Bästa Yamaha Dirt Bike för alla åldersgrupper

Yamaha är i min topp 2 för favorit-smutscyklar och jag har kört dem i cirka 20 år nu. De är prisvärda och superpålitliga och i det här inlägget kommer jag att dela de bästa Yamaha-smutscyklarna för alla åldersgrupper.

Jag började cykla på en liten PW50 för första gången när jag var 5 eller 6 år gammal och när jag fyllde 12 fick jag en helt ny TTR 125 (som jag har än idag och använder den hela tiden).

Cykelmodellen beror helt på vad du ska använda den till, hur lång du faktiskt är och hur mycket erfarenhet du har av att åka smutscyklar (om du aldrig har varit på en så vill vi inte att du börjar på en stora 350 eller något liknande).

Anledningen till att jag gillar Yamaha-cyklar är att de i allmänhet är de billigaste cyklarna på marknaden, har ett bra återförsäljningsvärde och att det knappt går fel på dem (precis som en Honda också). De kanske inte är den mest avancerade cykeln som finns, men om du kommer att använda dem på stigen kommer de att göra allt du behöver dem för att göra.

Yamaha Dirt Bike för 5-7 åringar

Trail & Track Ridning: Om du letar efter en smutscykel till ditt barn som är under 7 år skulle jag rekommendera Yamaha TTR 50. Det här skulle vara en bra cykel att lära sig på och det spelar egentligen ingen roll vad du ska använda den till. Det är en fantastisk terrängcykel (som de flesta skulle använda den till) och den kan också hjälpa ditt barn att lära sig att köra på banan.

  Flugfiske för nybörjare: Vilken är den bästa flugspölängden?

Jag minns när jag var 5-8 år gammal och cruisade runt på en liten 50cc cykel och jag hade det jättekul. Det är den perfekta cykeln att lära sig på och en av de bästa sakerna med en Yamaha-cykel är att du förmodligen kan sälja den för nära vad du betalade ett par år senare.

Yamaha Dirt Bikes för 8-10 åringar

Trail Ridning: Om du letar efter en terrängcykel för ditt barn som är mellan 8 och 10 år skulle jag rekommendera Yamaha TTR 110. Det är ett ganska stort hopp om du kommer från en 50cc-cykel eftersom ditt barn måste lära sig hur man använder en koppling och det blir mycket svårare att kontrollera cykelns vikt och även kraften. Från att jag var 8 till 11 åkte jag en Honda 100 och den var en bra storlek för mig (men jag föredrar Yamaha).

Spårridning: Om du letar efter en racercykel till ditt barn skulle jag rekommendera den Yamaha YZ65. Detta är en 2-takts smutscykel som kommer att ha mycket mer kraft än din gamla 50cc-cykel. Jag är ingen 2-taktskille eftersom jag inte tävlar men det här verkar vara det populära valet bland banfolket. Om ditt barn aldrig har cyklat förut kan det här vara lite för mycket cykel att lära sig på och du kanske är bättre att lära dig på en 110cc-cykel.

Yamaha Dirt Bikes för 11-13 åringar

Trail Ridning: Om du letar efter en bra terrängcykel för ditt barn skulle jag rekommendera Yamaha TTR 125. Det här är cykeln jag fick när jag var 12 år och jag har den än idag. Den var den perfekta storleken för mig då men jag rider fortfarande på den när jag är på jakt eftersom den är lätt att kontrollera genom busken, den är tyst och ingenting går någonsin fel med den. Jag fick den större hjulversionen av den och det är vad jag skulle rekommendera.

  Styr flätad fiskelina skada?

Spårridning: Om ditt barn kommer att cykla på banan rekommenderar jag att du kollar in Yamaha YZ85. Detta är en 2-taktscykel och är designad för den yngre tonåringen. Den har mycket kraft och kommer att vara bäst för någon som redan har erfarenhet av att cykla. Om ditt barn aldrig har cyklat förut skulle detta förmodligen vara för mycket och du kan vara bättre att skaffa en TTR 125 tills de lär sig att cykla (du kan vanligtvis sälja dem för nära vad du betalade).

Yamaha Dirt Bikes för 14+ åringar

Trail Ridning: Om ditt barn är 14 år eller äldre och letar efter en bra terrängcykel skulle jag rekommendera TTR 230. Det här är en solid allroundcykel som kan användas i över 20 år. Det är den perfekta storleken för längre 14-åringar och kommer att ha gott om kraft för någon som bara promenerar genom bushen. Jag har aldrig haft en själv (jag använde min TTR 125 i ett antal år och fick en Husqvarna senare) men många av mina kompisar cyklar fortfarande på sina 230-cyklar och några av min pappas vänner använder dem också.

Spårridning: Om ditt barn kommer att tävla på banan och har lite erfarenhet av att cykla skulle jag rekommendera Yamaha YZ250F. Jag föredrar 4-taktscyklar framför 2-taktscyklar eftersom det är mycket mindre underhåll och de är mycket bekvämare att köra enligt mig. Jag tävlar dock inte så detta är bara min personliga preferens. Det finns också en YZ250 2-taktsversion men det kan vara lite för mycket för en 14-åring.

  Hur man riggar och fiskar en Jerkbait från en kajak (för alla arter)

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Letar du efter ny utrustning för smutscykel? Klicka här för att kolla in vår rekommenderade redskapssida för att se de saker vi faktiskt använder och det billigaste stället att hämta dem.