Behöver barn ett fiskekort i Texas?

Den ålder vid vilken barn måste ha officiella fiskekort varierar från en stat till en annan. Dina barn kan behöva en licens i en tidigare ålder än du tidigare trott. Om du bor i Texas finns det mycket specifika regler för när barn kommer att behöva fiskekort.

Så behöver barn ett fiskekort i Texas? Barn behöver inte köpa ett fiskekort i delstaten Texas förrän de är 17 år eller äldre. Innan de är 17 år behöver de kanske bara köpa taggar eller stämplar, men inte en licens. Denna regel gäller både invånare och icke-bosatta i Texas.

Att lära dina barn att fiska kan bli en fantastisk familjeaktivitet. Att spendera tid utomhus är inte bara avkopplande, utan det kan också hjälpa till att föra er alla närmare varandra genom att göra något ni älskar. Om det här är något du vill göra kan (och bör) du börja lära dina barn att fiska i unga år. Läs vidare för att lära dig mer om fiskekort i Texas.

Texas licensundantag

När du fiskar i Texas måste alla som försöker fånga fisk, musslor, musslor, kräftor eller andra vattenlevande arter ha ett eget giltigt fiskekort.

Det finns dock vissa personer som är undantagna från att behöva fiskekort. Till exempel är alla under 17 år (utländska eller bosatta) befriade från att köpa sitt eget fiskekort.

Detta betyder dock inte att de är undantagna från alla taggar, stämplar eller påskrifter för fiske i vissa vattendrag.

Även om dina barn inte behöver skaffa ett fiskekort innan de fyller 18 år, gäller fortfarande fångst- och storleksbegränsningar och kommer att tillämpas.

Förutom barn finns det några andra undantag från att behöva ett fiskekort när du är i Texas. Andra undantag för att behöva en Texas State fiskelicens inkluderar:

  • Invånare i Louisiana 65 år eller äldre som har ett Louisiana fritidsfiskelicens
  • Oklahoma invånare över 65 år
  • De med psykiska funktionsnedsättningar för vilka fiske är en del av deras godkända terapi
  • De med psykiska funktionsnedsättningar som har sällskap av en licensierad sportfiskare
  Hur man säkert kör en vattenskoter i grovt vatten

Särskilda rabatter kan gälla för alla som fiskar som är en militärveteran, för närvarande en aktiv militärmedlem på tjänstledigt eller som anses vara seniorbosatt i Texas.

Texas fiskekort

Nu när du vet om du och dina familjemedlemmar behöver ett fiskekort eller inte, måste du veta hur mycket det kommer att kosta dig!

Se till att kolla in tabellen nedan för att veta hur mycket ett fiskekort kommer att kosta dig.

Resident fiskekort Kosta
Sötvattenpaket 30 USD
Saltvattenpaket 35 USD
Helt vattenpaket 40 USD
Senior Sötvattenpaket $12
Senior Saltvattenpaket 17 USD
Senior Helvatten-paket 22 USD
Special Resident All-Water License $7
År-från-köp Helvatten-paket 47 USD
Endagslicens för vatten $11
Icke-bosatta fiskekort Kosta
Sötvattenpaket 58 USD
Saltvattenpaket $63
Helt vattenpaket 68 USD
Endags vattenlicens 16 USD

Andra speciella licenser eller taggar gäller för fiske på Lake Texoma, med hjälp av en Sport Oyster Boat, och specifika typer av fisk.

När du fiskar i en Texas State Park behöver du inte ha ett fiskekort. Texas Parks and Wildlife Department säger att de erbjuder gratis fiske för att öka allas möjlighet att uppleva fiske för första gången.

Även om avgifter för att komma in i parken fortfarande kan tillkomma, är att ta med dina barn för att fiska i en delstatspark ett utmärkt sätt för er alla att uppleva fiske till ett billigare pris utan någon av de taggar eller avgifter som du skulle behöva någon annanstans.

Förutom gratis fiske i delstatsparker erbjuder Texas ett gratis fiske per år för att återigen öka folkets chanser att prova fiske för första gången utan alltför mycket prisåtagande.

