Bästa snorkelmaskerna för skägg (mustascher och bockskägg också)

Om du har bråttom och bara vill veta vad den bästa snorkelmasken för skägg är rekommenderar vi Cressi ramlös snorkel och dykmask.

Att ha skägg är inget många män lätt vill ge upp. Oavsett om det bara är praktiskt att ha, din andra hälft gillar det, blinkar eller det är något du är stolt över, kommer du inte att tycka om att bli tillsagd att bara raka dig.

Snorkling är en av de svårigheter skäggiga män möter, tack vare läckande masker som inte kan täta ordentligt. Lösningen är enkel: hitta de bästa snorkelmaskerna för skägg.

Det är faktiskt inte så enkelt då snorkelmasker främst fungerar genom sug som kan hindras av ansiktshår. Däremot hittade vi masker som har prövats av andra skäggodlare och som sägs vara en succé.

bästa snorkelmaskerna för skägg

Ha bråttom? Här är våra topp 3 val…


Recensioner: 5 bästa snorkelmaskerna för skägg

Cressi ramlös snorkel och dykmask

Cressi Frameless Snorkeling And Scuba Mask är ett annat snorkelset av fantastiskt hög kvalitet. Skäggiga män, gläds! Vi har en!

Skäggiga killar bekräftar att det är en framgångsrik läcksäker mask, även med ansiktshår. Det har bekräftats av män med skägg och mustascher att denna mask är en framgång.

Denna ramlösa mask har låg volym och erbjuder maximalt synfält. Tack vare det härdade glaset är det lika klart som det är hållbart. Du kommer att uppleva det pulserande marina livet i fullfärg.

Komfort är inget problem här. Kjolen är allergivänlig och gjord av silikon så att den sitter bekvämt i ansiktet i timmar utan problem. Silikonets andra funktion är att fungera som en tätning och förhindrar att vatten kommer in i ditt ansikte.

För att uppnå den perfekta passformen, använd tryckknappsspännet för att justera remmarna så att masken sveper runt ditt ansikte. Spännet är lätt att använda, vilket är ganska användbart eftersom det är det viktigaste steget för att täta ansiktet mot vatten.

När det gäller röret är designen ganska imponerande. Toppen är anti-stänk, vilket innebär att vattenstänk inte kommer in i munnen och du kommer att kvävas.

Den har även en speciell ventil som låser röret under vattnet så att du kan dyka utan att vattnet rinner ner och kväver dig.

Vad vi gillar

 • Toppkvalité
 • Kan användas vid dykning
 • Smärtfritt munstycke i silikon
 • Lätt för extra komfort
 • Stor variation av färger

Vilket vi inte gör

 • Kan imma

Visa på Amazon


WACOOL snorkelpaketset

WACOOL snorkelpaketet innehåller en mask och en torr snorkel. Det är en av produkterna som kan rädda ditt skäggs liv!

Masken är utrustad med härdat glas för hållbarhet och tydlig syn. Glaset är format för att ge ett brett synfält.

Maskkjolen är gjord av silikon för att säkerställa komfort även vid långvarig användning. Flexibiliteten säkerställer också att masken passar alla ansikten. För att inte tala om, det ger det sug som behövs för att hålla masken i ansiktet med minimalt läckage.

Låt oss nu prata om munstycket. Den är också gjord av silikon så den är skonsam mot munnen och gör inte ont efter ett tag.

Snorkeln är stänksäker. Detta förhindrar att vatten kommer in i röret när du är under vattnet. Om vatten på något sätt kommer in i snorkeln är det här ventilen kommer in. Det tar omedelbart bort vattnet från röret och skyddar dig från kvävning i havsvatten.

Vad vi gillar

 • En storlek passar alla
 • Storleken är lätt att justera
 • Material av hög kvalitet
 • Finns i många färger
 • I budgeten

Vilket vi inte gör

 • Inte för små ansikten
 • Kan dimma lite

Visa på Amazon


Fantastiskt torrt snorkelset

Ett annat bra set, Greatever Dry Snorkel Set har sina egna fördelar.

