till och med en storlek som passar alla, men dessa hjälmar kommer att ha en mängd olika justeringar så att du kan anpassa passformen.

För att avgöra vilken hjälmstorlek som matchar din noggin, måste du mäta omkretsen på ditt huvud.

Detta är förmodligen inte något du kan göra på egen hand, så ha en annan person redo med ett flexibelt måttband. De ska linda tejpen helt runt ditt huvud och omsluta det största området. För lite hjälp bör den största delen av ditt huvud vara en tum eller så över dina ögonbryn.

Låt din vän eller familjemedlem skriva ner ditt huvuds omkrets.

Välj en hjälmstorlek baserat på din huvudomkrets

När du väl vet omkretsen på ditt huvud behöver du bara ta det numret och matcha det till en medföljande hjälmstorlek. Här är ett användbart diagram som hjälper dig att göra det.

Huvudomkrets Hjälmstorlek
20 tum eller 51 centimeter eller mindre Extra liten
20 tum till 21,75 tum eller 51 centimeter till 55 centimeter Små
21,75 tum till 23,25 tum eller 55 till 59 centimeter Medium
23,25 tum till 24,75 tum eller 59 centimeter till 63 centimeter Stor
24,75 tum eller större eller 63 centimeter eller större Extra stor

Justera din hjälm så att den passar

Om du sätter en hjälm på huvudet som är i din storlek men den inte passar perfekt, få inte panik. Det betyder inte alltid att du måste dimensionera upp eller ner, bara att du behöver justera hjälmen.

  Arkansas Jet Ski Laws: Ett enkelt fuskblad med allt du behöver veta

Inuti en hjälm ska det finnas ett justeringshjul. Genom att vrida på ratten kan du lossa en för tight hjälm eller dra åt en som kilar runt på din hjälm.

Om din hjälm inte har ett justeringshjul, är en alternativ justeringsmetod i samma veva skumkuddar. Tjockare skumkuddar gör att din hjälm sitter tätare medan tunnare kuddar slappnar av i passformen.

Du ska sedan gå vidare till hakremmen. Under örat till hakan ska formen på remmarna vara ett V. Om du inte får den formen när hakremmarna spänns måste du skjuta runt spännena.

För att testa om du har hakbandsspännena rätt justerade, sätt på hjälmen och säkra spännena som du brukar. Öppna sedan munnen så brett du kan som om du skulle gäspa. Om du inte känner att hjälmen trycker på huvudet, kan den kosta på sig att vara stramare.

Vad du ska kontrollera innan du använder hjälm

Även om du rimligen kan anta att zipline-företaget kommer att inspektera hjälmar, selar och annan utrustning du bär innan varje åktur börjar, är det fortfarande ingen dålig idé att ge din hjälm en gång själv.

Här är vad du bör leta efter.

Storlek

Inte alla hjälmar kommer att ha en storlek tryckt på dem, men om din gör det vill du veta. Om din hjälmstorlek är en medium men hjälmen du fick är en liten storlek, kan du meddela en besättningsmedlem på zip line-företagets team. De kommer snabbt att kunna byta ut din lilla hjälm till en som passar dig.

Om hjälmen inte har någon etikett kan du vanligtvis se hjälmens passform bara genom att sätta den på huvudet. Även om hjälmar är ganska justerbara, finns det bara så mycket du kan göra för att växla med passformen på hjälmen innan du inser att din kanske är för liten.

Sprickor eller andra tecken på skada

Vilken typ av form har hjälmens exteriör? Eftersom hjälmen tillhör zip line-företaget och troligen har använts mycket under åren, är det okej om hjälmen ser sliten ut eller lite trasig. De flesta ziplining-hjälmar är gjorda av plast eller annat hårt skal utvändigt material, så lite mindre kosmetiska skador är inget att få panik över.

  Hur fungerar parasails?

Som sagt, om hjälmen är sprucken någonstans, bör du prata med zip line-företagets besättningsmedlem och be att de byter ut din hjälm omedelbart. Besättningsmedlemmen bör göra sig av med den hjälmen, eftersom den inte är säker för någon annan zipline-förare att använda.

En hjälm som är sprucken kan inte göra sitt jobb, vilket är att skydda din noggin från skador. Vid en kollision kan den redan komprometterade hjälmens exteriör splittras och lämnar inget annat än skumfodret som skyddar dig. Om du tar ett stort fall, vilket kan hända vid ziplining, räcker inte det skumfodret.

Spännen saknas

Har hakremmen alla sina spännen? Hur är det med andra spännen eller klämmor i resten av hjälmen? Om dessa saknas kommer det att hindra din förmåga att justera din hjälm så att den passar, vilket är ett problem.

Foam Liner skick

Foamfodret, som vi berörde i styckena ovan, förtjänar också din uppmärksamhet innan du sätter på dig hjälmen och går med ziplining. De flesta hjälmfoder är expanderat polystyrenskum, som är en typ av härdat, hållbart frigolit.

Skumfodret kan minska din påverkan om du faller, så det är väldigt viktigt. Om linern saknar bitar av den, måste du uppmärksamma besättningen på ziplineföretaget på det så att du kan få en bättre hjälm.

Kan du bära glasögon eller hatt med hjälm?

De flesta som inte gillar att bära hjälmar är oroliga för att nackdelen kommer att krampa deras stil. Vi kan verkligen förstå var de kommer ifrån! Många zipline-företag erbjuder paket där deras fotografer tar uppemot 100 bilder av dig, så att du inte vill se ut som en idiot.

Kan du fortfarande bära accessoarer som uttrycker din personlighet (och får dig att se cool ut) med hjälm på? Det beror på vilka tillbehör du är intresserad av att ta på dig.

Om det är en hatt, så nej, du kan inte bära den med hjälm. En keps räkning skulle störa hjälmen, ändra dess passform. Du skulle vara väldigt obekväm. Även om du vänder sedeln mot bakhuvudet, skulle hjälmens passform fortfarande inte vara bättre.

En stickad mössa kan förhindra att hjälmen sitter korrekt. Hjälmens skumfoder och det stickade materialet kunde glida mot varandra.

Att lämna hatten hemma när du åker ziplining är dock inte en dålig sak. En hatt är inte det bästa tillbehörsvalet när du är uppe flera hundra meter i luften och reser i hastigheter som ibland överstiger 30 miles per timme. Du kan förlora den och har ingen möjlighet att få tillbaka hatten!

Hur är det med glasögon, vare sig de är receptbelagda glasögon eller solglasögon? De går bra att ha på sig. Hjälmen kommer att hålla dina glasögon säkrare än de kanske är ensamma så att du inte behöver oroa dig för att de ska flyga av ditt ansikte.

Slutgiltiga tankar

Hjälm bör vara ett krav vid ziplining, eftersom en hjälm kan skydda ditt huvud från allvarliga skador i den osannolika händelsen att du ramlar när du cyklar längs ziplinen. Nu när du vet hur du monterar en hjälm och justerar den, kan du vara säker och zipline med självförtroende. Ha så kul!