Den första lördagen i juni varje år viftar Texas Parks and Wildlife Department upp kravet på licenser och rekommendationer för alla ute på vattnet.

Reglerna och påsgränserna gäller fortfarande för alla vatten.

Dra nytta av gratis fiske i ditt område för att lära dina barn att fiska till en lägre kostnad. Eftersom du inte behöver en licens själv kommer den enda kostnaden för dig att vara spön, lina och bete.

  Bästa tiderna att fånga fisk (och fånga dem snabbt!)

Var säker på att innan du fiskar att köpa alla rätt märken, rekommendationer och licenser för alla i din fiskegrupp.

Fiske med barn (utbildning och förmåner)

Att lära barn att fiska kan börja i ung ålder. Många föreslår att du ska börja dina barn så unga som 4 år gamla. Börja lära dina barn om grunderna för vattensäkerhet så snart som möjligt.

För yngre barn som kanske ännu inte förstår hur man är säker i eller runt vatten, låt dem bära flytvästar för ökad säkerhet.

För att hjälpa dem att njuta bättre av sin fiskeresa, se till att inkludera dem varje steg på vägen. Börja med att visa dem hur man fyller rullen med lina och hur man betar kroken.

Starta dina barn på en enkel beteskastare eller spinnspö med en bobber på linan. Bobbers är ett bra sätt att lära dina barn att börja se en fisk slå till.

Hjälp dina barn att kasta ut dem om de inte kan göra det själva. Men låt dina barn försöka rulla in linan själva.

Att rulla in fisken brukar vara barnens favoritdel av en fisketur. Det är trots allt spännande och nytt för dem! Efter att ha rullat in fisken, se till att visa dem hur man korrekt tar bort kroken och hur man släpper ut fisken när den är klar.

Om ditt barn inte vill röra fisken eller betet, tvinga dem inte till det. Att göra det kan göra att de inte vill komma och fiska igen (vilket är motsatsen till vad vi vill!).

Pressa inte dina barn för mycket när de börjar fiska. Ju mer de vänjer sig vid alla steg i fisket, desto bekvämare blir de med att bete själva kroken eller röra fisken.

  Är det säkert att klättra i regnet?

Att fiska tillsammans med dina barn är ett bra sätt att introducera dina barn till färdigheten och hjälpa dem att lära sig en livslång aktivitet som de en dag kan lära ut till sina barn också!

Barns fiskeutrustning

Det är inte viktigt för barn att ha det finaste eller dyraste spöet när de först lär sig att fiska.

Börja med en av de mindre ”leksaksstavarna”. Eftersom dessa leksaksspön ofta kommer med design och karaktärer från ditt barns favoritprogram, är det mer sannolikt att dina barn förblir intresserade av fiskeresan längre.

Förutom att köpa ett litet leksaksspö som dina barn kan fiska med, överväg att skaffa dem en liten redskapslåda (ofta kommer leksaksspön med en liten redskapslåda avsedd för att hålla en handfull krokar och bobbers) för att hålla reda på sitt eget fiske växel in.

Det enda andra redskapet du behövde för att fiska med barn är några linvikter och bete.

Du behöver inte använda något snyggt bete för att få igång dina barn. Börja med några gräshoppor eller maskar. Om de inte fungerar kan du till och med prova att fiska med bröd, majs eller vissa typer av konstgjord bete.

Se till när du fiskar med barn att de har hattar och rätt kläder för att hålla dem skyddade från sol, vind eller kyla.

Relaterade frågor

Kan jag hjälpa mitt barn att fiska utan fiskekort? Även om dina barn kanske inte behöver ett fiskekort, är de som hjälper till med att fånga en fisk inte undantagna. Alla över 17 år behöver köpa eget fiskekort. De enda undantagen från detta är de som hjälper fiskare med funktionshinder.

Kan jag köpa fiskekort online? De flesta stater erbjuder ett onlinealternativ för att köpa fiskekort från sina officiella webbplatser. För vissa speciallicenser kan du behöva fysiskt gå in i en av deras licensåterförsäljare för att köpa en.