Masken är gjord av härdat glas som filtrerar bort starka ultravioletta strålar. Det skyddar inte bara dina glasögon, utan även dina ögon.

  Kan du sätta ett tält i torktumlaren?

Glaset är även anti-dimbehandlat. Den imma upp till ett minimum så att du inte kommer att störas av att behöva gnugga den med några minuters mellanrum.

Greatever Dry Snorkel är i grunden en torr snorkel. Det förblir torrt tack vare antistänket på toppen av tuben, vilket gör andningen så naturlig som möjligt.

Den är förstärkt med ett dränerande membran. Detta är särskilt fördelaktigt, eftersom det automatiskt sparkar ut allt vatten som kommer in i röret.

Dykning görs enkelt med detta, tack vare flottörventilen. Den släpper bara in luft i röret. När du väl har dykt kommer inget vatten in i din snorkel. Ditt enda fokus kommer att ligga på att njuta av utsikten.

När det kommer till material är de mycket väl valda. Silikonet som används i masken och munstycket är livsmedelsklassat och allergivänligt.

Vad vi gillar

 • Stabil så att den inte går sönder lätt
 • Väldigt bekväm
 • Lätt justerbar
 • Miljövänlig
 • Färgglada alternativ

Vilket vi inte gör

 • Passar kanske inte alla ansiktstyper

Visa på Amazon


PRODIVE Premium Dry Top snorkelset

När det kommer till hållbarhet är PRODIVE Premium Dry Top snorkelset rätt väg att gå. Det fungerar oftast med skägg och mustascher.

Masken är inte bara gjord av härdat glas, utan är även slagtålig. Den är byggd för att tåla stötar. Du kan använda den på djupt vatten, den går inte bokstavligen och bildligt talat sönder under trycket!

En av de bästa sakerna med masken är att den inte immar. Många skyddsglasögon påstår sig vara anti-dimma, men få är det. Den här är verkligen anti-dimma. Båda funktionerna i kombination ger en säker, kristallklar undervattensupplevelse.

När det kommer till passformen låter remmarna och spännena på masken dig justera den så att den passar ditt ansikte perfekt. Oroa dig inte för att remmarna går sönder, plasten är tung. Dessutom, även om de så småningom går sönder, erbjuder företaget en livstids återbetalning!

Tack vare den högteknologiska snorkeln kommer din säkerhet först igen. Den håller vatten ute och släpper bara in luft.

Vill du veta en annan intressant information? Om du av någon anledning inte gillar masken erbjuder företaget en 100 % pengarna tillbaka-garanti! Skicka tillbaka det för att få tillbaka dina pengar.

Vad vi gillar

 • Mycket prisvärd
 • En storlek passar alla
 • Justerbart munstycke för komfort
 • Gratis vattentät väska

Vilket vi inte gör

 • Kan läcka lite

Visa på Amazon


Keystand helmask för snorkel

Om du föredrar att välja en helmask är Keystand Full Face Snorkel Mask vår skägggodkända!

Denna mask är designad för att passa alla typer av ansikten, med skägg och mustascher i åtanke. Den flytande silikontätningen på insidan tar formen av ditt ansikte och håller dig bekväm.

Du kan enkelt anpassa den efter ditt ansikte med det elastiska huvudbandet i tyg. Det ska försegla masken i ansiktet, även över skägget.

Tyget tjänar också till att hålla det från att gräva in i din hårbotten, så du bör vara ganska bekväm.

Denna snorkelmask ger dig ett synfält på upp till 180 grader. Ingenting kommer mellan dig och din syn!

Nämnde vi hållbarhet? Glasrutan är okrossbar. Det är polykarbonat för att garantera din säkerhet.

Eftersom roliga stunder är värdefulla finns det ett kamerafäste som du kan fästa kameran på och spela in hela din upplevelse. Vad kan vara roligare än att möta delfiner när du snorklar? På kamera såklart!

