Begagnade paramotorer: Hur mycket kostar de?

Jag kan minnas att jag tittade på marknaden efter nya paramotorer och blev avskräckt. ”De kostar så mycket”, tänkte jag för mig själv. ”Hur ska jag någonsin ha råd med en?” Efter att ha grävt lite djupare fann jag att köpa en begagnad paramotor var ett mer prisvärt alternativ. Förhoppningsvis kommer informationen jag grävde fram hjälpa dig att hitta paramotorn i dina drömmar och hitta den till ett historiskt lågt pris.

Begagnade paramotorer kostar cirka 2 300 $ mindre än deras ursprungliga inköpspris. Detta är dock en stor generalisering. Kostnaden för en begagnad paramotor kan påverkas av flera saker; Från hur många mil paramotorn har på sig, till hur länge sedan modellen tillverkades, till om säljaren tror att de kan överbelasta eller inte.

Hitta begagnade paramotorer till salu

Kanske är du på samma uppdrag som jag var på och letar efter en prisvärd, säker och pålitlig paramotor. Det kan vara lite förvirrande till en början, men att hitta och köpa begagnade paramotorer, om det görs rätt, kan vara ett billigt och enkelt sätt att komma in i paramotorsporten.

Ett utmärkt sätt att börja leta efter en begagnad paramotor är att leta efter dem på sajter som eBay. På webbplatser där folk kan betygsätta säljaren och deras produkter är det mindre troligt att du blir lurad av någon om du köper från någon med ett bra godkännandebetyg.

Det är också bra att veta vad man vill. Om du begränsar din sökning till ett exakt märke och modell får du tillverkarens originalpris och kan bättre jämföra begagnade paramotorer av samma modell med när du söker.

När du hittar en begagnad Paramotor

När du hittar en begagnad paramotor, kontakta den som säljer den. Verka inte för desperat; de kanske försöker höja priset. Kontakta dem istället och fråga om paramotorn. Ställ några av följande frågor till dem:

 • Vad har den för motor?
 • Hur har motorn försämrats under tiden du har haft den?
 • Hur många flygtimmar har den?
 • Hur bra hanterar vingen?
 • Finns det några problem med paramotorn som du inte tidigare har beskrivit på din hemsida/annons?
 • Vilken är den bästa upplevelsen du har haft på denna paramotor?
 • Vilken är den värsta upplevelsen du har haft på denna paramotor?
  En lista över de bästa bågskyttebanorna i San Francisco

Att fråga om motorn är viktigt eftersom motorer försämras med tiden. Genom att känna till motortypen kan du göra lite forskning om den. Att förstå den senaste tidens försämring kan hjälpa dig att gissa hur länge du kommer att kunna använda nämnda paramotor.

Att fråga om vingen hjälper dig att förstå vilken typ av flygningar du kan förvänta dig, eftersom säljaren kommer att försöka prata upp olika punkter på vingen, ”höjdpunkterna” på vingen om du så vill. ”Den klättrar bra!” och ”Den har fantastisk stabilitet” är definitivt gröna lampor.

Att fråga om frågor som piloten inte har pratat om kan gå på två sätt. De kan vara tvivelaktiga, eller så kan de vara öppna om eventuella problem. Om de verkar reserverade, bör du förmodligen inte skaffa paramotorn, eftersom något kommer att överraska dig säkert. Om de är öppna om några frågor, bestäm sedan själv om du fortfarande är villig att få det.

Om säljaren hävdar att det inte finns några problem som de inte har täckt, och de verkar som om de är ärliga, är det bra! Poängen med detta telefonsamtal är att bestämma om denna paramotor kommer att vara värd investeringen.

Att fråga om de värsta och bästa upplevelserna av paramotorn ger dem en chans att prata mer om sin flygupplevelse med den, och låter dig bestämma om paramotorn är rätt för dig eller inte.

Låt oss se några exempel på begagnade paramotorer, ta en titt på deras tillverkares prissättning och kostnaden för en begagnad modell som jag hittade online för var och en.

  När är isen säker för isfiske?

Begagnad Flat Top Ninja Paramotor

Som en relativt populär modell är Flat Top Ninja en otroligt lätt paramotor att hitta till salu. Säljs av tillverkaren för $7 900, detta är en relativt standardprisad paramotor och är faktiskt några hundra dollar billigare än genomsnittspriset för nya paramotorer.

Rekommenderas starkt av multi-världsrekordinnehavaren Dell Schanze, Flat Top Ninja är en av de bästa paramotorerna som finns. Det är en standard för jämförelse av andra paramotorer. Med 4,7 liter bränsle som den brinner igenom med tystnaden av en ninja, kan du förvänta dig fantastiska saker från denna paramotor.

Att hitta en begagnad Flat Top paramotor bör inte ta mer än bara en snabb googlesökning. Det är precis så populär den här paramotorn är. Men det bör också noteras att Flat Top, tillverkaren av Ninja, säljer begagnade modeller också.

Allt som krävs är ett samtal till deras företag, och de kan sälja en begagnad paramotor av vilken som helst av deras modeller till dig och slå andra onlinepriser du kanske har hittat.

Vid den här tiden, i mitten av 2020, kan du köpa en begagnad Flat Top Ninja Paramotor för cirka ~$6 600.

Använd BlackHawk AirMax 220 Paramotor

BlackHawk AirMax 220 Paramotor är ett extremt mångsidigt kraftpaket som designades som en maskin för piloter som vill ha allt. Beroende på materialet i buren du väljer när du köper från tillverkaren, kan AirMax 220 kosta upp till 7 295 USD.

AirMax 220 kan gå från att fotlanseras till att monteras på en LowBoy II Quad på några minuter. Med 30HP (hästkraft), 170-190 lbs (77-86 kg) dragkraft, och den sömlösa övergången mellan fotlanserade och fyrhjulsflygande stilar, håller denna maskin på att bli en favorit för många av BlackHawks kunder runt om i världen.

  Rekommendationer för rapplängd du behöver veta

Jag sökte efter en begagnad BlackHawk AirMax 220 och hittade en för $4 300. Jag var dock skeptisk. Säljaren var ny och hade inga betyg. Det är alltid bra att vara försiktig när du investerar i något dyrt.

Begagnad Demo Scout Carbon 185 Paramotor

Detta är en annan paramotor som med rätta sätter säkerheten först och främst, med några innovativa säkerhetsdesigner som:

 • SafeStart System
 • Integrerad vattenräddningsklar sele
 • Reservsele under sätet
 • och en bakskärm av kolfiber

Den väger 53 lbs och kan få upp till 25 HP. Dess bränsletank kan rymma upp till 3,17 liter bränsle, och andra motorer förutom Vittorazi Moster 185 kan installeras (men endast med vänstersvängande rekvisita). Med tillverkarnas kostnad på $8 540, kan värdet på säkerhet tydligt ses.

Relaterade frågor

Hur mycket väger en paramotor?

De flesta paramotorer väger cirka 50 pund, med lättare modeller runt 40 pund, medan tyngre modeller väger upp till 75 pund. Paramotorer som är tyngre tenderar att ha ett högre bränsletillskott och större hästkrafter än lättare paramotorer.

Kan du paramotor på natten?

Att flyga en paramotor nattetid är olagligt. Parametrarna för natttid (enligt definitionen av FAA) sträcker sig från 30 minuter efter solnedgången till 30 minuter före soluppgången.