Bästa propanglasskruv: Eskimo propanskruv

Om du letar efter en ny isborr kanske du vill överväga en propan. De är så mycket enklare att använda jämfört med gasmodellerna och i det här inlägget kommer jag att granska Eskimo-skruven som råkar vara min favorit.

Varför är Eskimo propanskruv den bästa på marknaden? Det är så mycket enklare att använda eftersom du inte behöver oroa dig för att fylla den med gas. Allt du behöver göra är att lägga i oljan, skruva på din propantank, vända på strömbrytaren och ge den lite gas. Den är mycket tystare än en gasdriven skruv vilket också är ett stort plus och den här modellen skär genom isen bättre än något jag har provat eller sett tidigare.

Jag har använt gasdrivna och andra propanmodeller och även om detta är ganska dyrt tycker jag att det är väl värt det. Jag har sedan bytt till en sladdlös borrskruv eftersom det är mycket bekvämare men jag tror att Eskimo är det bästa propanalternativet. Låt oss hoppa in i hela recensionen.

Ice Fishing 101: Den nödvändiga utrustningen för att komma igång

Kvalitet

Jag är säker på att om du någonsin har använt en av dessa skruvar innan du kommer att veta allt om hur svåra de kan vara. Något verkar alltid gå fel och du ägnar halva dagen åt att försöka fixa det jävla. Det är en del av anledningen till att jag valde den sladdlösa borrmodellen, men att ha något pålitligt är en av de viktigaste sakerna för mig.

  7 sätt att fiskelinor går sönder

Den här eskimåen är det närmaste jag har sett. Många människor (inklusive jag själv) tror att propanskruvar är mycket mer tillförlitliga jämfört med gas men de har fortfarande sina problem.

Om du lämnar den upp och ner eller inte ställer upp den på rätt sätt kommer den förmodligen att läcka lite olja. Jag kan egentligen inte klandra själva skruven för det eftersom det är vad som kommer att hända med det mesta som har gas och olja.

Kvaliteten på maskinen är utmärkt och jag kan alltid få igång den inom 4 eller 5 drag. Bladet är också fantastiskt och det syns inte mycket slitage som många andra gör. Jag har borrat mellan 400 och 500 hål och det fungerar fortfarande bra (måste bytas ut snart).

Det finns en anständig mängd plast på den som med största sannolikhet kommer att gå sönder om du är grov på den. Jag har alltid varit super försiktig med det så jag har inte haft problem men jag kan se att det händer.

Prestanda

Jag tror inte att dessa propanskruvar har lika mycket juice som de gasdrivna men de kan borra igenom i stort sett vad som helst. Det tar lite längre tid att borra jämfört med en gasmodell men det är mycket snabbare än min sladdlösa borrmaskin. Egentligen ingen stor grej.

Jag vet inte den exakta mängden is den kommer att borra igenom men jag har fått den genom cirka 20 tum utan problem. Det mesta jag har läst att folk kunde borra igenom är ungefär 24 tum. Jag säger inte att det inte kommer att borra djupare än så, men det mesta jag har läst var 24.

  Baitcasters vs Spinning Reels: Vilken rulle är egentligen bättre?

Det största jag gillar med det här är hur lätt det är att börja. De flesta bensindrivna maskiner behöver man bråka med och att starta en kan kännas som att man sprungit ett maraton. De luktar också. Om du sitter i en hydda är det sista du vill göra att vara omgiven av ångor, men det som är bra med propanmodellen är att du inte kan lukta någonting.

Det är ganska mycket det. Den fungerar precis som du vill att den ska och är ganska lätt att hantera (inte lika lätt som min sladdlösa borrskruv men ändå ganska bra). Tummen upp för prestation.

Fördelar

 • Den är mycket tystare jämfört med en gasdriven skruv.
 • Bladet är i toppklass och har fungerat länge.
 • Bränslet kommer också att hålla länge.
 • Det börjar alltid inom de första dragen.

Nackdelar

 • Det är en ganska dyr maskin (en del är dock fler).
 • Det är en hel del plast på den som kan gå sönder.
 • Olja kommer att läcka ut om du inte lägger ner den eller förvarar den på rätt sätt.

Sammanbrottet

 • Prestandapoäng: 9
 • Kvalitetsresultat: 8
 • Värde: 8
 • Personligt betyg: 8,5

Vanliga frågor

F. Kommer det med ett bladskydd?

A. Ja, det gör det.

F. Hur tung är den?

S. 10-tumsmodellen väger cirka 34 lbs.

F. Hur många hål kan du borra på en propantank?

S. Det beror på hur tjock isen är men i allmänhet 80+.

Slutgiltiga tankar

Sammantaget, om du är på marknaden för en ny gas- eller propandriven skruv så rekommenderar jag starkt denna från Eskimo (kolla priset på Amazon). Jag har provat ett antal av dem och det här är överlägset bäst när det kommer till kvalitet och prestanda. Jag föredrar fortfarande min sladdlösa borrskruv på grund av bekvämligheten och pålitligheten, men båda är fantastiska.

  Fiske med bläckfisk: Vad kan du faktiskt fånga?

Ice Fishing 101: Den nödvändiga utrustningen för att komma igång

Det är ganska dyrt och det finns billigare alternativ där ute, men jag tror att du kommer att bli nöjdare med detta. Du kommer att få en oändlig mardröm av saker som går fel med de billigare modellerna (tro mig, jag vet). Spara dig själv huvudvärken och få något kvalitet att börja. Du kommer att spendera mindre tid på att arbeta på saken och mer tid på att fiska.