Bästa sovsäckar för sidoslipare (med 4 köptips)

Jag är en sidosovare. Under mina äventyr fanns det tillfällen då jag försökte somna på rygg eller mage, men mina händer blev hela tiden domna. Men när jag försökte sova på sidan fortsatte den steniga marken att ge mig smärta i bäckenet. Det gav mig idén att samla de bästa sovsäckarna för sidosömmar, så att du får en bättre upplevelse än jag. Jag fokuserade på sådana som är väl vadderade och tillräckligt breda, två avgörande egenskaper för sidoslipers. Under min research samlade jag de väskor som rekommenderades mest på nätet; via Amazon, YouTube och forumdiskussioner.

Här är en lista över de bästa sovsäckarna för sidosömmar:

1. TETON Sports Celsius XXL sovsäck

2. REDCAMP sovsäck i bomullsflanell

3. FUNDANGO lätt sovsäck

4. FARLAND camping sovsäck

5. Ohuhu ryggsäck sovsäck

6. Resesovsäck för varmt och kallt väder

När du väl har valt en av dessa sovsäckar har du inga problem att sova i sidled. Jag kommer att gå in på detaljerna om sovsäckarna nedan för att hjälpa dig förstå varför de är dina bästa alternativ.

1. TETON Sports Celsius XXL sovsäck

Du kanske tänker, varför står den här sovsäcken högst upp på min lista? Svaret är storleken XXL på sovsäcken. Den ger dig tillräckligt med utrymme för att sova i sidoläge. Utöver denna funktion innehåller den också flera andra bekvämligheter, vilket gör det till det rätta valet. Om du är intresserad av denna sovsäck, kolla gärna Amazon här.

Bredd

När du köper en sovsäck för att sova i sidoläge är sovsäckens bredd ganska viktig. Allt mindre än 29 tum hjälper dig inte att sova i sidled. Sovsäcken jag lyfter fram nu har en bredd på 39 tum. Det betyder att du inte bara har mycket utrymme att vända, utan också att sova i sidled.

Längden är 19 tum, vilket innebär att den lätt passar alla personer. Så det är ett av de bästa alternativen om du letar efter de bästa sovsäckarna för sidoslipers.

Bekvämlighet

Det är ingen idé att köpa en sovsäck som inte är tillräckligt bekväm. Det är därför det är viktigt att titta på komfort utöver utrymme inuti.

Den jag lyfter fram nu består av ett foder av polyflanell tillsammans med taften. Halvcirkeln på toppen ger dig tillräckligt med utrymme för att förvara din kudde. Med hjälp av fiberfill och en dubbelskiktskonstruktion kan du få tillräckligt med värme även under de hårda vintrarna. Konstruktionen av dragröret gör att värmen lätt kan fångas inuti. Alla dessa funktioner med det mjuka fodret säkerställer att komfort inte kommer att vara ett problem när du går med denna sovsäck.

Temperaturvariation

Hur är det med temperaturområdet? Kan det hjälpa dig på vintern?

Ja, jag föredrar det på grund av den låga lägsta temperaturen. Du kan använda den vid 0F. Det betyder att du kan använda den under hårda vintrar. Du kan också säkert använda den upp till 55F, vilket innebär att det definitivt är möjligt att använda den genom årstiderna.

Andra möjligheter

En av de grundläggande anledningarna till att jag föredrar denna sovsäck är på grund av de olika andra funktioner den erbjuder. Den har ett förvaringsfack som är perfekt för din smartphone.

Dessutom gör den medföljande kompressionssäcken den lätt att flytta runt. Den innehåller även remmar för att låsa den på plats. På grund av alla dessa funktioner är det högst upp på min lista.

2. REDCAMP sovsäck i bomullsflanell

Med måtten 91″ x 35″, kan du vara säker på att detta är ett bra alternativ för att sova på din sida. Det omfattande temperaturområdet som erbjuds gör det också till det rätta valet. Jag föredrar det på grund av storleken och materialen som erbjuds. Om den där sovsäcken fångade dig kan du köpa den på Amazon här.

  Attraherar lägereldar djur?

Bredd

Dess 35-tums vikt gör den perfekt för sidoslipare. Den klassificerar den också som en XL sovsäck.

Längden på 91 tum betyder att den är lämplig för personer med en höjd på 6’6″. Det är därför den är perfekt för nästan alla individer.

Bekvämlighet

Bekymrad över komfort?

Bomullsflanellfyllningen med polyester ripstop-tyg gör den till ett bra alternativ. Tack vare den vattentäta designen behöver du inte tänka på vädret när du väl kommit ner i sovsäcken. Den består av en tvåvägsdragkedja, vilket gör att justering av blixtlåsets läge inte heller är krångligt.

Temperaturvariation

Du kan enkelt använda sovsäcken vid den lägsta temperaturen på 32F. På den högre sidan kan du använda den upp till 50F. Det är just därför det säkert går att använda det året runt.

Andra möjligheter

Sovsäcken finns i 5 olika färgval, vilket gör det enkelt att välja rätt. Den kommer med en kompressionsväska som gör det ännu lättare för dig att ta med den.

