Bästa Rappelling Construction Harnes

Vi ska ta en time out från traditionell rappelling och prata om något annat för en minut – rappellering som karriär! Karriärer inom rappelling är mycket specialiserade och kan vara mycket lukrativa. Du kan rappella och få betalt för allt från fönstertvätt till geologi. För någon av dessa typer av jobb behöver du en mycket robust konstruktionssele som du kan dra verktyg och utrustning med, och du kommer förmodligen att hänga i den selen ett tag, så du vill att den ska vara bekväm.

Dessa är inte bara bra för karriärrappling, utan för alla byggjobb där du kommer att arbeta ovan jord. OSHA rapporterar att den vanligaste dödsorsaken inom byggbranschen är fall. Bär alltid din sele!! Om din arbetsgivare inte har en sele och du känner dig obekväm i din höga arbetsmiljö, be om en!

SALA ExoFit

3M Sala ExoFit konstruktionssele

Jag har ett par favoriter att dela med mig av. Den första är toppen av raden. 3M DBI-SALA ExoFit (tillgänglig på Amazon). Jag skulle rekommendera denna sele om du ska använda den under långa timmar varje dag. Det är den mest bekväma och hållbara selen på marknaden, enligt min mening, och när du har den här saken fastspänd på dig hela dagen är det väl värt investeringen för att vara bekväm. Här är grejen med rappelling för jobbet. Du har alltid med dig verktyg, TUNGA verktyg, och vikten måste fördelas jämnt. Detta gör ett bra jobb med att fördela vikten jämnt från axlar till höfter. Med vadderade axlar, material som andas och fantastisk design får den här saken jobbet gjort.

Remmarna är lätta att justera för alla kroppstyper och har klick-och-rull-teknik för att minimera eventuella tappade remmar. En cool funktion är avlastningsremmarna. Skulle du falla kommer du att kunna släppa vävbandet från en påse på benen, och du kan stå på vävbandet för att släppa på trycket från dina övre ben, där selen lindas runt låren, medan du väntar på att bli räddad. Den har alla prylar och prylar du kan tänka dig, men framför allt är den robust. Det är en fantastisk investering om du ska vara ute och jobba hela dagen i en sele. Jag skulle kunna fortsätta med detta hela dagen. Jag är så imponerad av hela designen av denna sele. Kolla in bilderna och videon på Amazon så kommer du också att bli det!

  Hur mycket kostar en försäkring för en jaktstuga?

Guardian Fallskydd

Guardian Fall Protection Construction Sele

Nu till ett mer prisvärt konstruktionsselealternativ. De Guardian Fall Protection 11171 XL-XXL Seraph-sele med D-ringar på sidan (kolla in det på Amazon). Detta är också en fantastisk sele, men saknar några av de funktioner som jag älskar med 3M ExoFit. Till exempel avlastningsremmarna. Men för en sele är det inte nödvändigt. Denna sele är lika bekväm, och viktigast av allt, kommer att hålla dig säker och känna dig säker medan du arbetar. Denna konstruktionssele har sex justeringspunkter och töjbarhet i axelremmarna. Den har också axelvaddar och en vadderad midja för komfort, en vaggsäte (det enda jag önskar att 3M Exofit-selen hade) och D-ringslinshållare som kan fungera som lyftanordningar) och öglor för de verktyg vi pratade om .

Denna speciella modell har vissa storleksbegränsningar. Om du väger över 6’3 och väger 250 pund rekommenderar de att du skaffar en större sele, men jag har hört många säga att detta passar de stora och långa männen också. Något som jag älskar med den här selen är att den inte begränsar rörelseomfånget, vilket är så viktigt när du är där ute och försöker få ett jobb gjort. Om du har en billig sele rekommenderar jag starkt att du uppgraderar! Det finns massor av valuta för pengarna med denna produkt och kan inte hitta en sak som är fel med den. Du kommer att känna dig bekväm och säker.

Det är mina rekommendationer. Om du är redo för en investering och du vet att du kommer att använda din byggsele ett bra tag, gå med 3M ExoFit byggsele. Om du använder din sele efter behov, kommer du att få ENORM valuta för pengarna, Guardian Fall Protection-konstruktionsselen är för dig. Den har allt skydd och allt du behöver för att få ditt jobb gjort säkert.

