Bästa tiden att använda en Topwater Popper (och hur man använder den)

Att fiska ett toppvattensdrag är ett av de mer spännande sätten att fiska eftersom du faktiskt kan se något komma upp och träffa det. Det finns ett antal olika alternativ att välja mellan men en av mina favoriter måste vara poppare.

Det kommer inte att vara effektivt året runt men det är något som alla borde veta hur man gör. Om du vill fånga fisk vissa dagar måste du dra upp den ur påsen. Här är bästa tiderna att använda en topwater-popper:

  • På varma dagar.
  • På natten.
  • Tidig morgon.
  • När vattnet är lugnt.
  • Vindstilla.
  • Om det finns många buggar.
  • När fisken bryter.

Jag är säker på att du kommer att kunna fånga fisk vid olika tidpunkter, men det är då du vill fokusera på att använda ett toppvattendrag. En popper är det jag har haft bäst resultat med (jämfört med en groda eller buzzbait) och jag gillar att använda dem eftersom de är lätt att gjuta och har en mindre profil. Eftersom de är mindre kan du fånga andra fiskar också. Fortsätt läsa eller titta på videon nedan för mer information om när och hur du använder en popper.

Vad man ska leta efter i en Popper

Det finns ett antal olika former, storlekar och färger när det kommer till en popper. Jag föredrar att min popper är en naturlig shad ser färg ut eftersom det är vad fiskarna redan är vana vid. Vissa av dem har galna färger och jag säger inte att de inte fungerar, men jag tror att något mer naturligt kommer att ge dig bättre resultat.

  Flytfiske efter öring: Den enda guiden du behöver

Jag gillar också en popper som har en mindre ansikte till den och är mer kompakt. Vissa av dem är ganska skrymmande och jag tror att ha något med ett mindre ansikte skulle se mer ut som en riktig betesfisk. Se våra favoriter här.

Nästa sak du vill leta efter är en poppar med en befjädrad krok på ryggen. De flesta av dem har detta men jag har sett ett par som inte gjorde det. Det gör ganska stor skillnad enligt mig.

Det sista du vill leta efter är en popper med skarp krokar. Lite självklart men det är viktigare än många andra beten att ha bra krokar. Eftersom det är ett toppvattensdrag kommer fisken att svepa mot det som en reaktion på att den träffar vattnet. Om du har tråkiga krokar kommer det inte att haka i dem lika ofta och om du råkar få tag i en, finns det en god chans att han kommer fri.

Hur man använder en Topwater Popper

Nu när du har din popper och det är den perfekta tiden att använda en, nästa sak du måste göra är att ta reda på vilken typ av spö/rulle du ska använda och vilken lina du ska sätta på.

Låt oss börja med din spö och rulle. Jag föredrar att använda en baitcasting-rulle för att kasta en popper och jag gillar att använda ett kastspö som är under 7 fot högt. Du vill ha mest kontroll över spöet och ibland är det lite knepigt att kasta om ditt spö är längre. Jag gillar också att använda ett lättare spö och brukar gå med ett medium eftersom de kommer att kasta ett längre avstånd (eftersom en popper är lätt).

  Hur man får luft ur bromslinorna på din Dirt Bike

Nu till fiske linje. Du vill se till att du har en flytande lina. En popper är ett flytande lockbete och om du använder fluorkarbon kommer det att störa presentationen. Du kan använda rak monofilament eller fläta eftersom båda flyter.

När allt är klart är du redo att gå. Du kommer att vilja leta efter ett område med täckning eftersom det är mest troligt där de gömmer sig. Gräsbäddar, steniga bottnar och nedfallna träd är alla platser där de förmodligen är.

När popparen träffar vattnet vill du låta den sitta där ett tag ett par sekunder (du kan få ett reaktionärt bett). När alla krusningar är borta kan du börja din apportering. Det är viktigt att ha tålamod med detta lockbete och ta dig tid. Jag är säker på att du bara kan rulla in och du kanske får något men du kommer att ha bättre tur om du går långsamt.

Du vill blanda in lite pausar, rycker och ändrar vinkeln lite då och då. Börja sakta rulla in, pausa, ge det ett par ryck, håll spöet vid din sida och rulla in lite till. Du kan krångla med att lyfta och sänka ditt spö också, men det är ungefär den strategin jag har använt och det verkar fungera ganska bra.

Tills nästa gång, gott fiske. Om du vill fånga mer fisk, använd fler krokar.

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Vill du delta i vår utlottning av fiskeredskap? Vi kommer att göra giveaways på vår YouTube-kanal och allt du behöver göra för att delta är Klicka här att prenumerera på vår kanal, gilla en video och kommentera giveaway. Fler kommentarer = fler chanser att vinna.