Behöver barn ett fiskekort i Kalifornien?

Jag undrade om barn behövde licens för att fiska, så jag grävde lite. Nu förstår jag varför jag inte behövde en när jag var yngre!

Så behöver barn en licens för att fiska i Kalifornien? I Kalifornien behöver barn under 16 år ingen licens. Alla över 16 år behöver köpa en online, hos en licensagent eller CDFW-licenskontor. Licenser kostar runt $50 per år eller $10 per vecka om du inte är bosatt.

Att köpa en licens är enkelt, men att få barn intresserade av fiske kan vara svårt, men med några knep kanske du kan väcka deras intresse.

Väcker ett intresse för fiske

Att få ditt barn att fiska kan vara något av det mest givande du kan göra. Du kommer att skapa minnen som kommer att hålla med dem hela livet! Problemet är att fiske kan vara skrämmande för människor i denna tid, särskilt barn.

Innan du ens tar ditt barn ut till sjön måste du ge dem lite exponering. Det är bäst att börja riktigt ung och promenera med dem längs sjökanterna, leta efter elritsa och prata med andra fiskare om deras fångst.

När man utsätter dem för fiske tidigt kommer det inte att verka så främmande när de blir gamla nog att faktiskt hålla ett spö i handen. Det finns en hel del förberedelser som du behöver göra i förväg för att säkerställa framgång.

Var redo

Som scoutens motto antyder måste du vara förberedd. Det finns flera saker du bör göra innan du ger dig ut till din favoritplats med ditt barn.

Barn kommer att vilja fisk, och de kan bli lätt frustrerade om du tar en evighet att lära dem hur man knyter knutar och kastar. Det är förmodligen bäst för dig att visa dem dessa saker innan du faktiskt kommer till sjön.

Några bra saker att prata med dem om innan utflykten kan vara:

  • Gjutning och upprullning
  • Att knyta en ordentlig fiskeknut
  • Rigga en linje
  • Hantera krokar säkert
  • Vad det innebär att fånga en fisk (vissa barn blir upprörda när de ser en fisk kippa efter luft)
  9 viktiga tips för att fånga harr med flugspö

Om du lär dem dessa saker på en lördag vid en populär sjö, är chansen stor att du får all sorts uppmärksamhet från andra fiskare. Det bästa du kan göra är att hitta andra människor som kommer att fungera som mentorer och vänner till din son eller dotter.

Du vill att din första resa ska vara så enkel som att köra till sjön, floden eller piren och ploppin ditt bete i vattnet. Allt ska förberedas i förväg.

Helst, på deras första resa, måste du få något på deras linje. De kommer förmodligen inte att bry sig om vad som rycker och drar i deras stolpe. Om du visar dem spänningen i att fånga en fisk, brukar de också bli upphetsade.

Gör lite forskning om sjöarna i ditt område och ta reda på vilka arter som verkligen är lätta att fånga. Även om fisken inte är speciellt god vill du att ditt barn ska fånga något. Ditt jobb här är att skapa ett minne som kopplar dem till fiske.

Föreslagen utrustning

Jag rekommenderar att skaffa en enkel stav med en stängd frontrulle. Jag vet att många av er kanske föredrar din tjusiga öppna rulle, men ditt barn vill inte försöka lära sig kasta med en. Att använda en knapp är mycket lättare. Mitt förslag är något som det här.

Att hitta något på Amazon är fantastiskt eftersom du kan titta på recensionerna och se vilka som är lätta och har lågt underhåll (den jag länkade har fantastiska recensioner). Enkelhet är nyckeln, och ditt barn kommer inte att bry sig om hur fancy hans/hennes stång är. Låt dem lära sig med något grundläggande.

Ett annat bra alternativ är att låta dem välja det själva. Detta kommer att hjälpa dem att få en mer personlig kontakt. Se bara till att de inte väljer ett gimmickspö som en beteskastare eftersom dessa brukar gå sönder ganska snabbt.

Hitta något i prisklassen $20 som kommer att hålla, men som inte kommer att vara en stor förlust om de beslutar att fiske inte är något för dem.

