Bästa vattentäta tupperware för camping: inklusive gör-det-själv-metoder

Att förvara mat i en kylare kan fungera bra för en dag eller två, men vad ska du göra när isen i din kylare börjar smälta in i din tupperware?

Det kan vara förvånande att upptäcka att ditt köks tupperware kan lämna dig med blöt mat när du campar. Isfyllda kylare går ibland inte bra överens med standardformer av tupperware och smältande is kan resultera i vattenläckage. Istället för att behöva slänga ut din blöta mat, prova alternativ som behållare med låsande lock, vattentäta ispåsar och DIY-lösningar för att hålla din mat torr.

Fortsätt så kommer du att upptäcka att det faktiskt finns många lösningar du kan använda för att hålla din mat säker!

Är inte allt Tupperware vattentätt?

De flesta av oss skulle nog anta att vattentätning borde vara något som är standard bland tupperware-alternativen. Men det är helt enkelt inte sant i alla scenarier. Även om tupperware för det mesta är resistent mot vattenläckor, finns det vissa situationer där det kan hända ändå.

En sådan situation inkluderar camping. Om du väljer att campa i ett tält eller sova i din bil, är oddsen att du inte har tillgång till ett kylskåp. I stället för det förlitar sig många på kylare för att hålla sin mat och dryck kalla.

Detta brukar fungera bra tills isen i kylaren börjar smälta. Om det kalla vattnet inte tas bort och byts ut väldigt snabbt, kan du lätt få lite vatten i dina tupperware-behållare.

Även om det är en frustrerande situation är den inte olöslig! Att kolla in tupperware av högre kvalitet, vattentäta ispåsar och unika gör-det-själv-lösningar är ett bra ställe att börja. Med lite problemlösning har du vattenfri matförvaring förberedd för din nästa campingresa.

Bästa vattentäta Tupperware

Den första lösningen som många campare vänder sig till är deras tupperware. Vattentät tupperware av hög kvalitet kan stoppa problemet innan det börjar och hindra all din mat från att bli vattensjuk.

Tänk på dessa fantastiska vattentäta tupperware-alternativ medan du letar efter den perfekta lösningen för din kylare.

Smäll den! Behållare

Om du tenderar att ta med dig mycket mat när du åker på camping, kan det här setet vara ett bra val. Den levereras med 16 bitar som inkluderar 8 unika storlekar, så att du har rätt storlek för nästan alla matvaror du kan behöva.

Dessutom använder dessa behållare låsande lock. Som ett resultat tenderar de att vara bättre skyddade mot saker som vattenläckage från kallare is. Utöver det är de också lätta att förvara i frysen om du har en. Du kan också värma upp dem med en mikrovågsugn eller skicka dem genom diskmaskinen utan problem.

  Van Camping och pensionärer – är de en match?

Se Amazon för priset för ett set med 16 delar.

Snapware

Denna Snapware är ett beprövat alternativ för många campare. Det ger också möjlighet att bygga upp ditt eget set baserat på vad du faktiskt behöver. Även om det kan vara ett alternativ som är mindre budgetvänligt, är det också ett som är pålitligt och anpassningsbart.

Beroende på vilket storleksalternativ du väljer kan du vanligtvis få en eller två bitar av Snapware per beställning. Som ett resultat kommer du inte att få flera bitar av tupperware att söka igenom för att hitta rätt storlek.

Dessutom är detta ett annat bra alternativ för att hålla kallare vatten borta från din mat, tack vare det låsbara locket.

Kolla in Amazon för pris för ett set med 20 delar.

Fullstar Containers

Ett annat alternativ med några fantastiska recensioner är Fullstar låsbehållare. Liksom Popit-behållarna kommer dessa i ett set. Det setet är lite mindre än det senare alternativet, med bara 12 stycken, men det är fortfarande bra när du vill undvika att vatten smyger in i din tupperware.

Detta är också ett utmärkt val för dem som kanske vill matcha sina tupperware till färgerna på dina andra matlagningsredskap, tält eller bara välja din favorit. Du kan välja mellan tre färgalternativ, vilket möjliggör lite mer anpassning.

Setet innehåller 5 typer av behållare i olika storlekar, och de kommer alla med låsande lock för att hålla luft, vatten och insekter borta från din mat.

Kolla in Amazon för priset för setet med 12 delar.

Vattentäta ispåsar

Ett av de bästa sätten att förhindra att vatten kommer in i dina matbehållare är att stoppa det vid källan. Det innebär att hålla isen under kontroll så att när den smälter behöver du inte ens oroa dig för att vatten flyter runt i kylaren.

Vattentäta ispåsar är ett fantastiskt sätt att hålla allt välorganiserat. När du köper din påsade is (eller gör is själv), behöver du bara lägga isen i den vattentäta ispåsen och se till att den är ordentligt stängd. Både isen och vattnet blir kvar i dessa påsar, vilket säkerställer att inget av det kan nå din mat.