Det unika med denna sovsäck som skiljer den åt är att du kan öppna upp den och använda den som ett täcke. Måtten på täcket är 79″ x 70″.

Med hjälp av en intern prylficka är det heller inga problem att förvara dina prylar. Sovsäcken uppfyller alla dina behov när det kommer till bekväm användning.

3. FUNDANGO lätt sovsäck

Denna sovsäcks mångsidighet och dess kompatibilitet med sidoslipers gör den till det rätta valet. Den finns även i 7 färger; du kan välja den enligt dina önskemål. Det är dock inte allt. Jag ska gräva ner i funktionerna i denna sovsäck nedan för att hjälpa dig förstå varför det är ett så tillförlitligt val. Om du gillar den här sovsäcken kan du köpa den på Amazon här.

Bredd

Kontrollera alltid sovsäckens bredd som sidosovare. Den här är 33 tum bred. Det betyder att den lämpar sig för att sova på sidan och du kommer inte känna dig trång.

Längden är 74,8 tum, vilket betyder att den passar de flesta vuxna.

Bekvämlighet

Tack vare sin konstruktion är nivån av komfort den kan erbjuda hög. Skalet är tillverkat av 190T polyestermaterial. Fodret består av 200 g/m² polyestermaterial. Denna dubbelskiktskonstruktion gör den väderbeständig. Den är också vattentät, vilket innebär att det inte är några problem att använda den under fuktiga förhållanden.

En unik egenskap hos 100% polyesterkonstruktionen är att sovsäcken är både slitstark och lätt. Detta gör att du inte behöver byta ut den snabbt.

Temperaturvariation

Dubbelskiktskonstruktion gör den lämplig för användning i temperaturer så låga som 39,2F. Den högsta temperaturen du kan använda den i är 62,6F. Så det är utan tvekan möjligt att använda det för en mängd olika applikationer.

Andra möjligheter

Tja, det är inte allt. Den innehåller också några andra funktioner som gör att jag föredrar det.

Den första är att den kommer med en kompressionspåse. Kompressionsväskan använder 220D-material. Det är anledningen; den är väldigt hållbar.

Med hjälp av ytterfickan kan du förvara dina smartphones.

Känner du dig inte bekväm i sovsäcken under sommarmånaderna?

Oroa dig inte! Den kommer tillsammans med den nedre dragkedjan som du enkelt kan öppna. Detta gör att du kan göra sovsäcken mer andningsbar. Detta gör att du kan använda den med lätthet under sommarmånaderna. Den dubbla dragkedjan gör justeringen lätt.

4. FARLAND camping sovsäck

Vill du ha en 0 sovsäck som kan hjälpa dig att sova i sidled?

  Är mumiepåsar bra för sidosövare?

Om ja, kommer det definitivt att uppfylla dina krav. Med 19 olika färgalternativ, kommer du att bli bortskämd med val när du går med denna sovsäck. Bortsett från bekvämligheten med sidosovning är den funktionsrik, vilket gör att jag föredrar den framför många andra alternativ. Kolla in den här sovsäcken på Amazon här.

Bredd

Bredden på 29,5 tum gör att sova på sidan inte bara är möjligt, utan också mycket bekvämt när du använder sovsäcken. Längden är 86,6 tum, vilket säkerställer att de flesta vuxna kommer att tycka att det är ganska rymligt.

Bekvämlighet

Den kuvertformade designen gör att du kan isolera dig från vädret utanför genom själva designen.

Förutom det består den av 290T nylonmaterial. USP för detta material är att det inte bara andas utan också är vattentätt. Fodret är tillverkat av polyestermaterial. Fyllningen är också gjord av samma material. Fördelen med polyester är att den är mycket slitstark och lätt.

Samtidigt kan den också fungera som en bra isolator. Den mjuka naturen hos polyestermaterialet är en annan anledning till att sovsäcken är så bekväm. Tyget som används i denna sovsäck gör den inte bara hållbar utan också bekväm.

Temperaturvariation

Den lägsta temperaturen vid vilken du kan använda sovsäcken är till och med under 0F. Det är anledningen; du kan använda den som en 0-väska med tillförsikt. Den lägsta temperaturen är 20F. Likaså är den högsta temperaturen 62F, vilket innebär att använda den under resten av året inte borde vara ett problem.

Andra möjligheter

Vill du inte använda den som sovsäck? Inga problem. Du kan använda den som ett täcke genom att öppna den helt. Det gör den också lämplig för inomhusbruk.

Den fukttåliga designen gör att den är lätt att underhålla. Eftersom den följer med kompressionssäcken är den också ganska lätt att bära med sig. Möjligheten att använda denna sovsäck inomhus ger den också en fördel.

5. Ohuhu ryggsäck sovsäck

Trött på att ta itu med skrymmande sovsäckar? Om ja, kommer den här inte att göra dig besviken. Vikten på denna sovsäck är 780 gram. Dessutom är den också lämplig för sidosliprar, vilket betyder att den inte bara är bekväm att använda, utan också mycket bärbar. Om du gillar den här sovsäcken kan du hitta mer information om den på Amazon här.

