Bästa stegen för trappor

Stegar är fantastiska verktyg som har använts av människor i tusentals år för att nå höga platser. Ändå har de ett fatalt designfel – de är otroligt instabila på ojämna ytor. Visst, du kanske tror att det inte finns någon anledning att använda en stege på något annat än ett plant golv. Men vad händer om du vill hänga en bild på en vägg precis bredvid din trappa?

Det är där stegnivåer kommer in! Dessa tillbehör kan säkerställa att du inte välter när du använder en stege på ett ojämnt underlag. Däremot är inte alla stegar jämställda. Som ett resultat, för att förhindra olyckor, behöver du det bästa från gänget.

Den här artikeln hjälper dig att göra just det genom att kolla in några högkvalitativa produkter. Och för att försköna affären ger vi dig också några tips om hur du själv handlar för steglyftare. Utan vidare, låt oss komma igång!

Vad är en stegelevlare?

Generellt sett är en stegare en anordning som gör att människor kan använda sina stegar på trappor, sluttande sluttningar och andra ojämna ytor. Det spelar ingen roll om din stege är kort eller lång, att installera en nivåhöjare kommer alltid att göra arbetet högt upp från marken mindre oroande, farligt och stressigt.

Topp 7 stegutjämnare

När du handlar efter steglyftare hittar du dussintals märken och produkter. Men inte alla är gjorda av högkvalitativa material, vilket innebär att de kan gå sönder under tung vikt. Det är därför vi när vi gör den här listan har lagt stor vikt vid hållbarhet, användbarhet, användarvänlighet och ytterligare funktioner. Så låt oss ta en titt på de 7 bästa stegen på marknaden.

1. ProVisionTools

De ProVisionTools Ladder Leveler är en väl avrundad produkt som erbjuder många fördelar för dem som regelbundet använder stegar. Till att börja med har den universell passform, vilket innebär att du kan justera enheten för att passa alla typer av stegar. Som ett resultat behöver du inte köpa flera nivåer beroende på hur många stegar du äger.

Dessutom är ProVisionTools utjämnare gjord av polypropen och är förstärkt med aluminium. Därför är den otroligt hållbar och bör ha en lång livslängd. Faktum är att den kan bära upp till 500 lbs, vilket överträffar 300 lbs för vanliga stegar. För att sätta den siffran i perspektiv, kan denna leveler hålla två vuxna hanar utan några problem.

Men överlägset, det som gör denna produkt så tilltalande, är dess terrängdesign. Med andra ord kan du använda ProVisionTools Ladder Leveler på vilken yta som helst, inklusive trappor, tak och ojämn trottoar. Och tack vare sina gripfötter av gummi behöver du inte oroa dig för att din stege någonsin ska glida.

Sammantaget är ProVisionTools Ladder Leveler ett utmärkt val, speciellt om du letar efter en mångsidig och pålitlig produkt som du kan använda i dina trappor. Hållbar, funktionell och lättillgänglig, denna utjämnare bör hjälpa dig med din stegeanvändning, oavsett vilken typ av yta du har att göra med. Och eftersom den är bärbar och inte involverar klämmor eller bultar, kan du snabbt transportera och byta utjämnaren från en stege till en annan.

Fördelar

 • Stöder upp till 500 lbs
 • Bärbar
 • Universal passform
 • All terrängdesign
 • Säker

Nackdelar

 • Något dyrt

2. Xtenda-Leg förlängningsstege i stål

Tvåan är en populär steglyftare designad av Xtenda-Leg. Denna produkt är designad för både professionell och hemmabruk. Som ett resultat innehåller den en mängd olika funktioner, såsom Kraton gummifötter, justerbara handtag och mer.

För det första låter Kraton-gummifötterna greppet greppa stegen för en bättre och säkrare passform. Det förhindrar också att utjämnaren glider under en tung belastning. Och på tal om belastning, utjämnaren tål otroliga mängder vikt. Även om det exakta numret inte avslöjas av tillverkaren, är det säkert att anta att det kommer att hålla minst en vuxen hane, tack vare dess hållbara legerade stålkonstruktion.