Vad vi gillar

 • Helt torr snorkel
 • Andningsmekanismen tar bort koldioxid
 • lättvikt
 • Bekväm
 • Lätt att montera och demontera
 • Gratis nätväska
 • Kommer med öronproppar

Vilket vi inte gör

 • Inte lämplig för dykning

Visa på Amazon


Köpguide: vad du ska leta efter i en snorkelmask för ansiktshår

För att hjälpa dig fatta ett snabbare beslut, här är lite information som du kanske vill veta.

  Att välja den bästa sidan för din sovsäcksdragkedja

Glasögon vs. Helmasker

Det första du vill fråga dig själv är vilken typ av snorkelmask föredrar du? Föredrar de klassiska glasögonen och snorkeln eller moderna helmasker?

Bortsett från dina preferenser kan ditt skägg få sista ordet. Varje persons skägg är olika. Så för vissa män är glasögon det enda alternativet, medan det för andra är helmasker. Det beror på din typ av skägg.

Helskägg

Om ditt skägg är vad du kan kalla en tomte, så är en helmask inte ett alternativ.

En helmask är inte ett klokt val. Flera personer har provat dem över deras helskägg och det fungerade inte. Anledningen är att silikontätningen täcker hela ditt ansikte och förhindrar att skägget fastnar på huden.

Skyddsglasögon, å andra sidan, måste tätas under näsan, så din luddiga mustasch kommer sannolikt att komma i vägen.

Detta ger dig bara två alternativ: använd antingen caulk för att hålla masken på plats eller trimma mustaschen lite.

Du behöver inte raka bort allt, oroa dig inte. Du behöver bara tunna mustaschen. På så sätt stänger masken väl under näsan och inget vatten läcker ut.

Mellanstort skägg

Om ditt skägg inte är så tjockt kan en helmask eller skyddsglasögon fungera för dig.

Om du har stubb eller några dagars tillväxt så kan du välja en av glasögonen vi tillhandahållit och det borde fungera alldeles utmärkt. Det borde fungera även för ett genomsnittligt skägg.

Ett bockskägg kan å andra sidan fungera bättre med helmasker. Om inte mustaschen är tunn och glasögonen kan stängas utan problem är valet av helmask mer garanterat.

Bara skägg

Detta är det enklaste av alla alternativ om du bara har ett skägg utan stache.

De flesta problem med skyddsglasögon orsakas av att mustascher kommer i vägen för tätningen, vilket gör att vatten läcker in i masken. Om det inte finns någon mustasch, bör din mask täta bra, även om du har skägg.

Endast mustasch

Mustascher gillar sällan att bli tillsagda att raka sina mustascher. Du behöver inte, en helmask ska lösa alla dina problem!

Utan skägg i vägen bör silikonen vara lätt att försegla på ditt ansikte utan störningar. Du behöver inte trimma mustaschen alls.

Hur man handskas med stämpel

Så vad gör du om du får en mask som inte tätar ordentligt? Bli inte avskräckt och ge inte upp ännu! Det finns några fler saker du kan prova innan du förbereder din rakhyvel.

Rätt passform

En av de vanligaste orsakerna till läckande snorkelmasker är maskens passform. Skägg eller inte, om din mask inte sitter ordentligt kommer den att läcka. Se därför till att du beställer en mask som passar dig innan du köper.

Använd tätningsmedel

Detta är den första försvarslinjen, med ett tätningsmedel för att försöka få den masken att fastna.

Använd chapstick, vaselin eller silikonfett. De kan vara precis vad du behöver för att försegla din mask ordentligt.

Dykhuva

Detta är en annan enkel lösning som kan göra ditt liv enklare.

Att investera i en scuba-huva är ett bra alternativ, om inte ditt skägg är för långt, då kan det vara till besvär. Sätt bara huvan på ansiktet och bär din mask över den. Det bör garantera din mask tätningar, särskilt helmasker.

Raka toppen

Du vill inte höra detta, men att raka toppen av mustaschen är faktiskt en av de bästa lösningarna på ditt dilemma. Du behöver inte raka allt, bara den övre delen så att masken kan stänga ordentligt.

Bästa märken för snorkelmasker

cressi

cressi började som en familjeföretag i Italien. De två bröderna startade det som senare skulle bli ett företag som ledde marknaden för vattenutrustning 1939.