  Vad är skillnaden mellan bouldering och klättring?

Ta ditt barn till affären och låt dem vara med och få billiga spinnare eller skedar. Be dem välja ut saker som är glänsande och fångar uppmärksamhet. Det bästa du kan göra är att förklara hur en fisk tänker och hjälpa dem att komma på en plan för att fånga den stora!

En riktigt viktig del av den första resan är att inte låta ditt barn bli skadad. Ta med hattar, solkräm, bra skor, tång, mat/vatten, tröja och var uppmärksam på giftiga växter. Om ditt barn har en tuff upplevelse första gången, vill de inte försöka igen.

För föräldrar som inte vet hur man fiskar

Fiske är en väldigt enkel hobby att lära sig. Du är förmodligen här för att ditt barn redan har ett intresse för fiske. Det här kan bli något som ni båda tycker om att göra tillsammans i många år framöver.

Ta det långsamt och fråga andra vad de ska göra. jag lärde mig mycket av hur man fiskar från människor som jag träffade på strandkanten. Människor är alltid villiga att dela med sig av sina tips och tricks. Fiske kan vara frustrerande i början, men det kan bli riktigt avkopplande och givande.

California Department of Fish and Wildlife erbjuder gratis eller lågkostnadsprogram att lära ut fiske grunderna, och kan vara ett bra evenemang att gå till med ditt barn.

Se till att du följer lokala föreskrifter. du borde åka till en specifik plats och försöka fiska en viss typ av fisk. Om du går till något vattendrag och bara släpper in lite bete, kanske du bryter mot lagen.

För föräldrar som vet hur man fiskar

Du är här för att du älskar att fiska och vill dela det med ditt barn. Som ni vet kan fiske vara väldigt komplicerat eller extremt enkelt. När du lär någon ny i fiske, se till och håll dig på den enkla sidan. Fokusera på en typ av fiske.

Ett barn kommer inte att förstå flera typer av knutar och uppställningar. Håll dig med en knut och rigga för första gången. Jag startar folk på spinnare eftersom det låter dem fokusera på att kasta och rulla.

  När man ska pensionera ett klätterrep (och hur man gör det)

Om du tar det långsamt kommer de att be dig om mer information och lär sig därför i sin egen takt. Om du låter dem göra fiske till det som deras pappa säger åt dem att göra kommer de att hata det. Låt dem göra saker på egen hand!

Om ditt barn inte gillar att fiska

Ibland gillar barn helt enkelt inte att fiska. Det händer. Min första rekommendation är att bara släppa det ett tag. Min pappa och jag har bara fiskat tillsammans två gånger, och det är för att jag gjorde det inte komma in i det tills jag var mycket äldre och hade flyttat.

Ibland måste man bara växa upp för att uppskatta saker. Försök igen när de är äldre.

Det andra jag rekommenderar är att vara kreativ. Försök att involvera ditt barn i fisket på ett sätt som du kanske inte förväntade dig. Till exempel, mjaja ditt barn är verkligen intresserad av prylar och ny teknik!

Om så är fallet är det kanske dags att investera i en drönare och testa drönarfiske och nominera din tonåring som pilot. Eller så kanske ditt barn gillar att vandra, och du kan vandra till en avskild sjö någonstans. Det finns gott om alternativ.

Relaterade frågor

Behöver barn åtföljas av en vuxen för att fiska? Barn får fiska själva i delstaten Kalifornien. De har påsgränser och restriktioner som de måste följa och borde ha en plats att gå om vädret blir surt.

När ska barn börja fiska? Tre- till femåriga barn kommer att kunna hantera ett spö och utveckla minnen som kommer att vara hela livet. Barn i den här åldern kanske inte klarar sig särskilt länge och kan behöva något annat att göra efter en timme eller två.

Vad är straffet för fiske utan licens? Enligt Kaliforniens Uniform Bail and Penalty Schedule, Section 4175 (a), med alla tilläggsavgifter, ytterligare straffavgifter och avgifter, tittar du på $485 för fiske utan licens (varje incident).