När det kommer till användarvänlighet är Xtenda-Leg nivåfäste otroligt lättillgängligt. Den rymmer inte bara de flesta typer av stegar, den är också enkel att installera. Det finns inget behov av extra instruktioner; allt du behöver göra är att placera fästena på din stege och fästa dem med de medföljande skruvarna. Dessutom gör det justerbara handtaget det möjligt att justera vinkeln på utjämningsfötterna beroende på vilken yta du placerar den på.

Se även  Hur mycket väger en ugn? Genomsnitt och exempel

För att sammanfatta det, är Xtenda-Leg Steel Extension Ladder Leveler en säker och säker produkt som är värd varenda krona. Från trappor till trottoar och asfalt, den här utjämnaren kan hjälpa dig att placera din stege på ett ojämnt underlag. Prisvärd, justerbar och lämplig för alla typer av stegar, du kommer aldrig att gå fel med Xtenda-Leg Leveler.

Fördelar

 • Säker
 • Lätt att justera
 • Prisvärd
 • Kompatibel med alla stegar

Nackdelar

 • Ej lämplig för hala underlag

3. LeveLok Ladder Leveler (Permanent Mount Style)

Letar du efter en kraftig stege? Då är det dags att kolla in LeveLok Ladder Leveler! Denna produkt är gjord speciellt för professionellt bruk. Det är dock väldigt lättillgängligt, vilket innebär att även amatörer kan dra nytta av det. Utjämnaren kommer till och med med en användarvänlig manual som ger dig lite insikter och tips om hur du installerar enheten på bara ett par minuter.

Tillverkad av rostfritt stål och aluminium, är LeveLok utjämnaren både hållbar och pålitlig. Den har också ett egenutvecklat kraftigt låssystem, som ger massor av styrka och stabilitet till din stege. Nivån har också ett automatiskt säkerhetslås, som säkerställer att din stege stannar kvar tills den tas bort manuellt. Som ett resultat kan du använda den för att jämna ut ojämna ytor på ett säkert och effektivt sätt.

Du kan också justera höjden på utjämnaren med hjälp av 16-d spikhålen. På så sätt behöver du inte byta ut din stege varje gång du vill komma högre. Ändra bara utjämnarens konfiguration, och voilà, din stege ökade precis ett par tum.

När allt kommer omkring är LeveLok leveler definitivt en professionell produkt. Den har dussintals säkerhetsmekanismer som är utformade för att skydda arbetare. Utöver det är utjämnaren också kompatibel med de flesta stegar av aluminium eller glasfiber, vilket möjliggör ökad återanvändbarhet. Så se till att ge det ett försök, särskilt om du vill ha en högkvalitativ produkt som kan användas på vilken yta som helst.

Fördelar

 • Lätt att använda
 • Säkerhetsmekanismer
 • Hållbar
 • Kompatibel med de flesta stegar

Nackdelar

 • Dyr

4. Werner automatisk stegeleveller

Med stor tonvikt på funktionalitet och användarvänlighet erbjuder Werner Automatisk stegeleveller. Även om deras idé inte är ny, innehåller den ett par användbara funktioner som sällan ses i dessa typer av produkter. För att uttrycka det enkelt, när den väl har installerats på en stege kan nivelleringen automatiskt plana ut på ojämn terräng utan behov av mänsklig insats. Och med upp till 8½ tums justering kan du enkelt använda din stege på vilken typ av ojämn yta som helst.

Stabilitetsmässigt har Werner leveler en låsmekanism som förhindrar den från att vingla. Så oavsett var du är och vilka förhållanden du befinner dig i, kommer stegen att förbli stabil, jämn och viktigast av allt, säker.

Det är också värt att notera att du kan använda utjämnaren med nästan alla typer av stegar, inklusive de som är gjorda av silver, glasfiber och aluminium. Du måste dock se till att din stege har raka ben för att kunna rymma den.

I slutändan, om du är ny på stegelevrare, finns det ingen bättre produkt än Werner Automatic Ladder Leveler. Den levereras med en väl detaljerad uppsättning instruktioner som gör installationsprocessen extremt enkel. Således kommer du att ha din stege igång på mindre än fem minuter. Och även om det är sant att priset kan vara lite högt, tror de flesta användare att det är helt värt det, speciellt om du vill ha en pålitlig och säker produkt.

Fördelar

 • Automatisk justering
 • Lätt att installera
 • Kan ta emot de flesta stegar
 • Säker
Se även  Kan trådbundna säkerhetskameror hackas?