Shock Lanyard

Guardian Fall Protection Shock Lanyard

En sista sak du behöver! Glöm inte de där chocklinorna. Det är ingen idé att ha en sele med ut en chocklina, har jag rätt? Återigen ger Guardian Fall Protection mest valuta för pengarna. Jag rekommenderar Guardian Fall Protection 6-fots inre stötsnodd (se på Amazon). Dessa är fantastiska 6 fot riggar. Du kan få sinnesfrid med dessa. De är välgjorda, och karbinhakarna är lätta att låsa i och ur, och du kommer att ha allt stötskydd du behöver. Kom ihåg att efter att dessa linor har utsatts för stress av ett fall, måste de absolut bytas ut. Kom ihåg att aldrig äventyra din säkerhet.

  Bästa rappellande Descender

Säkerhetstips

Kontrollera alltid din sele för slitage innan du tar på dig den. Du kanske har tagit på dig den dagen innan och den såg bra ut och fungerade bra, men det är viktigt att göra dessa kontroller varje gång. Du kan ha missat något eller gnuggat dig mot sten eller utrustning på arbetssiktet och stött på en hake. Förhasta inte det här steget, även om du har bråttom. Din säkerhet är så viktig! Om du ser några slitna strängar eller på din sele är det dags att dra tillbaka den och skaffa en ny. På tal om att pensionera din byggsele, tumregeln är att pensionera din byggsele efter 5 års måttlig användning. Byggselar som är mycket använda kommer att behöva pensioneras tidigare. Ta också tillbaka din sele om du har ramlat i den. Integriteten hos selen kommer att ha äventyrats och du vill inte sätta din sele under det trycket igen. Bäst att släppa det.

Hur man sätter på en konstruktionssele

Dessa saker ser lite förvirrande ut att ha på sig. Man har benband och alla möjliga clips och vad inte överallt. Första gången jag tittade på en, tänkte jag vad i hela friden gör jag här och kommer jag att kunna ta av den när jag väl tar på den? Låt mig försäkra dig, dessa saker kommer på och av ganska lätt. Vi kommer att gå över och inspektera selen också.

Innan du tar på dig selen, plocka upp den i D-ringen och skaka den lite. Alla delar av selen ska falla på plats. Kör händerna över ALLA remmar, band, spännen. Leta efter spruckna, slitna eller slitna band eller sömmar. Se till att genomföringarna är ordentligt fastsatta.

  Kan luftballonger flyga på natten?

Efter att selen har passerat din mycket noggranna och noggranna säkerhetsinspektion, dra selen över dina axlar som en väst. Se till att D-ringen är placerad direkt mellan dina skulderblad. Fäst benselarna runt låren så att de sitter skönt och åtsittande. Stå rakt upp och justera remmarna på bröstet. Remmarna ska sitta fint och åtsittande utan slack. Spänn fast bröstremmen. Den ska passa över mitten av bröstet. Justera bröstremmarna så att de sitter tätt. Se till att axel- och benremmarna sitter åtsittande men ändå tillåter full rörelseomfång. En bra tumregel är att du ska kunna passa dina händer, platt lagda, under benremmarna, utan för mycket mer slapp. Gör en sista sista kontroll för att se till att det inte finns några lösa remmar och att alla lösa remmar har stoppats in ordentligt. Jag kan inte betona detta nog. Du vill ha den här passformen ordentligt så att energin från ett fall kommer att absorberas jämnt av din kropp och inte bara i ett område. En rätt anpassad sele kan vara skillnaden i en stor skada eller bara lite ömhet efter fallet. Under 2016 rapporterade OSHA att 384 av 991 dödsfall i byggbranschen berodde på FALL! Den siffran är alldeles för hög och fler dödsfall kan förhindras. Ta inga genvägar och följ alla säkerhetsrutiner.

Slutsats

När du letar efter en byggsele, hitta en som är bekväm och som säkert kan bära alla dina verktyg och utrustning för att få ditt jobb. Se till att selen är godkänd av OSHA och följ alla säkerhetsrutiner på arbetsplatsen. Kompromissa aldrig med din säkerhet och ta dig tid att göra dina säkerhetskontroller och ta på dig säkerhetsselen ordentligt. Om du faller kommer du att vara tacksam för att du tog dig tid att göra detta. Om du letar efter klockorna och visselpiporna från topp till botten, kolla in 3M ExoFit-selen. Du kommer inte bli besviken. Om du letar efter mer av en sele för tillfällig användning, som är välgjord och bekväm, skulle jag föreslå Guardian Fall-skydd.

Kom ihåg de där chocklinorna och glöm aldrig att haka i!