Bredd

Sovsäckens lätta design betyder inte att den kompromissar med dimensionerna. Måtten är 75″ x 34″. Bredden på 34 tum gör det möjligt att sova på sidan. Du kan gå runt bekvämt eller byta position.

Bekvämlighet

Om man tittar på konstruktionen av sovsäcken så består den av ett nylonskal tillsammans med polyesterfyllningen. Dessa material gör den inte bara mjuk utan också vattentålig.

Det är därför du alltid är bekväm i den, oavsett årstid du använder den. Den mysiga inredningen ser till att du inte behöver oroa dig för utslag eller andra problem när du använder denna sovsäck.

Temperaturvariation

Temperaturintervallet där du kan använda sovsäcken är 55F i botten och 68F i toppen. Det betyder att du kan använda den ganska enkelt i kallt väder såväl som i vackert väder.

Andra möjligheter

Sovsäcken kommer med kompressionspåsen. När du väl viker ihop den mäter sovsäcken bara 11,4″ x 4,7″. Det är just därför du enkelt kan ta den med dig i kompressionspåsen.

Den robusta konstruktionen av denna sovsäck och den varma bomullsfyllningen på insidan gör den lämplig för vandring, camping och en mängd andra utomhusutflykter.

6. Resesovsäck för varmt och kallt väder

Det sista alternativet på min lista är en annan 0 sovsäck. Det allra första som sticker ut med denna sovsäck är dess unika färg. Den finns i vinröd färg, vilket åtminstone skiljer den åt estetiskt. Om du vill köpa denna sovsäck kan du hitta den på Amazon här.

  Hur långt är ett parasailrep?

Anledningen till att den finns på min lista är att den har en hel del andra funktioner också, vilket gör den unik.

Bredd

Bredden på sovsäcken är 32,67 tum. Konstruktionen är sådan att den är lämplig för sidoslipers. Den är också lämplig för personer som är 6’5″ lång. Längden är 90,55 tum, vilket gör den idealisk för nästan alla.

Bekvämlighet

Den överdimensionerade designen gör den mycket bekväm. Om man tittar på konstruktionen används vattenavvisande polyestermaterial tillsammans med bomullsfyllningen.

Bomullsfyllningen kan ge dig enorm värme vilket är ytterligare en anledning till varför du bör gå för det. På insidan hittar du flanellfoder som är mjukt mot huden.

Den quiltade designen säkerställer att det inte finns någon uppbyggnad av fyllningen. Det är anledningen; det ger dig en jämn värme över hela längden och bredden. När det gäller komfort har du inga klagomål alls, även efter upprepad användning.

Temperaturvariation

Temperaturintervallet där du kan använda det är 30F till 70F. Det betyder att du kan använda den på 3 säsonger utan att behöva oroa dig. Denna sovsäcks betyg 0 är en av anledningarna till att den finns på min lista.

Andra möjligheter

Den innehåller de mest nödvändiga funktionerna som slitstarka dragkedjor, vadderad design, kommer med en kompressionssäck, halvsfärisk huva och hållbara dragkedjor. Det är anledningen; du kommer inte att ha några klagomål alls när du väl väljer det.

Hur vet jag min sovsäckspoäng?

Sovsäckens betyg är den lägsta temperatur du kan använda den i (källa). Om du köper en online kommer erbjudandet tydligt ange den lägsta temperatur som du kan använda den vid. Du kan också hitta denna information på etiketten.

Vad är ett bra temperaturvärde för en sidosovare?

Om du planerar att använda sovsäcken under de hårda vintrarna är det alltid bättre att köpa en 0 sovsäck. Annars kan du enkelt välja en som klarar en lägsta temperatur på 45F.

Vad ska man vara uppmärksam på när man köper sovsäckar till sidoslipers?

Är du orolig för att köpa den högra sovsäcken? Jag hjälper dig idag. Jag kommer att dela med dig av faktorerna att tänka på när du väljer en. Dessa inkluderar:

  • Du bör alltid titta på sovsäckens bredd. Först när den är över 29 tum kan du sova i sidled.
  • Du bör också titta på sovsäckens fodermaterial och yttre skal för att se till att den kan isolera dig från vädret utanför (källa). Först då kan du sova bekvämt i sidled eller i vilken position som helst.
  • När man jämför sådana sovsäckar är det viktigt att ta hänsyn till temperaturintervallet. Det hjälper dig att förstå vädret där du kan använda sovsäckar.
  • En annan parameter att tänka på är vattenbeständighet. Om den är vattentät kan du använda den nästan vilken årstid som helst.

När du väl tar hänsyn till dessa fyra parametrar är det ganska enkelt att välja de bästa sovsäckarna för sidosömmar.

Slutsatser

Om du är en sidosovare som jag, är dessa sovsäckar du bör överväga. Jag har sammanställt den här listan med stor omsorg för att bara inkludera de bästa och mest bekväma alternativen som finns.

När du väl väljer en från min lista kommer du inte att ha några klagomål alls när du sover i sidled i din sovsäck under utomhusutflykter.