Nackdelar

 • Dyr
 • Inte kompatibel med trästegar

5. Ladder-Aide Pro

Som namnet antyder, den Ladder-Aide Pro är ett professionellt verktyg som hjälper människor att jämna ut även den mest envisa terrängen. Från början kommer du att märka att denna utjämnare har en unik design. I själva verket är det inte beroende av benförlängningsmodellen som alla andra produkter har. Istället fungerar den som en plattform där du kan placera din stege och säkra den med hjälp av monteringsmekanismen.

Till en början kan det låta otroligt osäkert. Ladder-Aide Pro har dock blivit grundligt stresstestad och kan hålla upp till 1500 lbs. Så i teorin kan den stå emot vikten av en helt mogen ko.

Tillgänglighet är en annan nyckelaspekt av denna utjämnare. Enkelt uttryckt kan vem som helst ställa in den på några minuter eftersom den inte kräver någon besvärlig installation. Således kan du flytta den från trappa till trappa utan krångel. Och tack vare dess mikrojusteringsmekanism kan du använda den här utjämnaren på nästan alla typer av trappor, oavsett deras lutning.

Perfekt för både proffs och hantverkare, Ladder-Aide Pro är alltid redo att hjälpa. Det är säkert, pålitligt och otroligt mångsidigt. Visst, det kan ta ett tag att vänja sig vid dess design. Men när du väl gör det kommer du snabbt att inse hur effektiv den här produkten verkligen är.

Fördelar

 • Lättvikt
 • Lämplig för alla typer av trappor
 • Klarar upp till 1500 lbs
 • Lätt att använda och ta bort

Nackdelar

 • Dyr

6. SLIIMU Stege Leveler

När du använder din stege i trappor behöver du en planeringsplatta som har rejäla klor och en stadig bas, som t.ex. SLIIMU Stege Leveler. Med sina halkfria gummifötter ger denna utjämnare ökad stabilitet och stöd. Dessa fötter ger också ytterligare tryck mellan marken och stegen, vilket ytterligare hjälper till att upprätthålla balansen. Tyvärr är höjdjusteringen ganska begränsad och du kan bara öka den med upp till en halv tum.

När det kommer till byggkvalitet är SLIIMU leveler definitivt i topp, precis bredvid ProVisionTool och LeveLok. Tillverkad av förstklassigt legerat stål, kan denna utjämnare bära en vikt på upp till 550 lbs. Som ett resultat kan du säkert placera alla typer av stegar på den, även de på den tyngre sidan. Fästmekanismen är också utformad för att rymma stegar av aluminium, ledade, glasfiber, sektioner och dubbelsidiga stegar. Så du kan använda den här utjämnaren för alla dina stegar.

Designmässigt har nivelleringen antisladdmönster. Dessa gör den lämplig för alla typer av ytor. Det beror på att mönstret ger friktion när det är stillastående, vilket gör att utjämnaren blir mer stadigt fixerad. Från trappan till trottoaren har ingen ojämn yta en chans mot denna utjämnare.

Utan tvekan är SLIIMU Ladder Leveler en bra och pålitlig produkt. Dess fantastiska design och hållbara konstruktion överträffas bara av dess fästmekanism och stabilitetsdynor. Och även om utjämnaren inte är lika funktionsfull som andra alternativ, kompenserar den för det med sitt överkomliga pris och användarvänlighet.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Hållbar
 • Kan bära upp till 550 lbs
 • Kompatibel med alla stegar
 • Lätt att installera

Nackdelar

 • Begränsade höjdjusteringsmöjligheter

7. Sidasu Ladder Leveler

Sist men inte minst Sidasu Ladder Leveler är en enkel men pålitlig produkt som ger ett mer prisvärt alternativ till andra dyra märken. Dess design liknar SLIIMU Ladder Leveler och har halkfria silikonkuddar. Dessa kan jämna ut terrängen och hjälpa till att upprätthålla balansen när du klättrar på stegen.

I likhet med ProVisionTools, drar Sidasu leveler fördel av universell passform. Således kan den passa in i vilken stege du äger. Men även om den är oerhört mångsidig, så har den här utjämnaren inga kompromisser med designen. Faktum är att den är lika hållbar som någon av de tidigare omtalade produkterna.

