Behöver du en CDL för att köra en husbil med luftbromsar

Du hittade äntligen din perfekta husbil för att ta dig med på ditt nästa äventyr, men du har några frågor innan du ger dig ut. Många undrar om de behöver en CDL för att köra en husbil med luftbromsar och i så fall vad som krävs.

Om du har ett vanligt körkort som tillåter dig att köra i USA kan du köra husbil även om den har luftbromsar. Den enda gången du skulle behöva skaffa en annan typ av licens är om din rigg eller den kombinerade vikten av ditt bogserfordon och rigg är över 26 000 lbs. Om du tittar på en större rigg rekommenderar vi att du känner till lagarna i ditt specifika tillstånd angående viktgränser och speciella licenser.

Den här artikeln kommer att förklara de olika typerna av klasser för husbilar, och vilka som vanligtvis kräver mer licensiering. Vi kommer också att dyka in i vissa stater som kräver speciella körkort för att köra en husbil med luftbromsar och vilka stater som inte gör det.

Behöver du en CDL för att köra en husbil med luftbromsar?

Behöver du en CDL för att köra en husbil med luftbromsar

En CDL, ett kommersiellt körkort, används av de som kör bussar och semi-lastbilar. För att få en CDL måste du studera och klara ett körprov. CDL är en dyrare typ av licens, så att veta om du verkligen behöver en eller inte, kommer att spara tid och pengar.

I alla stater behöver du inte en CDL för att köra en husbil (även med luftbromsar), men du kan behöva en speciell licens eller annan typ av certifiering.

Många större husbilar är utrustade med luftbromsar som man ser på större bussar eller lastbilar. Om din husbil har luftbromsar kan det få dig att undra om du behöver en CDL för att köra din husbil. Vi kommer att gå in mer i detalj nedan, men den huvudsakliga faktorn som påverkar om du behöver en CDL är inte luftbromsar utan fokuserade enbart på vikten av din rigg.

  Täcken kontra sovsäckar: Vilken är BÄST för dig?

Anledningen till att du kanske undrar detta är för att CDL-förare måste visa sin kompetens i användningen av luftbromsar under CDL-testet – men även i Kalifornien, en av de lagligt strängare delstaterna, är detta inte nödvändigt för en husbil med luftbromsar .

Varje delstat skiljer sig åt vad gäller regler och bestämmelser för om du behöver en speciell typ av licens.licens, ett icke-kommersiellt körkort eller bara ett vanligt körkort, och vi kommer att gå in mer i detalj på var och en nedan.

Vilken klass av husbilar kan behöva en särskild licens

Om det här är första gången du letar efter en husbil eller har varit i husbilsvärlden ganska länge, har du förmodligen hört flera typer av husbilsklasser kastas runt.

Människor hänvisar till husbilar i form av klass A, klass B och klass C, och var och en har många definierande egenskaper. Det finns vissa klassificeringar av husbilar som kan behöva ett speciellt körkort, beroende på din riggs storlek.

Klass A

Stora husbilar eller husbilar är sammanställda i klass A-gruppen och är vanligtvis de större husbilarna du ser rulla på vägen. Klass A husbilar kan vanligtvis hysa 8-10 personer och är vanligtvis mellan 13 000-30 000 lbs.

På grund av sin stora storlek är klass A husbilar den enda husbilsklassificeringen där du potentiellt behöver en CDL beroende på vilket tillstånd du befinner dig i. Om du äger eller letar efter en klass A husbil med över 26 000 pund måste du skaffa en CDL i vissa stater.

Det finns också enskilda stater, som Texas, som kräver att du skaffar en speciell icke-kommersiell licens (klass A eller B) om din husbil eller husbil väger över 26 000 pund. (källa)

  Alla tält är inte vattentäta (vad du behöver veta)

Klass B

Husbilar i klass B inkluderar husbilar och är otroligt användarvänliga. Klass B husbilar är små och behöver inte en CDL för att köra lagligt. Denna husbilsklass är vanligtvis under 8 000 lbs, så om du äger en husbil av klass B behöver du ingen speciell licens i någon stat du besöker.

Klass C

Klass C husbilar är tyngre än klass B, men mycket mindre än klass A. Klass C husbilar väger vanligtvis 10 000-12 000 lbs, vilket gör att du kan köra dem utan att behöva någon typ av unik licens för att köra.

Behöver du en CDL för att köra en husbil med luftbromsar?

Vilka stater behöver CDL för att köra en husbil

Så vitt jag kunde upptäcka finns det inga stater som kräver en CDL för att köra husbil.

Men många stater kräver en speciell typ av icke-kommersiellt körkort för att köra en husbil eller husbil beroende på storleken på husbilen.

Icke-kommersiell licens

Vissa stater som kräver speciella icke-kommersiella licenser inkluderar Kalifornien, Texas och Wyoming. En icke-kommersiell licens betyder helt enkelt att de behöver en specifik licens som är annorlunda än den vanliga klass C-licensen som alla har. En icke-kommersiell licens innebär att du kan använda den av personliga skäl istället för arbetsrelaterade skäl. De kan inkludera certifieringar som klass B- och Klass A-licenser, eller kan vara en ”Endossement” (som är fallet i Kalifornien).

Kommersiellt körkort (CDL)

Jag kunde inte hitta någon stat som faktiskt hade ett CDL-krav för ett fritidsfordon. Det finns mycket falsk information på internet som säger att stater som Arkansas och Connecticut har CDL-krav, men detta är falskt – båda dessa stater har bara vaga policyer men när de tillfrågas direkt är husbilar uteslutna från CDL-viktrestriktioner.

Andra licenser

Enskilda stater som Nevada kräver att du får ett klass A-licens för att köra allt över 26 000 lbs och en klass B för en kombinerad vikt (släpvagn och lastbil) över 26 000 lbs. Illinois har de strängaste reglerna och kräver att du skaffar en speciell licens när din rigg väger över 16 000 lbs.

  Angriper fjälllejon människor eller tält? (Förebyggande, vad man ska göra)

Bara ett körkort

Vissa stater kräver inget annat än ett vanligt körkort för att köra en stor husbil eller husbil lagligt. De inkluderar, men är inte begränsade till; Rhode Island, Vermont, Colorado och mer.

Om du väljer att köpa eller köra en större klass A husbil rekommenderas att du kontaktar din lokala DMV för att klargöra vad du behöver. Eftersom reglerna varierar beroende på stat, kontrollera alltid med din lokala DMV. Om du inte vill oroa dig för licensiering kan du välja att skaffa en mindre klass B eller klass C att ta med dig på ditt nästa äventyr.

Slutsats

Att köpa en ny eller begagnad husbil är en spännande strävan för dig och din familj. Du måste bestämma hur mycket utrymme du behöver för att passa din familj bekvämt. Det finns en mängd olika husbilar och husbilar på marknaden som passar alla dina behov.

Om du letar efter en större husbil måste du fråga dig själv om du behöver ett speciellt körkort för att köra din husbil. Även Kalifornien har inga speciella restriktioner för husbilar med luftbromsar. Det korta svaret är att om du köper en stor husbil eller husbil som kommer in som väger över 26 000 lbs, kommer du sannolikt att behöva skaffa någon typ av separat licens för att köra den i större befolkningscentrum.

Det finns olika typer av licenser som stater vill att du ska få om du kör en avsevärt stor rigg över 26 000 lbs. Om du har en större rigg och undrar över en annan licens kan du kontakta din lokala DMV.