Bästa sötvattensfiskelina: Använd endast dessa 7 märken

Det finns många fiskelinsmärken där ute och majoriteten av dem är en ganska solid produkt. Många människor vill bara ha något billigt de kan slänga runt på, men andra vill ha den bästa utrustningen de kan få tag på. I det här inlägget kommer jag att prata om mina 7 favoritmärken för fiskelinor för sötvattensfiske.

Här är de bästa märkena för sötvattensfiske:

  1. Sufix.
  2. Seaguar.
  3. Berkley.
  4. Sollinje.
  5. KastKing.
  6. PowerPro.
  7. P-linje.

Jag försökte så gott jag kunde för att välja märken som tillverkar saker till olika prisklasser. Jag ville inte bara lista högdollarlinjer eftersom inte alla vill spendera så mycket pengar. Vissa av dessa märken gör billigare linjer men de gör också en del dyrare saker också. Detta är bara min personliga åsikt och jag är säker på att jag har utelämnat några solida fiskeföretag. Val 5-7 är i ingen speciell ordning.

  • Ice Fishing 101: The Essential Line To Get Started
  • Den ultimata guiden till Kokanee Line
  • Öringfiske 101: Linan du behöver för att starta

P-linje

p-line fiske

P-Line är ett märke som har funnits ett tag nu och de gör en riktigt solid fiskelina. De gör också beten, beten, beten och andra typer av fiskeredskap.

Jag har inte kunnat prova alla deras linjer men deras 100% rena fluorkarbon är riktigt solid. Några av mina kompisar och ett antal personer i fiskeforumen kommer bara att använda sina linor.

Lära sig mer om P-Line här.

PowerPro

powerpro fiske

Ett annat företag som gör några riktigt bra flätade linor är PowerPro. De gör några olika typer av superline men den enda jag har provat är Spectra Fiber fläta (på Amazon).

  Är fiske bättre i högt eller lågt tryck?

Om jag inte kan få tag på någon Sufix 832-fläta så är detta ett av alternativen jag kommer att välja. Det är ganska rimligt prissatt, det finns i en rad olika styrkor/färger, och det gjuter riktigt bra.

De har ett par olika typer av linjer som jag inte har provat än men recensionerna verkar alla ganska bra. Super 8 Slick är tänkt att kasta extremt smidigt och Maxcuatro ska vara supertunn.

Lära sig mer om PowerPro här.

KastKing

kastking fiske

KastKing är ett företag som tillverkar alla sorters fiskeprodukter men de är förmodligen mest kända för sina fiskelinor. De gör fläta, monofilament, fluorkarbon, ledarlinjer och sampolymerlinje.

Jag har bara använt deras SuperPower flätlinje men alla deras andra linjer har minst 4,5 stjärnor. Allt är rimligt prissatt och verkar fungera riktigt bra.

De har också några riktigt billiga spön och rullar som du kanske vill kolla in. Jag har inte provat dem själv men recensionerna verkar gedigna.

Lära sig mer om KastKing här.

Sollinje (Favorit Fluorocarbon)

sollinsfiske

Om jag ska använda rakt fluorocarbon på mitt spö så kommer jag troligen att använda Sunline Sniper fluorocarbon (på Amazon). Det är lite dyrare än några av de andra linjerna där ute men kvaliteten är förstklassig.

De gör också monofilament och flätade linjer också. Jag har bara hört talas om dem nyligen men många människor i fiskeforumen sa bra saker. Jag provade det och håller definitivt med.

Jag tyckte att deras linje var riktigt nötningsbeständig och den verkar vara starkare än andra linjer på marknaden. De samarbetar också med många yrkesfiskare, och om de gillar produkten kommer du förmodligen också att göra det.

  Hur man hittar bra fiskeplatser nära dig

Lära sig mer om Sollinje här.

Berkley (favorit monofilament)

berkley fiske

Om jag ska använda rak monofilament på mina spön så kommer jag förmodligen att använda Berkley Big Game (på Amazon). Jag gillar det eftersom det är billigt, det är extremt starkt och det har en låg mängd minne, vilket kommer att hjälpa till med casting.

Berkley gör också spön, redskap, fiskeredskap, fläta och fluorkarbon. Jag har använt i stort sett alla deras grejer tidigare och det mesta har fungerat riktigt bra.

Det kan finnas några monofilamentlinjer där ute som är något bättre men de kommer att kosta dubbelt så mycket. Berkley har alltid gjort jobbet åt mig till ett mycket rimligt pris.

Lära sig mer om Berkley här.

Seaguar (favoritledare)

seaguar fiske

På de flesta av mina spön och rullar kommer jag att använda fläta med en fluorkarbonledare. Ledarmaterialet jag nästan alltid använder är Seaguar Red Label fluorocarbon.

Jag skulle inte använda Red Label som min huvudsakliga fiskelina eftersom den har mycket minne och den kommer inte att kasta så bra. Det fungerar dock utmärkt som ledarmaterial.

Seaguar har också andra typer av linor som fungerar bättre som din huvudsakliga fiskelina. De har funnits länge och arbetar med ett stort antal proffsfiskare. Det måste vara av en anledning.

Lära sig mer om Seaguar här.

Sufix (favoritfläta)

sufix fiske

Jag använder i stort sett fläta som min huvudsakliga fiskelina på 90 % av mina rullar. Linjen jag brukar gå med är Sufix 832 (jag använder en fluoro- eller monoleader) och den har aldrig svikit mig ännu.

Sufix ägs av Rapala som är ett av de mer kända fiskemärkena. Rapala tillverkar mycket fiskeredskap och redskap och några av deras andra märken är Luhr Jensen och Blue Fox. Sufix är deras fiskelinsmärke.

  Fiske med inline spinnare: Ska du lägga till vikt?

De gör också fläta, fluorkarbon, monofilament, ledarlinjer och blykärna. Alla deras linjer har minst fyra stjärnor och de jag har använt har alltid kunnat göra jobbet.

Lära sig mer om Sufix här.