De har gjort masker från första början. Faktum är att deras allra första uppfinningar var masker och harpungevär.

  Vad är Boondocking och hur man gör det – kan jag använda min skåpbil?

Cressi har sedan dess fortsatt att utveckla sina produkter och dra nytta av tekniska framsteg för att förbättra sitt spel. De är kända för några av de bästa snorkelmaskerna på marknaden idag.

WACOOL

WACOOL produkterna är bland de bästa på marknaden!

Oavsett om det är snorkelutrustning, dryckesutrustning eller till och med köksredskap är de imponerande. Produkterna från detta företag är ett bevis på det hårda arbetet och kvaliteten.

Högre

Högre började som en önskan att bästa snorkelföretaget på marknaden. Idag har den några av de bästa snorklingsutrustningarna!

Detta taiwanesiska företag tillverkar snorklingsprodukter av hög kvalitet. De prioriterar sina kunders hälsa och tillfredsställelse. Deras kunder värdesätter deras kvalitet och integritet.

PRODIVE

Ett annat företag dedikerat till snorklingsmasker, PRODIVE produkter är mångas favorit! De är gjorda av så hög kvalitet att de är några av de bästa snorkelseten som finns.

Nyckelställ

Kanske inte många har hört talas om Keystand, men få bryr sig! Deras produkt är högteknologisk och professionellt tillverkad så ingen kommer att undra var den kom ifrån. Keystand Inc. kan vara mystiskt, men de är definitivt proffs!

Vanliga frågor

Kolla in dessa frågor för mer information.

Kan jag använda lim på skägget för att bära en snorkelmask?

Tro det eller ej, vissa människor har hävdat att användningen av Elmers lim fungerar för att hålla din mask på. Vi rekommenderar det dock inte. Det finns andra saker som kan användas som tätningsmedel.

Behöver jag använda tätningsmedel så att min mask inte läcker genom skägget?

Det är inte nödvändigt. Vissa masker kan fungera utan det extra tätningsmedlet, även om det finns skägg och mustascher. Du kan testa din mask för att se om du behöver kitet, du kanske inte behöver det trots allt!

Hur hårt ska min snorkelmask sitta?

Det ska vara tätt så att du känner lite tryck, men inte för hårt att du krossar ansiktet. För att uppnå bästa tryck, tryck lätt på masken mot ansiktet med händerna och andas in.

Hur förhindrar jag att min snorkelmask immar?

Det första du ska göra är att se till att din mask är ordentligt rengjord. Smuts kan vara orsaken till att det fortsätter att imma. Använd tandkräm, inte vanlig tvål. Det kommer att göra det.

Se till att din mask och ansikte är torra innan du tar på dig den.

Var noga med att skölja av den efter varje användning.

Du kan enkelt avsluta ditt lidande genom att investera i en anti-dimma spray. Det kommer att hålla imma till ett minimum.

Är helmasker för snorkel farliga?

Vissa gör det, men inte alla. Faran ligger i koldioxid, om det stannar i din mask kan det leda till döden.

Men många tillverkare tar itu med detta problem genom att designa sina masker för att bli av med koldioxid snarare än att låta den ackumuleras.

Domen

Att vara glad! Det finns sätt att snorkla utan att ta bort ditt surt förvärvade skägg! Att välja rätt snorkelmask har allt att göra med det.

Vill du ha masker och ett snorkelset? Om du frågar oss, Cressi ramlös snorkel och dykmask är vår favorit hittills. Det får jobbet gjort och kvaliteten är fantastisk. Det är praktiskt taget perfekt!

För den som söker helmask, Keystand helmask för snorkel är det bästa vi kunde hitta. Visst, det finns många helmasker där ute, men den här designades speciellt med skägg i åtanke.

Nu vet du inte bara vad du ska köpa, du är också väl förberedd på eventuella problem som kan uppstå. Du har den kompletta guiden om vad du ska göra om din mask läcker.

Grattis! Du är nästan en sjöman nu. Njut av ditt dyk.