Dessutom är många av dessa ispåsar återanvändbara. Du behöver inte oroa dig för att köpa nya påsar varje gång du campar eller använda en ny påse varje gång du vill lägga till mer is.

  Hur långt kan jag vandra på en dag? 65 vandrare svarar!

Ett bra exempel på dessa ispåsar är Ice Lock. Detta är en återanvändbar påse som du enkelt kan förvara din is i. Den innehåller också en pip för att släppa ut vatten rent när isen har smält. Istället för att behöva ta itu med vatten i din kylare kan du helt enkelt ta bort ispåsen, tömma den, fylla på den och placera tillbaka den i kylaren för att fortsätta hålla din mat kall.

Kolla priset för ett islås på Amazon.

DIY vattentäta Tupperware-lösningar

När standardlösningar helt enkelt inte fungerar för dig, kan ett mer kreativt alternativ vara precis vad du behöver för att din mat inte ska bli blöt. Prova några av följande lösningar om du bara inte får det du behöver från köpta produkter:

 • Använd en grill eller gör-det-själv-hylla för att hålla din mat ovanför isen. Detta kan minska kylningseffekterna något, men det kommer också att hindra vatten från att komma in i dina matförvaringsbehållare.
 • Gör din egen is och förvara den i någon form av plastbehållare, som en vatten-, mjölk- eller juiceflaska. När isen smälter stannar den kvar i flaskan och hjälper till att hålla hela kylaren mycket renare.
 • Hitta en billig låda eller papperskorg som får plats i kylaren. Detta kan användas för att förvara föremål som absolut måste hålla sig torra.
 • Förvara din mat med konservburkar istället för Tupperware. Detta kan göra din kylare en hel del tyngre men det kommer också att säkerställa att inget vatten kommer dit det inte borde vara.

Tyngre kan vara bättre, om du kan bära det! Detta gäller även för dina matlagningsredskap som kastruller och stekpannor. Om du letar efter de perfekta campinggrytorna och -pannorna utöver din tupperware, ta en titt på vår artikel om ämnet här!

Ytterligare lösningar

Dessa lösningar kan också vara otroligt användbara för att hålla vatten borta från dina matbehållare. Även om de kan behöva göra fler inköp snarare än att göra det själv, kan de vara mycket effektiva lösningar.

När inget annat verkar fungera och du inte har något emot att spendera lite pengar, prova dessa metoder:

 • Vakuumförseglade påsar ser till att ingenting alls kan komma in i din mat, förutom vad du kanske vill ha där. De håller saker tätt tätt, men kan kräva lite förberedelse i förväg.
 • Om du tenderar att campa på campingplatser som erbjuder elektricitet kan du bespara dig en hel del besvär genom att investera i ett minikylskåp. Tänk dock på att dessa kan vara tunga och utrymmet inuti dem är begränsat. Dessutom kan bärbara kylskåp vara dyrare. För att lära dig mer om kostnaden för bärbara kylskåp, kolla in vår artikel om ämnet här!
 • När du bara inte vill spendera för mycket extra pengar kan du alltid prova att dubbla eller tredubbla dina förvaringsbehållare. Det är inte den perfekta lösningen, men det kan vara till hjälp i ett nafs.
  Fungerar Bear Spray verkligen: Bör du satsa ditt liv på det

Tips för att förvara mat på ett säkert sätt

Att förvara mat i en kylare är en ofullständig lösning. Vanligtvis fungerar det bra eftersom det bara används tillfälligt. Det finns dock några saker du bör tänka på när du förvarar mat i en kylare. Säkerhet är otroligt viktigt, liksom att hålla din mat i ätbart skick!

Använd dessa tips för att säkerställa att din mat är säker och utsökt när du campar:

 • Se till att bekanta dig med vad som kan få plats i kylaren på ett säkert sätt. Medan vissa livsmedel kan vara uppenbara, kanske andra inte. Ägg är ofta något folk undrar över att förvara i kylar. Ta en titt på vår artikel om att lagra dina ägg för att hitta det bästa sättet!
 • Håll ett öga på isen i din kylare och töm den ofta. Mindre vatten kan innebära att kvarvarande is inte smälter lika snabbt.
 • Dessutom hjälper det till att hålla vatten borta från din mat. Du kommer också att kunna få en mer exakt läsning när du kan behöva mer is.
 • Försök att använda blockis. Ett stort block kommer att smälta långsammare och ger dig större chans att tömma vattnet innan det kan komma in i maten.
 • Förvara dina drycker i sin egen kylare. Om du ofta öppnar kylaren för att söka efter en drink kan temperaturen höjas, vilket gör det svårare för maten att hålla sig kall.
 • Använd en termometer för att kontrollera temperaturen inuti kylaren regelbundet. Gör justeringar när kylaren blir för varm innan maten inuti kan bli dålig.

Det är alltid en bra idé att vara så förberedd som möjligt när du campar. Detta inkluderar inte bara din kylförvaring utan också föremålen du förvarar i ditt campingkök också! Kolla in vår guide om vad du ska förvara i din!