En annan intressant funktion är den otroligt lätta och bärbara konstruktionen. Du kan enkelt montera och demontera den, så att du sparar tid och ansträngning före och efter varje projekt. Men nivelleraren kommer inte med en installationsmanual, så du måste ta reda på det på egen hand.

Se även  Varför fryser maten i baksidan av mitt kylskåp? 6 möjliga orsaker

I slutändan är Sidasu utjämnare den idealiska produkten för dig som vill ha en stark, bärbar och lättmonterad produkt. Med sin enkla design och enkla funktioner kan den här utjämnaren vara en perfekt utgångspunkt för alla som vill testa utjämnare.

Fördelar

 • Bärbar
 • Prisvärd
 • Lätt att montera och demontera
 • Kan bära upp till 550 lbs

Nackdelar

 • Kommer inte med en installationsmanual

Köpguide — Hur du väljer dina egna stegeleveller

Det finns ett par faktorer som du bör tänka på när du funderar på att köpa en leveler. Från förlängningshöjd till hållbarhet och pris, varje utjämnare är unik. Så se till att vara uppmärksam på alla följande egenskaper när du handlar:

1. Förlängningshöjd

Du kanske tror att trappor har en standardstorlek, men det är faktiskt inte fallet. Faktum är att varje husägare kan modifiera dem efter behag, vilket resulterar i hundratals unika storlekar och mönster. Det är därför du vill ha en nivellering som kan anpassas till alla typer av trappor. De flesta experter rekommenderar att du väljer automatiska nivelleringar som justerar sig själva beroende på underlaget. Men du kan också lita på en traditionell utjämnare så länge den har gott om förlängningshöjd, vanligtvis runt intervallet 8–10 tum.

2. Vikt

Högkvalitativa nivåer tenderar att vara otroligt lätta, så de kan bäras runt med lätthet. Om du väljer en tyngre utjämnare kan du få problem med att balansera den på hala underlag på grund av en ojämn fördelning av vikt och grepp. Visst, de flesta tunga nivåer har halkfria funktioner, men det är alltid bäst att välja lätta nivåer för att undvika olyckor.

3. Säkerhet

När du klättrar uppför stegen vill du att den ska stödjas av en stabil och pålitlig nivålyft. Som ett resultat bör du välja produkter som inkluderar säkerhetsfunktioner som manuella och automatiska låsmekanismer. På så sätt slipper du ta itu med några obehagliga fall när du försöker hänga upp en bild på väggen.

4. Produktkvalitet

I slutet av dagen har varje utjämnare en livslängd. Med tiden får de repor, silikonkuddarna blir spröda och de tappar balansen. Skillnaden mellan låg- och högkvalitativa utjämnare är dock hur lång tid det tar för dem att brytas ned. Till exempel är avjämnare gjorda av bra material som rostfritt stål vanligtvis bättre än de som är beroende av plast. Därför måste du vara försiktig och gå efter produkter som är kända för att ha högre kvalitet.

5. Viktkapacitet

Viktkapaciteten definieras som den maximala vikt som lastaren kan hålla. Detta är en viktig faktor att tänka på eftersom stegar har olika vikt beroende på material. När allt kommer omkring, vill du inte att din nivåbrytare ska gå sönder i det ögonblick du placerar en stege på den, eller hur? Det bästa sättet att tackla detta är att skaffa en utjämnare som tål mer än 300 lbs som minimum.

6. Pris

Priset är en annan viktig faktor, särskilt om det är ditt första köp. Medan dyra nivåer vanligtvis är mer hållbara och har bättre säkerhetsfunktioner, kan du också hitta några prisvärda och pålitliga produkter. Undvik bara att välja den billigaste nivån du kan hitta, eftersom vissa är gjorda av material av låg kvalitet och lätt kan gå sönder. Och eftersom ditt liv står på spel vill du ha de bästa och mest pålitliga produkterna som du kan hitta, oavsett pris.

Poängen

I slutändan är stegen viktigare än man skulle kunna tro. De ger dig ett extra lager av säkerhet och låter dig nå högre områden, även på grövre ytor som trappor. Och även om de flesta utjämnare ser ut och fungerar på liknande sätt, bör du alltid göra din forskning innan du väljer en. Men om du inte har tid att göra det, välj bara en från våra rekommendationer, så att du kan dra nytta av fördelarna med steglyftare på nolltid.

Lämna en kommentar